Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Ramzey Yamaha'ya 100 bin motosiklet üretecek

REKLAM ALANI
    Boğaçhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 162 MC
    Zaman, köstek değil, destek olma zamanı.
    Değil 50 cc. çok daha fazlasını yapabilecek bir alt yapıya sahibiz aslında.
    Ülkemizde gurur duyacağımız, ismi ve üretimi yerli ulaştırma araçlarınının olmaması veya %100 yerli üretimin olmamasının birinci nedeni; Daha ucuza maledip daha fazla para kazanma hırsı. İkinci olarak; Küreselleşmenin patronları denen zevatın işine gelmemesi.
    Marshall planı denen sözde yardım projesiyle önü kesilen Türkiye'mizin şu an da bulunduğu yer herkesin malûmu! Yeni yeni uyanmaya çalışıyoruz.
    Eskiler bilir! Japon mallarına bundan 35-40 yıl önce "Tapon malı" derlerdi. Sebeb; taklitçilik yapmaları nedeniyle doğru dürüst mal üretememeleriydi. Şimdi aynı yolda Çin yürüyor. Yarın geldiğinde de, Çin malları için "Çin Çan Çon" dediğimiz günleri de unutacağız.
    Gelelim Ramzey'in yapacağı işe; Bu iş ile mutlaka bir teknoloji transferi, bilgi/tecrübe aktarımı olacaktır. Gelecekte bu birikimden elbetde bizlerde yararlanacağız.
    Teknoloji alanındaki bilgi ve alt yapımızı küçümsemek kimim işine yarar?
    Biraz araştırdığımız takdirde; korkunç bir potansiyele sahip olduğumuzu göreceksiniz.
    Güzel düşünelim. Güzel olsun.
    [B][COLOR="Purple"]Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır. [/COLOR][/B]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    yamaha süper tenere 1200cc ZE
    ben geldim ama sen gitmişsin sana %100 turk malı ürün isimleri veririm hatta model no su ile ama reklama girer ve cin deyip geciyorsun ama senin bildigin tüm markalar ürünlerini cinde yaptırıp kendi markalarını vuruyorlar sonrada aynı malı biz 20 satarken onlar 60 satıyor bana cevap yazmdan bence bir araştır sonra gel bazı markalar var ürün aynı sadece model no farkı içindeki herşey aynı bunu bayanlar daha iyi biliyorlar fiyatlar nerdeyken nereye düştü burda ahkam kesmek cok kolay bekara karı boşamak hesabı atıp tutmak klevye başında o öyle bu böle demek cok kolay hayat cok zor ama sadece direksyon sallayıp sonrada gelip burda klevye başında ona buna sataşmak çok kolay bizim iş yerinde tam 400-450 kişi ekmek parası için calışıyor ama öyle ama böyle sen belkide 1 veya 2 kişinin sorumlulugu var üstünde bizim se 400-kişi ve bunu ortalama 3 le carp 1200 kişi eder o insanların iş ev hayat sorunları hep bizim sırtımızda o yüzden bence atıp turarken düşün biraz diyeceklerim bu kadar daha çok sey var ama şimdilik yeter anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az sana davulda yetmez zurnada
    Ben dostlarımı ne kalbimle nede aklımla severim
    Olurya kalp durur..Akıl unutur...Ben dostlarımı ruhumla severim O ne durur ne de unutur....(MEVLANA)

