Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motosiklet daha çok kirletiyor

REKLAM ALANI
    rapide - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bu tür bilgilerin doğruluğu tartışılabileceği gibi bizim gibi azgelişmiş ülkedeki antimotorcuların eline koz verilmiş olur. zaten devletimiz motoru teşvik edeceği yerde çin pazarını ülkemize sokmamak(ben çin motorlarını sevmememe rağmen ülkemizde motor meraklılarını çoğalttığı için memnunum)ve bilimun vergilerle (alımsatım,köprü)motorculara köstek olmak için elinden geleni yapıyor bence bu konuları yazılı ortamlarda değil gerçek görüşmelerde tartışalım ve bu yazının anti motorcuların eline geçmemesi için hemen ortadan yok edelim

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mastergenie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaşlar, skullhunter'ın verdiği bilgiler doğru. zaten motosikletlerin daha çok kirlettiği bilinen bir şey, ama bu rakamlar yeni.
    skullhunter'ın bahsettiği araştırmayı bende okudum.
    hatta biraz daha bilgi vereyim size:
    araştırmayı yapan kurum Swiss Federal Laboratories for Materials Testing and Research.
    araştırmada hem 2 hem 4 zamanlı motorlar kullanılmış.
    ortelama bir motosiklet, skullhunter'ın da yazdığı gibi, ortalama bir aile arabasından tam 16 kat daha fazla hidrokarbon, ve 3 kat daha fazla carbonmonoksit salıyormuş havaya.
    araştırmadan ilginç bir örnek: 2 araçta aynı sabit hızda giderken, 2002 model bir Honda VTX1800C, yine 2002 model bir Subaru Forester'ın tam 10 katı daha fazla kirletiyor havayı. tamam, burda 1800cc motosikletle 2000cc 4x4'ü karşılaştırıyorlar, ama 10 kat biraz fazla değilmi???
    motosikletleri savunmak için söylenebilecek tek şey ise, motosikletler trafik sıkışıklıklarında çok daha az zaman geçirdiklerinden, aslında şehir içi trafikte bu farkın daha az olacağı. çünkü trafikte rölantide duran arabalar, sabit hızda seyreden arabalardan daha fazla kirletiyorlar havayı.
    bütün dünyada motosiklere emisyon standartları getiriliyor. mesela amerika'da 2010'da devreye girecek bir kuralla, motosiklet egzoslarından çıkan hidrokarbon ve nitrojen oksit oranlarının %60 azaltılacağı bekleniyor.
    bu arada, benim bildiğim kadarıyla bu konuda en ciddi çalışmayı yapan firma honda. 2006 modellerde bayağı bir gelişim sağlanmış duyduğum kadarıyla, ama tam rakamları bilmiyorum.

skullhunter'ın haberine "yanlıştır, uydurmadır, doğru olamaz" falan diyenlere soruyorum, neye dayanarak uydurma olduğunu savunuyorsunuz? bir kaynağınız varmı? motosikletler daha az kirletiyor diyen bir araştırma varsa lütfen açıklayın.
    eğer yoksa, hep beraber umalımda motosiklet üreticileri daha az hava kirliliği yaratan motosikletler üretsinler.

Alıntı rapide adlı üyeden alıntı
    bu tür bilgilerin doğruluğu tartışılabileceği gibi bizim gibi azgelişmiş ülkedeki antimotorcuların eline koz verilmiş olur. zaten devletimiz motoru teşvik edeceği yerde çin pazarını ülkemize sokmamak(ben çin motorlarını sevmememe rağmen ülkemizde motor meraklılarını çoğalttığı için memnunum)ve bilimun vergilerle (alımsatım,köprü)motorculara köstek olmak için elinden geleni yapıyor bence bu konuları yazılı ortamlarda değil gerçek görüşmelerde tartışalım ve bu yazının anti motorcuların eline geçmemesi için hemen ortadan yok edelim
    bu yazıyı yok etmek, ortadan kaldırmak çözüm değil. ortada bir problem varsa ört bas ederek bir yere varılmaz. çözüm daha az hava kirliliği yaratan motosikletlerin üretiminde. bence motosiklet üreticilerine motosiklet kullanıcıları olarak bizimde baskı yapmamız lazım motorları geliştirmeleri için.

not: skullhunter'ın bahsettiği araştırmada çin malı motosiklet kullanılmamış. kullanılanların hepi japon, alman, ve italyan markalarmış.

ArkadaŞlar Tamamda Bu Bİlgİlerİ Bİze Vermek Yerİne Motor İmalatcilarina GÖndersenİze Onlar Ne Sunuyorsa Bİz Onlari Kullaniyoruz Bence BoŞ Muhabbet ÇÜnkÜ Tek YapabİleceĞİm Şey Cevreyİ Kİrletmemek İÇİn Motor Kullanmamak Bu Na GÖre.araba İÇİn DÜŞÜnÜrsek Teknolojİlerİ Çok Hizli GelİŞİyor Ve Ucuzluyorlar Pekİ Ya Motorlar Öylemİ

Alıntı öz_kan adlı üyeden alıntı
    ArkadaŞlar Tamamda Bu Bİlgİlerİ Bİze Vermek Yerİne Motor İmalatcilarina GÖndersenİze Onlar Ne Sunuyorsa Bİz Onlari Kullaniyoruz Bence BoŞ Muhabbet ÇÜnkÜ Tek YapabİleceĞİm Şey Cevreyİ Kİrletmemek İÇİn Motor Kullanmamak Bu Na GÖre.araba İÇİn DÜŞÜnÜrsek Teknolojİlerİ Çok Hizli GelİŞİyor Ve Ucuzluyorlar Pekİ Ya Motorlar Öylemİ
    BU araştırmaları hükümetler kullanıyor. şu anda bir çok ülkede motosiklet emisyon oranları düşürmek için kanunlar hazırlanıyor. yani, artık motosiklet üreticileride motorları geliştirmek zorunda.
    demem o ki, bu tür haberler aslında bizler için iyi, çünkü daha yüksek teknolojili motorlara kavuşacağız.

delisarayli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yakında YBR 125
    arabaları çeksinler trafikten 1 sene gibi bir süre için. çok değerli biimadamlarımız tekrar bi ölçüm daha yapsınlar. bakalım ne çıkıyo? bu sürede hava daha çok kirlenmişse biz motorları bırakalım. aksi olursa ne yapsınlar?

muritu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    off kararsızlık ve parasızlık :(
    motorlar daha fazla kirletiyormuşşşşşş

katılıyorum evet ama gülmekten katılıyorum ,
    kolpa haber bunnar...
    2 zamanlıların daha fazla kirlettiği aşikar,ancak 4 zamanlılar helede enjeksiyonluların arabalardan daha fazla kirliilik yapması aynı hacimde bile olsa lar olası değil.
    ilme mantığa, ha bide motor keyfine aykırı..
    ah bi kessem ayaklarımı yerden,kanatlanıp rüzgarla ,
    kükreyip motorla,keşfetsem dünyayı başladığı yerden[COLOR="Yellow"]***[/COLOR] [COLOR="Red"]şam piiii yonnn [/COLOR][COLOR="Yellow"]***[/COLOR]

mehmetkilic31 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2006 mondial 150 zat
    ben inanmıyorum her prof.a önüne gelen bi şe dio.. meselia 10 motor 10 araba alıyo test edio soora motosikletler daha çok kirletio dio. bilmiyorum artıkın bunlar hurafeeeeee

he he.su isvicreli bilim adamı geyigi harika bisey ya.
    kardes yok isvicrede bilim adamı milim adamı.yalan o yalan.beyaz onluklu dis fircası reklam adamları onlar.her ise bulasır.20.yuzyılın geyigiydi.hortlatmayın bide 21. yuzyıla.hehe.bilimadamıymıs.yok ya.gondersn bakim diplomasını test edelim bilim adamımıymıs diilmiymis.cok gulerim cook.

mehmetkilic31 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2006 mondial 150 zat
    sarapci supersin haa espri anlayışın pörfekt yaneeeeeee

motocycleboyreigns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R26-MZ 251-SRAD 750
    Hoca motor hacmine oranla haklılar aslında-250 lik mondial 1400 lük arabanın yarısı kadar yakıyor.Daha düşük değerler olması lazım değil mi?

