Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Motosikletli genci vuran polis: Görevimi yaptım

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61

    Üyelik
    05 Mayıs 2009
    Motosikleti
    S&T GV250
    abd'de polis dur dediğinde elini direksiyondan çekemezsin ama iki tane boenig'i ikiz kulelere pekala çakabilirsin...ya da işte oklahoma city'de bi askeri bina falan bombalayabilirsin...
    (vallahi duruma uygun emotion bulamadım şu msn deki suratını kırkbeş derece eğip sersem bi gülümsemeyle insanın suratına bakan emotion'ı koymuşumcasına davranalım)
    [B][COLOR="Black"]LAUBALİLİKTEN HOŞLANMAM, CİDDİYETİ SEVERİM, DİSİPLİNE HAYRANIM[/COLOR][/B]


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    http://haber.mynet.com/sayfali/flash...246173718000/0


    bu dayakla kurtulmuş...öldürmemişler çocuğu...şanslıymış...


    Ehliyetsiz gence polis dayağı
    Erzurum'da ehliyetsiz sürücüyü araç kullanırken yakalayan polis memurları 18 yaşındaki genci tartakladı.

    Ehliyetsiz sürücü Alican K. arkadaşının otomobiliyle şehir turuna çıktı. Polis kısa süreli kovalamacanın ardından genci yakaladı.

    Terörist olabileceği endişesiyle etrafı sarılan genç araçtan inerken, bir polis tabancasını doğrultup “Teslim ol, yoksa ateş ederim” diye uyarıda bulundu. Alican K.'ya teslim olması için silahını doğrultan polis memuru daha sonra da gence vurmaya başladı. Yere düşen gence kelepçe takan polis memuru Alican K. ayağa kalktığında ise tokat attı.

    Silah çeken polis de şapkasının ve silahının takılı olduğu kemeri çıkarıp, meslektaşlarının şaşkın bakışları arasında, ayağa kaldırılan genci yumruklayıp yeniden yere yıktı.

    Öfkeli polis, meslektaşlarınca sakinleştirilip uzaklaştırılırken, “trafik güvenliğini kasten tehlikeye düşürmek” suçundan sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan genç, kendisini yumruklayan polisten şikâyetçi olmadı.
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  3. #63

    Üyelik
    25 Şubat 2009
    Alıntı huceyn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sağolun hakim bey

    Huceyn , öncelikle ben ne hakimim ne savcıyım ne polisim ben hiçbiri değilim...

    burası fikirlerimizi paylaştığımız bir platform ve herkesin düşüncesi kendini bağlar... kimse burdaki düşüncelerimize göre ceza falan vermicek... tekrar ediyorum bana göre polis ''kesinlikle suçludur''... kesinlikle dememin nedeni olayda bana göre yoruma açık hiçbir noktanın bulunmamasını vurgulamak...

    soruyorum;

    bir arkadaş çok güzel bir örnek verdi... polis çevirmesinde kendisine dur ikazı yapıldığı halde yanlış anlaşılmadan dolayı yoluna devam ettiğini söyledi... ama şanslıymış çünki o çevirmedeki polisler senin kafada değilmiş... yoksa sonuç ne olacaktı ''ölüm''...

    mesela benim motosikletim belli mesafeden sonra arkamdaki sesleri duyamayacağım kadar çok ses çıkarıyo (yada kulaklıkla müzik dinleyen biri olabilir)... benzeri bir polis çevirmesinde yada yolda giderken arkamdan yapılan dur ikazını duymasam ne olacak???

    polis öldürecekmi beni ???

    ''sana göre bir insan hayatı bu kadar ucuz olabilir ama bana göre değil''

    bazı arkadaşlar amerikadaki uygulamara örnek vermiş...evet basına yansıyan olaylardan anladığımız kadarıyla amerikan polisi oldukça katı gibi duruyor...ancak dikkat ettiyseniz ''son ana kadar'' ateş etmemeye çalışıyolar... önce arabalarla sıkıştırılarak yakalanmaya çalışılıyor... yada bi yerde kıstırılıyor ayaklara vs. ateş ediliyor.. ancak olay kontrolden çıktıysa yada kaçan şahıs polise silah çektiyse olayın rengi değişiyor... benim gözlemim bu yönde oldu...

    bir arkadaşta polis kaçanı öldürecekki bi daha kimse polisten kaçmasın noktasında... o zaman şeriat gelsin herşey kökten hallolsun... bumudur yani? bu olayın ucu din ve siyasete kadar gider....

    tekrar belirtiyorum tabiki kaçan kişi çok büyük hata yapmıştır... ancak olayı en doğru şekilde sonuçlandırması gereken kişi polistir... polisin kaçtığını sandığı kişi sağır olabilir polisi bi şekilde bi nedenden ötürü duymamış olabilir yada çok hasta , ölüm döşeğinde vs. durumdaki bir sevdiğine (yaptığı şey yanlışta olsa o anki duygu yoğunluğu ile) yetişmeye çalışan biri olabilir...

    ben polis hiçbirşey yapmasın demiyorum... polise silah süs diye verilmiyor... işin sonunda ölmek var öldürmek var... ancak gerektiği zamanda gerekli kişiye kullanılmalıdır... polis kaçan kişinin kim olduğunu neden kaçtığını bilse hadi neyse dicem... misal kaçan kişi katil yada terörist vs. olsa zaten kimse bunu tartışmaz...

    sonuç olarak ;

    polisin daha neden kaçtığını bile bilmediği çocuk yaşta birini öldürmesi , ülkemizde insan hayatının hala ne kadar ucuz olduğunu gösterir nitelikte...


    saygılar...

  4. #64
    Gnusher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ocak 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    06 Fz6 Fazer 98hp
    playloud,coq,metehan, souvarine, shrieker, BBRR ve diğerlerine değerleri fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

    Ters fikirdeki arkadaşlarımızın canın kıymetini, insanın haklarını ve özgürlüğün değerini kavramaları için daha fazla yıl yaşamaları gerektiğini düşünüyorum. Bunu söylememin sebebi bu arkadaşların yaşlarının(Hüseyin'i zaten biliyorum) 19 dan fazla olmadığını düşünmemdir. Bu yaşlarda insan daha kesin çözümcü olabiliyor.

    Ayrıca kendilerini ölen gencin ya da onun yakınlarındand birinin yerine koyamıyorlarsa, bu konuyu bizimle değil ölen gencin yakınlarıyla tartıştıklarını düşünmelerini tavsiye ediyorum.

  5. #65
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Emniyet teşkilatı güvenliğimizi, canımızı, malımızı korumak, asayişi sağlamak, çoluğumuzun çocuğumuzun rahatça sokakta oynayabilmesini sağlamak, motorumun çalınmasını engellemek yada çalındığında bulunmasını sağlamak, trafiğe alkollü çıkmış sürücüleri tespit edip bana verebilecekleri zararı engellemek, trafiğin akışını sağlayarak evime daha erken ve sağ sağlim dönmemi sağlamak vs.vs. gibi buraya yazsam sayfalarca sürecek kadar görevi vardır. Evet maaşları yetersizdir, zor şartlarda görev yapmaktadırlar, psikolojileri bozuktur, izinleri yeterli değildir, bir üst düzey görevli gelir tüm izinler iptal edilir, 12 saat aralıksız çalışmıştır evine gitmiştir 6 saat sonra geri çağırırlar. Evi kiradır, maaşının yarısını kiraya veriyordur. Fakat çoğumuz böyleyiz, çoğumuzun psikolojisi bozuk, ama bizim tek yapabildiğimiz şey devlet bana sahip çıksın deyip kameraların önüne atlamak, yada boğaz köprüsüne çıkıp intihar etmek. Yada silahımızı kafamıza dayayıp tetiği çekmek. Yada cinnet geçirip çoluğumuzu çocuğumuzu katletmek. Nasıl bunlar bizim vatandaşlık görevlerimiz değilse, bu olaydaki polis memurunun yaptığı şey görevini yapmak değildir.
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

  6. #66
    korkut 250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2008
    Şehir
    Gültepe İSTANBUL
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 Fazer..Ve birde Yavrusu
    Oldukça üzücü ve bir o kadarda çelişkili bir durum
    Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.

  7. #67
    cagatay_hepsen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2007
    Şehir
    ist.çapa
    Motosikleti
    hyosung 250 comet'di gitti yamaha x-max 250 geldi
    off nedenir bilmiyorumki ölene allhtan rahmet ailesinede sabır diliyorum çok üzücü bir durum en önemliside ailesinin eli kolu bağlı bişey yapamıyor olması çok zor çok allah sabırversin o vicdansız (polis) diyemiyorum şahısta inşallah cezasını bulurda ölen gencin ailesinin birazda olsa acısı diner..
    ATATÜRK diyorki "Türk milletindenim diyen insanlar her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır."

  8. #68
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    19 Ağustos 2008
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    CBF150'yi,CBF250'yi sattım...Şimdi 2009 GT250r
    Bu dünyada malesef sadist insan çok.Çocukluğuna inerseniz mutlaka bir iki kedi öldürmüş sadist ruhludur.İşin kötüsü böyle insanların polis teşkilatında ne işi var.Demek ki elemelerde yeterli psikolojik tarama yapılmıyo.Ya da polis artislik yapıp tekere falan ateş edip durdurmak istedi ancak mermi yanlış yere gitti.

  9. #69
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    09 Ekim 2008
    Kim polis kim terorist karıştı ve haàla karışmakta , Türkiye bu gibi sorunları çözemezse daha böyle çok can yakacak . Bazen Türk sandığım insanlar ne kafa yapıda olduğunu ögrenince vay halimize içimiz yılan doluymus diyorum.... Allah sonumuzu hayır etsin!!!

    Bunlar yetmez gibi birde doğru egitim almamış polisimiz , psikolojik test edilmemiş RAMBOlarımız var , silahı denemek için insan üzerinde test onlara keyf veriyor...

    Yazık neydik ne olduk ...:(((

  10. #70

    Üyelik
    01 Ekim 2007
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    -
    Huceyn, bigün senin oğlanada ehliyetsiz kactıgı icin sıkarsalar görürüm seni..
    su topiği okusan polisin kacan cocuua ateş etmemesi icin 50 tane neden görebilirsin, arkadaslar herşeyi acıklamıs..
    bunun sadist dusunceyle falanda bi alakası yok, biraz mantıgını calıstıran herkes orda ates etmeden yakalayabilecegini bilir..
    sen ne anlarsın dusuncelerimiz farklı diyen arkadaslar icin cevabım,
    orda kesinlikle ateş edilmemeliydi fikrini savunan ben
    ister Huceyn isterse o ates eden polis memuru olsun eğer sadistlikse gelin zevk icin adam öldürelim, görelim kim daha sadist..
    sonuc, eğer sadist bir beyindende orda ateş edilmemeliydi fikri cıkıyosa bence kimin suclu oldugu ortada..

    bunlarda benim şahsi fikrimdir kimseyle polemiğe girmicem bosuna alıntı yapmayın..

  11. #71
    dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul/Anadolu
    "Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu'ndan gelen disiplin soruşturması raporunu okudu. Raporda, motosikletiyle kaçan Gemik'in, kısa süre içinde silah kullanılmadan yakalanabileceğine dikkat çekildi. Polisin motosikletinin Gemik'inkinden daha güçlü olduğuna işaret edilerek, şahsın kolayca takip edilebileceği belirtildi. Olay sırasında Gemik'in yakalanması için telsizle muhabere yapılmadığı vurgulandı. Polis memurunun yetkisini aştığı, orantısız güç kullandığı, olayda dikkatsizlik, tedbirsizlik ve ihmal olduğunun anlaşıldığı ifade edilerek, eylemin ağırlığı nedeniyle sanık polisin meslekten çıkarılması önerildi. Avukat Ermiş, raporun kendi iddialarıyla uyuştuğunu dile getirdi."

    Yukarıdaki cümleler olayı gayet güzel özetlemiş, Emniyet'in raporu.. DAHA NEYİ TARTIŞIYORUZKİ???

    18 yaşında silahsız bir genç, sadece polisten kaçtığı için, yakalanabileceği halde arkadan vurularak öldürülüyor, bunun savunulacak yanı var mı Allah aşkına?

