"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
İkinci el 21 inç kare ve CRT bir monitör bulabildim, bulabileceğim en büyük ve en güzel görüntü veren bu olur herhalde bu proje için. Aynı görüntü boyutunu widescreenda alabilmek için 25.5 inç ekran ölçüsü gerekli nereden baksanız 800-1000 TL maliyet
Dizayna devam, bu gün yarın da kesim biter montaja başlarım inşaallah.
Oluyo mu?
Sağ tarafa Kyo gelmiş bari sol tarafa İori gelseymiş hocam
Bu arada tüplü görüntüsü hakikaten farklıymış, daha net görmüş oldum.. İlginç
Kolay gelsin tekrar
Android telefonunuz varsa arcade and classic diye aratıp indirin play storede inen emülatör de oyun listesi var download edin istediğinizi..Çok duacım olacaksınız.. Bende sağlam bir liste var.. Street hop ( sokak basketbolu) Snow bross Sunset riders ( atarideki kovboy oyunu) Shadow dancer ( kurtlu ninja oyunu.. Cadillac and dinasours ( Atarideki Mustafa oyunu) Finalt fight ( hagar) Captain comando.. Golden axe.. 1942 Ve gram yer kaplamıyor kontroller harika..Daha niceleri var ben sevdiklerimi indirdim :D
Ahahaha Atari salonunda tam oyundayken gelip " tamir etçez gaçıl kenara" diyen emmiler geldi tuşları görünce :D
Karı soyma oyunu var mı abi? (bayan arkadaşların affına sığınarak )
Hastasıydım bu oyunun
Olcay usta ATARİ salonlarına belki benim kadar para harcayan yoktur. Aslında jeton üretimi bile yapılırdı bizim zamanımızda.
Tahminim aramızda tren raylarında jeton imalatı yapanda vardır
Konu biraz dağılacak ama bizim zamanımızda(el atarilerini nintendo ve tetrisleri saymıyorum) 333 oyunluk ufak makinalar vardı. Daha sonra commodore64 leri ve amigaları(500 500plus 600 ve 1200) tanıdım. Daha sonra 286 lar 386 lar ve 486(dx33 ve dx 2x66 idi yanlış hatırlamıyorsam cpu kodlarım) ları öğrendim.
Tabii ki arcade oyunlarının zevki her zaman bir başka oluyordu.
Mesela MORTAL KOMBAT ta bilenler bilir test your might adı altında bonus puan (tahta kırma taş kırma elmas kırma)kazanma bölümleri vardı. Ben salonda salonun kadrolu oyuncuları olarak yanlış hatırlamıyorsam çift düğme ve kol hareketi gerekiyordu.
Çünkü 2 kişi düğmeye abanarak seri şekilde bastığımızı diğer kişininde kol hareketi yaptığını anımsıyorum. Özellikle kristali o şekilde kırdığımızı hatırlıyorum
Ayrıca bizim zamanımızda Mortaldaki Finish him kodları çok değerliydi. Belki biraz garip gelecek ama millet birbirine kol hareketlerini komboları pek söylemezdi.
Biz 2 arkadaş (ben doğma büyüme Bakırköylüyüm) o zamanlar bakırköyde meşhur 5 atari salonu vardı.
1.si kartaltepedeki Gazi abi ve ayla ablanın olduğu yerdi.
2.si Lunaydı sanırım.
3.sü meydana yakın olan yanlış hatırlamıyorsa bir hanın alt katındaki bir yerdi hatta 2 tane motor vardı kırmızı ve mavi olarak.( o zamanlar motorlara pek ilgim yok o yuna pek jeton attığımı pek hatırlamıyorum.)
4.sü ise meşhur Fame city!
5.si de yine kartaltepede bulunan bilardo salonunun yanındaki ghost computerin karşındaki yerdi. İsim dilim ucunda ama hatırlayamadım. Eski Bakırköylüler bilir.
O zamanın meşhur oyunlarına gelirsek:
1.Mortal Kombat
2.Street Fighter(2.5 favorimdir bu arada adamım kendir çünkü gülmeyin sakın oruyekiti daha geniştir ve ters (SAĞDA) kolda oynarım ACIMAM bazen de zevkine Sagat ile oynarım)
3.Golden Axe (Kızla oynarım sakın alay etmeyin)
4.Captain Commando (mack adamımdır bazen de Ginzu (Ninja yani) ile oynarım)
5.Ninja kaplumbağalarda (Donatello tek seçimimdir.) Ayrıca kendisinin şu anda oğlumun oynadığı eskimeyen oyuncağı da mevcuttur elimde.
6.Final Fight (Guy bence iyidir.)
7.Vendettta meşhur 4 kollu oyun bilenler bilir ( oyunda müdahale etmezseniz tacize bile uğrayabilirsiniz)
8.Pang
9.The king of fighters 97 posteri vardı hatta geçenlerde attım galiba şu an da pişmanım.(Ekibim İori yagami kim kaphwan diğeri sanırım clark idi tam hatırlayamadım.)
10.Shadow Dancer meşhur köpekli Ninja
11:Shinobi
Son olarak unutmadan Snow bros ve bomberman yada dynablasterde kendi koyduğu bombaların arasında sıkışıp ölen yoktur herhalde aramızda
Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim
Offf bi aduuuket çekesim geldi ki sorma...
Yaş olmuş 43 hala aduket,getget yuu ket... ;)
Neyse,çocukların ödevlerine bakıp gerçek dünyama döneyim baaari... ;) ;)
Malı Şile'de toplasaydın lan, nakliye çıkmazdı
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
Şu oyunu oynamayan bizden değildir. River Raid joystick yamultturan oyun.
Bu konuya girmeye çalışınca chrome şöyle bir uyarı vererek engel oluyor. Diğer konularda böyle bir sorun yok acaba neden?
Ekleme: Sadece ilk sayfada bu sorun var. 5. sayfaya sorunsuz giriyor. Galiba o sayfadaki mesajlarda bulunan bir link buna sebep oluyor.
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)