Motosikletli genci vuran polis: Görevimi yaptım
Reklamlar
-
27 Haziran 2009, 19:30
Burda ateş eden motosikletli ekip değilmi?hepsinin altında iyi makineler var bir scooter ımı yakalayamayacaklar.
Bence orantısız güç kullanılmıştır.Tamam çocuk kaçmıştır ama kaçana bakın scooter.yakalamak istemiyorsa binmesinler öyle motorlara.
Allah rahmet eylesin
[COLOR="Red"]Ѻ[/COLOR] [COLOR="Red"]яedline[/COLOR]...the line between [COLOR="Green"]life ::fool:: [/COLOR]and [COLOR="Red"]death [/COLOR]::156::
Reklamlar
-
27 Haziran 2009, 19:32
yazdıklarım şahsi görüşümdür.tekrar belirtmek isterim.
yargılamazsanız sevinirim
Orgazma Dudak Büktürür
-
27 Haziran 2009, 19:49
Motosiklet Eğitmeni
huceyn adlı üyeden alıntı
.
nerden bilelim terörist olmadığını...
Bir insanin terorist olup olmadigi ates ederek mi anlasilir Huceyn?
Vuralim abi.
Teroristse bir serefsiz eksilir.
Degilse tuh be deriz.
Boyle mantalite olur mu?
Polisin gorevi ayak ustu yargilayip asmak mi?
Bu konulari daha once konusmustuk.
Tartisma çigirindan çikinca, konu kitlendi ve mesajlar silindi.
Ogunden bu gune tartismayi biraz ogrenmisiz gibi duruyor.
Insallah ayni seviyede devam ederiz.
Elestirirken ipin ucunu da kaçirmamak lazim.
Bir kaç kisinin yaptigi yanlisi tum polis teskilatina yamamaya çalismak da yakisik almaz.
Polis dur dediginde durmamak için geçerli sebepleriniz olabilir.
Sanirim silinen konuya yazmistim.
Kisaca tekrar yazayim.
Canim kadar sevdigim ve birlikte buyudugumuz bir arkadasimin kaza haberini almistim.
20 yil kadar oldu.
Motosikletime atladigim gibi kaza yerine firladim.
Once bir ekip arabasi dustu pesime.
Sonra sivil polisler.
Sehiri çikar çikmaz 2 jandarma jipi ve bolge trafik arabalari da onumu kesmeye çalisarak dahil oldular olaya.
Tam 15 km kovaladilar beni.
Umurumda bile degildi.
Tek amacim kaza yerine bir an once varmakti.
arkadasim kucagimda öldü.
Biraz once beni kovalayan polisler yanima gelip basin sag olsun dediler.
Sanki bir az once beni kovalayan insanlar ve yakalarlarsa neler yapacaklarini tahmin bile edemedigim insanlar onlar degildi.
Eger o polisler de bu olaydaki polisin kafasinda olsaydi, bugun olu bir adam olacaktim.
Kaldi ki çocuklugum, motosikletimi kaptirmamak için polislerle kovalanbaç oynayarak geçti.
O riski almaya degermiydi?
diye sorabilirsin.
Bana bin defa da sorsalar, deger derim....
Bu konu yargiya intikal etmis.
Turk adaletinin geregini yapacagina inanmak istiyorum.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
27 Haziran 2009, 19:51
Süper Moderatör (BBRR)
alkadras adlı üyeden alıntı
bana kimse kanunen ateş etme yetkisi olduğunu falan anlatmaya çalışmasın !
Yerim öyle yetkiyi ben. Komutan onay vermeden teroristi bile vuramıyorsun!
17 yaşında birine ateş edebilen zihniyetin cezalandırması ve bu gibi içinde şiddet eğilimi bulunan insanların polis olmalarına mani olunması gerekiyor.
Emekli bir albay derki: Cana, mala ve namusa karşı emir verilemez. Terörist dahi olsa benim görevim onu yakalamaktır.
Ancak benim canıma kast ediliyosa ben buna mukabele ederim. Kanun bana sadece bu yetkiyi verir.
Hiç bir üst astına Cana ,Mala Namusa kastedecek emir veremez. Olaki böle bir emir söz konusu (ısrarla böle bişi olamaz diyo) Asker buemre riayet etmeyebilir. vede emreitaatsizlikten yargılanmaz . Tam tersine bu emri veren üst yargılanır.diyo ve ekliyo yaralı dahiolsa bir teröristi yargı makamına teslim ederiz. tedavi olur yargılanır suçu sabit görülürse cezasını öngörülen şekilde çeker.
Bu emeklialbay benim peder olur kaynak emin yane.. bi arkadaştan duydum masalı değil..
Örneği mevcut terörist başı şu an özel adasında özel doktoru özel avukatları ile cezasını çekmektedir. Yıllarca ordan oraya ölüm korkusu ile kaçarak yaşamıştır. oysa şimdi TSK güvencesi altında sağlıklı bir şekilde emekliik günlerini yaşamaktadır.
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
27 Haziran 2009, 20:15
Genç arkadaşımız için Allah dan rahmet, ailesine sabır diliyorum. İlahi adalet elbet yerini bulur.
-
27 Haziran 2009, 20:45
polis ''kesinlikle'' suçludur...
tabiki kaçan kişide büyük hata vardır...
polisin görevi böyle bir durumda ''direkt olarak ölümcül olmayan noktalara'' (kaçmakta olan kişinin ayakları , motosikletin lastikleri vb.) silahıyla ateş etmek yada benzeri şekilde güç kullanmak yoluyla ''yakalamaktır''...
polis kendisine silah çeken bir kişiyle karşılaşsaydı yada çatışma gibi bir durum söz konusu olsaydı zaten kimse bişey demezdi...
motorlu polis ekiplerinin altına o güçlü makinaları neden veriyorlar ??? sadece hava atmak için kullanıyolar demekki başka bişey değil...
keşke polis ateş etmek yerine altındaki motoru hakkını vererek kullansaydı ve kaçan genci yakalasaydı...yada yakın mesafeden ölümcül olmayan bir noktaya ateş edebilseydi... işte devletin polisi olabilmek demek bunları yapabilecek kapasiteye sahip olabilmek demektir... yoksa ben masum genç bir çocuğu vuracam ondan sonra görevimi yaptım olacak !!! o zaman ortalık teksasa dönmezmi (ki zaten görünüşe göre çokda farkı yok!!!)
yok böyle bişey !!! polis görevini yapmış olsaydı zaten şuan bunu tartışıyor olmazdık...
sonuç olarak bu olaydaki ''polis kesinlikle suçludur''...
yazık olmuş...Allah rahmet eylesin...
-
27 Haziran 2009, 22:15
Yorumları hayretler içerisinde okudum.Amerikada polis zenci dövüyo herkes ayağa kalkıyo.Bizim ülkede 18 yaşında gence arkadan ateş edip öldürüyo ve yine polis haklı oluyo.Pes valla.Erkeklik mi bu şimdi.18 yaşındaki genci arkadan vurmak.Kendine silah doğrultup ateş eden biri olsaydı motoruna atladığı gibi kaçardı kesin.
-
27 Haziran 2009, 22:34
Beni de iyi eleştirmişsiniz ama asıl kuralları esnetmeye çalışanlar yüzünden yüzlerce insan ölüyor.Kural dediğin katı olur bak bunu duyan başka bir adam polisten kaçıyor mu?Polisten kaçıyorsan alacağın risk vurulmaktır,vurulunca da niye vuruldum ya demiyeceksin.Kırmızı ışıkta geçene kural uygulama,kaçana kural uygulama ooh..Şuan kırmızı ışıkta geçenleri vuruyo olsalardı daha az insan ölürdü bunu biliyorsunuz dimi?
Ha eğer benim abime kardeşime olsaydı tabi ki ben de sonuna kadar kendimi haklı hissederdim ama haksız olurdum malesef...
-
27 Haziran 2009, 22:40
bu ölüm şüpheli ölüm bence
[B]Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum[/B]
-
27 Haziran 2009, 22:46
Allah rahmet eylesin.Geride kalanlara sabır versin...
-
28 Haziran 2009, 00:39
PlayLoud adlı üyeden alıntı
polis ''kesinlikle'' suçludur...
tabiki kaçan kişide büyük hata vardır...
polisin görevi böyle bir durumda ''direkt olarak ölümcül olmayan noktalara'' (kaçmakta olan kişinin ayakları , motosikletin lastikleri vb.) silahıyla ateş etmek yada benzeri şekilde güç kullanmak yoluyla ''yakalamaktır''...
polis kendisine silah çeken bir kişiyle karşılaşsaydı yada çatışma gibi bir durum söz konusu olsaydı zaten kimse bişey demezdi...
motorlu polis ekiplerinin altına o güçlü makinaları neden veriyorlar ??? sadece hava atmak için kullanıyolar demekki başka bişey değil...
keşke polis ateş etmek yerine altındaki motoru hakkını vererek kullansaydı ve kaçan genci yakalasaydı...yada yakın mesafeden ölümcül olmayan bir noktaya ateş edebilseydi... işte devletin polisi olabilmek demek bunları yapabilecek kapasiteye sahip olabilmek demektir... yoksa ben masum genç bir çocuğu vuracam ondan sonra görevimi yaptım olacak !!! o zaman ortalık teksasa dönmezmi (ki zaten görünüşe göre çokda farkı yok!!!)
yok böyle bişey !!! polis görevini yapmış olsaydı zaten şuan bunu tartışıyor olmazdık...
sonuç olarak bu olaydaki ''polis kesinlikle suçludur''...
yazık olmuş...Allah rahmet eylesin...
sağolun hakim bey
Orgazma Dudak Büktürür
-
28 Haziran 2009, 00:57
şimdi şu "görevimi yaptım vicdanen rahatsız değilim" açıklaması için, ve "kaçmasaydı vurulmazdı" tarzı beyanat veren arkadaşlar için 1963'te bu gibi mevzular için bir deney yapan sosyal psikolog milgram beyden gelsin; okuyun ve dehşete düşün...
http://tr.wikipedia.org/wiki/Milgram_deneyi
(Yale Üniversitesinde sıradan bir insanın sadece bir deney bilimcisinden aldığı emirle başka bir insana ne kadar acı çektireceğini ölçmek için basit bir deney düzenledim. Katılan deneklerin güçlü vicdani duyguları ile saf otoriteyi çeliştirdim, ve kurbanların acı dolu çığlıklarının eşliğinde genellikle otorite kazandı. Yetişkin insanların, bir erk makamının komutası doğrultusunda her şeyi göze almakta gösterdikleri aşırı isteklilik, çalışmamızın acilen açıklama gerektiren en önemli bulgusudur.)
bir de bir otorite tarafından verilen yetkinin sıradan insanları ne hallere düşürdüğünü göstermesi açısından bonus olarak stanford üniversitesinden gelsin...
http://tr.wikipedia.org/wiki/Stanford_hapishane_deneyi
haydi hayırlı forumlar...
[B][COLOR="Black"]LAUBALİLİKTEN HOŞLANMAM, CİDDİYETİ SEVERİM, DİSİPLİNE HAYRANIM[/COLOR][/B]
-
28 Haziran 2009, 01:25
Motosiklet Eğitmeni
souvarine adlı üyeden alıntı
şimdi şu "görevimi yaptım vicdanen rahatsız değilim" açıklaması için, ve "kaçmasaydı vurulmazdı" tarzı beyanat veren arkadaşlar için 1963'te bu gibi mevzular için bir deney yapan sosyal psikolog milgram beyden gelsin; okuyun ve dehşete düşün...
http://tr.wikipedia.org/wiki/Milgram_deneyi
(Yale Üniversitesinde sıradan bir insanın sadece bir deney bilimcisinden aldığı emirle başka bir insana ne kadar acı çektireceğini ölçmek için basit bir deney düzenledim. Katılan deneklerin güçlü vicdani duyguları ile saf otoriteyi çeliştirdim, ve kurbanların acı dolu çığlıklarının eşliğinde genellikle otorite kazandı. Yetişkin insanların, bir
erk makamının komutası doğrultusunda her şeyi göze almakta gösterdikleri aşırı isteklilik, çalışmamızın acilen açıklama gerektiren en önemli bulgusudur.)
bir de bir otorite tarafından verilen yetkinin sıradan insanları ne hallere düşürdüğünü göstermesi açısından bonus olarak stanford üniversitesinden gelsin...
http://tr.wikipedia.org/wiki/Stanford_hapishane_deneyi
haydi hayırlı forumlar...
Ilgiyle okudum.
Sasirdim mi peki?
Hayir.
Kesinlikle..
-
28 Haziran 2009, 01:34
stanford deneyi 6.günde kesiliyor ama otorite-özgürlük çelişkisi insanlığın tarihiyle yaşıt...burda ise önemli olan hangisinden yana olunduğu, yorumlarımızı belirleyen de o galiba...
[B][COLOR="Black"]LAUBALİLİKTEN HOŞLANMAM, CİDDİYETİ SEVERİM, DİSİPLİNE HAYRANIM[/COLOR][/B]
-
28 Haziran 2009, 01:35
onu bunu bilmem polis dur deyince duracaksın. ehliyetin kaskın evrakın yoksa çıkmayacaksın motorun üstüne, yakalandıysan da cezanı çekeceksin. polisin kaygısı ehliyetsiz ve kasksız motorcu kovalamak değil. o motorlarla ne kapkaçlar ne gaspçılar ne caniler kaçıyor. ABD de olsa bırak kaçmayı elini direksiyondan çeksen mermiyi yersin. Hem o kadar tozun toprağın güneşin altında hiç bir polis zevkinden dikilmez yolun ortasında. Emeğe saygılı olmak lazım. Polis dur deyince duracaksın, git deyince gideceksin...
-
28 Haziran 2009, 01:42
çocukken, annen yat dediğinde yatacaksın, baban kalk dediğinde kalkacaksın, öğretmenin konuş dediğinde konuşacak, sus dediğinde susacaksın
büyüdün, patronun gel diycek geliceksin, git diyecek gideceksin...polis dur dedi mi duracaksın arkadaş...hak yok sorumluluk var çünkü...insan değilsin, hakların isteklerin düşüncelerin falan yok, görevlerin var, sorumlulukların var...bunlara uyacaksın...
sonra da benzin olur 5 milyon, yav nie böyle oluyor dersin ne bileyim...
-
28 Haziran 2009, 01:50
souvarine adlı üyeden alıntı
çocukken, annen yat dediğinde yatacaksın, baban kalk dediğinde kalkacaksın, öğretmenin konuş dediğinde konuşacak, sus dediğinde susacaksın
büyüdün, patronun gel diycek geliceksin, git diyecek gideceksin...polis dur dedi mi duracaksın arkadaş...hak yok sorumluluk var çünkü...insan değilsin, hakların isteklerin düşüncelerin falan yok, görevlerin var, sorumlulukların var...bunlara uyacaksın...
sonra da benzin olur 5 milyon, yav nie böyle oluyor dersin ne bileyim...
taymaz adlı üyeden alıntı
onu bunu bilmem polis dur deyince duracaksın. ehliyetin kaskın evrakın yoksa çıkmayacaksın motorun üstüne, yakalandıysan da cezanı çekeceksin. polisin kaygısı ehliyetsiz ve kasksız motorcu kovalamak değil. o motorlarla ne kapkaçlar ne gaspçılar ne caniler kaçıyor. ABD de olsa bırak kaçmayı elini direksiyondan çeksen mermiyi yersin. Hem o kadar tozun toprağın güneşin altında hiç bir polis zevkinden dikilmez yolun ortasında. Emeğe saygılı olmak lazım. Polis dur deyince duracaksın, git deyince gideceksin...
Niye A.B.D.'den örnek veriyorsunuz...Siz ve A.B.D.'yi ağzına sakız eden arkadaşlar... Medeniyet için aldığınız kıstas faşizm midir ? Çünkü Dünya'daki en faşist ülkelerden biri orası...
Neden İngiltere'den bahsetmiyorsunuz ?
Görevi silahlı saldırganları etkisiz hale getirmek olan devriye polisleri haricindeki hiçbir polis ateşli silah taşımıyor orada.
Medeniyet için alınacak kıstas budur. Polis genel asayişi sağlar, ancak silahlı bir tehdit varsa, bunlara önlem olarak uygun eğitimi, ekipmanı ve psikolojik yeterliliği olan polisler ateşli silah taşır. Bu kadar basit.
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
-
28 Haziran 2009, 01:55
Hakim, Savcı, Avukat ve Jüri herkes burda ölenin nasıl birisi olduğunu bilmiyorum fakat emin olun görevli bir Polis silahını doğrultuğu anda karşıdakinin yaralanması veya ölmesi durumunda (karşıdaki suçlu bile olsa) başının belaya gireceğini ve mahkemelerde sürüneceğini çok iyi bilir ve bu nedenle dikkatli davranır gerekmedikçe silah çekmezbu olayda da görüldüğü gibi sadece kaçanm şahıs ölmemiş ateş eden polisin de hayatı kararmıştır.
GEL DEDİN, GELDİM, ABDURRAMAN ÇAVUŞ
-
28 Haziran 2009, 02:11
taymaz adlı üyeden alıntı
yukarıda ki arkadaş herşeyi açıklamış ve foruma ilk mesajını yazmış helal olsun.vatandaş dediğin böyle olur.Seni kutluyorum.Hiç kimse kimseden üstün değil polisde görevini yapıyor. Her insan hata yapabilir. SİLAH en son kullanılacak çaredir. İnsan hakları evrensel beyannamesinde HER insanın yaşama hakkı vardır. der. Makdule ALLAH rahmet eylesin. Genç yaşta ölmüş.
-
28 Haziran 2009, 02:25
Motosiklet Eğitmeni
Koyun turleri uzerinde arastirma yapan bilim adamlari için derya bu topic.
Suruyu goren disardan da daliyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler