yine felsefi saçmalıklarını bırakmışsın çalılığa Captain Gaydırı Gubbak...
felsefeyi bırakın gerçeği görün...lafı eveleyip allayıp pullayıp satmadan önce ülkende motosikletin tarihini sorarlar...o bilinc varmı memleketinde derler...sen 70-80 lerde sağ sol çatışmasında önünü göremezken kör iken adamlar motosikletin tarihini yazıyorlardı sen o tarihi ciltleyemezsin bile...bir kere motokültürünün yarıçapı bu farkı anlamaya yetmez...
Sen neye soyunmuşsun fasonluğa...bu bir adımmıdır evet bir adımdır...ama başlangıc admıdır...sen adım atarken elin caponu 100 mtre rekorunu nasıl geliştiririm derdindedir ...bu durum sadece iş gücüne pozitif yansır...ben mutlumuyum Allahın çinde üretilmiş lanet Hondasına binmekle...hayır...Ein Afrikalısıda Türkiyede üretilen Yamahanın kalitesinden çok memnun olmayacaktır...
Ramzey bu işe girmeden önce bizlere ne sunmuş...ne verebilmiş...koca bir hiç..ya montaj ya kendi ek parça imalatıyla kırma birşeyler yapmaya çalışıp piyasadaki diğer ithalatcılardan bir adım öne geçememiştir...Kanunınin az sermayeli farklı bir versiyonu diyelim...
Şimdi Yamahaya ürettiği ürünler daha biraz daha kalitelidir kaliteli olmalıdır...O Japon kendi markasını Razmey mantığıyla ürettirmez emin olun...nedne hayranlık ve saygı duyuyoruz teknolojiye dünyadaki konumuna...olaya milli duygularla bakmak ahmakca olur...
birde yabancı özentiliği diyorsun 15 yaşındaki ortaöğretim çocukları gibi...senin teknolojin markaların sana ne verebilmiş...bunu neden milli duygularla karıştırıyorsun...Harley severiz vay Emerikencı Yamaha severiz vay özenti falan çok kafatscı bir düşünce...bu gözlükleri çıkarın...global dünyanın parçsıyız...sen git Anadol marka aracınla gurur duy...montajcı fabrikalarınla ithalatcılarına gurur duy...fuarda ağzınız açık bakmayı biliyorsunuz modellere ama saygıya gelince iş saçmalamak işinize geliyor...buda yeni stil...üretmem bi halt beceremem ama yapanlarada saygı duymam mantığı ...gülüyorsum bir kaçınıza...neyine destek vereyim...
Bu tecrübeden sonra Ramzey silkelenip daha kalitelimi mallar üretecek...hayır...bunu hepimiz biliyoruz...peki neden kendimizi kandırıyoruz...
ben markaların maliyetleri düşürme adına farklı ülkelerde düşük kalitede mal ürettirmesine marka değeri açısından sıcak bakmıyorum...
İtalyan Aprılıa bile bazı modelleri Zonghsen fabrikalarında ürettirdiğine dair videolar görünce şok yaşadım...eğer global gerçekler üretim kalitesine yanıyorsa (ki yansıyor ben dandirik çayna üretimi Hondaya biniyorum) bunuda sağlıklı bulmuyorum...
Japon markayı boklarken ve ucuz milliyetcilik yaparken o marka değerinin karşısına aynı değerde birşey koymalısın...yani bana Ramzeyle kimse gelmesin...bu mesajları yazanların çoğu motokültürü olmayan piyasadan anlamayan bir nevi cahil cühela tayfası...