Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
16. sayfa BirinciBirinci ... 6141516171826 ... SonuncuSonuncu

[MT] Fotoğrafçılar / Fotoğrafla İlgilenenler / FotoKritikçiler

REKLAM ALANI
    Jubaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı blackberry adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eline alarak makinenin iyi olup olmadığına karar verilmez tabi ki, bence internetten çekilmiş örnek fotoğraflara bak, makine hakkındaki yorumlara bak hatta çekimler yap imkanın varsa makineyle sonra içine sinerse al kardeşim. seni pişman edecek bir makine değil kesinlikle. ama daha iyilerine gücün yeterse, 40d-50d gibi makinelerde var. onlar biraz daha profesyonel kalıyor. teknik bilgi bilmeden kullanman zor. 450D biraz daha giriş-orta seviyeye hitap eden bir makine
    Abi bu 40D-50D dedigin makinalar Canon mu?Nikon mu?

Bakiyorum simdilik makinelere hala Turkiye ye donmeden kesin bi tane alacagim cok sey kacirdim cekmek istedim insan kac kere New York Times meydaninda cadilar bayrami gorebilir yada yilbasi telefonla cektim bari bakar hatirlarim diye ama nafile selepsiz 5 megapiksel falan diyo ama yalan tabiki cok tirt cikti resimler.
    We are many...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Biraz yeşillendirelim ortamı,Kozak Çamı ve Ayvalık Rum evlerinin taşlarının çıkarıldığı kaya yatakları.

NoVaRiX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Jubaa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi bu 40D-50D dedigin makinalar Canon mu?Nikon mu?

Bakiyorum simdilik makinelere hala Turkiye ye donmeden kesin bi tane alacagim cok sey kacirdim cekmek istedim insan kac kere New York Times meydaninda cadilar bayrami gorebilir yada yilbasi telefonla cektim bari bakar hatirlarim diye ama nafile selepsiz 5 megapiksel falan diyo ama yalan tabiki cok tirt cikti resimler.
    40D - 50D - 450D vb. sonunda D harfi olan modeller genelde Canon'dur.

Nikon ise D harfini modellerin başına koyuyor daha çok. D70 - D300 - D3x gibi..

Sony DSLR makinalarının başına A harfi yerleştiriyor ki Alpha serisi anlamında. A100, A300 vb.

Pentax'ta bu harf K olarak tanımlanmış. Bildiğim kadarıyla K bayonet'ten geliyor. Pentax'a has bayonet yapısı. K10D, K200D, K-X vb.
    ~ Bütün mesele yolda olmak... ~

Alıntı NoVaRiX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    40D - 50D - 450D vb. sonunda D harfi olan modeller genelde Canon'dur.

Nikon ise D harfini modellerin başına koyuyor daha çok. D70 - D300 - D3x gibi..

Sony DSLR makinalarının başına A harfi yerleştiriyor ki Alpha serisi anlamında. A100, A300 vb.

Pentax'ta bu harf K olarak tanımlanmış. Bildiğim kadarıyla K bayonet'ten geliyor. Pentax'a has bayonet yapısı. K10D, K200D, K-X vb.
    Eyvallah hocam bilgi icin.

Senide bilgili gordum senden de gorus alalim o zaman hangisi dersin blackberry abim 40d-50d onlarada bak dedi benim kendi baktigim 450D var bide bunlarin arasindan hangisi sence?
    We are many...

Alıntı Jubaa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eyvallah hocam bilgi icin.

Senide bilgili gordum senden de gorus alalim o zaman hangisi dersin blackberry abim 40d-50d onlarada bak dedi benim kendi baktigim 450D var bide bunlarin arasindan hangisi sence?
    Selamlar
    450 D bence çok güzel bir makine.Fotoya giriş için ve ya orta seviye için tavsiye edilir genelde.(Param yetmediği için alamamıştım bu yaz )
    40d ve 50d daha prof makineler.Canon serilerinde sıfırlar gittikte özellik daha da artıyor ama bu seferde ödediğin paranın sonuna sıfır ekliyorsun.

450d ve 40d kullanan tandıklarım oldu; hepsi de memnundu.
    Amerika'da sın galiba orada hangi fiyatlarda satılıyor bu makineler
    450D
    40 D belki fikir edinebilirsin.

450D de karar kildim ben, daha yeni basliyip acgozluluk yapip gidip oyle yuksek birsey almiyacagim bunu becerirsem daha iyi bisey alirim.

Yardimi icin herkese tesekkur ederim.
    We are many...

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    450D'den kesinlikle pişman olmazsın.

Benim önceki sayfalarda gördüğün fotoğraflar 350D ile çekilmiş.
    Benim gibi ara sıra amatör olarak uğraşan biri için mükemmel.

Makina çok eski olduğundan değiştirmek var aklımda , alsam yine 350D alabilirim.
    Tabi abisini tercih edeceğim için ben de 450D düşünürüm.

Fakat en son bozulduğunu sandığımda fellik fellik servis ararken çok kötü bir portreyle karşılaştım.
    Canon'un resmi sitesinde Türkiye'ye yetkili servis verilmemiş.
    Sonradan Istanbul ve Izmir'de 2 tane servis buldum.
    Ama şahsen bu , canımı sıktı.
    Tek el olduklarından fiyatlarının da kazık olduğunu okudum.

Nikon sitesine girdiğimde ise ilk karşıma çıkan servis listesi oldu.
    Sırf bu yüzden birdahaki makinemi Nikon olarak tercih edebilirim.
    Beni tek düşündüren Canon üzerindeki ekstra aparatlarım.

Ayrıca dikkat ettiğim üzere , objektiflerde Nikon çeşitliliği daha çok karşıma çıktı.
    Hoş Sony Alfa da denemek istediğim bir makina.

Hobi olarak uğraştığımdan , 350D gittiği yere kadar götürür beni.
    Ayrıca önemli olan kadraj ve yaratıcılık.

Burada fotograflarını imrenerek takip ettiğim arkadaşlarım var.
    Ellerindeki eski Zenit'lerle harikalar yaratıyorlar.

Eklemek istediğim birşey var.
    Makinalar gittikçe küçülüyorlar. 450D benim makinadan daha küçük.
    90-300 objektif takınca ele oturmuyor artık makina.
    Bunun önüne geçmek için altına pil kabzası almanı kesinlikle tavsiye ederim.
    Ayrıca boydan fotograf almak istediğinde büyük yardımı oluyor.
    Ekstra ağırlığı hem dez avantaj hem avantaj bana göre.
    Taşırken dez avantaj olsa da , bir bakıma fotoğraf çekerken makinanın ağırlık merkezini dengeliyor.
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

Alıntı GorkeM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    450D'den kesinlikle pişman olmazsın.

Benim önceki sayfalarda gördüğün fotoğraflar 350D ile çekilmiş.
    Benim gibi ara sıra amatör olarak uğraşan biri için mükemmel.

Makina çok eski olduğundan değiştirmek var aklımda , alsam yine 350D alabilirim.
    Tabi abisini tercih edeceğim için ben de 450D düşünürüm.

Fakat en son bozulduğunu sandığımda fellik fellik servis ararken çok kötü bir portreyle karşılaştım.
    Canon'un resmi sitesinde Türkiye'ye yetkili servis verilmemiş.
    Sonradan Istanbul ve Izmir'de 2 tane servis buldum.
    Ama şahsen bu , canımı sıktı.
    Tek el olduklarından fiyatlarının da kazık olduğunu okudum.

Nikon sitesine girdiğimde ise ilk karşıma çıkan servis listesi oldu.
    Sırf bu yüzden birdahaki makinemi Nikon olarak tercih edebilirim.
    Beni tek düşündüren Canon üzerindeki ekstra aparatlarım.

Ayrıca dikkat ettiğim üzere , objektiflerde Nikon çeşitliliği daha çok karşıma çıktı.
    Hoş Sony Alfa da denemek istediğim bir makina.

Hobi olarak uğraştığımdan , 350D gittiği yere kadar götürür beni.
    Ayrıca önemli olan kadraj ve yaratıcılık.

Burada fotograflarını imrenerek takip ettiğim arkadaşlarım var.
    Ellerindeki eski Zenit'lerle harikalar yaratıyorlar.

