Turk ekonomisi ve Ramzey için guzel bir haber... Başarılarının devamını dilerim..
Turk ekonomisi ve Ramzey için guzel bir haber... Başarılarının devamını dilerim..
Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..
Süper kavga çıkmış yine.
Anlamadığım bu mopedleri Beldeyama senelerdir İstanbul İstinye'deki fabrikada üretip Afrika'ya satıyordu.
Beldeyama kapanınca Yamaha üretici olaral Ramzey'le anlaşmış.
Üretim el değiştirmiş. O kadar.
Bu kavga niye?
Cbf in ramzeyden ne farkı var?... Japonya dışına çıktığı zaman Ne Hondalığı kalır ne hayatın ondalığı....
Senin de neyi savunduğunu anlamak mümkün değil.... Bir öyle dönüyorsun bir böyle...
Bir yandan halis e giydirmeye çalışırken diğer yandan kendine giydiriyorsun farkında değilsin...Sözlerin bile birbiriyle çatışıyor....
Sen de şu Türkiye deki gelişimin farkında olmayanlardansın... Biraz sallan biraz silkin..Kendine gel.... Düz kafa gitme... Ülkene güven artık....
Mal çinden getirilir satılır karşı çıkarsın.... Türkiyede üretilir çamur atarsın... Ne ayaksın ?... Amacın ne?..Hangi amaçlara hizmet edersin?..
Her konuda bilgi sahibi olmuşsun.... Maşallah..Birde okusaydın ülke olarak b..ku yediydik...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
et daha gelmiyor bunun için uğraşıyorlar ama 1-2 seneye kalmaz bu dediğim olacak bazı arkadaşlar ithal malın ticaretinin ucuz olduğunu savunuyorlar. bilmem hatırlarmısınız 55 sene önce DEVRİM yapıldığında da aynı mantıkta insanlarımız vardı. ama belgeselini izleyip kitaplarını okuyunca yanlışın nerde olduğunu anlıyoruz.ben sizler için imzamı örnek gösteriyorum belki kafanızda bişiler canlanabilir.
ithalata dayalı bir ekonomi elinde sonunda bir yerde patlayacaktır. o zaman tuzu kurular bu patlamanın altında kalmazlarsa kendilerini çok şanslı hissetmelidirler.
ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK
Konu haricinde birşey sormak istiyorum.
Ramzey markası adı altında üretilen tüm motosikletler Türkiye'de mi üretiliyor? Yoksa sadece montaj mı?
üretim başka imalat başka.
ramzey üretim yapmıyor imalat yapıyor... türkiyede motosiklet üretim sektörü diye birşey yok. imalat var.
moto için üretim yapan piston krank vs saymışsın bunlar çinden geiyo demişsin bu parçaları 50 senedir belde yama üretti hemde sadece 50 cc değil 125 cc de üretti lütfen emin olmadığınız konuda yorum yapmayın aynı üretimi şu anda ramzey de yapacak dökümhane kurulum aşamasında.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:19 ----------
[QUOTE=draggy;1951496]Asıl sorgulanması gereken neden 50 cc altı, demek ki 125 cc bile üretebilecek kapasite ve bilgiye sahip değiliz [/QUO
dünyanın en kolay işi olan yürümek, peki hangi insan emeklemeden yerde sürüklenmeden yüürüyebilmiş?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:21 ----------
belde yama kapandı yamaha artık tek başına
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:25 ----------
motosikletin motorunu dışardan geliyor diye biliyorum ama inanın müthiş bir iş açlığı var burada plastik enjeksiyon makinaları bile var yan sanayiye mal yaptırmaktansa kendi içinde üretiyor.Ve ürettiği plastiğin bile üzerine çıkıp zıplayabiliyor (o kadar da sağlam ve güveniliyor)Çoğu parçası türkiye de yapılıyor..
üretilecek olan model 50 cc mopettir. halihazırda ramzey afrika ülkelerine yıllarca moped üretmiş bir firmadır. bu nedenle tercih sebebi olması dogaldır. kimi bu durama sevinmektedir. tabiki sevinilecek tarafıda vardır ama bu ülke için sevinilecek gelişme yamaha honda kalitesinde hiç degilse kurye ve paketçilerin kullandıgı ybr cbf tarzında bir üretimin %100 yerli olması ve onların sattıgı fiyatın 2/3 sine satmasıdır.
senin dediğin krank üretimi. piston ve segman üretmedi beldeyama. son 10 senedir de üretmiyordu zaten krankı.
ben 15 sene öncesini hatırlıyorum ramzey mopet üretiyordu. o zaman da toplama motor yapıyordu şimdide çinden malı alıp alıp iteliyor.
çok beğeniyorsan sen bin.
Ramzey iyi para kazanmış bu afrikalılardan. ülekeye para sokmuş. ama bana toplama motor üretmesin
anlatabildimmi demek istediğimi
Haberi okuduysanız 50 cc yani beldeyamanın mobilet ürettiği gibi kücük cc üreticek.
HONDA
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)