Shrieker, cbr 125 R'a neden biniyorsun?
Şu anda bindiğin ama eleştirdiğin race motorların daha büyük cc'li olanına geçebilmek için mi? Yada almış bulundun o yüzden mi biniyorsun..
Shrieker, cbr 125 R'a neden biniyorsun?
Şu anda bindiğin ama eleştirdiğin race motorların daha büyük cc'li olanına geçebilmek için mi? Yada almış bulundun o yüzden mi biniyorsun..
Korkarak yaşıyorsan eğer sende hayatı seyredenlerdensin..
İlk mesajımın sadece ilk cümlesini okuduğunu düşünüyorum.
İlk mesajımın ikinci cümlesine bakarsan orada bir özeleştiri olduğunu göreceksin.
Neyse zahmet etme diye kısaca özetleyeyim : Trafikte herhangi bir araçla 200 km/s gibi bir hızla seyretmek, kanun denetleme mekanizmasındaki boşluğun sana sunmuş olduğu hız limitinin üzerinde seyretme özgürlüğünü suistimal etmek demektir. Acı kazalarla bu gibi istismarların sonuçlarına katlanmak zorunda kalıyor bir sürü insan. Denetleme mekanizması, eninde sonunda bu işe el atacaktır. O zaman ne yapacaksınız ? Şu an sahip olduğunuz özgürlüğü kaybetmemek için yarını düşünerek hareket edin.
Ha "Millet nerede basacak o zaman birader, bu makinalar neden var ?" dediğini de duyar gibi oluyorum. Onun için de pist denen bir kavram var. Türkiye'de pistler var. Ama malesef varlıklarıyla yoklukları bir, çünkü giremiyoruz. Umarım ilerde bu durum düzelir.
Benim motoruma neden çektin konuyu, oraya girmek istemiyorum, çünkü iş sidik yarışına dönecek. Yarış tipi motorların yüksek süratlere çıkabildiği ve bu yüzden tehlikeli oldukları doğru. Ancak, o gazı çeviren bilek bir insana ait. Yani aslında ben sürücüleri eleştiriyorum.
Ve ilk mesajımda da ne diyorum ? "Ha, "sende olsa basmayacak mısın" dediğini duyar gibi oluyorum ve açıkçası haklısın"
"Trafikte, yasal hız limitlerinin kat kat üzeri hızlara çıkabilen araçlar neden var ?" sorusu ise daha çoook uzun bir süre cevapsız kalacak. Şimdilik ADAM GİBİ devletler ve ADAM GİBİ hükümetler araç süren bireylere " Sana istediğini yapma özgürlüğü veriyorum, ama yakalarsam yakarım !!!" demekte ve yakaladığında da hakikaten gözünün yaşına bakmamaktadır. Kanunların uygulanmasındaki boşluğu istismar derecesinde zorlayan bireylerin sayısında aşırı artış olursa ve bu durum büyük tehdit oluştutursa (ki oluşturur) çok daha sert önlemler almaları kaçınılmaz olacaktır.
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
Neyse bu projeksiyon sistemi oybirliğiyle red edilmiştir
Korkarak yaşıyorsan eğer sende hayatı seyredenlerdensin..
Bence güzel fikir, bunu taşıyan aracın daha farkedilebilir olması için birkaç önlem alınsa yeterli.
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
kesinlikle akıllıca.. kesinlikle işe yarar.
düz yolda orayı saydam sanıp kamyona çarpacak zeka seviyesinde biri çıkmasın zaten trafiğe.
siz kötüleye durun adamlar mis gibi de kullanırlar bunu..
Bence Saçma Olur Çünkü;
Büyük Araçlarda Dikkat Ederseniz Arka Tarafları Çabuk Kirlenir En Ufak Bir Yağmurda Arka Tarafı Çamur Olur Ve Hiçbirşey Görülmez . Teknık Olarak Açıklayamıyorum Ama Şöyle Söyleyebılırım Araç Havayı Yararak Gıdıyor Havaya Kaldırdıgı Ne Kadar Çamur Varsa Aracın Arka Kısmına Yapısıyor (Çok İğrenç Bir Durum Bizdede Otobüs Var Çamurlar Yıka Yıka Çıkmıyor (: )
Yani Kısacası Böyle Bir Sistem Yapılsa Araç Otobana Çıkana Kadar Bırak Karşı Tarafı Görmeyı Çamurlardan Kamyonu Göremezsin (:
"TayGuN"
"GuNControll"
"Hızlı Gidebilirim Sen Yapma Telaş (; "
tabi ki sistem yeni çıktığı için eksileri olucak mutlaka ama ileride hepsi aşılır şu ana kadar ne icat edildiyse hepsi de ilk yapıldığında eksileri vardı.Çok pahalı bir sistem kullanılmaz gibi sözlere katılmıyorum yeni çıktığı için mutlaka pahalı olucak. belki bundan 10 yıl sonra yaygınlaştığı zaman bütün kamyonlarda zorunlu olur. özellikle çift yönlü yollarda şehirler arasında dakikalarca kamyon arkasından gitmek zorunda kalıoyor araçlar böle bi uygulama olursa faydası olur ilerde mutlaka.
Saydamlıktan bahsetmiş herkes.Yahu yapmayın ne saydamlığı kamyonun yarısı hala kamyon.. Onu farketmemek mümkün değil..O kamyonu yolun devamı zannedip kamyona girecek eleman zaten o kamyon olmadan da bir şarampolü dönel kavşak olarak algılayıp direksiyonu kırma potansiyeline sahip demektir.Fikre gelecek olursak, matnıklı mı ? - değil.. Tutar mı ? -tutmaz.. Hele ki Türkiye'de..
Retro Moto Works
Instagram & Facebook
.../retromotoworks
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)