    Daha bundan 2 hafta önce Pazar günü, Bağdat Caddesi'nin göbeği Caddebostan sahilinde, köşede 3 polis memurunun birini tartaklarken sadece bakıyorlar diye basket oynayan gençlere "Ne bakıyorsun ulaaaaan! Bakmasana oğlummm!" şeklinde naralar atarak külhanbeyi edasıyla nasıl üstüne yürüdüğünü ve küfür ettiğini şaşkın bakışlarla izlediğimizi birçoğumuz hatırlayacaktır. Sonrasında 5 dk içinde bu polis memuru sayısının 8-10 kişiyi bulduğunu, tartıştıkları genci tartaklayarak, orantısız güç kullanarak, zorla göz altına aldıklarını, halkın tepkisine rağmen yere yatırıp kelepçe takmaya çalıştıklarını ve o sırada fotoğraf çeken kişileri de yakalayıp kameralarındaki görüntüleri sildiklerinin de canlı şahidiyiz.

    Benim vergilerimle hayatını kazanan ve görevi beni koruyup kollamak olan bir devlet memurunun, üzerindeki üniformaya yakışmayacak şekilde disiplinsiz ve görevini kötüye kullanan tarzdaki zorbaca hareketlerle vatandaşa bu şekilde davranmaya kesinlikle hakkı yoktur.
    Bu tip hareketler polise duyulan güven ve saygıyı da git gide daha çok yok edecektir.

  12. #72
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    Alıntı dreamdark adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu'ndan gelen disiplin soruşturması raporunu okudu. Raporda, motosikletiyle kaçan Gemik'in, kısa süre içinde silah kullanılmadan yakalanabileceğine dikkat çekildi. Polisin motosikletinin Gemik'inkinden daha güçlü olduğuna işaret edilerek, şahsın kolayca takip edilebileceği belirtildi. Olay sırasında Gemik'in yakalanması için telsizle muhabere yapılmadığı vurgulandı. Polis memurunun yetkisini aştığı, orantısız güç kullandığı, olayda dikkatsizlik, tedbirsizlik ve ihmal olduğunun anlaşıldığı ifade edilerek, eylemin ağırlığı nedeniyle sanık polisin meslekten çıkarılması önerildi."
    Bu rapordan sonra konuyu tartışmamız bile anlamsızlaşıyor.Emniyetin teftiş kurulu bile memurunun hatalarını sıralayıp görevden alınmasını önerirken bizim burda o memuru savunmamız pek mantıklı degil.

  13. #73
    GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2006
    Şehir
    Moskova / İstanbul / Kiev
    Alıntı Shrieker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaşadığın yeri medeni bir ülkeyle kıyaslamak istiyorsan, İngiltere'de trafik polislerinin ve bizdeki asayiş'e denk gelen yaya polislerin ateşli silah taşımadığını hatırlatayım. Bu tip polislerde sadece cop ve taser var İngiltere'de. Eğer ateşli silah tehdidi varsa, bunlarla mücadele edecek ateşli silah taşıyan devriye arabaları var o kadar.

    Bu olayın özü şudur arkadaşlar.

    3 kuruşluk adamın eline 5 kuruşluk silah verirseniz böyle şeylerin olması doğal. Karaktersiz bir kişinin beline silah verdiğinizde, kendini şah da görür padişah da. O'na göre artık kendisi kraldır, baş kesme, can alma hakkı vardır.


    Bu olay bizim hala taş devrinde olduğumuzun en güzel örneğidir. Ben polis değilim tam ne yapılması gerekiyor böyle bir durumda bilemem ama, plakası belli, motorun rengi belli, üstündekinin eşgali belli, herşey belli.

    Ateş açan polis memuru bu olayda hem polis, hem yargıç hem de cellat olmuştur.

    Böyle bir olay medeni bir ülkede yaşanmış olsaydı -olaydan beri geçen süreye bakıyorum da- bu suçu işleyen polisin yargılaması sonuçlanmış ve ömür boyu hapis cezasının en az 1. yılı tamamlanmış olurdu.
    Altına imzamı atarım.
    Daha fazlasını da yazarım ama konuyu kilitlemem gerekir.

    Bazı arkadaşlar "durmadıysa cezasını çekmiş" tarzında yorumlarda bulunmuş.
    Sorarım size , akşam babasına izah edemeyeceği , motorunu bağladıklarını ve para cezasını düşünüp kaçan 18 yaşında ergenlikteki bir gencin cezası ölüm müdür?
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

  14. #74
    dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul/Anadolu
    Alıntı taymaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    onu bunu bilmem polis dur deyince duracaksın. ehliyetin kaskın evrakın yoksa çıkmayacaksın motorun üstüne, yakalandıysan da cezanı çekeceksin. polisin kaygısı ehliyetsiz ve kasksız motorcu kovalamak değil. o motorlarla ne kapkaçlar ne gaspçılar ne caniler kaçıyor. ABD de olsa bırak kaçmayı elini direksiyondan çeksen mermiyi yersin. Hem o kadar tozun toprağın güneşin altında hiç bir polis zevkinden dikilmez yolun ortasında. Emeğe saygılı olmak lazım. Polis dur deyince duracaksın, git deyince gideceksin...
    ABD polis devletidir arkadaşım, orada polis şiddetinin ve İnsan Hakları ihlallerinin ne derece olduğunu görmemek için kör olmak gerekir, hangi mantıkla ABD'den örnek verebiliyorsunuz anlamakta güçlük çekiyorum gerçekten. Afrika'dan da örnek verelim o zaman, İsrail'den de?
    Hala polis dur deyince durmadı diye yakalayabileceği halde scooter ile kaçan bir çocuğu öldürmekte haklı polis yani, öyle mi?

    Alıntı ShowDown adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beni de iyi eleştirmişsiniz ama asıl kuralları esnetmeye çalışanlar yüzünden yüzlerce insan ölüyor.Kural dediğin katı olur bak bunu duyan başka bir adam polisten kaçıyor mu?Polisten kaçıyorsan alacağın risk vurulmaktır,vurulunca da niye vuruldum ya demiyeceksin.Kırmızı ışıkta geçene kural uygulama,kaçana kural uygulama ooh..Şuan kırmızı ışıkta geçenleri vuruyo olsalardı daha az insan ölürdü bunu biliyorsunuz dimi?
    Ha eğer benim abime kardeşime olsaydı tabi ki ben de sonuna kadar kendimi haklı hissederdim ama haksız olurdum malesef...
    O zaman şeriata geçelim ne dersin?
    Yahu hala böyle bir durumda polisin çocuğu vurmakta haklı olduğunu savunuyorsanız, gerçekten insanlıktan nasibinizi almamışsınız demektir bence. Yaşama hakkı denen birşey var, insan hayatı bu kadar ucuz değil, olay raporlarla kanıtlanmış, ihmal gün gibi ortada, hala konuşabiliyorsunuz; anlamak mümkün değil!

    Alıntı huceyn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yazdıklarım şahsi görüşümdür.tekrar belirtmek isterim.
    yargılamazsanız sevinirim
    Eğer eleştirilmek istemiyorsan şahsi görüşlerini burada açıklamazsın, burası bir paylaşım platformu ve herkes yazdıklarının arkasında durabilmeli.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:24 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:22 PM ----------

    Alıntı GorkeM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Altına imzamı atarım.
    Daha fazlasını da yazarım ama konuyu kilitlemem gerekir.

    Bazı arkadaşlar "durmadıysa cezasını çekmiş" tarzında yorumlarda bulunmuş.
    Sorarım size , akşam babasına izah edemeyeceği , motorunu bağladıklarını ve para cezasını düşünüp kaçan 18 yaşında ergenlikteki bir gencin cezası ölüm müdür?
    "Cezasını çekmiş" yorumuna en güzel cevap Görkem'cim, kelimesi kelimesine katılıyorum. Nasıl bir değer yargısıdır bu..

  15. #75

    Üyelik
    24 Haziran 2008
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    beat gitti geriye ne kaldı şimdi
    İlla ateş etceksen havaya ateş et be adam zaten o arkadaşımız korkup duracaktır yada heycandan düşecektir. . .
    Biz gökyüzüne inanırız, sunroof'a değil . . .

    [B][COLOR="Blue"]MerT ÇiftÇi[/COLOR][/B]

  16. #76
    Gnusher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ocak 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    06 Fz6 Fazer 98hp
    Alıntı ruckerpark adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İlla ateş etceksen havaya ateş et be adam zaten o arkadaşımız korkup duracaktır yada heycandan düşecektir. . .
    Bunu bende düşünmüştüm. Ama herhalde havaya da önce ateş açmıştır diye düşündüm. Yargıda da üstünde durulması gereken birşey bence

  17. #77
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Bir suçun yoksa polisten neden kaçasın ki? Bu olayda çocuk haklı veya polis haklı diye bir şey denilemez. Çocuğun ehliyeti olmasa bile polisten kaçmaması gerekiyordu. Benim hayatımda prensip olarak aldığım bir söz vardır, "bu dünyada bedelini ödediğin taktirde istediğin şeyi yapmaya hakkın vardır" Eğer ehliyetsiz motosiklet kullanmanın bedeli de kaçtığında polisin seni vurup öldürmesi ise bu bedeli baştan göze almışsın demektir. Olayın detaylarını bilmiyorum ama burada polise de yüklenmenin çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Polis çocuğun terörist olduğundan şüphelenip durdurmak istemiş de olabilir, eğer ben polis olsam birinin terörist olduğu konusunda şüphe duysam ve dur uyarıma rağmen kaçsa büyük ihtimalle ben de aynı şeyi yapardım. Kaçan kişinin terörist olduğunu ve bir alışveriş merkezinde üzerindeki bombanın pinini çekip onlarca kişiyi öldürdüğünü düşünsenize.. Suçluysan bile kaçmayacaksın, bu kadar basit!
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

  18. #78

    Üyelik
    01 Eylül 2008
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Kawa ZX636
    Alıntı boy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir suçun yoksa polisten neden kaçasın ki? Bu olayda çocuk haklı veya polis haklı diye bir şey denilemez. Çocuğun ehliyeti olmasa bile polisten kaçmaması gerekiyordu. Benim hayatımda prensip olarak aldığım bir söz vardır, "bu dünyada bedelini ödediğin taktirde istediğin şeyi yapmaya hakkın vardır" Eğer ehliyetsiz motosiklet kullanmanın bedeli de kaçtığında polisin seni vurup öldürmesi ise bu bedeli baştan göze almışsın demektir. Olayın detaylarını bilmiyorum ama burada polise de yüklenmenin çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Polis çocuğun terörist olduğundan şüphelenip durdurmak istemiş de olabilir, eğer ben polis olsam birinin terörist olduğu konusunda şüphe duysam ve dur uyarıma rağmen kaçsa büyük ihtimalle ben de aynı şeyi yapardım. Kaçan kişinin terörist olduğunu ve bir alışveriş merkezinde üzerindeki bombanın pinini çekip onlarca kişiyi öldürdüğünü düşünsenize.. Suçluysan bile kaçmayacaksın, bu kadar basit!
    Saçmalıktan başka birşey değil şu yazın kusura bakma açıklamak için bile uğraşmıyorum baştan oku yazdığını.

  19. #79
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @sysroot
    Saçmalıktan başka birşey değil şu yazın kusura bakma açıklamak için bile uğraşmıyorum baştan oku yazdığını.
    Senin bu kısa anlamsız mesajın saçmalık esas. Açıklamanı yap da dediğim hangi şeye karşı çıktığın belli olsun. Polisin görevi güvenliği sağlamaktır. Dur uyarısına uymayan birine ateş açmak çoğu ülkede polise verilen bir haktır. Bu olayda polis takip edip yakalamak yerine işin kolayına kaçıp ateş etmiş olabilir, bu suçtur. Ama buna benzer her olayda polis suçludur demek hatadır.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

  20. #80
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Canı bizzat yanmış biri olarak (kuzenim 4 yıl önce akıl sağlığı yerinde olmayan bir polis tarafından 1 metre mesafeden vurularak katledildi) SUÇLU OLDUĞU KESİN OLMAYAN bir insana polisin ateş açmasını ASLA içime sindiremem. Bu resmen görevi suistimaldir. O çocuğu yakalamak için silahı doğrultup ateş etmeden önce yapabileceği tonla şey vardı o polisin. Bunlar disiplin soruşturması raporunda açıkça belirtilmiş.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler