Bitki yetiştiren motosiklet tutkunları var mı?
Reklamlar
-
Hobiler demişken hiç bitki yetiştirmekle ilgili bir gönderi göremedim. Benim gibi evde veya bahçesinde bitki yetiştirme hobisi olanlar var mı?
Ben menekşe ve sukulent ile başladım. Kaktüs de almayı planlıyorum. Ya siz?
Toprakla uğraşmak insana gerçekten huzur veriyor, deneyin.
Reklamlar
-
Süper Moderatör
15 gün olmuş başlığı görüp de onay vermemişiz, ayıp valla. Yaşlandık sanırım
Ben dükkanda tohumdan domates, hıyar ve biber fidesi yetiştirip yazlıkta bahçeye ekiyorum. Bitki olarak başarılıyım ama meyvesini almak konusunda çok başarılı değilim.
-
Ben domatesleri dilimleyip balkondaki saksıya gömdüm. Büyüyorlar kendi kendilerine.
-
hanım bi sürü çiçek falan yetiştiriyor.
bende uygun ortam sağlar isem asagıdakinden yetiştircem
-
arndiol adlı üyeden alıntı
12-13 sene önce arkadaşa para verdik "git Arndiol'un bitkisinden al, gel" dedik. Çocuğa o bitki parasına bir torba kekik çakmış terbiyesizler. Esnaflık ölmüş bu ülkede.
-
tommygun adlı üyeden alıntı
12-13 sene önce arkadaşa para verdik "git Arndiol'un bitkisinden al, gel" dedik. Çocuğa o bitki parasına bir torba kekik çakmış terbiyesizler. Esnaflık ölmüş bu ülkede.
o da hiç mi bilmiyormuş yahu
olsun, kekik de iyidir. Kırmızı et üstüne ekersin, misssss.
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
Ben balkondaki saksıda nane yetiştiriyorum tam tembel işi. Sulamayı unutup kururlarsa tekrar ne zaman sularsam sulayayım yeşilleniyorlar.
-
Reyhan... Bir kac haftada bir cogunu kesip, cam fistigi (ceviz de olur), parmesan peyniri (eski kasar da olur) ve zeytinyagi ile karistirip pesto yapiyorum. Super oluyor. Ozellikle sandaviclere harika gidiyor. Bahce kapisinin onunde tutuyorum. Sinekleri kaciriyor. Elleyince guzel de kokuyor meret. iri yaprakli feslegen sonucta...
Kestikten sonra tekrar buyuyor. Zaten bir noktadan sonra kesmezsem yapraklari kendi kendine dusmeye basliyor... Cok mutluyuz
-
-
24 Temmuz 2020, 11:58
bu sene 120 ağaç Bursa karası siyah incir bahçesi yaptım, ayrıca zeytin ve portakal bahçeleri var, mısır, buğday ve yonca da ekiyorum.
-
24 Temmuz 2020, 12:14
BIYIKLI adlı üyeden alıntı
adaş, arıyorum, ulaşamıyorum sana.
can't be worried about that shit. life goes on man.
-
24 Temmuz 2020, 15:39
The Dude adlı üyeden alıntı
adaş, arıyorum, ulaşamıyorum sana.
Adaş özel hattı kullanmıyorum, tamamen şirket hattına döndüm, malum devir tasarruf devri!
Özelden atıyorum..
Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
Mustafa Kemal ATATÜRK
-
05 Aralık 2020, 22:41
Merhaba ,
Kaktüs ve sukulent ile online
-
06 Aralık 2020, 00:48
hayret kenevir yatiştiren mt ci yok
-
07 Aralık 2020, 12:19
F54 adlı üyeden alıntı
hayret kenevir yatiştiren mt ci yok
olsa da söylemez heralde
-
07 Aralık 2020, 17:15
Ben saksıda ağaç yetiştiriyorum. 2016 yılında bir arkadaşımın gazıyla başladım. Amacımız bonsai denilen minyatür ağaç yetiştirmekti.
Saksıda ağaçlar kolayca kuruduğu için henüz çok başarılı olamadım. En dayanıklı ağaçlar bölgeye özgü türler olduğu için keçiboynuzu, dut, avokado, hünnap, narenciye, Medine hurması, palmiye ve çam besliyorum. En büyüğü 4 yaşında.
Çekirdekten yetiştirmek daha çok hoşuma gidiyor, dut ve hünnap dışındakileri çekirdekten kendim yetiştirdim.
Manolya ve erguvan gibi birkaç tür daha yetiştirmek istiyorum ama manolya çekirdeği çok zor cimleniyor.
-
07 Aralık 2020, 18:30
reo adlı üyeden alıntı
Ben saksıda ağaç yetiştiriyorum. 2016 yılında bir arkadaşımın gazıyla başladım. Amacımız bonsai denilen minyatür ağaç yetiştirmekti.
Saksıda ağaçlar kolayca kuruduğu için henüz çok başarılı olamadım. En dayanıklı ağaçlar bölgeye özgü türler olduğu için keçiboynuzu, dut, avokado, hünnap, narenciye, Medine hurması, palmiye ve çam besliyorum. En büyüğü 4 yaşında.
Çekirdekten yetiştirmek daha çok hoşuma gidiyor, dut ve hünnap dışındakileri çekirdekten kendim yetiştirdim.
Manolya ve erguvan gibi birkaç tür daha yetiştirmek istiyorum ama manolya çekirdeği çok zor cimleniyor.
Avakadoyu çekirdekten nasıl yetiştirdiniz? Benimkiler kuruyor hep. Suda bekletilir, çimleniyor ve Fidan oluyor. 4,5 yaprak haliyle toprağa geçirince hep öldüler.
-
07 Aralık 2020, 23:23
Uğraştığım meyva ağaçları var. Konunun uzmanı değilim. Fakat, öğrenmeye çalışıyorum. Budama, sulama, meyva toplama. Şeftali, kayısı ve erik ağacında bir sorunla karşılaştım. Ağaçlardan zamk gibi yapışkan şeffaf salgılar çıkıyordu. Komşular "bizim ağaçlarda da var önemli değil" dediler. Ben önemsedim. Fotoğrafını çekip tarım ilaçları satan dükkana gidip gösterdim. "Ağaçların ölüyor" dedi. Ağaç altını eşeleyip kurt görürsem söylememi istedi baktım kurt falan yoktu. "O zaman mantar ilacı vereceğim" dedi. İlacı aldım. Fakat uygulamadım. Çünkü, prospektüste mantar ilacı uygulamasının soğuk havalardan önce yapılmayacağı yazıyordu. Ben de ilaçlamayı ilkbahara bıraktım. Fakat, ağaçlara 2 kere böcek ilaçlaması yaptım. Ağaçlarımın toprağına kök güçlendirmesi için yumurta kırıp gömdüm. Ayrıca evde yediğim yumurtaların kabuklarını öğüterek ağaç toprağına karıştırdım. Çay posasını ağaç toprağına karıştırdım. Ayrıca yaptığım araştırma neticesinde "nöbetçi bitkiler" denilen bir uygulama buldum. Bu uygulama sınıfında olan soğanları deneme olarak şeftali ağacı çevresine ektim. Bu yıl budamayı Mart ayına bıraktım. Mart ayında mantar ilacı uygulaması yapacağım. Bakalım neler olacak.
-
10 Aralık 2020, 08:51
oluroyle adlı üyeden alıntı
Avakadoyu çekirdekten nasıl yetiştirdiniz? Benimkiler kuruyor hep. Suda bekletilir, çimleniyor ve Fidan oluyor. 4,5 yaprak haliyle toprağa geçirince hep öldüler.
Merhaba,
ben genelde avokado çekirdeği suda çatladıktan sonra saksıya dikiyorum, yapraklarını toprakta çıkarıyor. Esas zorluk toprağa dikdikten sonra başlıyor. Ülkemizin yarı tropik iklim görülen güney sahillerinde kendi kendine yetişebilen avokado saksıya girince daha hassas oluyor. Susuzluğa, soğuğa ve sıcağa karşı daha dayanıksız oluyor. Ben en az 5 tanesini 2. Yılında kuruttum malesef.
Tavsiyem su ayarını iyi yapın, kışın radyatörün yakınına koymayın, hava 5-6 derece kadar soğuk oluyorsa dışarıda bırakmayın ama eğer bitki 3-4 yaşına gelmişse balkonun rüzgar almayan bir köşesinde kışı geçirebilir. Bir de saksı ufak olmasın, rahat gelişmesi için fazla toprak olmalı.
Bir arkadaşım yağ tenekesine toprak doldurup ekmişti ve dışarıya öylece bırakmıştı. 3 yıl sonra herbiri yaklaşık 1.5 metre boyunda fidan oldu ve onları götürüp evinin bahçesine dikti. Demek ki fazla bakım yaramıyor
-
11 Aralık 2020, 19:32
reo adlı üyeden alıntı
Merhaba,
ben genelde avokado çekirdeği suda çatladıktan sonra saksıya dikiyorum, yapraklarını toprakta çıkarıyor. Esas zorluk toprağa dikdikten sonra başlıyor. Ülkemizin yarı tropik iklim görülen güney sahillerinde kendi kendine yetişebilen avokado saksıya girince daha hassas oluyor. Susuzluğa, soğuğa ve sıcağa karşı daha dayanıksız oluyor. Ben en az 5 tanesini 2. Yılında kuruttum malesef.
Tavsiyem su ayarını iyi yapın, kışın radyatörün yakınına koymayın, hava 5-6 derece kadar soğuk oluyorsa dışarıda bırakmayın ama eğer bitki 3-4 yaşına gelmişse balkonun rüzgar almayan bir köşesinde kışı geçirebilir. Bir de saksı ufak olmasın, rahat gelişmesi için fazla toprak olmalı.
Bir arkadaşım yağ tenekesine toprak doldurup ekmişti ve dışarıya öylece bırakmıştı. 3 yıl sonra herbiri yaklaşık 1.5 metre boyunda fidan oldu ve onları götürüp evinin bahçesine dikti. Demek ki fazla bakım yaramıyor
Merhaba,
Bilgi için teşekkür ederim. İnternette yazana göre bende yapraklarını suda çıktıktan sonra toprağa ektim, ancak tüm denemelerimde kurudular. Bir de sizin yaptığınız gibi deneyeceğim .
Teşekkürler
Kadim odur ki evvelini bilir kimse olmaya
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler