Güçlü bir matkapla döndürünce aşırı ısınma olur tabi. ama şarjlı matkaplar o kadar aşırı hızlı dönmüyor, gücü anca yetiyor zaten bu yüzden ısınma sorunu olmadı fazla.
Zaten bir double shot espresso için bendeki espresso makinesinin portafiltresi 18.5gr kahve alıyor, o kadar kahve öğütmek de şarjlı matkapla yaklaşık bir dakikadan biraz az sürüyordu, o sırada aşırı ısınmıyordu. Türk kahvesi de fincan başına yaklaşık 8-10 gr arası olacağı için çabuk olur aşırı ısınmaz.
Tabi matkap çok güçlüyse en yüksek devrinde çalıştırmamak lazım. Bu uyarıyı eklemeyi unutmuşum, iyi oldu hatırlattığınız.
Haa, bu arada kahve olayında ekipman o kadar önemli değildir, en önemli şey kahvenin kendisi. Türk kahvesi diye yıllarca birtakım kurukahveci efendi markaları tekellerinin en ucuz diye brezilyadan ithal ettikleri ve çuvallarında rio-minas grade3 yazan yani brezilyanın rio-minas bölgesinin 3. kalite en dandik çekirdeklerini kullanmayın. Türk kahvesi bir kahve demleme türüdür, her çeşit lahveden olur. taze kavrulmuş yani kavurma tarihinden 3-4 haftadan fazla zaman geçmemiş ve kaliteli çekirdekler kullanın.