Alıntı halis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben geldim ama sen gitmişsin sana %100 turk malı ürün isimleri veririm hatta model no su ile ama reklama girer ve cin deyip geciyorsun ama senin bildigin tüm markalar ürünlerini cinde yaptırıp kendi markalarını vuruyorlar sonrada aynı malı biz 20 satarken onlar 60 satıyor bana cevap yazmdan bence bir araştır sonra gel bazı markalar var ürün aynı sadece model no farkı içindeki herşey aynı bunu bayanlar daha iyi biliyorlar fiyatlar nerdeyken nereye düştü burda ahkam kesmek cok kolay bekara karı boşamak hesabı atıp tutmak klevye başında o öyle bu böle demek cok kolay hayat cok zor ama sadece direksyon sallayıp sonrada gelip burda klevye başında ona buna sataşmak çok kolay bizim iş yerinde tam 400-450 kişi ekmek parası için calışıyor ama öyle ama böyle sen belkide 1 veya 2 kişinin sorumlulugu var üstünde bizim se 400-kişi ve bunu ortalama 3 le carp 1200 kişi eder o insanların iş ev hayat sorunları hep bizim sırtımızda o yüzden bence atıp turarken düşün biraz diyeceklerim bu kadar daha çok sey var ama şimdilik yeter anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az sana davulda yetmez zurnada
    eğer bana diyorsanız. ben burada ramzey kötü bir iş yapmış demedim. ben de isterim kaliteli yerli motora binmeyi. ama sayın bakalım Türkiye de moto için üretim yapan piston,segman,subap krank , ecu, karbüratör üreten fabrikayı. nerden geliyor bu parçalarr çinden japonyadan gelse tamam diyeceğim ama montaj fabrikaları böyle işte ben almam diyorum.

Türkiye de yüzde tüz yerli oto bilmiyorum ben varsa yazın. ben de yerli olmayan parçayı yazayım size

benim demek istediğim made in germany yazan moto dayanıksız parça üretmez üretmeye ihtiyacı da yoktur. made in japan yazan moto da made in brasil yazandan kalitelidir.

kar yapmış ramzey iyi fakat benim yazımdan ne çıkardınız onu anlamadım eğer bana yazdıysanız

GuNMember - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki CharmandER-5 2005
    Alıntı osmaniyeli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eğer bana diyorsanız. ben burada ramzey kötü bir iş yapmış demedim. ben de isterim kaliteli yerli motora binmeyi. ama sayın bakalım Türkiye de moto için üretim yapan piston,segman,subap krank , ecu, karbüratör üreten fabrikayı. nerden geliyor bu parçalarr çinden japonyadan gelse tamam diyeceğim ama montaj fabrikaları böyle işte ben almam diyorum.

Türkiye de yüzde tüz yerli oto bilmiyorum ben varsa yazın. ben de yerli olmayan parçayı yazayım size

benim demek istediğim made in germany yazan moto dayanıksız parça üretmez üretmeye ihtiyacı da yoktur. made in japan yazan moto da made in brasil yazandan kalitelidir.

kar yapmış ramzey iyi fakat benim yazımdan ne çıkardınız onu anlamadım eğer bana yazdıysanız
    Herşey Yavaş Yavaş Olacaktır
    Üretim Başladıktan Sonra Pazarda Tutulursa Bir Piston Segman Subap Krank V.s Yapan Bir Fabrika Kurulur Hiç Kimse Pazar Olmadan Böyle Bir Yatırım Yapmaz. Herşey Sırasıyla Gerçekleşir
    Bu Bisiklet Kullanmayı Bilen Bir İnsanın Scooter Kullanmasına Benzer Çok Kolay Bir Şekilde Kullanabilir
    Birde Bısıklete Bınmeyen Bır Insanın Vıteslı Motosıklet Kullanmasına Bakarsak Tamamen Bocalar
    Yani Önce Bisiklete Binicez Sonra Scooter Sonrada Vitesli (Sanayi Gelişimi Açısından Verdim Bu Örneği Ne Kadar Anlatabildim Bilemiyorum)
    "TayGuN"
    "GuNControll"
    "Hızlı Gidebilirim Sen Yapma Telaş (; "

Alıntı GuNMember adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herşey Yavaş Yavaş Olacaktır
    Üretim Başladıktan Sonra Pazarda Tutulursa Bir Piston Segman Subap Krank V.s Yapan Bir Fabrika Kurulur Hiç Kimse Pazar Olmadan Böyle Bir Yatırım Yapmaz. Herşey Sırasıyla Gerçekleşir
    Bu Bisiklet Kullanmayı Bilen Bir İnsanın Scooter Kullanmasına Benzer Çok Kolay Bir Şekilde Kullanabilir
    Birde Bısıklete Bınmeyen Bır Insanın Vıteslı Motosıklet Kullanmasına Bakarsak Tamamen Bocalar
    Yani Önce Bisiklete Binicez Sonra Scooter Sonrada Vitesli (Sanayi Gelişimi Açısından Verdim Bu Örneği Ne Kadar Anlatabildim Bilemiyorum)
    ya burada zaten ramzeyin satış yapmasından önemli olan yamaha nın fason üretim yaptırması. aslında hepimizin vurgulamak istediği nokta bu . yoksa afrikalılar kalitesiz motora binmiş ramzey kar etmiş çok ta bize batan bir yanı yok. ekonomiye katkısı olur.

bizim dediğimiz kaliteli ürünlerin gelir düzeyi yüksek ülkelerde üretilenler olması.biz de tamamen yerli yapabiliriz ilerde fakat ben şu an moto alsam üretilen ülkesine bakarım

ceyhun__22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150
    geçmiş olsun ,ne diyim

draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 650
    Asıl sorgulanması gereken neden 50 cc altı, demek ki 125 cc bile üretebilecek kapasite ve bilgiye sahip değiliz
    İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035

strangerRTR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu seviyeli ağızları bırak tek isteğim budur...

Keşke sizde de o seviyeli ağızlardan bir miktar olsaymış.

barok34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco xciting 250 i
    ramzeye hayırlı olsun türke yakışır bir şekilde alnın akıyla çıkacaktır türkler aşağılamazsa bu arada ayrıca ET İTHALİNİN önünü açıyorlar ET bile ithal olarak geliyor uyuma ey halkım.. diyen arkadaş merak ettim cidden nerden et geliyor bende önümüzdeki yıllarda besicilik işine girmeyi düşünüyorumda
    Biz hepimiz, Gök ananın içinde dönen tek bir çocuğuz.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    Alıntı osmaniyeli adlı üyeden alıntı Mesajı göster

ben sana demedim o kişi kendini bilir
    Olurya kalp durur..Akıl unutur...Ben dostlarımı ruhumla severim O ne durur ne de unutur....(MEVLANA)

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı Nexagon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bazı fevri ve lüzumsuz çıkışlarınızdan hafızamda oldukça yer ettiniz özellikle yaşınıza yakışmayacak biçimde burda komik bir hale kendinizi düşürmeleriniz, saçma sapan şeyler için başlık açmalarınız vs. gibi nedenlerden ötürü sizden daha iyi bir hitap beklemiyordum ama başkalarına kullanıcı isimleriyle hitap ederken de az da olsa özen bekliyorum.

hafızanda sadece kitaplardan ezberlediğin Thales'ten postmodernizme kadar olan kalıplar var..bu felsefik derinlere inmeden önce aklın yaşta değil başta olduğuna dair bir atasözümüzü öğrenmekten kendini alıkoyma...çok basit...bu işler yaşta değil başta...yani benim yaş ile alakalı bir saygı beklentim yok...herkes her yaşta birbirinden zeki olabilir...konuya hakim olmaman beni çileden çıkarıyor...

teknoloji nedir? size yazı da bir teknoloji desem, evet bildiğimiz yazı, el yazısı da bir teknolojidir desem inanır mısınız? idrak edebilir misiniz? peki dil de bir teknolojidir desem?

teknolojiden ne anlıyorsunuz? edison sonrasını mı?

teknolojiden şunu anlıyorum kullandığın pc işlemcisi Amerikan malı...teknoloji budur...o işlemciye bunu sıkıştırma sanatı...senin anladığın nedir...

peki türkiye'nin 20. yüzyılın ilk ve ikinci çeyreğindeki durumunu?

Viyanadan sonra başlayan çöküşün devamı bildiğim...endüstriyel ve toplumsal gelişimimiz 1990 lardan sonra başlar...Atatürk ve Özala çok şey borclu olduğumuzu bilirim...düşüncelerim bunlar...

"Devrim" arabalarından haberiniz var mı? sabotaj nedir bilir misiniz? çark arasıba sabo sıkıştırmaktır.[/I]

Evet benzini unutulup garaja kaldırılmış koca bir hayal kırıklığı...

"capon" malı. bilirsiniz de mi japon mallarını?

ürettikleri herşey kopya, artık sanayi çağındayız. özgünlük değil de fayda esaslı bir toplumda yaşıyoruz. japonya tamamen kopya üzerine kurulu bir ekonomiye sahip olabilir keza motosiklet konusunda ülkemiz de aynı şeyi yapmaya başladı. bakın bakalım honda mı daha yüksek gelir elde ediyor yoksa yılların efsanevi özgün markası, hep taklit edilen olan hd mi?

Japonlar neyi kopyalamışlar merak ettim...biraz açarmısın...Japonyanın etkilendiği tek ülke Tayvandır...Asya Ekonomisinin kalkınması Tayvanla başlar ...tetikleyen diyebiliriz...

amacımız ekonomiyi geliştirmek değil mi?

Amacımız MİLLİ ekonomiyi geliştirmek...

tabiki ben de özgünlükten yanayım ama özgün olucam diye de kopya yapmamayı reddetmem.[/I]

Özgün yapmamayı reddetmezken ülke ekonomisindeki dengeleri bozmakta var...yani ithale dayalı bir ekonomiden bahsediyoruz...

bu kadar yüzeysellik inanın beklemiyordum, daha önceden çin mallarını temelsizce eleştirdiğinizi hatırlıyorum.

beklemezsin tabi...işi bilmiyorsun piyasayı bilmiyorsun araştırdığın şeyler burda...seni 2.5 yl önce uyarmışım yanlış yoldasın diye...düşün yani uyandırmışım...kafana vurmuşum bazı detayları ama görmezden geldin...

http://www.motosiklet.net/forum/alma...ekliyorum.html

al 20006 topiğin burda duruşum tavrım aynı...gerçekleri tokat gibi vurmaktan çekinmem...bana Salcanoyu sorma gafletind ebulmuşsun bende sana işin özünü anlatmışım...ve bunu sana karşılıksız yapmışım...örnekler sunmuşum...ama kimde idrak sorunu olduğu malum...

bir defa siz motosikleti belli ki vasıta olarak görenlerdensiniz, size nacizhane tavsiyem biraz kitap okumanızdır.

yahu enteresandır ki Halis agayıda düzeltiyorum ısrarla NACİZHANE yazıyor..işte okuduğun kitaplar sana bunları öğretmez...NAÇİZANE yazmalısın..

ısrarla rica ediyorum felsefe yapmadan önce okuduğun kitaplardan ezberleyip çaldığın düşünceleri bize satmadan önce bunları bilmelisin... bak benden bir şey öğrendin gocunma...bende senden birşeyler öğrenmek isterim...

http://www.tdksozluk.com/s/nacizane/

popüler kültür ve motosiklet kültürü kitapları önerebilirim, muhabbetini de yaparız buluşmalarda. okursanız krtiğini de yaparız.

[B]keşke Ankarada olabilsem ama mümkün değil...anca sanal ortamda hadi bildiririm...B]

ramzey'in geçmişi bizi ilgilendirmez, adamların aldığı işe, ülkeye sokacağı paraya, ve kendini ne öl.üde geliştireceğine bakarız. en önemlisi de kendisini ne ölçüde geliştireceğidir. unutmayınız japonya da taklitle başladı bu işe ki hala taklit ediyor. (bknz: shadow-dragstar-intruder-vulcan=fatboy)

aslında buna taklit denilemez...Harleyin bu modeli bir segment...bu segmentin dışına çıkamaz hiç bir ürün...motosikletin tarihine inersen bu işte kayıtlı ilk makinanın Alman Gottlieb Daimler tarafından 1885 yılında yapılan tahta motosiklet ile dünyada ilk defa benzinli motor motosiklet üzerinde kullanılmış oldğunu göreceksin. Bu model Amerikalı Sylvester Howard Roper tarafından 1867 yılında geliştirilen buharlı motora sahip, kömürle çalışan 2 silindirlik motosikletinin günümüz teknolojisine ulaşmasında devir atlatan önemli bir icattır.(alıntı bilgiler) yani şimdi Amerika Almanları taklit ediyor diyebilirmiyiz...2 motorda birbirine çok benziyor...peki Kros tipi modellerin başlangıcında kimlerin imzası var...bu segmentin doğuşu hakkında neler biliyorsun...Hep Amerikan şakşakcılığı yaparken bunlarıda yaz...ki Amerikan kültürü seni fazlasıyla etkilemiş...

