Bu yazi aklima geldi simdi nedense....
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...rih=2011-01-23
Bu yazi aklima geldi simdi nedense....
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...rih=2011-01-23
Hayatin icin bir saniyeni harca.
Hayatini bir saniye icin harcama.
[QUOTE=ultraukala;2263962]
kimi yola cıkar ufka bakar.kimiside düştügü cukura toprak atacak birini arar
verin kuregi
işte bu düpedüz saygısızlıktır...
Müşteri gelmiş senden birşeyler istiyor, bu motora değmez diyorsun, ne demek bu ya?
Bize geliyor müşteri bu bilgisayarı adam edebilirmiyiz diyorlar, bakıyoruz, adam etmek için 300 lira lazım, ama adam 400 liraya eskisinin adam edilmişinden daha iyi makine alıyor.
Bizde kibarca, "buna para harcamayın yazık olur, yenisini alırsanız hem daha iyi hem daha uzun ömürlü olur." müşteriyi düşünüyoruz yani olabildiğince.
Peki ben 15 milyarlık motoru götürüyorum, senden bana bunu bunu bunu yapmanı istiyorum, bu motora değmez diyorsun. E senin en ucuz motorun 35K €?
Düpedüz terbiyesizlik... Hani diyoruz ya, 2 tekeri olan her motor motordur bizim için diye, bunlar için değil belli...
aslında durum okadar vahim değil adamlar benle okadar ilgilendiler ki şimdi burdan negatif bir kelime duyarlarsa tarafımdan üzülürüm açıkçası =) dediği şuydu, bu motora deymez sen sat bunu git bi sportster al 6 bin 7 bin euro ikinci elleri dedi ona yaparız ne yapılmasını istiyorsan dedi. bende peki böyle gidon uzatma maşa vs arkaya geniş teker güzel egzozt vs iyi bişey nekadara patlar dedim bi 7 bin eoruda onlar tutar 14- 15 bine istediğin gibi bir motora sahip olursun dedi. sonra beni arka taraftaki çalışma yerlerine soktu adamlar discoverydeki orange custom chopper gibi çalışıyorlardı =)
belli ki benim iyiliğimi düşünerek dediler bu motora deymez diye, 96 model egzozları sararmış kararmış bir vn1500 dü. sürekli bi arıza çıkarıyordu arka silindir,debriyaj mili,yağ kaçırma vs =) gölcükte o motordan ekmek yemeyen usta kalmadı her hafta biyeri patlıyordu =) bakınız avatarımda kendileri =)
[QUOTE=Serk21;2264888]
bunun iyi niyetli alakası yok.ugrasamam demenın biraz daha kibar bir şekli sadece
egzoz & gidon için gidiyorsun sana vn1500 sat sportster al diyor ha?
at'tan inip seni zorla eşeğe bindirecek neden? tahminen elinde sportster'ın bolt on parcası gırla
elin apriliası ducatisi yamahası hondası... var Türkiyenin niye bir markası yok. Aynı kalitede kullanıcıların istediği doğrultuda birde ekonomik üretebilseler her vatandaş tercih edecektir. Aynı kaliteye ulaşmak hemen olacak iş değil tabi ama bir yerden başlamak lazım diye düşünüyorum.
inşallah bizde kendi markamız olan motrolara bineriz kısa zamanda
adam inşallah sağlam bir motor yaparda diğer rakipleri ile yarışır biz de seviniriz ama bizim ülkemizde üretilirse ve de istihdam sağlanırsa daha da fazla seviniriz.böyle girişimci çocuklar yetiştirmeliyiz.çocuklarımızı yarış atı gibi o sınavdan bu sınava sokarak onlara ezger öğretmeliyiz.bu eğitim sistemini kınıyorum.bizi hep ezber gösterdiler.anne babada biraz ileri görüşlü olmayınca işte sonuç işçi.başkalarına köle olursun.
tekrardan bu arkadaşımızı kutluyorum.
saygılar...
üretim detaylarını bilmemekle birlikde buna montaj sanayi denilir kanısındayım
motoru nereden aldın şanzıman vs hep sipariş ve ithal buna türk malı denmez ama genede
bir yerlerden başlamak gerekli derim ben
bir virajı dönmenin iki yolu vardır
ya hızlı dönersin ya hızlı dönemezsin:cherry:
tt custom adına çok sevindim hayırlı ugurlu olsun tüm türkiyeye ve türk halkına
Beyler 100% yerli imalat hayata olamaz çünkü.
Motor: Rev Tech - Kore Malı isterseniz Web adresi bile var
Şasi (Frame): ya Paughco ya Santee USA ya SCS Germany
Lastikler: - ya Avon ya Metzeler veya Dunlop
Jantlar: ya DNA ya Rev Tech ya RST artık ne başka marka varsa
Ama bunu bu ülkeye getirdiği için saygıyla karşılamak gerekir daha fazlası değil
şişirmeyelim.
Ben 30 seneden beri bu işi yapanların içindeyim.
Yani daha ne lazım
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)