Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Yerli üretici kuralkan dizel motosiklet geliştirdi

REKLAM ALANI

Valla bende biraz dalga geçeyim.Yav şu arge saçmalıgına bari Türk mühendisleri alet etmeyin.Dizel motor zaten icat edilmiş.Dünya denilen gezegende zaten benzinli muadilleri ile kafa kafaya boy ölçüşenleri var.Ordan biraz örnek alın.Turbo-intercoller felan takın.En azından en vasat 350 güç cizelgesine yakın olsun.Birde direk enjeksion yazmışlar.Zaten dizelin temeli bu.Gülerler adama yav.Bir yakıt pompası(elektrikli)yeni bir blok blok,bir de radyatör.Vs vs....Yani bunu ballandırmanın anlamı ney.Kullanıncılar bile modifiye yapabiliyorken bir fabrikadan motor cıkamaması(Tekrar ekliyorum:sermayecileri oyalamaktan başka birşey degil.ha bire avanakları yoluyorlar)Bence birgün gidip kanuni motor a bir cıkartma yapalım.Biz bunu bunu istiyoruz arkadaş.Yapıyorsan bu siteden alım var yoksa hiçbir üye senden motor almayacak.deyip agırlıgımızı koyalım.Boşuna gayri safi milli hasılayı oyalamayın.Praları hortumlamayın.Yaptıgınız iş zengin hobisinden ileri gitmiyo.Hiç bir vatandaşın işine yaramıyorsunuz.Bir almayan pişman birde alan.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    potansiyel r1 :(
    Alıntı CERRAHI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Simdi soyle ele alalım..
    Kanuninin bugune kadar yapıpta insanları rezil etmedigi bir model varmı ?
    ha bak su konuda cok iyiler. insan ilişkilerinde yakınlık ! Nasılmı ? Ben servis ustası ile akraba olmustum. Annem babamdan daha cok goruyordum adamı...

Sen bu motoru kendilerinin mi icat ettiklerini yada urettiklerini sanıyorsun ?
    Bugune kadar montajdan baska ne yapabilmiş bana soylermisin ?

cıkar derki ben test yapıyorum ARGE asamasındayım ve boyle birşey cıkarttım ve sizin onerilerinizle tamamlayarak kendim uretecegim destek verirmsiniz ?
    işte o zaman istediklerini alırlar. Bunca yapılan rezillige ragmen. Niye cunki benim ulkemde uretim yapılacak benim insanım kazanacak.

Kimsenin avukatlıgını yaptıgımız yok endiselenme.
    Benzinle mazotun arasında ne kadar fark var ?
    motoru kendilerinin tek başına yaptıklarını düşünmüyorum
    icat gibi birşey sözkonusu değil çünki daha önce yapılmış
    ben böyle bir şeyin seri imalatının ancak dünyanın en pahalı benzinini kullanan ülkemde düşüne bilirim
    ayrıca
    yamaha honda veya ducatti
    ilk yıllarında enjeksiyonju 150 kg 200 bg lik makineler yaptığını sanmıyorum
    yada bu işi kendi başlarına yaptığını
    olay kalite değil
    ben hiçbir fransız filminde peugeottan yada diğer diğer bir fransız markasından başka araba görmadim
    yada diğer ülkelerin kendi arabalarından başkasını kullandığını
    bakın otomotiv sanayii çağın en büyük pazarı bu pazarda yerimiz yoksa bile kendi bölgemize sahip çıkmalıyız
    burası gelecekte hala gelişmekte olan ülkeler sınıfında olmamalı
    ben endişeliyim kimse kusura bakmasın
    :pl: [COLOR="Red"]Gimme fuel[/COLOR] !!! [COLOR="Blue"]Gimme fire[/COLOR]!!! [COLOR="Red"]Gimme that which I desire[/COLOR]!!! :pl:
    adı üstünde u[B][COLOR="Blue"]M[/COLOR][/B]u[B][COLOR="Blue"]T[/COLOR][/B] :queen:
    [COLOR="Red"]makine mühendisliği 4 sene kaldı[/COLOR]

Alıntı umut2738 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motoru kendilerinin tek başına yaptıklarını düşünmüyorum
    icat gibi birşey sözkonusu değil çünki daha önce yapılmış
    ben böyle bir şeyin seri imalatının ancak dünyanın en pahalı benzinini kullanan ülkemde düşüne bilirim
    ayrıca
    yamaha honda veya ducatti
    ilk yıllarında enjeksiyonju 150 kg 200 bg lik makineler yaptığını sanmıyorum
    yada bu işi kendi başlarına yaptığını
    olay kalite değil
    ben hiçbir fransız filminde peugeottan yada diğer diğer bir fransız markasından başka araba görmadim
    yada diğer ülkelerin kendi arabalarından başkasını kullandığını
    bakın otomotiv sanayii çağın en büyük pazarı bu pazarda yerimiz yoksa bile kendi bölgemize sahip çıkmalıyız
    burası gelecekte hala gelişmekte olan ülkeler sınıfında olmamalı
    dizel konusunda avrupada zaten dizel otomobil çok kullanılıyor. motor neden kullanmasınlar ekonomiklik açısından. demek ki iyi değil daha önce yapılan dizel modeller mevcut ama randıman alamamışlar.
    avrupada lpgli moto var etanollü moto var ama dizel çok az

Unique693 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600F4İ
    350 cc 7 beygir bnm ybr bıle bundan güçlü :d
    HONDA

Motosikleti
    Alıntı osmaniyeli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dizel konusunda avrupada zaten dizel otomobil çok kullanılıyor. motor neden kullanmasınlar ekonomiklik açısından. demek ki iyi değil daha önce yapılan dizel modeller mevcut ama randıman alamamışlar.
    avrupada lpgli moto var etanollü moto var ama dizel çok az
    ekonomiklik açısından
    onlar benzini 3.25 tlden almıyorlar(yada eşdeğerinden
    dolayısıyla en kolay bulabilidikleri yakıtı tercih ederler
    altını çizmek istediğim şey iyi olsun kötü olsun biz niye sanayimize sahip çıkmıyoruz
    :pl: [COLOR="Red"]Gimme fuel[/COLOR] !!! [COLOR="Blue"]Gimme fire[/COLOR]!!! [COLOR="Red"]Gimme that which I desire[/COLOR]!!! :pl:
    adı üstünde u[B][COLOR="Blue"]M[/COLOR][/B]u[B][COLOR="Blue"]T[/COLOR][/B] :queen:

ekonomiklik açısından
    altını çizmek istediğim şey iyi olsun kötü olsun biz niye sanayimize sahip çıkmıyoruz
    benzin avrupada da 2.5-3 lira arası inan bizden daha cimri ve tutumlular

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:52 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:50 PM ----------

ekonomiklik açısından
    sen sanayine sahip çıkmaya çalışıyorsun kanuni dindar imaja sığınıp çinden aldığı piston silindir far sinyal lstik rulman ne varsa çinden alıyor ne haber

montaj sanayi diyoruz. kanuni olmasaydı ne olurdu mondial olurdu o olurdu bu olurdu kanuni mi kalkındırıyor ülkeyi

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Bilmediğiniz konularda hemen verip veriştirmek bizim milletimize has....

Bu dizel motor.... Yani Hp olarak benzinliyle aynı değil gücü....
    Nasıl mı?....

KANUNİ TIGER D-TECH 350 DİZEL
    Motor Tek silindir, Dört zamanlı Dizel
    Silindir Hacmi 347 cc
    Silindir Çapı ve Strok 80X69
    Sıkıştırma Oranı 21.5

Kanuni nin sıkıştırması bu.......
    Ya CBF nin ki?.....

Honda CBF 250 / Teknik Özellikler

MOTOR Sıvı soğutmalı 4-zamanlı,4 sübaplı DOHC tek silindirli
    MOTOR HACMİ(cc) 249
    SİLİNDİR ÇAPI&STROK(mm) 73x59,5
    SIKIŞTIRMA ORANI 9,3:1

2 katından bile fazla..... Dizel motorlar genelde yük için kullanılır...Yani asgari yakıttan azami yükte faydalanmak için.....

350 cc 200 kg nasıl gider diyenlere cevap bu olsa gerek......
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bilmediğiniz konularda hemen verip veriştirmek bizim milletimize has....

Bu dizel motor.... Yani Hp olarak benzinliyle aynı değil gücü....
    Nasıl mı?....

KANUNİ TIGER D-TECH 350 DİZEL
    Motor Tek silindir, Dört zamanlı Dizel
    Silindir Hacmi 347 cc
    Silindir Çapı ve Strok 80X69
    Sıkıştırma Oranı 21.5

Kanuni nin sıkıştırması bu.......
    Ya CBF nin ki?.....

Honda CBF 250 / Teknik Özellikler

MOTOR Sıvı soğutmalı 4-zamanlı,4 sübaplı DOHC tek silindirli
    MOTOR HACMİ(cc) 249
    SİLİNDİR ÇAPI&STROK(mm) 73x59,5
    SIKIŞTIRMA ORANI 9,3:1

2 katından bile fazla..... Dizel motorlar genelde yük için kullanılır...Yani asgari yakıttan azami yükte faydalanmak için.....

350 cc 200 kg nasıl gider diyenlere cevap bu olsa gerek......
    abi tork ta yok makinede ki nasıl çeksin. cbf250 20Nm bu 17

Motosikleti
    Alıntı osmaniyeli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benzin avrupada da 2.5-3 lira arası inan bizden daha cimri ve tutumlular

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:52 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:50 PM ----------

sen sanayine sahip çıkmaya çalışıyorsun kanuni dindar imaja sığınıp çinden aldığı piston silindir far sinyal lstik rulman ne varsa çinden alıyor ne haber

montaj sanayi diyoruz. kanuni olmasaydı ne olurdu mondial olurdu o olurdu bu olurdu kanuni mi kalkındırıyor ülkeyi
    kanunide yapsın mondialde yapsın sonuna kadar avukatlığını yaparım
    ister dinci olsun ister anarşist ben bu tür olaylara siyasi bakmıyorum
    düşmanım bile olsa arkasındayım

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Maksimum tork a 2000 devirde ulaşıyor....
    Maksimum güce 3600 dd.. de ulaşıyor....

dizel motorları benzinli motor gibi düşünmemek lazım.....

kanunide yapsın mondialde yapsın sonuna kadar avukatlığını yaparım
    ister dinci olsun ister anarşist ben bu tür olaylara siyasi bakmıyorum
    düşmanım bile olsa arkasındayım
    bunların dini imanı para arkadaşım gelip benle tartışıp kalbimi kırma.

ülkeyi hyosung satarak mı kalkındıracaklar.

reklam olsun milletin milli duygularıyla oynayarak bak görüyormusun Türk motor yaptı dediirterek piyasaya çıkmasa bile reklam olsun diye yaparlar

reklam arkadaşım bu daha ne

hangi parçası kanuninin Türkiyede üretiliyor yaz ben tamam diyeceğim selamlar

her parçası çin malı kullandığım motoru bilmiyormuyum ben

hangi yerli parça üreticisinden alıyor parçasını? lastiği anlaş mı yok çin malı

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Bu motorun diğerlerinden farklılığı düşük devirli ve depo menzilinin uzun olması...Yani hız ve güç beklenemez.....
    Satılırmı o da bilinmez ama bir gerçek gayet ekonomik olucak.....

Ben binermiyim.... Asla... Denemek için belki ama sahip olmak istemem doğrusu....

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Dizel motosikleti avrupalilar niye yapmadi demis bazi arkadaslarimiz.
    Ama yaptilar.

Hem de baya ilerleme kaydettiler.
    Su an bazi ulkelerin ordusunda kullaniliyor bile.

En son uretilen su motosiklet ise bir Hollanda firmasinin elinden çikma.

800cc olan bu motosiklet 54 beygir guç uretiyormus.

Artik hepinizin tanidigi Amerikan ordusunda yillardir kullanilan Dizel KLR 650cc 30 beygir!!

Daha da bir suru ornek var. Arastirirsaniz bulursunuz.

Kisacasi bizimkiler, suyun kaldirma kuvvetini tekrardan bulmaya çalisirlarken, elin oglu motosikletini Dakar'a hazirliyor.
    Yani ARGE için para harcayacaklarina, gondersinler 1-2 muhendis avrupaya adamlar nasil yapmislar ogrensinler.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

< iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    Alıntı CERRAHI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benzinle mazotun arasında ne kadar fark var ?
    1lt benzinle 1 lt mazotun fiyatı nerdeyse aynı evet ama
    1lt benzinle 1lt mazotla gidebildiğin kadar uzun mesafe gidebiliyormusun peki bide bunu düşünmek lasım

sadece 18 lt. depodan hesaplasan 350cc tek silindir bi insan kassa 400 km gider benzinli motorla ama bu motorun 100km'de 2 lt yaktığı söyleniyor buda menzilini 900km yapıyor
    2 katından fazla bir yol demek buda iş sadece fiyatta bitmiyor ondan
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

[QUOTE=asfalt meleği;1725149]sayın yakut bey;
    öncelikle size bir sorum olacak..

sadece kısa ve öz bir cevap vererek bizi aydınlatabilirsiniz.

şimdi bu st&kanuni ortaklığında bana boşbakanımızın yada ailesinden herhangi bir kimsenin, dolaylı yoldan yada direkt veya endirekt olarak herhangi bir gelir elde edip etmediğini belirtir misiniz?

merak ediyorum o yüzden sorayım dedim. benim bilgi alabileceğim başka kimse de yok yakınımda. madem bu forumda bilgilerimizi paylaşıyoruz, sizden de bize yardımcı olmanızı rica edeceğim.

sizin sözleşme eklerinizde vardır mutlaka.. olmazsa resmi gazetedeki şirketin kuruluş bilgilerini ve ortaklıklarını gösterir sayfayı taratıp koyabilir miyiz buraya?[COLOR="Silver"]

sayın asfalt melegi

sordugunuz sorunun cevabı bende yok bilmiyorum bilemem bilmemde mümkün değil ama bilsem sölerim. ayrıca bu soruların yeri bu form degil. ama isterseniz kendi firmamın ortaklık yapısını verebilirim. sorunuzu yanlış yerde yanlış kişiye sordunuz. boşbakan kısmı ise siyasetten fikirlerime uymadığı için yorum yapmayacağım.sozleşmelerimizde şirket yapıları bulunmaz burda ticaret uğraşna çok katılımcı vardır onlarda bilirler sizde öğreninki bayilerin sözleşmeleri çalışma koşullarını düzenler.

saygılarımla

---------- Mesaj ekleme zamanı: 06:31 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 06:28 AM ----------

bir arkadaşın motoru,başka bir kurye arkadaşın motoru)neymiş bu daha önce gözükmeyen problemler?bilelim..farazi konuşmayalım,bir arkadaş,bir kurye,bir arıza?
    İrfan Abi boşveeeer )

retox,

seni gormek keyif verdi özledikte ) saglık habrlerini alıyorum başarılar dilerim görüşmek üzere

konuya olumlu olumsuz fikirler okuyunca aklıma devrim isimli ilk turk arabası geldi eğer o gün araca benzin koymayı unutmasaydılar ne olurdu acaba? bence unutulsa bile benzin bırakmak bu gelişmeyi baltalamak gerekmezdi. halen buna benzer üretim hamleleri var. aynısı ucak üretimindede oldu tarihi hatırlamıyorum ama 1970 lerde belki o donemdeki bu fabrikaya destek verilseydi ucak sanayimiz nerelere gelebılırdı acaba? fabrıkayı kapatırmak dahamı mantıklıydı ulke genelınde sanayı gerıletmek.umarım hukumet ve yoneticiler bu ve benzeri üretim hamlelerini destekler. iyi veya kotu yapılabılır, parcalar üretilir veya montajlanır fikrimce önemli olan menşei bizim olmasıdır. bir başlangıç belki maliyet yuksek belki hiç utulmayacak belki hiç satılmayacak ama olsun bir ucundan başlamanın iyi tarafından umudla bakmak isterim. bu sadece motosiklet sektorunde değil tum üretim genelindeki isteğimdir.

kötümü olurda bir turk markalı otomotiv veye mılyar dolara alınan metrolar yerıne bır turk markası otobusler. tabiiki eleştiriler olacak keyiflede okudum amaç engel olmamak olsun yeter her sektorde.

avare rulman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 + honda cbr 250r
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Artik hepinizin tanidigi Amerikan ordusunda yillardir kullanilan Dizel KLR 650cc 30 beygir!!

Daha da bir suru ornek var. Arastirirsaniz bulursunuz.

Kisacasi bizimkiler, suyun kaldirma kuvvetini tekrardan bulmaya çalisirlarken, elin oglu motosikletini Dakar'a hazirliyor.
    Yani ARGE için para harcayacaklarina, gondersinler 1-2 muhendis avrupaya adamlar nasil yapmislar ogrensinler.
    yalnız dikkat ettim de, dizel klr'nin motor ve aktarma bloğu standart modele çok benziyor. o blok bu yüksek sıkıştırma oranlarına nasıl dayanıyor acaba?

retox70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı yakut36 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    retox,

seni gormek keyif verdi özledikte ) saglık habrlerini alıyorum başarılar dilerim görüşmek üzere
    Sağol Abi)
    Kılçığı dağıttıktan sonra toparladım Allaha Şükür.Görüşmek üzere Abi.
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.

yalnız dikkat ettim de, dizel klr'nin motor ve aktarma bloğu standart modele çok benziyor. o blok bu yüksek sıkıştırma oranlarına nasıl dayanıyor acaba?
    Aynı boyuttaki makineyi daha sağlam malzemeden yapmak hiçte zor degil.Yeterki ülkede metaloji gelişmiş olsun.Benzinli enjeksiyonlu bir modelden aslında dizele geçmek hiçte zor degil.Tek artı parça (bence)daha fazla yakıt girişi için basınçlı hava.... ve gerekli düzenek http://www.pozitifpc.com/editorblog/...en-farki-nedir
    Klasik bir dizel motorda, bütün işi pompa’nın gördüğünü söyleyebiliriz. Bildiğiniz gibi dizel motorlarda, benzinlilerin aksine buji bulunmaz. Dizel motorların 18:1, hatta 22:1 gibi son derece yüksek sıkıştırma oranlarının nedeni budur: dizel yakıt-hava karışımı o kadar fazla sıkışır ki, oluşan ısıdan kendi kendine patlar. Doğrusunu isterseniz, benzinli motorlarda da 13:1 gibi sıkıştırma oranları yakalarsanız, o da buji olmadan, kendi kendine ateşlenecektir! Hatta, bu duruma İngilizce’de “dieselling” (dizelleme gibi uyduruk bir çeviri yapayım!) denir. Bu benzinli motorda istenmeyen bir durumdur; talep gelirse nedenlerini anlatırım.