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Ertuğrul_Öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dışı büyük içi küçük sarı şey
    Hımm..
    İlginç..

kucukprens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Eli kulaginda!
    Dunya üzerindeki tum fosil yakitlar cevreyi kirletir.
    Ama bireylerin ulasim icin kullandigi araclarin hele hele motosikletlerin cevreye verdigi zarar, dev sanayi kuruluslarinin apartman büyüklügündeki bacalarindan cikan gazlarin yaninda devede kulak kalir.

Umarim insanlik kendine fosil yakit disinda enerji kaynaklari bulur bir an once. Yoksa bu yuzyilin sonu felaket olacak.

Kuresel isinma diye bir sey var.

Doga bize diyor ki "ey insanoglu bak ozon tabakasi inceldi ve surekli isinma artiyor bu yuzden. Kutuplardaki buzullar ciddi sekilde eriyor. Ayvayi yiyeceksiniz yakinda. Tez zamanda bir onlem alin"... Ama dogaya kulak asan pek yok.

Kapitalist uretim surecleri, holdingler aman dogaya ne olmus vs diye dusunmeden refleks verir hayata karsi. Onlarin refleksi "Bu yilki karimi nasil arttiririm. En ucuza enerjiyi nasil kullanilirim. Sirket bilancosunu nasil dogrulturum" seklindedir. Bu gidisatin sonu pek hayirli degil.

Motora gelince, dedigim gibi bence en masum cevre kirletici olarak gorulebilir motosiklet. Dev jiplerin, yuksek hacimli otomobillerin tukettiginden daha az yakit tuketmeleri bile motosikletleri daha masum kilar bu konuda.

Umarim ileride fosil yakit disinda bir seyler bulunur (elektirik, bor pilleri vs) da cevre dostu araclarimiz olur.

durmustit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBX 750
    Yok abi yalan bunlar valla yaşasın motor sevdası

LaCiVerTSaRi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki KLE 500
    İstanbuldan bakalım olaya...tamam kabul ettik diyelim motor daha çok kirletsin bilim adamı abimizin dediği gibi olsun varsın... 4 teker sayısı kaç biliyormusunuz bu memlekette? bütün motocu arkadaşlar gece gündüz kontak kapatmasak bile o kadar kirletemeyiz... Ya bir de aklıma ne geldi o bilim adamı bizim unakıtanın akrabası falan olmasın hani açıklama yaptı yıkamadı burdan ÖTV'le giriştiler sektöre falan filan olmaz demeyin ...tebiyesiz bunlar arkadaşlar uymayın bunlara ahlakımızı bozarlar
    Akıllı efendi uslu sür motorunu ADAM desinler..
    Kaskını Tak Takmayanları Uyar..!!!
    http://www.setcom.com.tr

vedat kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBR 600 RR

başka bir bakış açısıda benden...

arkadaşlar bu yılı saymazsak bu ülkede kaçtane motor var..var olanlar büyük bir bölümü yaz sezonunda kullanılıyor ve sezon sonunda kontak kapatıyor...ya büyük şehir toplu taşıma aracları 24 saat..ya ucuz diye kaçak kömür kullananlar kış boyunca...yıl boyunca sürekli kullanılan özel otolar tüm bunları toplarsak bizim motorlar melek kalır...ben kullanırım yaşadığım sürecede kullanıcam...

BİSANCI_42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YOK
    yaw kardeşim bırak gazıda 1 lt smotor alıtosa 5 lt araba alıyor bunun nersi mantıklı ekonomi zaten gitgide cins rakamlar veriyo (mesela en başta petrol) bide profesörlere bakarsak işimiz yaş adamlara benden selam motora devam

velespit-cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    09` cbr 125
    ilgimç bir sonuççççççç .......

ceash - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    LEDOV 250 CMX-A
    kirlenmek güzeldir(alıntı omo reklamı)
    motora devam
    GEL DEDİN, GELDİM, ABDURRAMAN ÇAVUŞ

ErdoganAktas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Motosikletlere kadar önce su belediye otobüslerine baksınlar, trafikte arada kalınca resmen zehirleniyorum, nefes alamıyorum. Asıl çevreyi kirleten araç bunlardır bence.. bizim araçlarda ekzosttan hafif duman çıksa muayene istasyonundan çıkarmazlar bu araçlar trafiğe nasıl çıkıyor neden bunlarda denetlenmiyor hala anlamış değilim.
    Hayatonda

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler