Sırf bunu merak ettim ve bahçede bulunan 2 farklı kediye el değirmeninde çekmiş olduğum kahveler ile gittim, sadece koklayıp yüzüme baktılar .. bu kaka muhabbeti muhtemelen birkaç kedide görülmüş sonra da yayılmış fason bir şey, kedileri sonradan izledim, üstünü örtmeyi bırak yer yer gidip kokladılar ama bir eylemleri olmadı .. aç olsalar yerlerdi herhalde öyle bir koklama şekli, ekmeğe de yaparlar bazen böyle, aç olurlarsa birkaç kere koklarlar ve "neyse lan yiyeyim şunu" falan derler .. o tip bir koklama "acaba bu yenir mi ?" koklaması ..
Bu tarz saçma şeylere takıntılı olduğum için deneyi 2 kere yaptım, birinde kullandığım kahve "Starbucks Guatemala" diğeri de "Tchibo Barista" .. neyse kedilerin böyle net bir tepkisi yok kahveye .. bunları yazarken biraz araştırdım, içinde gübre bulunan "Kopi Luwak" diye bir kahve varmış, birkaç adada yaşayan palmiye misk kedisinin yediği ve sonrasında dışkıladığı kahve çekirdeklerinden üretilmekteymiş .. zamanında bir kedi de muhtemelen bunu algılamış ve tepki vermiş, herkes bunu genel bir olay zannetmiş ..
Neyse ben denedim, tecrübelerim %90 kendi deneylerimden oluşmaktadır, yalan haber bu