Eklemek istediğim birşey var.
    Makinalar gittikçe küçülüyorlar. 450D benim makinadan daha küçük.
    90-300 objektif takınca ele oturmuyor artık makina.
    Bunun önüne geçmek için altına pil kabzası almanı kesinlikle tavsiye ederim.
    Ayrıca boydan fotograf almak istediğinde büyük yardımı oluyor.
    Ekstra ağırlığı hem dez avantaj hem avantaj bana göre.
    Taşırken dez avantaj olsa da , bir bakıma fotoğraf çekerken makinanın ağırlık merkezini dengeliyor.
    Evet Gorkem o ele oturma olayi bana da biraz kotu geldi benim eller birazda normalden buyuk makina elimde kayboluyor neresinden tutacagimi sasiriyorum.

Denemeye gittim bi kac yere oyle showcasedeki makinalari kurcaladim falan ama yok ufak geliyor.Gerci dedigin gibi tasirken kolaylik olacak onunla avutuyorum kendimi.

Servis konusunu ne yalan soyliyeyim hic dusunmedim aklimin ucundan gecmedi duz Turk mantigi yurutuyorum iste.Ama genellikle Amerika da olacagim icin servisin cok bi problem olacagina inanmiyorum ben.Sende Rusya da degil misin?Orda da mi servisler ayni durumda yoksa az mi?

Eger elindeki aparatlar tek derdin ise koy e-bay e amazon a sat gitsin o cok bi problem degil Amerika da millet alisveris icin disari cikmiyor desem yeridir adamlar herseyi internetten aliyor bence cokta mantikli bi olay ucuzda oluyor satarkende rahat oluyor ugrasmiyorsun ver kargoya gitsin yani.

Birde Nikon bana sanki biraz daha pahali geldi gibi?Nikon un 450D ye karsilik gelen makinasi hangisi bilen var mi?
    We are many...

NoVaRiX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Şimdi, ben şöyle bir genelleme yapmak istiyorum fakat istisnalar her zaman olacaktır.

Nikon; sağlam makinalar üretir. NASA uzay araştırmalarında bile nikon ekipman kullanır. Durağan karelerde diğerlerine göre başarılıdır. Türkiyede servisleri en iyi olan firmadır.

Canon; body ve ekipman fiyatlandırması konusunda iyidir. Daha hafif makinalar üretir. Hareketli karelerde başarılıdır. ISO performansında da iyidir. Türkiye'de servis sıkıntısı dillerden diledir..

Pentax; piyasada hiç tartışmasız müşterisine en sadık markadır. 1970'lerden beri üretilen tüm ekipmanları bugünün dijital makinalarında bile kullanabilirsiniz. Bu da 70 liraya süper kaliteli prime lensler alabilmek demektirki tadından yenmez. Fiyat / Performans oranı olarak zirvededir. Keskinlik konusunda çok başarılıdır. Türkiye'de servis konusunda çok iddialı değildir.

Sony; elektronikten gelen başarısını Minoltayı satın alarak DSLR alemine çok iyi aktarmıştır. Özellikle Carl - Zeiss tarafından üretilen lensleriyle ünlüdür ki bu lensler Leica'dan sonra dünyanın en iyi ikinci lens üreticisinin eserleridir. Türkiye'de servisi başarılıdır. Sonuçta arkasında dünyanın en büyük elektronik devi var!

-----

Bu yazdıklarım DSLR makinalar içindir. Compact sınıfta farklı oyuncular var ve genelleme yapmak oldukça zor.

Peki DSLR sisteme yeni başlayacak birine hangisini tavsiye ederim diye sorarsanız benim cevabım hiç tartışmasız Pentax K-X 'tir.

450D, D60 yada D80'e piksel piksel fark atabilecek donanımda ve başarıda bir makina. Giriş seviyesi DSLR olmasına rağmen orta seviye makinalarla kıyaslanmakta.. ISO başarımı ve kit lensle bile keskinliği gerçekten harika.

Bir göz atın derim..
    ~ Bütün mesele yolda olmak... ~

Peki Pentax'a K-Bayonet Lens nasıl bulucaz?
    Neyse kafamı karıştırmayın şimdi ben kameramdan memnunum

Jubaa , ben Ukraynadayım.
    Evet ne yazıkki Kievdeki Canon servisleri Istanbuldan fazla.
    Ama vermeye çekiniyorum , çünkü güvenmiyorum.
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Sanyo nasıl bir marka arkadaşlar nazarınızda...Sanyo Xactı...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax
    sony kullanıyorum iso performansı düşük ama bu açığı kapatacak artıları mevcut.

çok anlamamakla birlikte yakın zamanda gittiğimiz bir gezide 450 kullanan bir abimiz bileydim nikon alırdım lafını söylemiştir, ne için söylemiştir hatırlamıyorum.

ben makinayı alırken bana söylenen ise " bütün makinaların kendine has artı ve eksileri var git eline en iyi oturanı ve hoşuna gideni al", baktım sony hoşuma gitti aldım.

bu makinalardaki en büyük bit yeniği titreme önleyici sistemin bazı üreticilerde gövdede bazılarında objektifte bulunması, zararı mı ? objektiflrin fiytarı pahalı oluor. ama bir sony kullanıcısı olarak gigip carl amcanın objektifinden almak istesem sanırım motoru satmama lazım.

önemli olan hangi makinanın daha iyi olduğu değil hangi makinanın ihtiyaçlarınıza tam olarak cevap vereceği.

bir de makinaları alırken iyi irdeleyin rebrush (sanırım böyle yazılıyordu) denilen tamir görmüş makinalardan itelemesinler, eğer abd de ise http://www.bhphotovideo.com/ bu adamlara bakın. malzemelerinin güvenilir olduğu KULAĞIMA ÇALINDI.
    can't be worried about that shit. life goes on man.

Alıntı The Dude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sony kullanıyorum iso performansı düşük ama bu açığı kapatacak artıları mevcut.

çok anlamamakla birlikte yakın zamanda gittiğimiz bir gezide 450 kullanan bir abimiz bileydim nikon alırdım lafını söylemiştir, ne için söylemiştir hatırlamıyorum.

ben makinayı alırken bana söylenen ise " bütün makinaların kendine has artı ve eksileri var git eline en iyi oturanı ve hoşuna gideni al", baktım sony hoşuma gitti aldım.

bu makinalardaki en büyük bit yeniği titreme önleyici sistemin bazı üreticilerde gövdede bazılarında objektifte bulunması, zararı mı ? objektiflrin fiytarı pahalı oluor. ama bir sony kullanıcısı olarak gigip carl amcanın objektifinden almak istesem sanırım motoru satmama lazım.

önemli olan hangi makinanın daha iyi olduğu değil hangi makinanın ihtiyaçlarınıza tam olarak cevap vereceği.

bir de makinaları alırken iyi irdeleyin rebrush (sanırım böyle yazılıyordu) denilen tamir görmüş makinalardan itelemesinler, eğer abd de ise http://www.bhphotovideo.com/ bu adamlara bakın. malzemelerinin güvenilir olduğu KULAĞIMA ÇALINDI.
    Abi dediklerin refurbished yani bu makinlar kullanilmis ve geri yollanmis cesitli sebeblerle fabrika yada satici gerekli bakimi yapmis ve tekrar satista kimisi ufak bi kac hata ile gelebiliyor.

Burda oyle adam kaziklamak kolay degil bizim ulkemiz gibi alirken sana kac defa belirtmesi gerek bunun kullanilmis oldugunu.

0 deyipte refurbished yollarsa acirim o adamin haline o kadar soyliyeyim hayati zindan ederler adama burda.

BHP ilk gittigim yerdi zaten abi.

New York Manhattan da olan yerine gittim ben 9la 34 kesisiminde.

Muazzam bi yer 2 katli ve her bir kati futbol sahasi genisliginde ici sadece bu tarz elektroniklerle dolu bir magaza belki daha buyuktur benim gormedim artik kalabaliktan bezip gezemedigim yerleride vardir.

O kadar kalabalik ki yetkili biri ile gorusmek icin sira beklemeniz gerekiyor ve kendilerine has bi paket yontemleri var bayilmistim.

Giriste de ingiliz aksani ile konusan cok tatli sarisin bir abla var bi "elevator" dedi ruhumu teslim ediyordum, yirim onu ben.Neyse konudan uzaklastim.

NoVaRiXAbi yemin ediyorum motor alirken bu kadar dusunmedim babam gitti aldi.

Simdi sen benim kafami yine karistirdin.Pentax denilen makinayi aklima soktun.
    Hic bilmedigim bir makina sadece kataloglarda resmini goruyorum yani digerlerine hic degilse dokunmuslugum var bi kac foto cekmisligim var.

Peki bu Pentax in lensleri bol diyorsun ,fiyat ve goruntu kalitesi nasil acaba yani gelen kit lens ile ne kadar gidebilirim yada yenisini alicam desem ne kadar gozden cikarmam gerek para olarak?

Ve benim kulagima gelen surekli SLR alicaksan Nikon yada Canon al baska makinalar cok kotu falan oldu hep yani kimse bu 2 marka disindakilere sans vermedi tanidigim.

Bide benim makinadan beklentim su anlik oyle cokta sanatsal birsey degil yani manzara fotografi cekicem oyle gezdigim yerlerdeki gordugum garip seyleri cekicem.

Yani bi New York Times meydanini adam akilli cekemedim daha arkadasimin D80 ile cektim bi tane o var o kadar.
    We are many...

"Ve benim kulagima gelen surekli SLR alicaksan Nikon yada Canon al baska makinalar cok kotu falan oldu hep yani kimse bu 2 marka disindakilere sans vermedi tanidigim."

Marka fanatikliği, tembellik bunun gibi bir sürü etken var bunda. Canon kullanıcısıyım ama kesinlikle Pentax'ı incelemeni öneririm. (titreşim önleme özelliği bile bu makinayı giriş seviyesinde bir adım öne çıkarıyor bence)

Ya kafam karisti ambale oldum valla.

Hepsininde fiyatlari birbiriyle ayni gibi ya ordan da bi secim yapamiyorum ki.
    We are many...

Olursun tabi

Ben bi Lcd televizyon için kafayı yemek üzereyim. Samsung mu Lg mi Philips mi derken en son eeeeh yeter be diye cinnet geçirmek suretiyle Lg 37LH3000'de karar kıldım. Tavsiyesi olan varsa değerlendiririm tabi...

blackberry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kırmızı Şeytan...
    Juba işlerimin yoğunluğundan dolayı takip edemedim forumu. Hangi makineyi alırsan al hepsi seni tatmin edecektir. iso performansı konusu geçmiş canonların büyük bir bölümü cmos sensör kullanır. nikonlarda da yavaş yavaş cmos sensörler kullanılmaya başlandı. teknolojinin ilerlemesiyle eskiden olduğu gibi cmos sensörlerin dezavantajları giderilmeye başlandı. İso performansı konusunda cmos sensörler ccd sensörlere göre çok başarılılar. Tabi iki farklı sensör tipinin dezavantajlarıda var avantajlarıda var.

Pentax markasını önermişler arkadaşlar. Sen nikon-canon arasında kaldığın için hiç Pentax konusuna girmek istemedim. Pentax makineler sınırları zorlayan ve uygun fiyatta olan makineler. Makine alacak olsam Pentax alırdım. En beğendiğim modelleri ise bütçeme uygun olan. pentax k20D, yeni çıkan Pentax k-x. Nedenine gelince diğer rakiplerine oranla çok uygun fiyatlı olması, kendisiyle aynı sınıfta olan diğer markaların makinelerinden biraz daha üst sınıf performans sergilmesi ve birçok ekstra özelliği içinde barındırması. Tabi ki en önemli konu olan objektif konusu, hepimiz biliyoruz ki makinede en önemli parça objektiflerdir. ve objektfilerde gerçekten pahalıdırlar. Bu yüzdende kit lensle başlayan biri objektif fiyatlarından dolayı kendine mecburen sınır koymuş olur. Belli kategorilerde fotoğraf çeker. Oysa her çekim tarzı için farklı objektfi kullanmak gerekir ki buda gerçekten büyük bir maddi imkana dayanır. Pentax lenslerin fiyatları gerçekten uygun ve mükemmel kalitede lenslerdir ve ayrıca eski pentaxlardan çıkma lensleri kullanma imkanı içermesi lens seçeneğinizi artırıyor. 100 tl ye optik kalitesi çok iyi olan prime lenslere sahip olma imkanı içeriyor. Burada nikon,canon kötü marka anlamı çıkmasın tabi. Bütçe söz konusu olunca elbette pentax avantajlarıyla ön plana çıkıyor. Canonun üst sınıf makinelerini kullanmak hoşuma gidiyor ancak giriş seviyesi makinelerin gövdeleri gerçekten biraz küçük ve eli doldurmuyor. Nikonlarla haşır neşir olduğum için Nikonlara karşı farklı bir bakış açım var. Orta giriş seviyesi NİKON OLARAK D80-D90 Canon olarak 450d-500d - Pentax olarak K-x, k20d, k200d bunları önerebilrim. Sonyleri kullanma imkanım olmadı ama alınması benim açımdan mantıklı gelmiyor objektif maliyetleri açısından. makine sadece bir araç olay sende bitiyor. ben sanatsal anlamda fotoğrafçılığa 1.3 mp değerinde orta kalitede bir cep telefonu kamerasıyla başlamıştım ki sınırlarınıda zorladığıma inanıyorum makinenin büyüteç kullanarak makro çekim özelliği bile kazandırmıştım telefona. Kendini geliştirirsen farklı bir açıyla bakmaya çalışırsan, zevk almamak elden değl. teşekkürler.
    Durdurun Dünyayı İnecek VARRRRR!!!.....

Alıntı GorkeM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Olursun tabi

Ben bi Lcd televizyon için kafayı yemek üzereyim. Samsung mu Lg mi Philips mi derken en son eeeeh yeter be diye cinnet geçirmek suretiyle Lg 37LH3000'de karar kıldım. Tavsiyesi olan varsa değerlendiririm tabi...
    Gorkem benim su anda kaldigim evde de Samsung Series 4 450 32 inch olani var.

Sana veribelecegim tek tavsiye ekrani alabildigin kadar buyuk al.

Ozellikleri neredeyse hepsinin ayni 1080-720 calistirsin HD olsun yeter geri kalan ozellikler fasa fiso sadece ekrani buyuk olsun yeter cok da wide olmasin bazi filmlerde insanlari tutup yanlarindan cekiyolarmis gibi gosteriyor.
    Bizim ki wide ne yazik ki keske diyorum biraz daha buyuk ekran alsaymisiz simdi.

Blackberry
    Juba işlerimin yoğunluğundan dolayı takip edemedim forumu. Hangi makineyi alırsan al hepsi seni tatmin edecektir. iso performansı konusu geçmiş canonların büyük bir bölümü cmos sensör kullanır. nikonlarda da yavaş yavaş cmos sensörler kullanılmaya başlandı. teknolojinin ilerlemesiyle eskiden olduğu gibi cmos sensörlerin dezavantajları giderilmeye başlandı. İso performansı konusunda cmos sensörler ccd sensörlere göre çok başarılılar. Tabi iki farklı sensör tipinin dezavantajlarıda var avantajlarıda var.

Pentax markasını önermişler arkadaşlar. Sen nikon-canon arasında kaldığın için hiç Pentax konusuna girmek istemedim. Pentax makineler sınırları zorlayan ve uygun fiyatta olan makineler. Makine alacak olsam Pentax alırdım. En beğendiğim modelleri ise bütçeme uygun olan. pentax k20D, yeni çıkan Pentax k-x. Nedenine gelince diğer rakiplerine oranla çok uygun fiyatlı olması, kendisiyle aynı sınıfta olan diğer markaların makinelerinden biraz daha üst sınıf performans sergilmesi ve birçok ekstra özelliği içinde barındırması. Tabi ki en önemli konu olan objektif konusu, hepimiz biliyoruz ki makinede en önemli parça objektiflerdir. ve objektfilerde gerçekten pahalıdırlar. Bu yüzdende kit lensle başlayan biri objektif fiyatlarından dolayı kendine mecburen sınır koymuş olur. Belli kategorilerde fotoğraf çeker. Oysa her çekim tarzı için farklı objektfi kullanmak gerekir ki buda gerçekten büyük bir maddi imkana dayanır. Pentax lenslerin fiyatları gerçekten uygun ve mükemmel kalitede lenslerdir ve ayrıca eski pentaxlardan çıkma lensleri kullanma imkanı içermesi lens seçeneğinizi artırıyor. 100 tl ye optik kalitesi çok iyi olan prime lenslere sahip olma imkanı içeriyor. Burada nikon,canon kötü marka anlamı çıkmasın tabi. Bütçe söz konusu olunca elbette pentax avantajlarıyla ön plana çıkıyor. Canonun üst sınıf makinelerini kullanmak hoşuma gidiyor ancak giriş seviyesi makinelerin gövdeleri gerçekten biraz küçük ve eli doldurmuyor. Nikonlarla haşır neşir olduğum için Nikonlara karşı farklı bir bakış açım var. Orta giriş seviyesi NİKON OLARAK D80-D90 Canon olarak 450d-500d - Pentax olarak K-x, k20d, k200d bunları önerebilrim. Sonyleri kullanma imkanım olmadı ama alınması benim açımdan mantıklı gelmiyor objektif maliyetleri açısından. makine sadece bir araç olay sende bitiyor. ben sanatsal anlamda fotoğrafçılığa 1.3 mp değerinde orta kalitede bir cep telefonu kamerasıyla başlamıştım ki sınırlarınıda zorladığıma inanıyorum makinenin büyüteç kullanarak makro çekim özelliği bile kazandırmıştım telefona. Kendini geliştirirsen farklı bir açıyla bakmaya çalışırsan, zevk almamak elden değl. teşekkürler.
    Estağfurullah abi ya bizim vaktimiz bol oyle yapcak bisey yok ogrenci adamiz ekmek elden su golden misali.Yoksa senin forumu takip etmen bize gore daha normal.

Abi sende Pentax diyosun yani?

Peki bu K-x yada senin onerdigin diger Pentax makinalar 450D den ustun bu durumda dimi?

Fiyatlarinada baktim nerdeyse aynilar hatta Pentax biraz daha ucuz.
    Hem iyi hem ucuz olmasi Turk insanina garip geliyor affedin beni.
    Her zaman pahali olan en iyisidir mantigi ustunden gidilmesi ogretildi.

Deli gibi okuyorum yorumlari hepsiyle ilgili bu cmos Pentax ta varmis mesela yavas yavas bu terimleri de cozuyorum Turkce pek objektif kaynaklar bulamadim herkes ovuyor ingilizce olan forumlarda bi kac eksiden bahsedilmis.

Bateri eksisinden bahsediliyor ama tam anlamadim millet orjinal olmayan baterileri kullanmis bozulmus onlari yaziyor.Birde olu piksel sorunu varmis bazi makinalarda 0 oldugu halde onun haricinde bi eksi gormedim.

Varsa bilen bir eksisini soylesin, alirim makinayi ondan sonra soylerse yakarim kendimi bak.
    We are many...

Pentax'ın bir çok modeli normal kalem pillerle çalışabilmektedir. Bu da bir avantajdır bence. Her ne kadar Canon'da min 400 çekime kadar pil sorunu yaşamasam da devamlı yedek pil taşımak zorunda kalıyorsun.

Önceki mesajda da yazmıştım.
    Canon alacaksanız kesinlikle pil kabzası şart.
    Bu pil kabzasının bir artısı da batery bittiğinde standart pil ile çalışabilmesi.
    Fazla götürmüyor ama çok acil ihtiyacınız olduğunda yardımcı olabilir.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 04:16 ----------

Alıntı blackberry adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben sanatsal anlamda fotoğrafçılığa 1.3 mp değerinde orta kalitede bir cep telefonu kamerasıyla başlamıştım ki sınırlarınıda zorladığıma inanıyorum makinenin büyüteç kullanarak makro çekim özelliği bile kazandırmıştım telefona. Kendini geliştirirsen farklı bir açıyla bakmaya çalışırsan, zevk almamak elden değl. teşekkürler.
    Canon'dan önce ben de 1.3mp cep telefonu ile çekim yapardım.
    Maksat kendini geliştirmek.
    Motosiklet kullanmak gibi.
    Asıl önemli olan makina değil , kullanıcısı.

1.3mp'den birkaç küçük kare

16. sayfa BirinciBirinci ... 6141516171826 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)

Bu Konudaki Etiketler