Araç Arkası Projeksiyon Sistemi
Reklamlar
-
Büyük araçların arkasından gelen araçların görüş açısını kapatması konusunda bir çalışma yapan Rus tasarımcı Lebedev, aracın önüne yerleştirilen kameranın görüntüsünü aracın arka kısmına veren bir proje geliştirmiş.
Kamera ve projeksiyon cihazından oluşan sistem, aracın arka kısmını görüntüleme ekranı olarak kullanarak ön taraftan alınan görüntüyü arkaya yansıtıyor.
Yüksek çözünürlüklü fotoğraf için tıklayınız.
Moto Aktüel
Online Motosiklet Bilgi Kaynagı
Reklamlar
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
Muhteşem bu düşünce umarım doğrudur ve umarım bunu standart donanım haline getirirler
-
-
Motosiklet Eğitmeni
Türk kamyoncularinin boyle bir sisteme sahip oldugunu dusunmek bile istemiyorum.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
Yakında zorunlu olarak kullanılır,uzakta Türkiye'de görürüz.
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
coq adlı üyeden alıntı
Türk kamyoncularinin boyle bir sisteme sahip oldugunu dusunmek bile istemiyorum.
Neler gösterir bizimkiler orada tahminedebiliyorum
-
arasıra kamyoncu arkadaşlar o kamerayı kendilerine cevirirler
cerrahi sana teşekkür ederim bana hayatımın süprizini yaptın
:
-
Süper Moderatör
Fayda / fiyat oranına bakıldığında, gereksiz birşey
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
Moderatör (forrap)
Eyong adlı üyeden alıntı
Fayda / fiyat oranına bakıldığında, gereksiz birşey
Bu ancak zorunlu kılınırsa işlevsel olur zaten.
Aksi taktirde sadece Türk kamyoncusu tırcısı değil hiç bir ülkenin büyük araç şoförü başkasının menfaatine olacak,kendine bir fayda sağlamayacak birşeye bu kadar para harcamaz..
Birde araç düz dururken yani virajda değilken,öndeki görüntüyü arkaya yansıtan bir ekran ne kadar ekran olduğu belli olursa olsun şeffaflıkta kazandırır.Yani tıra arkadan birisinin girebilitesi artar diye düşünüyorum..
-
bu sistem türkiyede olucak kazaların daha fazla artacağından eminim biz meraklı milletiz (süleyman bak lan .... tırına neyapmışlar) gibisinden
bu değilde aracımızda bir ekran olsa uydu aracılığı ile yolun durumunu ekrandan görebilsek daha iyi olmazmıydı rampa yukarı keskin virajlarda ağır tonajlı aracın arkasında onu takip etmektense bu sistem sayesinde yolun uygun olup olmadığını kontrol edip sollama yapabilseydik bence daha iyi olurdu
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar. :bounce:
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
okayyorukcuoglu adlı üyeden alıntı
bu sistem türkiyede olucak kazaların daha fazla artacağından eminim biz meraklı milletiz (süleyman bak lan .... tırına neyapmışlar) gibisinden
bu değilde aracımızda bir ekran olsa uydu aracılığı ile yolun durumunu ekrandan görebilsek daha iyi olmazmıydı rampa yukarı keskin virajlarda ağır tonajlı aracın arkasında onu takip etmektense bu sistem sayesinde yolun uygun olup olmadığını kontrol edip sollama yapabilseydik bence daha iyi olurdu
Bahsettiğin GPS üzerinden Navigasyon sistemi cep telefonlarında bile var artık Elbette yolun durumunu ne yzıkki her zaman göremiyoruz. Istanbulda IBB'nin bir hizmeti var sadece.
-
coq adlı üyeden alıntı
kameranın önünde bi hülya avşar resmi xD
-
forrap adlı üyeden alıntı
Birde araç düz dururken yani virajda değilken,öndeki görüntüyü arkaya yansıtan bir ekran ne kadar ekran olduğu belli olursa olsun şeffaflıkta kazandırır.Yani tıra arkadan birisinin girebilitesi artar diye düşünüyorum..
Kesinlikle katılıyorum. Kamyon arkasındaki yazılar bile dikkat dağıtıcı unsur iken ,
arkada projeksiyon oynatmak kamyonun geçtiği yerlerde felakete yol açar.
200 ile gelen bir motorcunun bu görüntüyü anlamayıp içinden çizgifilmlerdeki gibi transit geçmesi içten bile değil.
Gereksiz bir çaba daha...
-
Trafikte 200 km/s ile giden bir motor hmm
Ha, "sende olsa basmayacak mısın" dediğini duyar gibi oluyorum ve açıkçası haklısın. Trafik kurallarının yeteri kadar uygulanmaması/denetlenmemesi trafikteki bütün sürücülere hız limitinin üzerinde seyretme özgürlüğü tanıdığı gibi, birçok insanın da bu özgürlüğü istismar etmesine sebep oluyor.
Kurallar kanunlar ve sınırlamalar da malesef hep insanların suistimal / istismarlarından dolayı varlar. Dolayısıyla, özellikle de spor tarzı büyük hacimli motorların doğasındaki hız + istismar derecesinde süratlere çıkan sürücüler göz önüne alındığında, birgün bu motorların yasaklanması ve onlara binme özgürlüğümüzü kaybetmemiz kaçınılmaz olacak (Veya hepsi 30 bg'ye sınırlanacak ).
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
-
Shrieker adlı üyeden alıntı
Trafikte 200 km/s ile giden bir motor hmm
Ha, "sende olsa basmayacak mısın" dediğini duyar gibi oluyorum ve açıkçası haklısın. Trafik kurallarının yeteri kadar uygulanmaması/denetlenmemesi trafikteki bütün sürücülere hız limitinin üzerinde seyretme özgürlüğü tanıdığı gibi, birçok insanın da bu özgürlüğü istismar etmesine sebep oluyor.
Kurallar kanunlar ve sınırlamalar da malesef hep insanların suistimal / istismarlarından dolayı varlar. Dolayısıyla, özellikle de spor tarzı büyük hacimli motorların doğasındaki hız + istismar derecesinde süratlere çıkan sürücüler göz önüne alındığında, birgün bu motorların yasaklanması ve onlara binme özgürlüğümüzü kaybetmemiz kaçınılmaz olacak (Veya hepsi 30 bg'ye sınırlanacak
).
Bu süratlerde giden araba yokmu? Arabalarıdamı yasaklayacaklar?
Korkarak yaşıyorsan eğer sende hayatı seyredenlerdensin..
-
-
Çok gereksiz, ve çok tehlikeli bir uygulama.
Öncelikle "arkadaki sürücünün, öndeki büyük aracın önünü görmek istemesi" durumu çok saçma.
Kural sana; "takip mesafeni koru, yol müsait olduğunda solla" diyor. Bunun dışında birşeye neden ihtiyaç duyayım ki.
-
saçmalık
-
coq adlı üyeden alıntı
Turk kamyoncu gider o kameranin onune ya kendi resmini koyar, yada Otoban edibiyatindan nameli sozleri gosteren Slayd show yapar arka tarafa...
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
Taner YILMAZ adlı üyeden alıntı
Bu süratlerde giden araba yokmu? Arabalarıdamı yasaklayacaklar?
Benim anlattığım duruma (istismar) en güzel örnek senin yazdığın cevap.
Hız limiti diye birşey duydun mu ? Hadi onu da geçtim, "sağ duyu" diye birşey duydun mu ?
Trafikte 200 km/s hızla seyrederken(motosiklet, araba, dozer fark etmez) hata yapıp bir aileyi yok edebileceğini düşündün mü hiç ?
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler