sen de baykuş gibisin ha
uçlarına uçan balon takacaklarmış. böylece yere basmıcakmış.v
daha da önemlisi bu balonların içinde organik gaz olacakmış
köprünün ismi de "organikten uçan balon, selam söyle galon galon" olacakmış ama henüz resmi bir gazetede yayımlanmamış
---------- Mesaj ekleme zamanı: 06:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 06:04 ----------
hayırdır? ülkemizin bayrağını feshedip yerine amerikanya bayrağına 1 yıldız daha ekletip mi kullandıracak
bunu yapmayı düşünmesine şaşırmam doğrusu ama buna izin verecek insan varsa bu ülkede işte ona şaşırırım
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
tren yolu yapin adam gibi de insanlar rahat rahat seyahet etsin. herşeyi otoyola bağlamak ne kadar saçma. insanları araçlarına bağlamak için herşeyi yapıyorlar bravo.
habe habe
En gri şehir Ankara' dır. Her gidişimde afaganlar basıyor, gri şehir üstüme üstüme geliyor. Yahya Kemal'in dediği gibi Ankara'nın en çok istanbul'a dönüşünü seviyorum.
Şimdi diyeceksin bu adam neden durup dururken taş attı diye İkinci büyük şehir denince alerji yaptı , ondan herhalde
ss çileri düşünmüşledir... biliyorsunuz ki motosiklet kültürü hat safhada olan bir milletiz. Dolayısı ile vekillerimiz bakanlarımız da bunun farkındalar...
Osbourne Nickli Üyeden Alıntı
O köprünün tam altından Dünyanın doğrultu atımlı en aktif ikinci fayı olan Kuzey Anadolu Fay hattı geçiyor..(meraklılar için birincisi San Andreas-CALI)
Şöyle açıklamaya çalışayım;
İki kitabı masada yanyana koyduğunuzu düşünün ve ortalarına bu planlanan köprü gibi onları bir arada tutmaya çalışan bir parça bant yapıştırın..
Kitapları elerinizle aksi istikametlere doğru birbirlerine sürttürecek şekilde itekleyin..
Azcık bir ittirmeyle bant anında yırtılıp kopacak, deforme olacaktır..
İşte bu köprü de tam olarak o bant konumunda olacak..
Tamam adamların benden çok daha zeki bilim insanları vardır fizibilite yapan ancak altından direk olarak canlı fay hattı geçen ve her sene ölçülebilir oranlara kayma gösteren iki kara parçasının üzerine sabit bir köprü yapmayı nasıl planlıyorlar acaba?
Teknik açıdan cidden çok merak ettiğim bir konudur bu..
Proje aşamalarında agranti Discovery Channel'da açıklarlar muhtemelen, ancak oradan öğrenirim sanırım
binalar yapılırken ; örnek veriyorum 100 m2 lik bir zemin parça parça dökülen betonlardan yapıldığı gibi (tabiki biliyorsunuz) köprününde parça parça yapılarak esnek bağlantı elemanlarından yapılcağını biliyoruz. dünyada örneği olan bir yapıt için bu şüpheler yersiz herhalde.
Hele ki bizim yapmayacağımız ve YAP-İŞLET-DEVRET olduğundan adamların sağlam yapacağı kesin . yada en azından işletme süresinin sonuna kadar dayanacağı kesin
You Shook Me All Night Long ..... Kıyamet gelsede kopsak
beyler martta secım var bır arkadasımız yazmıs bu proje 15sene oncesıne aıt dıye eee anlamısınızdır oy toplama polıtıkası
bildiğim kadarıyla bu köprü projesi çooook uzun süredir var.
fay hattı nedeniyle köprü yapılamayacak olsa bile otobanın gerekli olduğunu düşünüyorum ama tabiki tek başına yeterli değil.
güzel ülkemde aynı tür yatırımları raylı sistemlerde de yapılmasını çok isterdim doğrusu.
the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda
15 sene önce hangi devlet büyüğünün aklı böyle bir projeyi algılıya bilirki
Ulem her iki sene de bir bu projeyi tartisiyoruz.
Belki hatirlarsiniz, yerel seçimler öncesi de Istanbul-Izmir arasini 3 saate indirecegiz gibisinden bir seyler soylemisti sayin basbakan.
Sayfalarca boyle tartistiydik.
Halbuki 15-20 yil kadar önce kamulastirmalari bile yapilmis, hatta yolun bir hayli kismi bitirilmis bir projedir.
O zaman da yazmistim.
Ha iktidar bu guzel olmadi biz baska yapacaz diyorsa, o baska.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Şu arkadaşların mesajlarından alıntılayarak Türkiye'de demiryolu yerine otoyol yapılmasının yanlışlığına parmak basan oldukça(!) iğneleyici bir mesaj yazmıştım. Sansürlenmiş. Yazık...
Sanırım demiryolu yerine otoyol yapılmasına destek çıkıp Türkiye'nin petrole esir edilmesini sağlayıp bağımsızlığına kast edenleri öven bir mesaj yazsaydım asla müdahale edilmeyecekti. Geldiğimiz nokta gerçekten çok acıklıdır...
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
Shrieker demir yoluna karşı degiliz forum kurallarında belirtildigi gibi siyasete karşıyız. Anlatmak istedigini siyasete girmeden anlatabilseydin mesajın hala duruyor olurdu.Forumda birçok farklı siyasi görüşten hatta farklı dinden üyelerimiz var.Hal böyleyken bu konularda taraf mesajlar yazmak polemik çıkartmaktan başka birşeye yaramaz ki bu nedenle forumda siyasi ve dini içerikli mesaj yazmak yasak.Forum kurallarını tekrar okumanı tavsiye ederim!
Köprüler yaptırdım gelip geçmeye
Çeşmeler yaptırdım suyun içmeye karam
diye yazılmış vakti ile, pek de oynak bir türküdür.
arkadaşların değindiği üzere, toplu ulaşım sisteminde sadece lastikleri olan araçları destekleyecek projeler memlekete katkıdan ziyade zarar verir. raylı ulaşım bu memleketin en büyük eksiklerinden birisidir.
fay hattı konusu ise tamamen muallakta, birilerinin kafasındaki çılgın projelerden ziyade işin ehlinin aklı selim projelerini görmek istiyoruz. merak ediyorum bu köprünün rotasını da helikopterden bakıp "aha la buraya yapın " diyerek mi tayin ettiler ?
Aydoğan devleti yönetmiş olmak devlet adamı sıfatını kazandırmaya yetmez. mesele devleti halkın ve içinde yaşadığımız dünyanın faydası çerçevesinde yönetmiş olmak.
can't be worried about that shit. life goes on man.
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)