Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123412 ... SonuncuSonuncu

Kahve Kültürü

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    12 Ağustos 2014
    aslında ben de kahveyi çok severim de içtikten sonrası biraz sıkıntılı. kahvenin herhangi bir çeşidini içince boşaltım sistemimi hızlandırıyor ve sık sık tuvalete gitmek zorunda kalıyorum ; eh pek te keyifli olmuyor.

    var ise "kahveye şunu şunu katarsan veya şöyle yaparsan bunun önüne geçersin" gibi çözüm önerilerinizi bekliyorum..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Malesef. ciş yapmayi sevmek sart

  3. #23

    Üyelik
    12 Ağustos 2014
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Malesef. ciş yapmayi sevmek sart
    çiş değil..
    pea bunu beğendi.

  4. #24
    levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Motosikleti
    ......
    muhabbet kahveden,idrara döndü hadi bakalım

  5. #25
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Modern insanın tanımı zaten o:
    Kahveyi çişe dönüştüren canlı.

  6. #26
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    alışkın olmayan bünyelerde 100 numara hassasiyetini artırıcıdır,

    aklımda kalanlardan Google karıştırmadan şahsi deneyimlerimi paylaşayım,

    ilkin canlandırıcı etkisi vardır, (bir nevi kar suyu gibi)
    yağ yakma konusunda yardımcıdır,
    metabolizmayı hızlandırır,

    spor yapanlara genelde tavsiye edilir,
    performansı artırıcı etkisi vardır,
    kahve kültürü ortak dünya kültürüdür,
    çay bu kadar başarılı olamamıştır (çaydan kastım kahvede önünüze konulan değil), (çay ikramının seremonisi ya da yapımı ayrı bir zevk)

    kahve yanına demli bir kakaolu kek iyi gider, (aranızdan bağzı şanslı olanlar ne dediğimi bilirler),

    yapımı zannedilenin aksine oldukça basittir,
    çekilmiş kahve, french press, sıcak su yeterlidir.

    sırf şu 100 numara muhabbeti aradan çıksın diye yazdım,
    devam etmeyiniz.

    ek1: en önemli olan görevini unutmuşum.
    tanışmalardan ya da buluşmalardan sonra kahve içilmesi amacı ile davet edilmesi tarafları yakınlaştırır, güzelleştirir, sevgi aşılar.
    pea bunu beğendi.

  7. #27
    osiosborn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ocak 2016
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kenya AA bulunduruyorlarmis. Fiyati da iyi. Turkiyedeki tanidiklara tavsiye edecegim. Duzgun kavuruyorlarsa super.
    Kenya AA kahveyi deneyeceğim. Şu an elimde az miktarda Strabucks Guatamala, Tchibo Guatamala, Brazil mild ve African blue var. Hafta sonu muhtemelen alırım. Bir de Zapatista kahvesi var. Çokça övülen onu da denemek istiyorum. Sömurülmeyen insanların yetiştirdiği organik kahve.

    Kahveyi alkolle karıştıranlara bir tavsiyede bulunayım. İçtiğimiz kahve 80-100 derece sıcaklıkta. Alkol ise 65-70 derecede kaynar, ve buharlaşır. O yüzden sicak kahvenin içine alkol karıştırmamak gerekir. Kahvenin yanında eğer içeceksem Rus vodkası tercih ederim. Favorim ise Beluga.

    Ayrıca sütlü kahve seviyorsanız, sütün tadı 70 dereceyi geçtikten sonra bozulur. Kahveyi ve sütün sıcaklığını buna göre ayarlamakta fayda var.
    The Dude bunu beğendi.

  8. #28
    levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Motosikleti
    ......
    @Haşmet

    Modern?

    ilkel insan yediği içtiği gıdayı ağacamı dönüştürüyordu?,burada konu kahve muhabbeti,metabolizma ve boşaltım açısından etkisi bir kenarda dursun.


    Velhasıl bir söz vardır,Muhabbet b.. sardı.

  9. #29
    gitaristgkn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ağustos 2016
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    yamaha xt 600 e
    Kahve candır ya.Türk kahvesi favorim olmak üzere bütün kahveleri seviyorum bende hep değişik değişik şeyler deniyorum.Velhasıl seviyoruz kahveyi

  10. #30
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    Alıntı osiosborn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kenya AA kahveyi deneyeceğim. Şu an elimde az miktarda Strabucks Guatamala, Tchibo Guatamala, Brazil mild ve African blue var. Hafta sonu muhtemelen alırım. Bir de Zapatista kahvesi var. Çokça övülen onu da denemek istiyorum. Sömurülmeyen insanların yetiştirdiği organik kahve.

    Kahveyi alkolle karıştıranlara bir tavsiyede bulunayım. İçtiğimiz kahve 80-100 derece sıcaklıkta. Alkol ise 65-70 derecede kaynar, ve buharlaşır. O yüzden sicak kahvenin içine alkol karıştırmamak gerekir. Kahvenin yanında eğer içeceksem Rus vodkası tercih ederim. Favorim ise Beluga.

    Ayrıca sütlü kahve seviyorsanız, sütün tadı 70 dereceyi geçtikten sonra bozulur. Kahveyi ve sütün sıcaklığını buna göre ayarlamakta fayda var.
    aynen sıcak kahvede alkol konusu önemli,
    süt olarak da genelde daha yağlı sütler kullanılır.

    bir de thcibonun kahveleri genelde bayattır,
    açık olanların tarihlerini bilme imkanınız yoktur ama kapalı olanları arada kontrol edin fark edeceksiniz.
    3. parti ya da 3. dalga denilen daha amatör üreticiler ya da satıcılar her zaman tazelik konusunda önde görünüyorlar.

    türk kahvesi konusuna gelince;
    sağlam bir kahve içicisi şöyle tanımlamıştı;
    "bir kahvenin alabileceği en kötü şekil"
    bu lafı ettikten sonra ;
    "father (papaz olur kendileri), bugüne kadar içtiğin hangi kahvenin ardından fal baktırabildin?"
    tümcesini kurmuştum.

    evet türk kahvesinin ağır, tok içiminin yanında sosyal olarak da artısı mevcuttur.
    az kahve içmedik.

    ne'se
    jarmusch (umarım doğru yazmışımdır) üstadımızın coffee and cigarettes isimli kısa filmleri (akabinde toparlanıp tek film yapılması),
    seyretmesi oldukça eğlencelidir.
    (özellikle waits ile igy pop diyalogları muhteşemdir, benigni de güzel iş çıkartmıştır)

    aklıma geldikçe ekleme yapmaya çalışırım.
    Birheves bunu beğendi.
    can't be worried about that shit. life goes on man.

  11. #31
    Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Stockholm
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Güzel olmuş, yerini bulmuş başlık... Kehveden keyif alanların olduğunu bilmek güzelmiş. Başlıktan bile buram buram kokusu geldi burnuma...

    Kültür kısmı artık yeni nesil kahve zincirlerindeki balkabaklı, vanilya şuruplu asortik isimli kahvelerle baskılanmaya çalışıyor olsa da, kavurmayı, öğütmeyi, usulüne göre pişirmeyi severim ben de.

    Afiyet olsun dileyeyim sık sık görmeyi, okumayı beklediğim herkese...

  12. #32
    ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2012
    Şehir
    Bursa/Erdek
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    Ben her gün french press ile filtre kahve demliyorum. Buna ek olarak moka pot olarak bilinen italyan espresso cezvesi ilede güzel tatlar çıkıyor.

  13. #33

    Üyelik
    02 Ağustos 2014
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    MSX 125 - MT 07 ABS
    Hastasıyız
    Su kaybına yol açar kahve. Bire bir oranda su içmelisiniz üstüne.
    Bunun dışında, kronotrop, barista sepeti, coffee sapiens, kahve fabrikası adlı siteler taze kavrulmuş çekirdeklere ulaşılabilecek yerlerden bazıları.
    Bir de 15 kuralı var. Kavurduktan sonra 15 gün, öğüttükten sonra 15 dakika içinde demleyin derler bayatlamaması için çekirdeklerin.

  14. #34

    Üyelik
    20 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Lavazzacılara haber saldım basarlar burayı birazdan.

    İşini çok iyi bilen manyak bir baristanın yanında yetiştim tabi sonra alkole geçiş yaptım ama tam bir rahatsızdı kendisi.
    Önüme bir kilo kahve döküp gözü kapalı robusta arabica ayır diyordu.

  15. #35
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı The Dude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    türk kahvesi konusuna gelince; sağlam bir kahve içicisi şöyle tanımlamıştı;
    "bir kahvenin alabileceği en kötü şekil"
    bu lafı ettikten sonra ;
    "father (papaz olur kendileri), bugüne kadar içtiğin hangi kahvenin ardından fal baktırabildin?"
    tümcesini kurmuştum.

    evet türk kahvesinin ağır, tok içiminin yanında sosyal olarak da artısı mevcuttur.
    az kahve içmedik.
    Haltetmiş söyleyen. Açıklayayım:

    Kahve içeceği, su ve kavrulup öğütülmüş kahve çekirdeklerinin bir süre aşna fişne olması ile ortaya çıkar. Şimdii, bu etkileşimi arttırmanın 3 yolu vardır:

    1. Sıcaklık. Ne kadar sıcak su, o kadar ateşli etkileşim

    2. Süre. Sıcak su ne kadar uzun süre kahve ile etkileşimde kalırsa, o kadar koyu olacaktır.

    3. Kavrulma. Kahvenin tadı, daha doğrusu içindeki aromatik bileşikler, kavrulunca ortaya çıkıyor. Ama eğer çok kavurursanız, elinizeki kahveyi digerlerinden ayıran aromatik bileşikleri yok edersiniz. O yüzden amele kahve çekirdekleri iyi kavrulur.

    Bu noktada espresso ve Türk kahvesi, bu üç parametrenin iki uç spektrumunu temsil etmekte:

    Espresso: Kaynar buhar, çok kısa sürede, iyi kavrulmuş ve orta öğütülmüş çekirdeklerin, basınçla arasından geçmeye zorlanır.

    Türk kahvesi: Soğuk su, kaynatılıp tüketilene kadar, çok ince öğütülmüş ve az kavrulmuş kahve ile sürekli bir arada bulunur.

    Problem nerede?

    Problem kavrulmada. Türk kahvesi az kavrulur. Filtre veya espresso için kavrulmuş kahveyle Türk kahvesi çok acı olur. Malesef piyasadaki Türk kahvelerinin çoğu aşırı kavruluyor. Ana sebep te (bence) kahve çekirdeklerinin kalitesiz olması. Türk kahvesi için kavrulan kahve açık kahverengi olur, koyu değil.

    Aslında kahvenin makbul hali de az kavrulmuş halidir. Çok kavrulan tüm kahveler birbirine benzer. Ancak filtre ve espresso yöntemiyle, az kavrulmuş kahvenin tadı çekirdekten yeterince çıkmaz. O yüzden Türk kahvesi pudra kıvamında öğütülür. Böylelikle kaliteli çekirdeklerin karakteristiğini oluşturan aromatik bileşikler, sudan kaçamazlar.

    Orta kavrulmuş kahveyle Türk kahvesi zehir zemberek olur, ki zaten çoğumuz zehir zemberek içiyoruz Türk kahvesi diye... Bilakis az kavrulmuş kahveyle yapılan filtre kahvesi de asidik ve gövdesiz olur.

    Bi daha biri öyle bilir bilmez ahkam keserse, Türk kahvesi hakkında ileri geri atıp tutarsa nazikçe anlatırsınız

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 18:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:28 ----------

    Alıntı ogzcngdk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben her gün french press ile filtre kahve demliyorum. Buna ek olarak moka pot olarak bilinen italyan espresso cezvesi ilede güzel tatlar çıkıyor.
    Moka pot, hazırlanıp hazırlanmaz hemen, ve özellikle sütle birlikte içilirse güzel oluyor. Ancak biraz bekleyince hemen ekşiyor. Sebebi de Moka pot'un yapı olarak yeterince yüksek sıcaklık verememesi. Makineler buhari deli gibi ısıtıp verebiliyor. Kahve daha gövdeli oluyor ve uzun süre tadını koruyor. Moka pot daha çok çabucak bir içimlik hazırlamak için sanki. Zevkli, işlevsel, güzel de oluyor, ama kahveyi uzun sürede tükettiğim için kaliteli filtre makineye geri döndüm şahsen.

  16. #36

    Üyelik
    14 Şubat 2016
    Motosikleti
    Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
    @hasmet
    Türk kahvesini hem çok kavuruyorlar, hem de robusta çekirdeğinden yapıyorlar. Yani aslında en ucuz ve özelliksiz kahveyi, en kötü yöntemle içiriyorlar.
    Papaz biraz haklı aslında.
    (Zaten aynı şeyi söylemişsiniz ama olsun)

    Ama pişirme yöntemi ve kültürü olarak en güzel kahvelerdendir.
    hasmet bunu beğendi.

  17. #37
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    @pea, dayımın kahvesi İzmir'in bazı kasabalarında meşhurdur. Kendisi vefat edeli çok oldu. Zengin bir kızla evlenmiş, kayın pederinden kahve kavurma makinası istemiş. O zamanlar kahve yokluğundan nohut vs. türü kuru bakliyatın çok kavrulup kahve niyetine içildiği zamanlarmış. Dayım o zamanlar kahve satmaya başlamış. Süper zengin oldu küçücük dükkandan. Sülalesi hâlâ mamurdur

    Küçükken dükkanın önündeki yeşil kahve çuvallarının üzerindeki "Arabica" ibaresini hatırlarım. Açık renkli pudra şekeri kıvamında taze kavrulmuş kahve, dükkan ve çevresini mis gibi kokuturdu. Bozmadı kaliteyi hiç, fiyatı yüksek olmasına rağmen de çevre kasabalar dahil müşterisi hiç eksik olmadı.

    İzmir içinde öyle Türk kahvesi bulamazdık... Ne Karşıyakanin Küçük Avcı'sı, ne de kemeraltının Hüseyin efendisi... Hatta onları görünce "Niye bu kadar koyu renk bunlar acaba?" derdim içimden. Zaten baskın kahve kokusunun altında ağır bir yanık kokusu olurdu hep...

    Tahminim çoğumuz doğru düzgün bir Türk kahvesi içmemişizdir hayatımızda.
    pea ve yulis bunu beğendiler.

  18. #38

    Üyelik
    07 Ekim 2007
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Malesef. ciş yapmayi sevmek sart
    çifekavrulmuş kahvede diüretik etkisi kayboluyor

  19. #39
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı savica adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çifekavrulmuş kahvede diüretik etkisi kayboluyor
    Tahminim çifte kavrulmuş kahvenin, kahve olma özelliği de kayboluyor olabilir

  20. #40
    GT250rAlanya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2010
    Şehir
    Alanya - Ankara
    Motosikleti
    4 Silindirden başkası YALAN
    Çay var mı 1 bardak ?
    Gerisi boş..
    "Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum."
    Deniz Gezmiş 28 Şubat 1947 - 6 Mayıs 1972


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123412 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)