Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu

Flaş Haber. Ünlü oyuncu Onur Bayraktar motosiklet kazasında hayatını kaybetti.

REKLAM ALANI
    buruc72 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bir zamanlar 600 rr
    Allah rahmet eylesin, bir motorcu olarak suçun hep motorculara atılmasına üzülüyorum. Muhakkak ki hız iyi bir şey değil, ama bu kazada bir çok nedenler sanki gizleniyor gibi. Kimsenin günahını almak istemem ama içimden kazaya sebebiyet var gibi. Hız bu kazada suçu yüklenilen oluyor. Geride kalanlara sabır diliyorum.
    Ehliyetinde ki A2 tarihi dikkatimi çekti yanlışlık yok ise 25-02-10 yazıyor eğer bu tarih ise bir sene olmamış oysa motor tutkunu bir insan maddi sorunları olmazsa hemen alır bence ehliyeti.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    yamaha süper tenere 1200cc ZE
    Alıntı jawa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Az önce tv haberlerinde kazaya karışan taksiyle birlikte araçların otoparkta gündüz gözüyle incelemesi vardı.

1-Olay çarpışma ile başlıyor!

2-Taksideki çarpışma izi Sağ ön çamurlukta!

3-Taksinin solundaki izler bariyer izi.

4- Taksinin ön tamponu yerinde yok.

5-Taksici motoru görmediğini ve motorun arkadan geldiğini videoda açıkça söylüyor!

Yıllardır motosiklet kazalarını duyuyoruz, görüyoruz ve dinliyoruz.Olaylar durulduktan sonra bazıları hakkında çok net bilgiler aldığımızda oldu. Motosiklet kullanıcıları olarak olayı en iyi anlayacak insanlar da bizleriz. Olay yeri ve izlere bakarak aklımda olayı canlandırabiliyorum.

-Taksi muhtemelen orta şeritte 100 gibi bir hızla gidiyordu. Rahmetli de sağ şeritten geliyordu.

-Videoda polis devir saatinin 9000 devirde takılı kaldığını söylüyor. Gerçi vitese göre değişir ama kullandığı motora bakarak süratli olduğu söylenebilir, yinede kesin konuşmamak lazım. Şu anda bilmiyoruz.

-Taksici bir anda zart diye frene basıp sağdaki sapağa girmek istedi.

-Motorcu için yapacak pek birşey yok zaten. Dümdüz gidiyorken, soldan gelen taksinin çarpması ile ne olduğunu bile anlamadan o hızla direkt yolları ayıran bariyerin başlangıç noktasına kafadan girdi. Bu anda hemen ön takım koptu.

-Taksi bu arada sapaktan içeri girdi. Bu anda sürücü ve motosiklet havada takla atıyordu. Hız varsa bile orada sönümlendi. Kinetik enerji bariyeri delip içeri giremediği için potansiyel enerjiye dönüştü, yani yerçekimini yenip havaya doğru yöneldi.

-Bir anda esnek olmayan bir çarpışma gerçekleştiği için şok çok şiddetli oldu. Ona rağmen taksicinin sapaktan içeri girip durmasına kadar geçen mesafeyi motor havada kat etti. "Motor önüme düştü" dediği olay da bu.

-Olay yerinde direk varsa çok iyi incelemek lazım. Sürücü havada bu direğe yada yere düşünce bariyer ayaklarına çarptı muhtemelen.

Tamamen kurmaca üzerinden gittiğimi tekrar hatırlatmak istiyorum.

Genç oyuncuya rahmet, geride kalan ailesi, arkadaşları ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.
    anlattıkların aynen katılıyorum sanki kazayı yaşadım ....
    Ben dostlarımı ne kalbimle nede aklımla severim
    Olurya kalp durur..Akıl unutur...Ben dostlarımı ruhumla severim O ne durur ne de unutur....(MEVLANA)

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Alıntı Tbilge adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ARKADAŞLAR ARKADAN O SIRADA GELMEKTE OLAN VEYA KAMERA KAYITLARI VS.. BİR ŞAHİT BULMAK LAZIM , ÇÜNKÜ TAKSİCİ YALAN SÖYLÜYOR OLABİLİR
    TAKSİ ŞÖFÖRÜ : " ŞİMDİ BEN NORMAL ANA E5 TEN GELİYORUM" ,
    ( bu sırada bakışlarını kaçırıyor bu bir yalan söleme belirtisi olabilir )
    TAKSİ ŞÖFÖRÜ : " SİNYALİMİ VERDİM TAM BURAYA GİRECEĞİM ZAMAN "
    ( burdada üstünbe basa basa sinyalimi verdim diyor (kazayı anlatmak yerine savunmaya geçiyor gibi ) muhtemelen bu an gelen motorun önüne kırıyor olabilir )
    TAKSİ ŞÖFÖRÜ: "MOTORSİKLET BİR ANDA ORAYA ÇARPTI , ÇOK SÜRATLİ GELİYORDU "
    (burdada üstüne basa basa kendini savunuyor süratli geldiğini öne sürerek bana burada ölen yada o an yaralı olan Onura üzülmek yerine bu kadar kendini savunması garip geliyor ve çok süratli geliyordu derken el hareketleri yapıyor buda psikolojide güven uyandırmayan bir davranıştır )
    BASIN GÖREVLİSİ: " KARŞINIZDAN MI GELİYORDU MOTORSİKLET "
    TAKSİ ŞÖFÖRÜ: "HAYIR ARKAMDAN GELMİŞ , GÖRMEDİM ONU "
    burada bir gariplik var motorun 150 160 la gittiğini çok yüksek süratle gittiğini söylüyor ve cümledede görmediğini söylüyor madem görmeniz kaçla veya ne kadar hızlı gittiğini nerden biliyorsunuz
    TAKSİ ŞÖFÖRÜ: GÖRMEDİM , ÇARPIPTA BEŞ METRE YÜKSELDİĞİNİ GÖRDÜM BAŞKA HİÇBİR ŞEY GÖRMEDİM , ONA BEN DOKUNMADAN , MOTORSİKLET ÖNÜME DÜŞTÜ , KENDİSİ ÖNÜME DÜŞTÜ EN AZ 150 - 160 SÜRAT VARDI ,
    hiçbir şey görmedim diyor yine ve en az 150 160 sürat var diyor yinede
    TAKSİ ŞÖFÖRÜ: polis memuru ile konuşurken ellerini açarak "BEN BÖLE SÜRAT GÖRMEDİM YA " diyor
    Aynı hislere bende kapıldım adamı dinlerken. Siz vurdunuzmu sorusunda gereksiz bir panikleme hali varken , ölen bir adama karşıda gereğinden fazla sakin. Daha iyi bir şekilde uzmanlar tarafından incelense dahada şüpheli noktalar yakalanır. Umarım bizim bile görebildiğimizi polisler ,savcılar da görürde olayı kısa yoldan kapatmazlar. Taksici doğruda diyorsa o çıkar ortaya en azından.
    Bu olayda race kullanmasından dolayı daha çok ölen arkadaşa karşı önyargılı olmama rağmen (hızlı gidebileceği konusunda) Taksiciye hiç güvenmedim...
    Bu arada her ne olursa olsun yine kurallar yine kurallar....

Bu arada bir arakadaş bu kadar tecrübeli bir motorcu bu kadar basit kaza yapamaz demiş .. Buna da katılmıyorum. Kazanın kalitesi(mecazen) sürücünün tecrübesi ile ölçülmez hatta tam ters bir orantı sözkonusudur. Çok tcrübeliler çok basit kazalarda hayatlarını kaybetmişlerdir.

halitcix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cg 125 2006
    Allah rahmet eylesin...

Evet Allah Rahmet Eylesin.Arkadaslar lütfen motor kullanırken cok dikkatli olalım.Birisine kızdığımızda ve sinirli iken motor kullanmayalım.motor kullanırken dalmayalım lütfen.uykulu iken motor kullanmayalım

cezerye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung gt250 (vardi)
    Huzur içinde yat Onur:((
    Allah geride kalanlara sabır versin...
    Wanna see my Bannnnnnnkai?!?!!!

motodrift - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    WR 250 R
    ne diyeceğimi bilemiyorum,çok üzüldüm.Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun,geride kalanlara sabır versin
    Benim hayatta yegâne fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir ! ϜϓſϞ BAŞBUĞ ATATÜRK

Toqi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hayabusa - Resimdeki Srad 600 unutamadığım aşkım
    arkadaş Allahınızı severseniz bilmediğiniz yolda şehir içinde mümkünse düz olmayan yolda aşırı sürat yapmayın neyin nereden nasıl çıkacağı belli olmuyor
    Tekerlekli sandalyede olsan yanında olurmuydu fiyakalı...

jönysf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    allah rahmet eylesin. Sevenlerine ve ailesine allah sabır versin

draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 650
    Bu olayda bit yeniği var, mobese olması lazım o civarlarda... Taksici görmedim dediği motor için nasıl 160 yapıyordu diyebilir!!!!
    İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035

mahonyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbr 125 miş
    allah rahmet eylesin
    Azrail Noktayı Koyana Kadar Virgüle Devam...
    34 SDT 60

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    allah rahmet eylesin...
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

Birkannn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Taksici belki bizden adaletten saklayabilir ama vijdanından saklayamaz..
    Her akşam yatağa girdiğinden onun acısı ölümden beter olur onun için..
    Olay tam belli değil ama taksicide var bir şey gibi
    Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Forumdan Uzaklaştırıldı ozaktasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HondaCB900F,HondaCBR125,Kymco Süper8,Sym Xs125
    Allah rahmet eylesin.mekanı cennet olsun..Çok korkunç bi kaza.

kempes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA SILVERWING400 2006
    Allah rahmet eylesin inşallah çok üzücü bir kaza;ama bu işin içinde taksici varsa orada dur derim,yolları babasının malıymış gibi kullanan bir topluluk oldukları için ben bu olaya şüphe ile bakarım,adım gibi eminim ki o taksici zart diye direksiyonu kırdı ve bu kaza gerçekleşti,taksici istediği kadar anlatsın arkamdan uçtu önüme düştü diye,bütün olaya sebep;kalıbımı basarım ki sadece ve sadece TAKSİCİ!!!! hergün yaşamıyormuyuz bu olayları,bir sağ şeritte,bir orta şeritte,beğenmedi tekrar sağ şeride,oda olmadı yine orta şeride,böyle bir zihniyette olan sürücünün anlattıklarına nasıl inanılır...

işçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    rks 150 titanic
    allah rahmet eylesin akşam akşam çok üzüldüm

Bir kulda taksinin fotosunu çekmemiş.

extrem_015 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    EŞŞİZ TR'DE TEK CBR600F PC35 4 CİĞERLİ EŞEK ARISI
    Allah rahmet eylesin...

ugur volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    600+150=750 CBF
    Hakikaten çok üzücü bir durum,Allah rahmet eylesin geride kalanlarada sabır diliyorum.
    Bu olayın mutlaka çözülmesi gerekir umarım kaydetmiş bir kamera bulunurda, gereği yapılır...

Arjantinli69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSF 600 S BANDİT
    Kapalı çarşıdan Sevdiğim bir insandı,Allah rahmet eylesin,dostlarının başı sağolsun Allah sabırlar versin.
    tam bende nasıl izah edeyim diye düşünürken sağolasın sen yazmışsın
    Az önce tv haberlerinde kazaya karışan taksiyle birlikte araçların otoparkta gündüz gözüyle incelemesi vardı.

1-Olay çarpışma ile başlıyor!

2-Taksideki çarpışma izi Sağ ön çamurlukta!

3-Taksinin solundaki izler bariyer izi.

4- Taksinin ön tamponu yerinde yok.

5-Taksici motoru görmediğini ve motorun arkadan geldiğini videoda açıkça söylüyor!

Yıllardır motosiklet kazalarını duyuyoruz, görüyoruz ve dinliyoruz.Olaylar durulduktan sonra bazıları hakkında çok net bilgiler aldığımızda oldu. Motosiklet kullanıcıları olarak olayı en iyi anlayacak insanlar da bizleriz. Olay yeri ve izlere bakarak aklımda olayı canlandırabiliyorum.

-Taksi muhtemelen orta şeritte 100 gibi bir hızla gidiyordu. Rahmetli de sağ şeritten geliyordu.

-Videoda polis devir saatinin 9000 devirde takılı kaldığını söylüyor. Gerçi vitese göre değişir ama kullandığı motora bakarak süratli olduğu söylenebilir, yinede kesin konuşmamak lazım. Şu anda bilmiyoruz.

-Taksici bir anda zart diye frene basıp sağdaki sapağa girmek istedi.

-Motorcu için yapacak pek birşey yok zaten. Dümdüz gidiyorken, soldan gelen taksinin çarpması ile ne olduğunu bile anlamadan o hızla direkt yolları ayıran bariyerin başlangıç noktasına kafadan girdi. Bu anda hemen ön takım koptu.

-Taksi bu arada sapaktan içeri girdi. Bu anda sürücü ve motosiklet havada takla atıyordu. Hız varsa bile orada sönümlendi. Kinetik enerji bariyeri delip içeri giremediği için potansiyel enerjiye dönüştü, yani yerçekimini yenip havaya doğru yöneldi.

-Bir anda esnek olmayan bir çarpışma gerçekleştiği için şok çok şiddetli oldu. Ona rağmen taksicinin sapaktan içeri girip durmasına kadar geçen mesafeyi motor havada kat etti. "Motor önüme düştü" dediği olay da bu.

Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/son-...#ixzz16QRwc8WO

her gün o yoldan işe gidip gelirim,O sapağı o şekilde hangi zihniyet açmış anlamış değilim.kaç sefer minübüsçüler yüzünden kaza atlattım sapak girişinde.O yüzden libadiyeden E-5'e bağlanınca sinyalimi vererek hemen sol şerite geçiyorum,sağ şerit bizim gibi motosiklet kullanıcıları için her zaman tehlikelidir.bildiğim kadarıyla o bölgede mobesa kamerası yok.
    Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER

5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler