@Sinirligüç, kakao çekirdeği yerine kahve çekirdeği kullanılarak yapılan "çikolata" yedim bir kere... Çikolata demek de hatalı olur, çünkü içinde zerre kakao yok. Tadı şekerli Türk kahvesi gibi. Bir bar çikolata, 5 bardak kahveye eşitmiş. Bir araştır istersen...
Vay be, kahveyi sıfırdan kavurup bileğinin gücüyle espresso yaptı herif.
Kavurma makinası hoşuma gitti benim. Nedir ne değildir bilen var mı?
Hocam uzakdoğuda yaygın bir alet, aliexpressde de bolca var, bence çokta komplike birşey değil DIY yapılabilir gazlı ocağın üstünde kullanılacak gibi
https://tr.aliexpress.com/item/4000034405811.html
Not: bu arada yeşil kahve kavrulduktan sonra airlocklu bir poşette en az 1 hafta bekletmek gerekiyor ki içindeki co2 çıksın ve tadı ve kokusunu verebilsin.
SYM Gts Evo 250, SYM Maxsym 400,KTM Duke 390,Xmax 400abs, Joymax250, Forza250
Ben şu moka pot olayına giriyorum. Tam aradığım şey. Ofisteki french press öğütülmüş kahve aldığımda 750gram oraya, 250gram eve atarım. En azından haftasonları keyifle gayfe içerim.
Ne olurdu sanki sahil gören bir camım ve bir tane tv koltuğum olsaydı???
Alacağın marka Bialetti olmalı linki asağıda. Fakat french press için öğütülmüş kahve moka pot a uymaz. Çok kalın gelir, kahve aromasını vermez. Espresso ile Filtre kahve arasında olmalı çekim.
Bir sitede : “1 en küçük, 20 en büyük öğütme derecesi olsun. 1 Türk Kahvesi, 2-3 Espresso, 8-9 filtre kahve, 14-16 ise ideal French press öğütme büyüklükleri. Moka pot için benim önerim 4-5 aralığını kullanmanız. Böylece espresso makinasına göre birazcık daha büyük filtre deliklerine sahip olan moka pot, bütün kahve atığını filtreleyebilir.” şeklinde açıklamış boyutu.
https://www.amazon.com.tr/Bialetti-M.../dp/B0000AN3QI
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:03 ----------
Moka pot un tarihçesi, nasıl kullanılır, hangi boyut kahve kullanılır vb tüm bilgileri içeren makale de bu :
https://mokapota.com/kahve/moka-pot-...ve-yapilir/149
Hohoho. Allah senden razı olsun. Yaz gelsin de evdeki herkes bir yerlere dağılsın. Direk gizli gizli kahve keyiflerine başlarım
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:03 ----------
https://www.hepsiburada.com/bambum-t...sepete#reviews
Bu da aynı işi görmüyor mu? Bana göre hepsi aynı duruyor çünkü bunların
Ya sen de hepten mezarcı çıktın Kızgın hocam O iş görür de basınç kaybı olabilir, neden mi, bunlar döküm alüminyumdan yapılıyor, döküm kalitesi bu yüzden önemli, kalite de eşittir para. Birde alttaki parca ile üst hazne arasında üst haznenin altımda bir conta var, basıncı korumak için o da önemli, yani biraz paraya kıyacaksın güzel kahve içmek için. 6 taksit felan alırsın.
Aslında orijinalden yanayımdır ve kaliteye önem veririm. Fakat düz metal geliyor bunlar bana. İşlev olarak aynı geliyor. Suyun ısınarak, kahveyi demlemesi. Üst haznenin altındaki conta olayına dikkat etmemiştim. Düz döküm parçalar sanıyordum. O zaman biraz daha bekleyeceğiz dediğin gibi
French press ve 3 kahve çeşidi yolda , bakalım nasıl olacak.
İnternet üzerinden hangi siteden taze alınabilir kahveden bahsediyorum
yapmışım TÜRK kahvesini sabah sabah mis gibi içiyorum
Walla Tolga hocam sayesinde bende oradan aldım. 2günde İstanbul’a geliyor. Severek tüketiyoruz biz.
Estağfirullah, bilgi paylaştıkça çoğalır
Yalnız ben şu dandik moka pot’u alıp deneyeceğim gibi
ben kahvefabrikasi.com sitesinden alıyorum.
Sadece belli bir ülke değil, hangi çiftlikten geldiği belli olan ve sipariş üzerine taze kavurup gönderme işini Türkiyede ilk başlatan yerdir kendileri.
Ofisteki dandik filtre kahve makinası için açık kavurma ayda iki kilo alıyoruz buradan.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:38 ----------
ikea'daki mokapot iş görüyor, tavsiye ederim.
mokapot'lar aluminyum malzemeden yapılıyor, bialetti gibi pahalı ve tanınmış markalarda üzerinde ince bir koruyucu tabaka var. yoksa direkt aluminyumla temas eden bir şeyi yiyip içmek çok zararlı. Dandik olanlardan korkarım çünkü aluminyum tehlikeli. iyi olanlarda da zamanla o tabaka kaybolursa ne olur bilemeyeceğim için paslanmaz çelik tercih ederdim.
Aynen. Önceki sayfalarda örneklerini verdim. Ben de ilk başta Bialetti almıştım. Sonra iade edip çelik olanını edindim.
Hiç alüminyum çaydanlık gördünüz mü? Seneler önce vardı ama artık yok... Paslanmaz çelik en mantıklısı. Ama çok satılmadığı için fiyatları yüksek olabilir...
Kahve popüler kültürün bir dayatmasi.
Son derece gereksiz bir icecek..Çay için olm para dışarı kaçmasın. Bı de bu meret bağımlılık yapiyomus,sabah icmeyince ayilamayanlar,başı agriyanlar falan ;)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)