Klasik dizel motorda (ve common rail motorlarda) buji olmadığı için, yakıtın ne zaman ateşleneceğini de pompa belirler. (Ki buna avans ayarı diyoruz!). Yani, tipik bir dizel motorda, pompa, avans ayarını yapmak, dizel yakıtı büyük bir basınçla mekanik enjektörlere yollamak gibi “zor” görevlere sahiptir. Çoğu dizel motorda, pompanın kendisi motordan daha pahalıdır! Bu da nedensiz değil; çünkü dizel pompalarının iç yapısı son derece hassas ve karmaşık, üretim toleransları çok acımasız, üstelik bir pompanın ayarlanması bile, büyük bir bilgi-beceri düzeyi gerektiriyor ve bu işleri yaptırmak, tahmin edebileceğiniz gibi, son derece pahalı.

Mekanik enjektörlerin üretimi de, pompalar kadar olmasa da, son derece zor. Bir deodorant kutusu kadar enjektörün içinden geçen delik, saç telinden çok daha ince, öyleki, basit bir büyüteçle baktığınızda bu deliği göremiyorsunuz.

Saydığım sebeplerden dolayı, klasik dizel motorların üretimi pahalı olmaktaydı ve elektronik olarak kontrol edilmeleri zordu. Aslına bakarsanız, elektronik olarak kontrol edebileceğiniz tek şey pompanın kendisiydi ki bu da bir avantaj sağlamıyordu; zaten çok sofistike bir parçayı sensör ve adım motorları ile donatmak, işleri daha karmaşık, kolay bozulur ve pahalı hale getirmekten başka bir işe yaramazdı.

Kısacası, common rail, tüketicilerden daha fazla üreticilerin işine yaramıştır diyebiliriz. Şaşırtıcı olsa da, common rail sistemli bir dizel motor, klasik bir dizel motordan çok, modern bir benzinli motora benzemektedir!

Aynı benzin enjeksiyonlu motorlarda olduğu gibi, common rail dizel motorlarda da bir yakıt pompası bulunuyor; ancak bu klasik dizellerdeki gibi distribütör bir pompa değil. Amacı, yakıtı çok yüksek basınçla (örneğin Bosch sistemlerde 1350,1600 ve 2000 bar) “common rail” a göndermek. Common rail denen şey, aynı benzin enjeksiyonlu motorlarda bulunan ve enjektörlerin bağlandığı yakıt hattından ibaret. Yine benzinli motorlarda olduğu gibi, piezoelektrik enjektörler bulunuyor; bunlar mekanik enjektörlerin aksine, çok daha kolay üretilen ve elektrik akımıyla geçen yakıtın miktarı, hatta geometrisi ayarlanabilen enjektörler. Bu tasarım, piezoelektirik enjektör ve basit yakıt pompası sayesinde çok daha ucuza maloluyor. Yakıt pompası
    genelde Eksantrik miliyle tahrik edilmekte. Bu sayede, çok kuvvetli bir elektrik motoru kullanmaya da gerek kalmıyor. (yakıtın basıncı benzinli motorlarda ihtiyaç duyulan basınçtan çok yüksek olduğu için, benzinli motorlarda olduğu gibi elektrikli pompalar kullanmak akıl karı değil)

Common rail motorlarda ısıtma bujileri olsa da, çok anormal soğuklar dışında çalıştıklarına rastlamadım. Klasik dizel motorların aksine, common rail motorlarda püskürtme işlemi, bir çevrimde birden fazla kere tekrarlanabiliyor, bu elektronik kontrol ünitesinin verdiği karara bağlı. Bu işleme genelde pilot püskürtme denmekte; amacı genelde asıl püskürtme işlemi başlamadan, küçük bir miktar yakıt püskürterek, yanma odası sıcaklığını düşürmek. Bu işlem, aslında avans ayarına da bir parça yardımcı oluyor dolaylı yoldan da olsa; zira yanma odası sıcaklığı, dizel motorlarda avans ayarına etki eden en önemli parametrelerden biri (aslında benzinli motorlarda da durum farklı değil)
    Yani iş aslında teknolojiyi takip edene birazda becerisi olana hiçte zor degil.Klasil dizel ile hatta ilkel dizel ile pazarda pay alamazsın.Günümüz dizel araçlarının bg i benzinlilerle yarışıyor.Komik olmayalım kanuni.Komik olmayalım kanunşden zafer bekleyenler.Taklitle bile bu iş yürür .Çinliler bile bunu çok çok basit yapar.Yav birinci dünya savaşında bile dizel vardı(tank motorlarını gördüm hemde 3 sübop.canlı gördigimü yazdım tabiki daha öncesi de var.).Biz bir enjektörü imal edebilirmiyiz diye düşünüyoruz.Çok çok basitiz.Aciziz.Bu siteden bile on kişi çıkarsak gerekli ödenek olsa çok daha iyilerini çıkar ortaya....................

Motosikleti
    06" Honda Cbr 125 R(Satıldı) / BekleniyoRR :)
    Almanyada dizelin litresi ya 1€ yada 0.98 cent
    [B]My life Starts after 12.500Rpm :bounce:[/B]

asivezor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    altımda scooter hayalimde 600 f
    Alıntı yakut36 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

konuya olumlu olumsuz fikirler okuyunca aklıma devrim isimli ilk turk arabası geldi eğer o gün araca benzin koymayı unutmasaydılar ne olurdu acaba? bence unutulsa bile benzin bırakmak bu gelişmeyi baltalamak gerekmezdi. halen buna benzer üretim hamleleri var. aynısı ucak üretimindede oldu tarihi hatırlamıyorum ama 1970 lerde belki o donemdeki bu fabrikaya destek verilseydi ucak sanayimiz nerelere gelebılırdı acaba? fabrıkayı kapatırmak dahamı mantıklıydı ulke genelınde sanayı gerıletmek.umarım hukumet ve yoneticiler bu ve benzeri üretim hamlelerini destekler. iyi veya kotu yapılabılır, parcalar üretilir veya montajlanır fikrimce önemli olan menşei bizim olmasıdır. bir başlangıç belki maliyet yuksek belki hiç utulmayacak belki hiç satılmayacak ama olsun bir ucundan başlamanın iyi tarafından umudla bakmak isterim. bu sadece motosiklet sektorunde değil tum üretim genelindeki isteğimdir.

kötümü olurda bir turk markalı otomotiv veye mılyar dolara alınan metrolar yerıne bır turk markası otobusler. tabiiki eleştiriler olacak keyiflede okudum amaç engel olmamak olsun yeter her sektorde.
    mesele senin anlatmaya çalıştıgın gibi degil malesef. eger kanuni motosiklet sanayisinin türkiye temsilciligini yapacaksa çinden motor alıp vatandaşa satarak bu işin temsilciligi olmaz. oysaki kanuninin elinde her türlü imkan var. istese yüzde yüz yerli bir scooter yada commuter yapardı. belki piyasada 3-4 çeşit motoru olurdu ama en azından yerli üretim olurdu. ama malesef para tatlı geldi. çinden ithal edip üzerine kar marjı koyup satmak daha tatlı geldi.

rezillige bakarmısınız yerli üretici kanuni dizel motor geliştirdi. peki o dizel motoru hangi kasaya taktı yüzde yüz çin malı olan tiger modelinin üzerine monte etmiş. adama gülerler.

ben olsam tamamen türk tasarımı ve türk yapımı bir atv tasarlardım bu motoru onun üzerine takardım. piyasadan emin olun bu kadar tepki almazdım.

hatırlarsanız 89 93 arası piyasada alman yapımı mz ler vardı.taş gibi motordu. aynı kasa aynı motoru kullanarak üretilen 93 sonrası mz ler resmen dökülüyordu. neden acaba.

4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler