Ben dostlarımı ne kalbimle nede aklımla severim
Olurya kalp durur..Akıl unutur...Ben dostlarımı ruhumla severim O ne durur ne de unutur....(MEVLANA)
KBC de neymiş öyle rüzgar yedinmi yamulur o verilen değerlere göre
[COLOR="Blue"][b]Biz Gökyüzüne İnanırız Sun-roof'a Değil[/B][/COLOR]::puro::
@GorkeM
Tüm kasklar için dayanıklılık testi yapan bir firmanın test sonucuna mı, yoksa Alman marka kaskı ön plana çıkarmak için Alman bir derginin test sonucuna mı inanacağız? Bu tip dergiler aynı şekilde motosiklet markalarını da kıyaslıyor ve kendilerine göre (!) bir sıralama yapıyorlar. Hangi marka daha çok para veriyorsa, o marka birinci sırada yer alıyor. O yüzden ben dergilerin yayınladığı sonuçlara kesinlikle inanmıyorum. Schuberth'in yüzlerce kask markası içerisinde kötü bir yeri olduğuna inanmıyorum ancak bu derginin dediği gibi de en iyi kask değil kesinlikle.. Ancak tercih ettiğim kaskın ilk olarak dayanıklılığına bakarım, benim için sessizlik, rahatlık, desen, vizör kalitesi gibi diğer özellikleri bundan sonra gelir. Haa dayanıklılık testinden 2 yıldız almış bir kaskı tercih etmem.Yok , yanılgıya kapılınan kısım , Schubert kasklarının 5 yıldız aldığı testlerin , başka test olması... Kaskların 5 yıldız aldığı testler SHARP değil , Alman bir derginin testleriydi. SHARP testindeki Schubert puanları değişmemiş...
@aYe
Olm bu marka Sharp testlerinde bile geçmiyor. Demek o kadar kötü ki değerlendirmeye bile almamışlar.. Kask tercihi konusunda çok başarılı olduğunu söylemem gerekiyor.. Önce Schuberth, sonra Icon.. Hadi hayırlısı..Abi yeni favorim icon giydireceksen ordan giydir.
@halis
Abi o sıkıntıyı her kaskta yaşarsın, bir an önce kilo vermeye bak yoksa yeni bir kask almak zorunda kalacaksın ya da bir gün kaskı kafandan parçalayarak çıkartacaklarmehmet bende Schuberth kulanıyorum diger kasklardan bazılarınıda kulandım ama yinede Schuberth den memnunum tek sıkıntım var bu aralar biraz kilo aldım galıba kask dar geliyor
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
Arkadaşlar benim anlamadığım Arai ve Shoei gibi markalar neden 3 yıldızda? Nasıl bir Lazer LZ6 kadar 5 yıldızlık bir dayanıklı olamayabiliyorlar onu anlayamadım ben bu testte?
Oysaki Arai'nin yeni RX-7 GP modelinde açıklamada kendi sitesinde demişki ;
" Arai, yeni kaskı RX-7 GP nin ECE 22-05 ve yeni gelecek olan SNELL M2010 standartlarına uyan pazarın ilk kaskı olduğunu duyurmaktan gurur duymaktadır.
RX-7 GP kask teknolojisinde yeni standartlar koymuştur. RX-7 GP kask standartlarının en zoru olan SNELL M2010 darbe emicilik testine uygun olarak geliştirilmiş ve buna ilave olarak ECE yönetmeliğinin 22-05 standartlarıyla desteklenmiştir.
SNELL M2010 ve ECE 22-05 standartları arasında ciddi farklar bulunmaktadır.
Örneğin, SNELL M2010 herhangi bir bölgesinde 2 darbeye dayanıklılığı test edilirken, ECE 22-05 belli bir bölgede tek bir darbeye dayanıklılığı test edilir. SNELL M2010 da toplam darbe enerjisi transfer edilir ki buda ECE 22-05 testlerine gore bazı boylarda iki misline yakın bir dayanıklılık gerektirmektedir.
İlave olarak SNELL M2010 darbe emme testleri yarımküreseller ve demir örsler ile yapılmaktadır. Bu ekipmanların dış kabuk performansını çok kötü etkilediği bilinmektedir. Ayrıca, SNELL M2010, ECE 22-05 standartlarında eksik olan kısımlarıda içerdiğinden kask kabuğunun daha sağlam olmasını garantilemektedir.
Yeni RX-7 GP nin darbe emicilik kapasitesi RX-7 Corsair I bile geçmektedir. ECE 22-05 ve SNELL M2010 standartlarına uyumluluk RX-7 GP yi kask teknolojisinde standart koyucu yapmaktadır.
RX-7 GP, Corsairi’n müthiş kuvvetli ve sert kabuğunuda geçen “Peripherally Belted” SNC kabuk yapısını sunan ilk motorsiklet kaskıdır.
Dış kabuk, meşhur SNC malzemesi ile aşırı yüklere ve çarpmalara karşı daha dayanıklı hale gelirken, “Acil açma”- “emergency release” yanak padleri kazalarda arttırılmış kişisel güvenlik sunmaktadır."
kimseden bi yorum yokmu?
Köpeklerin neden camdan dışarı baktığını ancak motosiklet sürücüleri anlar:silent:
@Carpenoctem
Her markada amaca göre üretilmiş modeller vardır, o yüzden aynı markanın dayanıklılık testlerinden 3 yıldız alması, başka bir modelinin 5 yıldız alması normal. 5 yıldız alan kaskların hepsi pahalı ve markanın en üst düzeydeki kaskları ve bu kasklar genelde yarışlarda kullanılıyor. Sharp testlerinde Arai RX-7 GP modeli ile ilgili bir değerlendirme yok, RX-7 Corsair modeli var o da 3 yıldız almış. Bu yıldız olayına çok kafayı takmamak lazım, genel olarak bilinen markaları tercih etmenizi tavsiye ediyorum. Her kask her kafaya uymaz, o yüzden dünyanın en iyi kaskı da olsa, paranız da olsa kafanıza uymadıktan sonra hiçbir anlamı yok. Türkiye'de adı pek duyulmamış ama yarışlarda tercih edilen tonlarca marka var.. Örneğin; HJC diğer bilinen Arai, Shoei, Nolan gibi markalar kadar duyulmuş bir kask değildir ama AMA Superbike şampiyonu ve bu sene WSBK sınıfında yarışan Ben Spies HJC markasını tercih ediyor. Neden Arai veya Shoei kullanmıyor sence? Farklı markaları da değerlendirmeye almak önemli bence..Arkadaşlar benim anlamadığım Arai ve Shoei gibi markalar neden 3 yıldızda? Nasıl bir Lazer LZ6 kadar 5 yıldızlık bir dayanıklı olamayabiliyorlar onu anlayamadım ben bu testte? Oysaki Arai'nin yeni RX-7 GP modelinde açıklamada kendi sitesinde demişki...
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)