bazı fevri ve lüzumsuz çıkışlarınızdan hafızamda oldukça yer ettiniz özellikle yaşınıza yakışmayacak biçimde burda komik bir hale kendinizi düşürmeleriniz, saçma sapan şeyler için başlık açmalarınız vs. gibi nedenlerden ötürü sizden daha iyi bir hitap beklemiyordum ama başkalarına kullanıcı isimleriyle hitap ederken de az da olsa özen bekliyorum.
hafızanda sadece kitaplardan ezberlediğin Thales'ten postmodernizme kadar olan kalıplar var..bu felsefik derinlere inmeden önce aklın yaşta değil başta olduğuna dair bir atasözümüzü öğrenmekten kendini alıkoyma...çok basit...bu işler yaşta değil başta...yani benim yaş ile alakalı bir saygı beklentim yok...herkes her yaşta birbirinden zeki olabilir...konuya hakim olmaman beni çileden çıkarıyor...
teknoloji nedir? size yazı da bir teknoloji desem, evet bildiğimiz yazı, el yazısı da bir teknolojidir desem inanır mısınız? idrak edebilir misiniz? peki dil de bir teknolojidir desem?
teknolojiden ne anlıyorsunuz? edison sonrasını mı?
teknolojiden şunu anlıyorum kullandığın pc işlemcisi Amerikan malı...teknoloji budur...o işlemciye bunu sıkıştırma sanatı...senin anladığın nedir...
peki türkiye'nin 20. yüzyılın ilk ve ikinci çeyreğindeki durumunu?
Viyanadan sonra başlayan çöküşün devamı bildiğim...endüstriyel ve toplumsal gelişimimiz 1990 lardan sonra başlar...Atatürk ve Özala çok şey borclu olduğumuzu bilirim...düşüncelerim bunlar...
"Devrim" arabalarından haberiniz var mı? sabotaj nedir bilir misiniz? çark arasıba sabo sıkıştırmaktır.[/I]
Evet benzini unutulup garaja kaldırılmış koca bir hayal kırıklığı...
"capon" malı. bilirsiniz de mi japon mallarını?
ürettikleri herşey kopya, artık sanayi çağındayız. özgünlük değil de fayda esaslı bir toplumda yaşıyoruz. japonya tamamen kopya üzerine kurulu bir ekonomiye sahip olabilir keza motosiklet konusunda ülkemiz de aynı şeyi yapmaya başladı. bakın bakalım honda mı daha yüksek gelir elde ediyor yoksa yılların efsanevi özgün markası, hep taklit edilen olan hd mi?
Japonlar neyi kopyalamışlar merak ettim...biraz açarmısın...Japonyanın etkilendiği tek ülke Tayvandır...Asya Ekonomisinin kalkınması Tayvanla başlar ...tetikleyen diyebiliriz...
amacımız ekonomiyi geliştirmek değil mi?
Amacımız MİLLİ ekonomiyi geliştirmek...
tabiki ben de özgünlükten yanayım ama özgün olucam diye de kopya yapmamayı reddetmem.[/I]
Özgün yapmamayı reddetmezken ülke ekonomisindeki dengeleri bozmakta var...yani ithale dayalı bir ekonomiden bahsediyoruz...
bu kadar yüzeysellik inanın beklemiyordum, daha önceden çin mallarını temelsizce eleştirdiğinizi hatırlıyorum.
beklemezsin tabi...işi bilmiyorsun piyasayı bilmiyorsun araştırdığın şeyler burda...seni 2.5 yl önce uyarmışım yanlış yoldasın diye...düşün yani uyandırmışım...kafana vurmuşum bazı detayları ama görmezden geldin...
http://www.motosiklet.net/forum/alma...ekliyorum.html
al 20006 topiğin burda duruşum tavrım aynı...gerçekleri tokat gibi vurmaktan çekinmem...bana Salcanoyu sorma gafletind ebulmuşsun bende sana işin özünü anlatmışım...ve bunu sana karşılıksız yapmışım...örnekler sunmuşum...ama kimde idrak sorunu olduğu malum...
bir defa siz motosikleti belli ki vasıta olarak görenlerdensiniz, size
nacizhane tavsiyem biraz kitap okumanızdır.
yahu enteresandır ki Halis agayıda düzeltiyorum ısrarla NACİZHANE yazıyor..işte okuduğun kitaplar sana bunları öğretmez...NAÇİZANE yazmalısın..
ısrarla rica ediyorum felsefe yapmadan önce okuduğun kitaplardan ezberleyip çaldığın düşünceleri bize satmadan önce bunları bilmelisin... bak benden bir şey öğrendin gocunma...bende senden birşeyler öğrenmek isterim...
http://www.tdksozluk.com/s/nacizane/
popüler kültür ve motosiklet kültürü kitapları önerebilirim, muhabbetini de yaparız buluşmalarda. okursanız krtiğini de yaparız.
[B]keşke Ankarada olabilsem ama mümkün değil...anca sanal ortamda hadi bildiririm...B]
ramzey'in geçmişi bizi ilgilendirmez, adamların aldığı işe, ülkeye sokacağı paraya, ve kendini ne öl.üde geliştireceğine bakarız. en önemlisi de kendisini ne ölçüde geliştireceğidir. unutmayınız japonya da taklitle başladı bu işe ki hala taklit ediyor. (bknz: shadow-dragstar-intruder-vulcan=fatboy)
aslında buna taklit denilemez...Harleyin bu modeli bir segment...bu segmentin dışına çıkamaz hiç bir ürün...motosikletin tarihine inersen bu işte kayıtlı ilk makinanın Alman Gottlieb Daimler tarafından 1885 yılında yapılan tahta motosiklet ile dünyada ilk defa benzinli motor motosiklet üzerinde kullanılmış oldğunu göreceksin. Bu model Amerikalı Sylvester Howard Roper tarafından 1867 yılında geliştirilen buharlı motora sahip, kömürle çalışan 2 silindirlik motosikletinin günümüz teknolojisine ulaşmasında devir atlatan önemli bir icattır.(alıntı bilgiler) yani şimdi Amerika Almanları taklit ediyor diyebilirmiyiz...2 motorda birbirine çok benziyor...peki Kros tipi modellerin başlangıcında kimlerin imzası var...bu segmentin doğuşu hakkında neler biliyorsun...Hep Amerikan şakşakcılığı yaparken bunlarıda yaz...ki Amerikan kültürü seni fazlasıyla etkilemiş...
[pardon ama küreselleşmeyi reddeden kim? yabancıları kötüleyip milli sermayeyi yücelten kim?
yahu ilk mesajında neden sinir oldun bu işe olumsuz bakanları şimdi aynı topikteki kendi mesajının aksini iddia etme...
bırakınız bu ezberleri, ben kanuni iyidir, ramzey iyidir demiyorum. şu andaki durumu yorumluyorum.
şu andaki durum motosiklet sektörümüzün içler acısı ve bu duruma diyebeileceğin eleştiri harici olumlu ne olabilir...
yamaha türkiye'nin ucuz işgücünden faydalanarak ramzey tesislerinde kendi adıyla motor üretcek.
işin aslı budur, buradaki hedef de -tekrarlıyorum- firmaların kendisini geliştirebilmesi kısa vadede de bize bunun meyvelerini sunmasıdır.[/I]
kısa veya uzun vadede ne bekliyorsun ki...Ramzey şirketinin bilançosu bizi nedne ilgilendirsin ki...üretim ve iş gücü haricinde ne katkısı var sektöre...
inanın üretilcek yamaha'nın kalitesi hiç de umrumda değil, dedim ya ben ülkemin bu anlaşmadan ne derece karlı çıkıp kendini ne derece geliştirceğiyle ilgileniyorum. bu işe girersek birşey kaybeder miyiz?
moto forumda olaya sektör açısından bakıyoruz...Ramzeyin muhasebe yetkilisi veya yeminli mali müşaviri değilsen bu ekonomik veriler neden ilgilendirsinki seni...
japon markalarını kötülemiyorum, bilhakis takdir ettiğimi yukarıda yazdıklarımdan çıkarmış olmanızı umuyorum. temennim ise kanuni'nin, ramzey'in ya da başka bir firmanın da bize artık tamamen yerli malı, kaliteli ürünler sunmasıdır.
bunun olamayacağını bilip umuyorum bekliyorum demek hayal ürünü beklentidir...
peki motokültürden anladığınız nedir?
ne kadar da basitsiniz.
frankfurt okulunu bilir misiniz?
adorno'yu ?
ben söyleyim, adorno "kültür endüstrisi" betimlemesini yapmıştır. yani dünyada enetelektüel çabalarla oluşturulan olguların yerine artık parasal değeri olan ticari şeylerle oluşturulan ve kültürlerin ihtiva ettiği değerleri metalaştıran bir toplum anlayışı...
sizin bu dediğiniz keisnlikle bir motokültür değildir, motokültür ismi bile saçmadır, endüstriyeldir.
aslolan motosiklet kültürüdür.
motokültür ve motosiklet kültürü arasındaki farkı öğrenmiş oldum teşekkürler...
meta değildir, alınıp satılamaz.
belkide hells angels'a katıldığım nadir noktalardan birisidir bu da.
çocukca bir tavır sergileyerek imzamla ve kullanıcı ismimle dalga geçmişsiniz ama yine de söyleyecğeim, motosiklet isyandır, direnmedir. salt vasıta değildir, kıçımızı atıp bi yerden bi yere taşıyacak bir meta da değildir. motosikletin bir ruhu vardır, motosiklet. iron maiden'dır, motörhead'dir, captain america'dır, hells angels'dır, direnmedir, isyandır.
bak şimdi forum ortamında bu etkilendiğin akımlar ve kişileri anmış olman senin entellektüel birikimlerin olduğunun değilde o karşı çıktığın özentilik kavramının senin üzerindeki etkileri...tipik bir Amerikan kültür bağımlısısın bunu kabul et...imzandaki öğretiler dersine iyi çalışmış bir üniversite öğrencisi olduğunun delili ...daha yalın ve sade ifadeler kullanmalısın...sonucta yazdığın karşıdakinin anladığı kadardır...bu anlatımın beni etkilemez...bu kelamlar 15-18 yaş grubunu etkiler...Orta 2 terkleri etkiler...
kokuşmuş, basit, popüler fikirlerinize lütfen birkez daha burda bana ithafen birşey yazmayınız, ben de aynı şekilde böyle bir platformda bu tarz muhabbetlere girmek zorunda kalacağım şekilde konuları yorumlamayacağim.
bu laf ebeliğiyle kelam sanatıyla kişileri tavlamak asıl basit olan tutum...senin yaratmaya çalıştığın sempati ortamı karşındakinin cehaleti oranında saygı görür...benim gerçekleri yazabilme cesaretim karşımdakinin ahmaklığı oranında antipatik bulunur...seni tanımıyorum ama üniversite öğrencisi 22-23 yaşlarında genc bir dimağ olduğunu anlayabiliyorum...bu ezberci öğretilerini senle aynı sınıfta okuyan arkadaşlarına kafelerde seviyeli bir şekilde anlat...
buluşmalarda vs. her zaman beklerim sizi ve türevlerinizi, tartışmaktan zevk alırım.
beni eleştiren diğer arkadaşlar da hoşuna giden parçaları kendisine cevap olarak yapıştırabilir
ankara'dan saygılar selamlar.
Bak daha yeni açıldı motosiklet mağazanız...oraları gez...motosikletleri selelerini okşa...bu özentilik ve hevesle salcano tarzı makinalara heves etme...zarar edersin kimbilir ne makina var...o saydığın kültürleri yaşama adına tamamen deriyle kaplatma kendini...
iki zaman makina kokusuyla büyümüş biri olarak bazı hususlarda ukala olduğum söylenebilir...