[pardon ama küreselleşmeyi reddeden kim? yabancıları kötüleyip milli sermayeyi yücelten kim?

yahu ilk mesajında neden sinir oldun bu işe olumsuz bakanları şimdi aynı topikteki kendi mesajının aksini iddia etme...

bırakınız bu ezberleri, ben kanuni iyidir, ramzey iyidir demiyorum. şu andaki durumu yorumluyorum.

şu andaki durum motosiklet sektörümüzün içler acısı ve bu duruma diyebeileceğin eleştiri harici olumlu ne olabilir...

yamaha türkiye'nin ucuz işgücünden faydalanarak ramzey tesislerinde kendi adıyla motor üretcek.

işin aslı budur, buradaki hedef de -tekrarlıyorum- firmaların kendisini geliştirebilmesi kısa vadede de bize bunun meyvelerini sunmasıdır.[/I]

kısa veya uzun vadede ne bekliyorsun ki...Ramzey şirketinin bilançosu bizi nedne ilgilendirsin ki...üretim ve iş gücü haricinde ne katkısı var sektöre...

inanın üretilcek yamaha'nın kalitesi hiç de umrumda değil, dedim ya ben ülkemin bu anlaşmadan ne derece karlı çıkıp kendini ne derece geliştirceğiyle ilgileniyorum. bu işe girersek birşey kaybeder miyiz?

moto forumda olaya sektör açısından bakıyoruz...Ramzeyin muhasebe yetkilisi veya yeminli mali müşaviri değilsen bu ekonomik veriler neden ilgilendirsinki seni...

japon markalarını kötülemiyorum, bilhakis takdir ettiğimi yukarıda yazdıklarımdan çıkarmış olmanızı umuyorum. temennim ise kanuni'nin, ramzey'in ya da başka bir firmanın da bize artık tamamen yerli malı, kaliteli ürünler sunmasıdır.

bunun olamayacağını bilip umuyorum bekliyorum demek hayal ürünü beklentidir...

peki motokültürden anladığınız nedir?

ne kadar da basitsiniz.

frankfurt okulunu bilir misiniz?

adorno'yu ?

ben söyleyim, adorno "kültür endüstrisi" betimlemesini yapmıştır. yani dünyada enetelektüel çabalarla oluşturulan olguların yerine artık parasal değeri olan ticari şeylerle oluşturulan ve kültürlerin ihtiva ettiği değerleri metalaştıran bir toplum anlayışı...

sizin bu dediğiniz keisnlikle bir motokültür değildir, motokültür ismi bile saçmadır, endüstriyeldir.

aslolan motosiklet kültürüdür.

motokültür ve motosiklet kültürü arasındaki farkı öğrenmiş oldum teşekkürler...

meta değildir, alınıp satılamaz.

belkide hells angels'a katıldığım nadir noktalardan birisidir bu da.

çocukca bir tavır sergileyerek imzamla ve kullanıcı ismimle dalga geçmişsiniz ama yine de söyleyecğeim, motosiklet isyandır, direnmedir. salt vasıta değildir, kıçımızı atıp bi yerden bi yere taşıyacak bir meta da değildir. motosikletin bir ruhu vardır, motosiklet. iron maiden'dır, motörhead'dir, captain america'dır, hells angels'dır, direnmedir, isyandır.

bak şimdi forum ortamında bu etkilendiğin akımlar ve kişileri anmış olman senin entellektüel birikimlerin olduğunun değilde o karşı çıktığın özentilik kavramının senin üzerindeki etkileri...tipik bir Amerikan kültür bağımlısısın bunu kabul et...imzandaki öğretiler dersine iyi çalışmış bir üniversite öğrencisi olduğunun delili ...daha yalın ve sade ifadeler kullanmalısın...sonucta yazdığın karşıdakinin anladığı kadardır...bu anlatımın beni etkilemez...bu kelamlar 15-18 yaş grubunu etkiler...Orta 2 terkleri etkiler...

kokuşmuş, basit, popüler fikirlerinize lütfen birkez daha burda bana ithafen birşey yazmayınız, ben de aynı şekilde böyle bir platformda bu tarz muhabbetlere girmek zorunda kalacağım şekilde konuları yorumlamayacağim.

bu laf ebeliğiyle kelam sanatıyla kişileri tavlamak asıl basit olan tutum...senin yaratmaya çalıştığın sempati ortamı karşındakinin cehaleti oranında saygı görür...benim gerçekleri yazabilme cesaretim karşımdakinin ahmaklığı oranında antipatik bulunur...seni tanımıyorum ama üniversite öğrencisi 22-23 yaşlarında genc bir dimağ olduğunu anlayabiliyorum...bu ezberci öğretilerini senle aynı sınıfta okuyan arkadaşlarına kafelerde seviyeli bir şekilde anlat...

buluşmalarda vs. her zaman beklerim sizi ve türevlerinizi, tartışmaktan zevk alırım.

beni eleştiren diğer arkadaşlar da hoşuna giden parçaları kendisine cevap olarak yapıştırabilir

ankara'dan saygılar selamlar.

Bak daha yeni açıldı motosiklet mağazanız...oraları gez...motosikletleri selelerini okşa...bu özentilik ve hevesle salcano tarzı makinalara heves etme...zarar edersin kimbilir ne makina var...o saydığın kültürleri yaşama adına tamamen deriyle kaplatma kendini...

iki zaman makina kokusuyla büyümüş biri olarak bazı hususlarda ukala olduğum söylenebilir...

ben biliyorum o bahsettiğin markaları...Örn.Arçelik

Şimdi bana ekmek veriyorum herkese edebiyatı yaparken çin malı ithalatcıları olarak kapanan küçük işletmelerin imalatcıların boyutlarını görmezden geliyorsun...işsizlik oranındaki payları senin 1200 rakamın kaç katı olabileceğini tahmin edebiliyormusun...sen 400-450 kişiye iş verirken siz ithalata dayalı sektörler yüzünden kaç yüzbin işsiz olduğunu ve küçük firmanın yok olduğunu biliyormusun...hayır...işte bunları yüzünüze haykıran olmadımı kendinizi gerçekten bir ŞEY sanıyorsunuz...aslında hiçbirşeysiniz...paranın el değiştirmesine dayalı üretim odaksız bacasız bir sanayinin sabun köpüğü firmalarından olmak genelde kaderdir...çok uzatmayayım aga...ürünlerinin yüzde kaçı Türk Malı...yahu hani olurda ÇİN den sana mal getiren gemi yan yattı çamura battı...o zaman ne yapacaksın...Devlet damping koydu farzet ithal ettiğin ürünlere elin kolun bağlandı...ne yapacaksın...tufan koptu okyanusta malzemen gelmedi...nice olur halin...ne üreteceksin...ne satacaksın...bence sabun köpüğü gibi herşey yalan olacak...

Birde agam sen kapitalistsin...hani hem kapitalist hem ılımlı müslüman olamazsın...yolunu seç gayrı... düzen senin düzenin zaman senin zamanın... Audıyle gidersin namaza...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

aSuBaYaH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    iki teker

Şimdi bana ekmek veriyorum herkese edebiyatı yaparken çin malı ithalatcıları olarak kapanan küçük işletmelerin imalatcıların boyutlarını görmezden geliyorsun...işsizlik oranındaki payları senin 1200 rakamın kaç katı olabileceğini tahmin edebiliyormusun...sen 400-450 kişiye iş verirken siz ithalata dayalı sektörler yüzünden kaç yüzbin işsiz olduğunu ve küçük firmanın yok olduğunu biliyormusun...hayır...işte bunları yüzünüze haykıran olmadımı kendinizi gerçekten bir ŞEY sanıyorsunuz...aslında hiçbirşeysiniz...paranın el değiştirmesine dayalı üretim odaksız bacasız bir sanayinin sabun köpüğü firmalarından olmak genelde kaderdir...çok uzatmayayım aga...ürünlerinin yüzde kaçı Türk Malı...yahu hani olurda ÇİN den sana mal getiren gemi yan yattı çamura battı...o zaman ne yapacaksın...Devlet damping koydu farzet ithal ettiğin ürünlere elin kolun bağlandı...ne yapacaksın...tufan koptu okyanusta malzemen gelmedi...nice olur halin...ne üreteceksin...ne satacaksın...bence sabun köpüğü gibi herşey yalan olacak...

Birde agam sen kapitalistsin...hani hem kapitalist hem ılımlı müslüman olamazsın...yolunu seç gayrı... düzen senin düzenin zaman senin zamanın... Audıyle gidersin namaza...
    eleştiri yaparken halisin yanında çalışıp ailelerine bakan insanları göz ardı ediyorsun,
    KARAHALLIların %80 ticaret ile uğraşır. hepsi bir şeyler alır satar bir çoğusu mağaza sahibidir, beyaz eşya, mobilya vs. halisin türkiye pazarına ithal ettiği ürünleri bir çoğuda satıyor, çalışandan ziyade satan insanlarda para kazanıyor, yani 1200 kişiden daha fazlası,
    taşlamaktan ziyade alkışlamak lazım.
    ben böyle düşünüyorum

Motosikleti
    usta mevzu ÇİN malı ithalatcılarının memlekete verdiği zararlar...gerçek olan bu...ve bu konuyla aynı bağlamda...Türkiyede yerli malı olmamasıyla birlikte bizi Çinden ithal motosiklet almaya iten bu sistemin varlığı...çarpık bir sistem...Karahallılar ağırlıklı dokuma ve battaniye sektöründeler...ve tüm dokuma ürünlerimizi kendi ilimizde üretiriz...Ama Çinden gelen battaniyelerde o sektörü vurdu...ama dokuma ürünlerimiz safkandır...İstanbula ağırlıklı Uşaktan gelir ham dokuma...vs vs...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

aSuBaYaH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    iki teker
    usta mevzu ÇİN malı ithalatcılarının memlekete verdiği zararlar...gerçek olan bu...ve bu konuyla aynı bağlamda...Türkiyede yerli malı olmamasıyla birlikte bizi Çinden ithal motosiklet almaya iten bu sistemin varlığı...çarpık bir sistem...Karahallılar ağırlıklı dokuma ve battaniye sektöründeler...ve tüm dokuma ürünlerimizi kendi ilimizde üretiriz...Ama Çinden gelen battaniyelerde o sektörü vurdu...ama dokuma ürünlerimiz safkandır...İstanbula ağırlıklı Uşaktan gelir ham dokuma...vs vs...

90 lı yıllarda uşaklılar ciddi anlamda istanbulda mağazacılık işi ile uğraşıyorlardı. ben KARAHALLIlar ile 10 yıl çalıştım. akıllı dürüst hesabını bilen insanlardır. son 10 yıl içinde dediğin gibi hemen hemen hepsi dokuma işine yönlendi.
    çin mallarına bence CİN MALI DİYELİM, bakın arkadaşlar bir çok sektörde esnaf arkadaşlarım var, türkiyedeki üretimle cin malı karşılaştırıldığı zaman daha ucuz sorun şu TÜRKİYEye ithal edilen ürünler en düşük kalite, dünya markaları cinde yatırım yapıyor üretim yapıyor neden dünya ekonomisi bunu taşıyor. bunları göz ardı etmeyin, bende çin mallarını beğenmiyorum ama günümüzde ciddi anlamda önemde teşkil ediyor. ülkemizde bu güne kadar motosiklet üretilmedi bazı aksamları vs. hariç bir çok parçası dışarıdan getiriliyordu, bu rada toplanıp türkmalı gibi satılıyordu. % 100 yerli malı motosiklet yok arkadaşlar. TÜRKİYEdeki bazı prosüdürleri aşa bilmek için sadece türkiyede toplanıp satılan markalar var.

mezit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cb125e
    Alıntı trendy83 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    5 sene boyunca beldeyama da yaptığım işi şu anda ocak ayı başından beri ramzey de yapıyorum.Gerçekten bu ilk 5 tırı yollamak için çok çalıştık.Çarşamba sabahı işe gidip perşembe sabahı işten çıktığımızda oldu.İnşallah herşey yolunda gider ve Hem ülkemiz kazanır hemde piyasamız güzelleşir.
    beldeyama yamahanın markası oldu artık dimii onlar aldı sanırım
    kişisel neyimiz varki iletimiz olsun...

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti

ben marka vermedim dikkatini cekeyim suc senin dava konusu olursa oda senin ben valla birşey yapmayacagım sadece kısa yolunu atıcam

Motosikleti
    Arçelik neden gocunsun ki çinden ürün getirip montajladığı için...onun marka değeri daha fazla 60 liraya satıyor...sende 20 ye satıyorsun...sonucta markalar arası fark normaldir...Türk malı diye yalan söylemiyor ki...servisleride aynı şeyi söylüyor zaten...Koçun avukatlarının işi gücü yok beni mahkemeye verecek diyorsun...

bu fuarın en güzel yanıda gerçek motosiklet markalarının ağırlıklı kendi ülkelerinde ürettiği safkan modelleri görecek olmamaız...Aga bu sene 1200 rı alır...geçen sene inceledi bu sene safkan bir Alman alır ...

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    birde mete hiç birşey bilmedigin için atıp tutmak çok kolay honda ile aynı ayarda aynı güçte bir motor yapsalar yerli alırmısın merak ettim aynı para olsa acaba birden aklıma geldi yok o yerli malı olur dimi birde oglum alın teri ile calışıyorum karşılıgında audi olur bmw olur sende kedi gibisin uzanamadıgın cigere mundar demek gibi

Motosikleti
    neden almayalım abi...almamak için bir sebep göster...ama hep fantastik şeyler yazıyorsun...olsa alırmıydın demek ne kadar sağlıklı...o teknolojiye ulaşmak için bir altyapımız bile yok...en yakın altyapı tesisi Kanunin TR deki en büyük Montaj Tesisi...oradada makina parkı yok üretim için...

neyse sen dua ederken Hu Jintao içinde bir dua et...onada çok şey borçlusun...bak elin Taocusu senin ekmek teknesi olmuş... bana müsade...arkamdan çok laf sallama lütfen...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:18 ----------

birde oglum alın teri ile calışıyorum

sen çalışmıyorsun Taocu çayna halkı sefalet içinde çalışıp senin teknolojini üretiyor...e bi zahmet onları bir araya getirip üzerine markanı basıver... Mevlam hem sana hemde Çin Halk Cumhuriyetine zeval vermesin ne diyim...çin olmasa bilanco şirket servet yalan olur...Koca Halis duman olur ...keşke bir B planın olsa...yavaş yavaş yerli üretime doğru ilerlesen...Çine bağımlı olmadan ayakta durabilsen...keşke...

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    bak kendi agzınla dedin onlar 60 sen 20 satıyorsun fark bu işte başka birşey yok parcalar aynı sadece bizdeki fark bizde masraf az onda cok ama sen alaehimde konuşcaksınya şimdi buna 50 tane bahane uydurursun onlarda 2 yıl garanti veriyor bizde onlardada yedek parca var bizdede ee ne oluymuş marka için iki misli onlarda cin bizde ne kaldı geriye ama senin gibiler ne deniyor size bilmem ama ben bir hizmet veriyorum bunu yakında anlayacaksın oyle birşey vercegizki insanlar sen begenmezsin ama çok kişi memnun kalcak bu arada senin motorda cin malı biliyorsun degilmi
    birde işine gelen yerleri okuyorsun bide şu anda cok ürün var herşeyi ile türk malı ama orayı okumak işine gelmedi degilmi yoksa karşı cıkacak birşey bulamazsın dimi

4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler