Bilgisayarından kayıt yapabilirsen oda fikir verir sanırım. Telefonun direk ses kaydedicisi var ise oradan kayıt yapıabiliyorsa belki alternatif çözüm olur mu acaba Tam bilemedim de.
imi
senin konuyu netleştirdim.
sazın o şekilde çatlamasının iyi olduğunu söylüyorlar,
eğer cilada sorun ok ise hiç dokunma öyle kalsın.
ki öyle görünüyor.
saolasın kardesim
Kulağıma çok güvenirim çıplak duyar isem eksiklerini söylerim jimi ciddiyim.. Arkadaş vakti zamanında keman öğrenirdi bana dinletirdi söylerdim eksiklerini en son paralı çalmaya başlamıştır :D
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
Bende uzun sap bağlamaya yeni başladım 3 ay falan oldu devam ettirecektim ki bu ay sonu askere gidiyorum inşallah geldikten sonra yalnız gerçekten çok rahatlatıyor hele de türküyü doğru çalabiliyorsan tadından yenmiyor )
2006 yılında askerden geldim ve gitar aldım gitara başlamış bulundum çok sevdiğim big in japan parçasını clean tonda ve birazda distortion tonlarıda çalmayı denedim derken çşitli coverları ararken bunu buldum ve hoşuma gitti
Elemana birkez daha helal olsun
Daha sonraları böyle bir videoya denk geldim epey komiğime gitmişti
Kendileri şuanki necati ve saykolar olurlar hala tuhaf ve komik şarkıları vardır
Bağlama gitar kombinlemeyi denedik ama ne bağlamacı vardı nede çalmayı biliyorduk bağlama çalanların gitarı pek zorlanmadan çalabildiğini söylüyorlardı
Orhan ölmez çok usta bağlamacıdır kendisi gitardaki tarzıda özünde bağlamadan geliyor ben elime bağlama aldığımda birşeyler tıngırdattım ama hiç gitar gibi gelmememişti
Kendime bağlama alıp boş zamanlarda geliştirip öğrene bilirdim ama şuaralar 2 yıl olmuştur gitarı elime almıyorum içimde kalmış bir arzudur yanfülüt,bağlama,keman,piano çalmayı isterdim açıkcası
Konuyu hortlatma vakti geldi.
İstanbul avrupa yakasında (beylikdüzü) ikamet ediyorum.
Enstrüman geçmişi olarak sadece klarnet geçmişim var,(çat pat nota)
Tavsiyelere açığım.
Uzun sap mı?
Kısa sap mı?
Başlangıç için ideal saz?
Gel kardeşim yardımcı olurum öğretirim diyen varsa kene gibi yapışırım.
Gönül Dağı yağmur yağmur boran olunca
Akar can özümde sel gizli gizli
Bir tenhada can cananı bulunca
Sinemi yaralar yar oy, yar oy,..yar
Dil gizli gizli, dil gizli gizli..
Saygılar..
Bu da nacizane bendeniz
https://www.youtube.com/watch?v=Qyj_SURAudY
Ben de yıllar oldu bağlamayı elime almayalı. Uzun sap yelpazesi daha geniş sanırım kısa sapa göre. Bakmayın videolarda gözü kapalı kolaymış gibi çaldıklarına.başlangıçta zor gelir ama çaldıkça çalıştıkça zamanla artık sapına bakmadan çalabilir hale gelebiliyorsunuz, tabi pat diye olacak bir şey değil. Sesi de güzeldir bence biraz da rahatlatıcıdır. Umarım en kısa zamanda bağlama alırım tekrar başlarım.
Kulağınız varsa, uzun saptan yürümeniz kolay olur; tek telden de olsa çıkartırsınız ...
Mesele süslemesi, yeğen ... O da ayrı konu
Uzun sap, hatta uzun sapın "divan sazı" türünden olanı ... Hele ki, Neşet baba tarzı için ...
Uzun sap kısmına katılıyorum ama Divan deyince o biraz zor sanki.. Küçük yaşımda babamın divan bağlamasında öğrendim ben ve hala korkunç geliyor, ellerim üst perdelere erişemezdi, akort etmek cihan harbi gibiydi..
Daha kolay ulaşılan bir uzun sap güzel tercihtir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)