Tüketici, benzinde 30 kuruş indirim bekliyor
Reklamlar
-
22 Haziran 2009, 09:36
Akaryakıt dağıtım firmaları Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) yeni fiyat tekliflerini sundu. Ancak şu ana kadar dile getirilen rakamlar tüketicilerin taleplerini karşılamadı. Tüketiciler Birliği benzinin litre fiyatının en az 30 kuruş indirilmesini bekliyor.
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, EPDK'nın akaryakıt firmalarına benzin fiyatlarının makul düzeye çekilmesi yolunda verdiği sürenin önceki gün dolduğunu hatırlattı. Firmaların EPDK'ya benzin fiyatları konusunda tekliflerini sunduğunu belirten Kaya, EPDK'nın akaryakıt firmalarına nasıl bir müdahalede bulunacağını merak ettiklerini dile getirdi. Verilen süre dolmadan bazı firmaların benzinin litre fiyatlarında indirime gittiğini anlatan Kaya, halen petrol fiyatlarında önemli bir değişiklik olmadığının altını çizdi. Şirketlerin fazla kâr ettiğini dile getiren Kaya'nın tespitlerine göre firmalar, benzini rafineriden 58 kuruştan alıyor. Yüzde 5 nakliye, yüzde 18 bayi kârı koyduğunuzda fiyat 81 kuruşa çıkıyor. Dağıtıcı firmalar bayiden fazla yüzde 50 civarında kârla vergi hariç benzini 1,25 TL'den satıyor. Vergiler de katıldığında fiyat 3,25 TL'ye ulaşıyor. Dağıtıcı firmanın daha küçük kâr etmesi gerektiğini söyleyen Kaya, "Ama inanılmaz kârlar var. Dağıtıcı firmaların yüzde 15 kâr yapması durumunda bile fiyatların yaklaşık 30 kuruş ve daha fazla aşağı çekilmesi gerekiyor." ifadelerini kullanıyor.
Kaya, fiyatların en kötü ihtimalle 2,95 liraya inmesi gerektiğini savunarak, "En az 30 kuruş indirim bekliyoruz. EPDK da benzinin litresinde üst sınır 2,95'i dikkate alarak müdahalede bulunmalı. Cezai yaptırımlar da uygulanmalı." dedi. EPDK'nın bu noktada "baklava çalan çocuğun hapis cezasıyla cezalandırıldığını unutmadan hareket etmesi" gerektiğini ifade eden Kaya, "Bir çocuk yokluk içinde yaptığı hatadan ceza aldı. Bu kadar yüksek fiyatlar kabul edilemez. EPDK, çevre ülkelerdeki fiyatları ve Türkiye'deki firmaların kârlarını çok iyi biliyor." görüşünü ileri sürdü.
EKONOMİ SERVİSİ ZAMAN
Orgazma Dudak Büktürür
Reklamlar
-
22 Haziran 2009, 10:31
30 kr da insin vergide insin
EPDK vergiyide dünya ülkelerine bakarak haksız rekabet var diye devletede uyarı yapsa
Keşke
Ne olacak Bu Türkiye nin ve Tekstilin Hali
http://www.apaydinmakine.net
-
22 Haziran 2009, 10:32
30 kuruş indirim istemiyor!!! 2.30 kuruş indirim istiyor !!!
۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR
-
22 Haziran 2009, 13:15
Bu yönetim baştayken 30 kuruş indirseler başka yerden acısını çıkarırlar elbet..
-
22 Haziran 2009, 13:16
benzin 1 tl olsun gerisi yalan...
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR
-
22 Haziran 2009, 13:25
-
22 Haziran 2009, 13:27
yok biz almayalım başımızın gözümüzün sadakası olsun size..........
-
22 Haziran 2009, 13:33
-
22 Haziran 2009, 13:33
Tüketiciyi tükettiniz zaten birşey bekleyecek hali kalmadı...
-
22 Haziran 2009, 14:01
ben 1TL indirim istiyorum vergileri kısalım tüketim artsın daha cok gelir saglansın iktisatın temel yasalarından bir haber ekonomi ve vergi politikası yürütmekle bu ülke yönetilmez
Tüketici yaşamak iyi değildir. Üretici olalım Mustafa Kemal ATATÜRK
-
22 Haziran 2009, 14:02
3 kere %100 zam yapsınlar, 1 sene sonrada %100 indirim. ne güzel olurdu
-
22 Haziran 2009, 14:05
Zamanında 1dolara endeksliyeceğiz diyorlardı.Şimdi bırak 1 doları 2 dolar oldu.
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
-
22 Haziran 2009, 14:09
bir tv haber spikeri canlı yayında şöyle diyordu '' Türkiye de zam yapılır belli bahanelerle ama indirime geldimi malesef yapılmaz bu da Türkiye ye has bir olay '' diyordu ve tüm kurumları kamsıyordu konuşması ve canlı yayına katılıp kimse cevap veremedi ve spiker gülüyordu acı ama gerçek buyrun vatandaşlar diye konuşmasını bitirdi.
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım..
GHOST RİDER
-
22 Haziran 2009, 14:11
Biraz devlet biraz dağıtım firmaları indirim yapsın bu iş tatlıya bağlansın. Yeter artık.
-
22 Haziran 2009, 14:40
30 kuruş indirim yapmasınlar sonra arkasından hemen 50 kuruş zam yaparlar
-
22 Haziran 2009, 17:09
puhahahahahahaha
rafineriden çıkan benzin 58 kuruşa satılıyo ama istasyonda 3.25 oluyo. güya matematiğim iyi derdim ama değilmiş. benzin fiyatının kaç katına çıktığını hesaplayamadım bi an :D ben her zaman söylüyorum böyle indirim zam yapacaklarına, benzinin fiyatını 5 liraya sabitlesinler. hem küsürat olunca ne kadar benzin alacağını hesaplaması zor oluyo o şekilde daha kolay hesaplarız hemde düz hesap olur =)
benim kendimce önerilerim var. özel tüketim vergisi yeterli değil
-benzin istasyonuna girişte özel ayakbastı parası adında vergi konsun
-lastiklere basılan havaya özel hava parası adında vergi konsun
-her şerit değiştirme için özel şerit tüketim vergisi konsun
-şerit değiştirmeyenler için özel şerit işgali vergisi konsun
-bagajda eşya taşıyanlara özel eşya taşıma vergisi konsun
-sesi çıkmayan vatandaşa özel teşekkür vergisi konsun
-durumu sorgulayanlara da özel boş konuşma vergisi konsun
onlarda rahat etsin bizde rahat edelim.
-
22 Haziran 2009, 19:55
önceden gittiğim yerde ne yerim,içerimin hesabını yapıp yola çıkardım.malum küçük hacimli motor kullanıyorum(!)...
şimdi önce benzin parasını düşünüyorum...petrolden hep suratım asık çıkıyorum.gerçekten fahiş fiyatlar.
ve en kötüsü nereye,ne şekilde tepki göstereceğimi bilmiyorum.gidip oturuyorum kucaklarına
Orgazma Dudak Büktürür
-
23 Haziran 2009, 01:27
slm
ferrari_gani adlı üyeden alıntı
puhahahahahahaha
rafineriden çıkan benzin 58 kuruşa satılıyo ama istasyonda 3.25 oluyo. güya matematiğim iyi derdim ama değilmiş. benzin fiyatının kaç katına çıktığını hesaplayamadım bi an :D ben her zaman söylüyorum böyle indirim zam yapacaklarına, benzinin fiyatını 5 liraya sabitlesinler. hem küsürat olunca ne kadar benzin alacağını hesaplaması zor oluyo o şekilde daha kolay hesaplarız hemde düz hesap olur =)
benim kendimce önerilerim var. özel tüketim vergisi yeterli değil
-benzin istasyonuna girişte özel ayakbastı parası adında vergi konsun
-lastiklere basılan havaya özel hava parası adında vergi konsun
-her şerit değiştirme için özel şerit tüketim vergisi konsun
-şerit değiştirmeyenler için özel şerit işgali vergisi konsun
-bagajda eşya taşıyanlara özel eşya taşıma vergisi konsun
-sesi çıkmayan vatandaşa özel teşekkür vergisi konsun
-durumu sorgulayanlara da özel boş konuşma vergisi konsun
onlarda rahat etsin bizde rahat edelim.
slm işte olay bu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
23 Haziran 2009, 01:38
sözde 4-8 krş indirim yapıcakmış epdk uyarısı üzerine benzin istasyonları.haftada yap 10 krş zam sonra indirim yaptım 4krş de.kandırın milleti bakalım.benim tavsiyem şu en pahalı benzini ben kullanıyorum çıkartmalarını ve tişörtleri yeniden kullanmak belki insafa gelir insafsızlar.
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım..
GHOST RİDER
-
23 Haziran 2009, 01:44
Uhahahahahaahhahahahhha.. Kusura bakmayın sinirlerim bozuk.. İndirim bugün yapıldı.. Uhahahahhahaaahhhehhehehehheuueehhe..
4 YKRŞ...
Karnıma ağrı girdi... Ehhehuuhehehehhhuueu.
SOSYAL BİR MESAJIM KALMADI ARTIK BU İNSANLIĞA
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler