Bordo bulamacı uygulaması yapıyor musunuz, halk arasında göztaşı olarak bilinir, şeftali çiçek açmadan önce uyku döneminde yani şubat aylarında budama sonrası bordo bulamacı uygulayın en iyi çözümü bu, sert çekirdekli meyve ağaçlarında sık görülür bu reçine-zamk dediğimiz durum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:05 ----------
yağ zeytinlerini topladık, sıkıma götürdük, soğuk sıkım naturel sızma yağımıza bu sene de kavuştuk, portakalları aralık ayında toplamıştık, minneola californiya cinsi mandalinaları da topladık, toptancı haline sevkiyatı sırasında dacia duster imdadıma yetişti, koltukları yatırdık kasaları yükledik, bu araç bana çocukluğumda kullandığımız Renault 12Stw leri hatırlatıyor, kamyonette arıza olduğunda onun da koltuklarını yatırıp kasa kasa meyve yüklerdik, bağ bahçe işi yapan doğada olmayı sevenlerin mutlaka elinin altında olması gereken bir araç.
@joshua
Duster kamyonet kadar yük alıyormuş. Kazasız belasız kullanın. Yetiştirdiğiniz portakallara da nazar değmesin. Çok güzeller.
Bordo bulamacı uygulayacağım. Ek olarak mantar ilacı da uygulayacağım. Meyve ağaçlarına her sene kıştan önce budama yapardım. Bu sene yapamadım. Mart ayında yapsam sıkıntı olur mu?
bordo bulamaci uygulama zamani geldi, bu ay icinde yapabilirseniz iyi olur
Kaktüs Merakım çocukluktan bu yana var 4-5 çeşit kaktüsüm var bi ara menekşeye baya merak sardım.Keyifli bir uğraş isterseniz kaktüs gönderebilirim siz orada toprakla buluşturursunuz. Aynı zamanda bu sene 2,5 dönüm bi yer aldım dut,ceviz kiraz diktim.Trabzon hurmam bu gün geliyor onuda dikeceğim.Selamlar
Alakasız olacak ama
Bu konuyu açan arkadaşa herkes Salih muamelesi yapmıştı
O da isyan edip bi daha bu foruma girmicem demişti.
Yakın zamanda Salih kardeşimiz tekrar forumda kendini belli ederse soralım mutlaka
Bu hesapta onun mu yoksa hesap sahibinin günahı mı alındı
bakır bulamaç, budama, taban-yaprak gübresi derken yılın ilk yarısı nerdeyse tamamlandı havalar ısındı, zeytin ağaçları çiçek açtı yakında meyveye dönecek artık bizim sulama işleri başlayacak ta ki ekim ayına kadar 20 günde bir ağaçları sulayacağız, iki yıldır su problemi yaşıyoruz yakınımızda dsi sulama kanalı geçiyor kanalı besleyecek olan kaynaklardan biri olan kemer barajı yarım seviyede diğeri büyük menderes nehri epey bir çekilmiş durumda, imkanı olan sondaj kuyusu yatırımı yapıyor, arazilerde elektrik imkanı yok bu yüzden güneş paneli ile yaklaşık 80-100 metre sondaj 10hp dalgıç pompa minimum maliyeti 90 bin tl, pompa gücü arttıkça panel sayısı artarak maliyet yükseliyor, sondaj açmak ne kadar çözüm olacak yer altında m3 olarak bulunan su miktarı belli, sondaj kuyuları açarak bu su miktarını artıramıyoruz üstelik daha da hızlı tüketmiş oluyoruz, bunun yerine suyu daha akıllı kullanmak lazım, salma su çılgınlığından vazgeçip damla sulama yöntemine geçilmeli ve tabi bu devlet eliyle desteklenmelidir, geçen yıl siyah incir fidelerimizin bulunduğu bahçeye sondaj ve güneş paneli yatırımını yaptım, bu sene de zeytin ve portakal ağaçlarının olduğu bahçeye benzer bir yatırım yapacağım, arazilerin parçalı olması da insanı yatırım anlamında zorluyor, hepsi bir yerde toplu olsa tek yatırım yapıp işi bitirecektik bu anlamda parça parça arazilerde tarım yapmanın zorluğu ve maliyet yüksekliği ortaya çıkıyor bugün Türkiyede kayıtlı çiftçi başına düşen arazi 60 dekar iken Amerika’da 1200dekar, tarım artık büyük arazilerde ve mekanize yapılmadığı takdirde gelir getirmiyor, umarım zamanla politikalar değişir araziler toplu olarak işlenir, 300 ağaçlık zeytin bahçesi sulama parseli ile alakalı basit bir video hazırladım.
Biz zeytin ağaçlarını sulamıyoruz hocam hatayda çok nadir zeytin sulayan biz suyu sadece narenciye için kullanıyoruz. Zeytin bir kere suya alışırsa sulamazsan hemen kuruyor
Bizim buradaki kargalar ruh hastası, pandemiden kaynaklı evde tıkılan biziz ama kafayı yiyen kargalar. Bizim burada ceviz gibi ama yabani bir ağaç var, kargalar o ağaçtan ceviz gibi sert kabuklu meyveyi söküp arabaların üstüne atıyor, böylelikle kabuk kırılıyor ama arabaların tavanı da epey zarar görüyor. Arabaya bunu yapan hayvan bizim domateslere neler neler yapar.
Daha güzelini anlatayım karga alıyor cevizi senin önüne atıyor sende acıyıp kırıyorsun.Resmen duygu sömürüsü yapıp bizi kullanıyor hayvan
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:51 ----------
Ha birde attığı cevizi almaya kalk bak nasıl saldırıyorlar ekmeğimize kan doğruyor bu diye
Şeftali, kayısı, erik türü meyve ağaçlarında bu tarz reçine, mantar ve gövde hastalıkları oluşabiliyor, bahsettiğimiz koruyucu önlemler uygulanıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:48 ----------
biz de dağlardaki yamaç alanlardaki zeytinliklerimizi sulamıyoruz, suladığımız bu ağaçlar daha genç 12 yaşında yaz dönemi sulamak gerekiyor. Zeytin narenciyeye göre kuraklığa daha dayanıklı ama su varken vermek lazım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:50 ----------
korkuluk veya rüzgarla hareket eden bişeyler yapmak çözüm olabilir, bir ara cd asıyorlardı sallandıkça ışık saçıyordu korkutuyordu.
Zaten onu pek beğenilmeyecek şekilde yaratan Allah Ama şahsen ben oldukça ilginç bir hayvan olarak görüyorum. Ayrıca balkondaki o kadar bitkinin, yaprağın arasından nasıl küçücük ufacık domates fidelerini bulabildiler, hayret edilesi. Yetenekli hayvanlar oldukları su götürmez bir gerçek.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)