Arcade Oyun Sevenler Derneği (Atari Salonu Oyunları)
Reklamlar
-
Süper Moderatör
KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı
amirim; jeton tertibatı da koy bari de herşey yerli yerinde olsun.
Satılıyor aslında aliexpresste, ama gerek yok ya hu
MoRFy adlı üyeden alıntı
Tasarım çok güzel olmuş.
ufak bir fikir vermek isterim bence bilgisayar kasasındaki anakartı kasadan çıkartıp mdf üzerine sabitlerseniz, hem ulaşımı daha rahat olur hemde havalanma olayı daha iyi olur. temizlemeside en kolayı...
Kasanın yan kapağını açık kullanacağım, sistemi dağıtıp dolap içine yerleştirmek pek mantıklı değil. PC kasasında bir arıza vs olduğunda kolayca elimdeki başka bir kasayı sistemin içine atıp devam edebilirim.
Arcadenin arka altından soğuk hava girişi, arka üstünden sıcak hava çıkışları var. Ne olur ne olmaz diye belirli bir ısıya ulaşınca devreye girecek bir termostat ve fan da takacağım. Monitör de aynı kapalı alanda olacağı için belirli bir ısıya ulaşacaktır sistem.
levend84 adlı üyeden alıntı
Hörmetli ve maharetli hocam,evde logitech G27 direksiyon seti var,şöyle kallavi bir stand yapmayi dusunuyorum,mdf kullansam iş görurmu?,varsa alternatif önerilerin yardimci olursan sevinirim.
Veletlere dayanacak kadar saglam olsun.
Hazir urunler var ama dayaniksiz gibi.
Marangoz islerinde,birleşim,bağlanti vs.konularda tecrubelerini paylaşmani rica ederim.
MDF de olur sunta da olur, önemli olan montajını destekli yapman. Güç ve yük taşıyacak pozisyonlarda birleşim yerlerine içten ek parça vs atman gerekir. Yoksa sadece vidalama ile dayanıklı olmaz.
Ne demek istediğimi bir resim atarak anlatırım, arcade de kolların olduğu kısım fazla darbe alacağı için içten destekledim.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Reklamlar
-
mchi adlı üyeden alıntı
River raidle başlayan hikaye
international süper star soccerda aşırtma, Gol 3, Benjamin, haggar, Mustafa. Hala favorim double dragondur, karı soymaca
. Brutality yapamayanla oynanmazdı bizde. Bi tek benumaru versinler yeterdi.
Golden axe. her salonun favorileri olurdu. Azmi dayak yedik ipli jeton yüzünden. Kaç salondan banlandik
bi oyun vardı adını yıllardır hatırlayamıyorum. Kof tarzı, Eric adında şişman bi viking amcayla oynardım. Dalga atardı, ucunda dev fıçılı sopayı kafaya indirirdi. Hatta fredy falanda vardı sanırım o oyunda. Bi kitlerdim adamları flawlessdan kurtulamazlardi adıni bi hatirlasam. Hey gidi günler.
söylediğiniz oyunu ben de çok severdim. adı da world heroes. favori karakterim dragon'du bu oyunda.
street hoop: favorim tayvan
ve sonradan gelse de severek oynadığım samurai shodown vardı: favorim ukyo'ydu
ve elbette herkesin sevgilisi street fighter...
hey gidi günler bee, az mı okuldan kaçıp atariye gittik küçükken..
nereye dönersen dön popon arkanda kalir..
-
_chaotic_ adlı üyeden alıntı
Nasıl bi sevaba girdin anlatamam, oynıyım direk özlemişim
-
Snow Bros hastası var mı ?
-
matrax33 adlı üyeden alıntı
Snow Bros hastası var mı ?
Çok görürdüm ataricilerde ama hiç beceremedim onu.
-
Çok görürdüm ataricilerde ama hiç beceremedim onu.
Bende zaten izlemekle yetinirdim. Ne zaman bilgisayar aldım disketten oynayabildim doyuncaya kadar. Yoksa tam jeton canavarı oyun.
-
şöyle bişey buldum, içerisinde 815 tane oyun varmış, portatif, gayet kullanışlı duruyor.
bu kadar paraya değer mi acaba?
https://www.banggood.com/tr/HD-680-I...r_warehouse=CN
-
Süper Moderatör
LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı
Güzel aletler bunlar, fişi tak salonda tv'ye bağla oyna. Fakat çok para bana göre, paradan ziyade lcd ya da plazma tv ile gerçek arcade görüntüsü alınamıyor maalesef.
Ama ne uğraşcam alır iki oynarım diyen için mantıklı, elimden gelir kendim yaparım dersen benzer sistemi yapmak zor değil. Lazım olan her parçası satılıyor aliexpresste, yarı paraya mal olur belki.
Ben işi abartıp resimlerde gördüğünüz 50 cm monitörü kullanmaktan vazgeçtim
70 cm crt tvyi söküp ekranını ve elektronik aksamını kullanacağım, fakat tv ile pc yi bağlamak için vga dan scarta çeviren el yapımı bir kablo ve anakartın yazılımını düzenleyen bir kaç program ile çözünürlüğü 240x120 ye düşürüp 15 khz ile çalıştıracağım inşaallah.
Bu sayede gerçek bir arcade görüntü kalitesi alacağım sanırım.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
2 sene önce bir çatı katına taşınma planlarım vardı. Antrenin direkt salon olduğu bir çatı katı. İçini tamamen man cave olarak tasarlayacaktım. (iç mimarım) Bir adet multi oyun yüklenebilen yeni nesil arcade makinelerden, bir adet bilardo masası, projeksiyonumu, KRK Rokit 6 G3 stüdyo monitörlerimi, dart tahtamı vs. koyacaktım. Duvarlara arkadaşımdan rica edip siyah duvar üzerine grafitiler yaptıracaktım. Kriz patlak verdi emlak satışları durdu, bizim hayaller başka bahara kaldı.
-
Olcay Avşar adlı üyeden alıntı
Güzel aletler bunlar, fişi tak salonda tv'ye bağla oyna. Fakat çok para bana göre, paradan ziyade lcd ya da plazma tv ile gerçek arcade görüntüsü alınamıyor maalesef.
Ama ne uğraşcam alır iki oynarım diyen için mantıklı, elimden gelir kendim yaparım dersen benzer sistemi yapmak zor değil. Lazım olan her parçası satılıyor aliexpresste, yarı paraya mal olur belki.
Ben işi abartıp resimlerde gördüğünüz 50 cm monitörü kullanmaktan vazgeçtim
70 cm crt tvyi söküp ekranını ve elektronik aksamını kullanacağım, fakat tv ile pc yi bağlamak için vga dan scarta çeviren el yapımı bir kablo ve anakartın yazılımını düzenleyen bir kaç program ile çözünürlüğü 240x120 ye düşürüp 15 khz ile çalıştıracağım inşaallah.
Bu sayede gerçek bir arcade görüntü kalitesi alacağım sanırım.
hocam yapmasına yapılır da bu şekilde portatif, direk hdmi veya vga dan tv ye tak, oyunlar otomatik gelsin şeklinde bir sistmei yapmak hemen hemen aynı paraya gelir belki de daha masraflı olabilir.
ama yine de şu an için bu cihaza 1000 TL yüksek bi rakam
-
LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı
hocam yapmasına yapılır da bu şekilde portatif, direk hdmi veya vga dan tv ye tak, oyunlar otomatik gelsin şeklinde bir sistmei yapmak hemen hemen aynı paraya gelir belki de daha masraflı olabilir.
ama yine de şu an için bu cihaza 1000 TL yüksek bi rakam
aynı işi yapan başka bir makina: içinde 7000 oyun varmış. listesine baktım tüm sevilen oyunlar var sanırım
http://www.hepsiburada.com/arcade-st...xoCgMUQAvD_BwE
-
Şu kılıçlı oyunda az mı jeton kaptırdım bee :D Hanzo denen herifi yanlış hatırlamıyorsam tabi beni evire çevire dövüyordu
Hak edene hak ettiğini vereceksin!
-
bunda hdmi bağlantı yok, vga dan çevirici gönderiyolar. ayrıca o 7000 tane oyunun 6900 tanesi aynıdır.
eskiden atari kasetleri olurdu 999 in 1 şeklinde, içinde 10-15 oyun olurdu, diğerleri ise o oyunların yarısından, orasından burasından başlatırdı seni, sanki yeni bir oyunmuş gibi sunarlardı.
bu da böyle bişi diye düşünüyorum.
-
05 Şubat 2018, 11:35
Süper Moderatör
-
05 Şubat 2018, 14:36
Moderatör
Jeton kaç para. Çok pahalı satarsan soba telimle gelirim
-
06 Şubat 2018, 10:52
Süper Moderatör
-
06 Şubat 2018, 12:09
Moderatör
Jeton diyorum jeton. Kaç para 1 jeton ?
-
06 Şubat 2018, 12:47
Süper Moderatör
Lucas adlı üyeden alıntı
Jeton diyorum jeton. Kaç para 1 jeton ?
Agaya beleş
-
Süper Moderatör
-
Olcay Avşar adlı üyeden alıntı
Biraz çalışalım, çok ara verdik;
Tv'yi söküp tüpünü ve şasesini ayırdım ;
https://i.hizliresim.com/azR8jg.jpg
https://i.hizliresim.com/NZJ83L.jpg
Tüpü MDF'nin üzerine koyup kalıp için çizdim, dekupaj ile boşalttım içini. Tek seferde denk gelmedi, bir kaç kere kalın zımpara ve dekupaj ile uğraş verdim.
https://i.hizliresim.com/YgR8ME.jpg
Kabini yaparken en zor iş tüpün çerçeve kesimi desem yalan olmaz.
Tüpü kabine yerleştirdim, bişeylere benzemeye başladı;
https://i.hizliresim.com/8YoWkW.jpg
Allah izin verirse bu hafta dolgu verniğini atarım diye düşünüyorum. Fakat hala kabin kenarlarına sofra bandı (T-molding) kullanayım mı yoksa tertemiz boya mı yapayım karar veremedim.
Bandın tek yararı yan yüzeyleri sticker kaplayınca bütün ayıbı kapatması benim için, ona da karar vermiş değilim gerçi. Yan yüzey komple sticker mı olsun yoksa karakterlerin fotoğraflarını tek tek yüzeylere yapıştırayım mı karar veremedim.
Bi akıl verin.
çok güzel oluyor, eline sağlık. bence boya üstüne karakter fotosu yapıştırma daha temiz görünür.
bitince çok süper olacak yaw
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)