HIGH SCORE
1st..............AAA
2nd.............AAA
3rd..............AAA
4th..............AAA
5th..............AAA
HIGH SCORE
1st..............AAA
2nd.............AAA
3rd..............AAA
4th..............AAA
5th..............AAA
NeorageX diye hazir emilator var. Kurup pcden oynayabilirsiniz paketin icinde bi dunya atari oyunu hali hazirda var zaten. Dilerseniz de istediginiz oyunun romunu indirip emulator icinde calistirabilirsiniz. Tabi joystickdeki tuslari emulator ayarlarindan tanitarak o sekilde de oynayabilirsiniz. Gercek ateriler kasetli sistemle calismaktaydi. Onun yerine bir pc kasasi dilediginiz buyuklukte bir tv yada pc monitoru birazda mdf isciligi ile kolayca yapabilirsiniz.
Ulan be gözümde canlandı koskoca mazi :-) Street fighter, Mortal Kombat, Kovboy oyunu, Mustapha, Araba yarışları ve benim en çok oynadığım Metal Slug serisi ve daha niceleri, film şeridi gibi gözümün önünden geçti :-) of be ne günlerdi. Okuldan kaçıp kaçıp gitmeler.
Sonuçta hepimiz ölecez...!
Pilardo oyunu pool bilmem ne pek severdim ( arifler anlamistir ;) )
Snooby ( kar oyunu )
Shinobi (şinobi ninja )
Street fighter ( aklimda kalan replikler " aduuket , dabdab duuket , oouryuuket ve chunlii oşkım benim )
Mustapha ( namı diğer " pıçakçı " )
Haggar ( vuaaa vuaaaaa diye anırması )
Mortal kombat ( finish him cossss )
İlk makinalar ehh işte idi , herdaim arza verirdi , sonradan " kompi " makinalar geldiydi , sanki uzay mekiği o biçim estetik ve kullanışlı....
salonlara harcadigim ile bi hayabusa alirdim , geyigini ilistirip , ossuruk böbürlenmemi yapayim
soora langırt , ahşap ve yüzeyi ponza daşı gimin delikdesik toplar , sonradan camlı harika langirtlar geldi idi vayy bea , avuc icinde tek atma karsi kaleden gelen zbammmm sesi , firlayan toplar , cevirme senin .... kavgalari..
Vayybe naadar malmışım demeyecem , zira en mahsum zararlı alışkanlık idi , bulunduğum ilçe taşra idi haalen oyle sayılır , ya aktivite nargile sigara alti batak iskambil oyunu yahut salon idi , şanslı olarak salonlarda sürttük pişman değilim hakim beg, yine olsa yine yaparim demeyeyim , evde amiga64 vardida bizmi oynamadik..
Nintendo mini ve kasetler , 100 markimiz olamadi amca , akamanyadan getirip hava atip giden deyyus kuzenler , büyüyünce gelmez oldular , bi gelseler dövecem içime oturdu amja anliyormusun , neyse milkalar ve ancak tivide gorebildigimiz sari gercek tenis toplari , nivea reklamli deniz toplari oda yetti bize ...
İmdii evinde oturdugun yerden , global köyün muhtarlığı ...
Hayat çok garib...
Bi daha elimi sürermiyim ? eski atari oyunlari ve joystick ıyyyk , mis gibin İl2 sturmovik uçak simülasyonu dururken, yohh ben almayayim , proce güzel olmuş tebrikler.
anam az mı oklava kırdı sırtımda
peder eve ekmek al diye para veriyodu gidip oraya bütün parayı harcıyordum
ulen ne günlerdi be
birde bu oyun salonlarındaki oyunların kendi içindeki jenerasyonu vardı.
Mesela efsane street fighter 2 (1991) ve 2' (1992) çıkmadan önce birde 87-90 yılı arası çıkan grafikleri biraz daha kötü ama çok eğlenceli matrak oyunlar vardı.
Raiden. shoot'em up tarzı
Pit- fighter. dijitize/ Texture grafikleri ile mortal kombat'ın grafik olarak öncüsü sayılabilir
Birde joystick'in 360 derece dödüğü oyunlar vardı. mesela midnight resistance. law silahını 360 derece döndürüp her noktayı vuruyordun dönen joystick her masada olmazdı...
Rococop. Bilen adamın oyunu birbuçuk saat sürerdi
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
GEÇİMMİ ABİ?
bende arşivi vard neo-geo, name daha bir çoğu cd olarak mükemmellerdi, allahtan retro gaming seven arkadaşlar bulunuyor ve telefonlar için uyumlu hale getiriyorlar
bu arada ben chiptune muziğinede hayranımdır, dinlerim de
Ohoo, dinazorlar ortalığa dökülmüş
Dün itibari ile indirme işlemim bitti, elimde 3982 oyun ve bunları çalıştıran Emulasyon hazır.
Bir yandan çalışıyor, bir yandan kabin için çizimler yapıyor, arada da oyun açıp kaçamak yapıyorum
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Benim paramı yutan makinalardı :D King of the fighters da kombo yapıcaz diye abilerin ellerini ,tuşları kullanış sırasını çözme çabaları falan.. Sonra dayanamayıp karşısına geçip ömründe görmediğin komboları üstünde uygulayıp ağzın açık gözün yaşlı seni masadan kişkişlerlerdi Hey gidi hey
Fikir çok güzel bende bir makian satın alayım hevesine girmiştim. Fiyatlarını görünce gözüm yaşarıp arkamı dönüp gitmiştim Umarım bu proje öyle olmazda jeton kavgasına gireriz :D
Gazanız mübarek ola.
5 yaş küçüğümün postladığına bahh hele , yeğenim sen zıbınla dolanıp agu agu derkene biz sivilceli suretimizle salon beyefendisi idik...( tabii baskıın denince gururumuzu birakip toilete yigildimizda olmustur )
Sakallı patron şunun kulağı bi çekiver , şu mavü gözlüklerle kirmizi çeketliler heç çekilmiyor billah.
Neysem fazla üstüne getmeyeyim ,gençtir kururu kırılmasın
10 yaşında Commodore 64 ile tanıştım, 12 yaşında da ufak bir oyun yazarak devam etmiştim. Atari salonlarında da epey vakit geçirdik zamanında.
MAME emülatör uyumlu 35 GB gibi bir arşiv var elimde. Oyunların boyutları hakkında fikriniz varsa nasıl bir arşiv olduğunu anlatmama gerek kalmaz. İnternette dolaşıyordur elbet, link bulan varsa paylaşabilir, isteyen varsa da yazsın bir ara yüklemeye başlarım, veya Kadıköy tarafında elden teslim ederim.
PS4 su oyunlar kadar keyif vermiyor nedense
Adaptör yakardik saatlerce oynamaktan.
Terliği kafamiza yediğimizde kapatirdik.
İçinde yüz oyun olduğu söylenen kasetlerde tek oyun çıkınca ne uzulurduk.
Hey gidi hey..
Şimdi herşey çabuk ulaşılır oldu.
Ondan da kiymetsizlesti.
olcay avşar bey;
bizim buranın efsane salonu olan "alpino"da, pacman tarzı "meyveli" dediğimiz bir oyunla başladım ben bu işe.
ismi pacman miydi emin değilim ama labirentin muhtelif yerlerinde yediğin zaman puan veren meyveler oluşuyordu ve yönünü değiştirebildiğin kapı geçişleri vardı.
benzerlerini çok gördüm de tam olarak bu versiyonu bulamadım.
arşivinde öyle birşey var mı?
atari salonunda statüler;
bu salonlar kast sisteminin geçerli olduğu mehrametsiz bölgelerdi
3 günde bi jeton parası denkleştirenler,
döke saça jeton harcayanlar,
bunların yarım bıraktığı oyunu oynayan, isim yazma ekranı bulduğunda bile heyecanlanan leşçiler,
burayı ben geçiyimciler,
jeton üretici, tel sokucu müteşebbisler ruhlular...
rüyalarımda keşfedilmemiş atari salonları bulduğum olmuştur
küçük at hırsızlarının, ayakkabı boyacılarının, teravih kaçaklarının, balgat sınırını vurulmadan geçebilen gecekonducuların mekanı alpinoydu.
mehmetler, ibrahimler, süleymanlar...
las vegas, fantasy land filan daha hijyenik mekanlardı,
oyunu yarım bırakıp başka makinaya gideni, jetonu yuttu diye iade bölmesinde bırakanı çok olurdu.
üçün beşin hesabı olmazdı hijyenik eğlence mekanında
ercümentler, oytunlar, barkınlar...
yok ağlamıyorum, gözüme mecik kaçtı
Allah da seni güldürsün
Başkan bahsettiğin oyunun adını bulabilirsen listeye bakarım, yoksa 3892 oyun arasından bulmak çok zor. Adını nasıl bulacağım dersen google amcaya "pacman tarzı" gibi kelimeler ile sor resmini görünce gerisi kolay.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:46 ----------
Bu mu yoksa?
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
ya ben deli oluyordum snow brothers da kaç jeton her diye, emulatorde oynadım sonlara çoook fazla level atladım 99 tane jeton yemisti haha
amin olcay hocam, cümlemizi.
yok, bu değil.
89 veya 90 senesinin oyunu, siyah zeminli, hareketli kapı geçişleri var.
çok aradım zamanında, benzeri var, aslı yok.
iyi oyunlardan köpekli ninja filan vardı.
haggar, döneminin üst kalite oyunuydu.
sonra street fighter çıktı, orda ipin ucu kaçtı, patladı gitti, biz kahveye terfi olduk.
bulaştığım şeyin dibini görmeden bırakmadığımdan epey vakit yedim oralarda,
sabah girip akşam çıkan kavruk bebe bendim
çaprazlara güzel çekemediğin kazık gibi kollar,
saat gibi çıtır çıtır çalışan kollar...
senin kollar nasıl? her yönde o çıt çıt sesini alabiliyor musun?
Ben haggarı 12 yaşında oğlumla zevk alarak oynuyorum, hatta o da zevk alarak oynuyor
Elimdeki kol çaprazlarda güzel, 8 hareketli zaten. Happ tipi, dibindeki mikro sviçler mandal saclı, bu yüzden kol her yönde verimli oluyor. Sviçlerin kola çok yakın durduğu , mandalsız doğrudan sviçe basan kollar köşelerde sıkıntı yapabiliyor.
Bu resimdeki benim bildiğim rahat kol tipi ;
Sviçlerdeki mandalları esneterek olabilecek ayarsızlıkları da düzeltebilirsin.
Fakat Sanwa Japon tipi bu kollar genelde 4 yönlü, 8 yön için modifiye ediliyor ve özel parçaları var.
Dur ben biraz daha autocad bakayım da şu kabinin çizimlerini bitireyim
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)