Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Yeni SHARP Dereceleri Açıklandı

REKLAM ALANI
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Alıntı GKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu şarp testinin çalışanları bunnar dimi
    tabiikidee

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    yamaha süper tenere 1200cc ZE
    Alıntı boy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bundan birkaç ay önce bir derginin yaptığı kask testleri sonucunda Schuberth'in dünyanın en iyi kaskı olduğu sonucu ortaya çıkmıştı. Ben de bunun yalan haber olduğunu, alman dergisinin tabi ki bir alman markasını savunacağını söylemiştim. Bazı Schuberth kask kullanan arkadaşlar bana çok büyük tepki göstermişlerdi. Ben şu anda kullanmakta olduğum Shark RSR2'nin çok daha iyi bir kask olduğunu söylemiştim ve aşağıdaki videoyu çekip koymuştum... Bu videodaki testi sıkıyorsa Schuberth kask için deneyin demiştim. Aylar sonra tüm test sonuçları ortada.. Schuberth alan arkadaşlara cevap olarak sonuçlar aşağıda.. Ne yazık ki Schuberth bu testte rezil olmuştur.. Geçmiş olsun...

Shark RSR2 Vizör Kırma Testi

Schuberth S1 Pro

Schuberth R1

Shark RSR2

Arai RX-7 Corsair

Shoei XR-1000
    mehmet bende Schuberth kulanıyorum diger kasklardan bazılarınıda kulandım ama yinede Schuberth den memnunum tek sıkıntım var bu aralar biraz kilo aldım galıba kask dar geliyor
    Ben dostlarımı ne kalbimle nede aklımla severim
    Olurya kalp durur..Akıl unutur...Ben dostlarımı ruhumla severim O ne durur ne de unutur....(MEVLANA)

Grayline - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hero Dash
    Alıntı aYe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şubert şark tartışmasından uzaklaşıp sharp testinden 3 yıldız almış başka bir kaska, arai'ye bakalım...

Bu mu üç yıldız diye sormazlar mı adama.

O Nasıl Bi Kask Öyle.
    Yarın Olmayacak Gibi Kullanırsan Yarın Olmaz...

Motosikleti
    Moto-Zeta Heran kanuni tiger olabilir
    KBC de neymiş öyle rüzgar yedinmi yamulur o verilen değerlere göre
    [COLOR="Blue"][b]Biz Gökyüzüne İnanırız Sun-roof'a Değil[/B][/COLOR]::puro::

boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @GorkeM
    Yok , yanılgıya kapılınan kısım , Schubert kasklarının 5 yıldız aldığı testlerin , başka test olması... Kaskların 5 yıldız aldığı testler SHARP değil , Alman bir derginin testleriydi. SHARP testindeki Schubert puanları değişmemiş...
    Tüm kasklar için dayanıklılık testi yapan bir firmanın test sonucuna mı, yoksa Alman marka kaskı ön plana çıkarmak için Alman bir derginin test sonucuna mı inanacağız? Bu tip dergiler aynı şekilde motosiklet markalarını da kıyaslıyor ve kendilerine göre (!) bir sıralama yapıyorlar. Hangi marka daha çok para veriyorsa, o marka birinci sırada yer alıyor. O yüzden ben dergilerin yayınladığı sonuçlara kesinlikle inanmıyorum. Schuberth'in yüzlerce kask markası içerisinde kötü bir yeri olduğuna inanmıyorum ancak bu derginin dediği gibi de en iyi kask değil kesinlikle.. Ancak tercih ettiğim kaskın ilk olarak dayanıklılığına bakarım, benim için sessizlik, rahatlık, desen, vizör kalitesi gibi diğer özellikleri bundan sonra gelir. Haa dayanıklılık testinden 2 yıldız almış bir kaskı tercih etmem.

@aYe
    Abi yeni favorim icon giydireceksen ordan giydir.
    Olm bu marka Sharp testlerinde bile geçmiyor. Demek o kadar kötü ki değerlendirmeye bile almamışlar.. Kask tercihi konusunda çok başarılı olduğunu söylemem gerekiyor.. Önce Schuberth, sonra Icon.. Hadi hayırlısı..

@halis
    mehmet bende Schuberth kulanıyorum diger kasklardan bazılarınıda kulandım ama yinede Schuberth den memnunum tek sıkıntım var bu aralar biraz kilo aldım galıba kask dar geliyor
    Abi o sıkıntıyı her kaskta yaşarsın, bir an önce kilo vermeye bak yoksa yeni bir kask almak zorunda kalacaksın ya da bir gün kaskı kafandan parçalayarak çıkartacaklar
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

@aYe

Olm bu marka Sharp testlerinde bile geçmiyor. Demek o kadar kötü ki değerlendirmeye bile almamışlar.. Kask tercihi konusunda çok başarılı olduğunu söylemem gerekiyor.. Önce Schuberth, sonra Icon.. Hadi hayırlısı..
    340 dolara karbon kask var adamlarda abi, tipide on numara, diğerlerinin fiyatlarıyla mukayese bile edilmez.

700-800euro fiyatlar çekilen kasklar var, kazada ölmesen öderken basur olursun.

öyle yada böyle bünyeye zararlı.

Motosikleti
    Mondial 250 MCT
    Arkadaşlar benim anlamadığım Arai ve Shoei gibi markalar neden 3 yıldızda? Nasıl bir Lazer LZ6 kadar 5 yıldızlık bir dayanıklı olamayabiliyorlar onu anlayamadım ben bu testte?

Oysaki Arai'nin yeni RX-7 GP modelinde açıklamada kendi sitesinde demişki ;

" Arai, yeni kaskı RX-7 GP nin ECE 22-05 ve yeni gelecek olan SNELL M2010 standartlarına uyan pazarın ilk kaskı olduğunu duyurmaktan gurur duymaktadır.

RX-7 GP kask teknolojisinde yeni standartlar koymuştur. RX-7 GP kask standartlarının en zoru olan SNELL M2010 darbe emicilik testine uygun olarak geliştirilmiş ve buna ilave olarak ECE yönetmeliğinin 22-05 standartlarıyla desteklenmiştir.

SNELL M2010 ve ECE 22-05 standartları arasında ciddi farklar bulunmaktadır.

Örneğin, SNELL M2010 herhangi bir bölgesinde 2 darbeye dayanıklılığı test edilirken, ECE 22-05 belli bir bölgede tek bir darbeye dayanıklılığı test edilir. SNELL M2010 da toplam darbe enerjisi transfer edilir ki buda ECE 22-05 testlerine gore bazı boylarda iki misline yakın bir dayanıklılık gerektirmektedir.

İlave olarak SNELL M2010 darbe emme testleri yarımküreseller ve demir örsler ile yapılmaktadır. Bu ekipmanların dış kabuk performansını çok kötü etkilediği bilinmektedir. Ayrıca, SNELL M2010, ECE 22-05 standartlarında eksik olan kısımlarıda içerdiğinden kask kabuğunun daha sağlam olmasını garantilemektedir.

Yeni RX-7 GP nin darbe emicilik kapasitesi RX-7 Corsair I bile geçmektedir. ECE 22-05 ve SNELL M2010 standartlarına uyumluluk RX-7 GP yi kask teknolojisinde standart koyucu yapmaktadır.

RX-7 GP, Corsairi’n müthiş kuvvetli ve sert kabuğunuda geçen “Peripherally Belted” SNC kabuk yapısını sunan ilk motorsiklet kaskıdır.

Dış kabuk, meşhur SNC malzemesi ile aşırı yüklere ve çarpmalara karşı daha dayanıklı hale gelirken, “Acil açma”- “emergency release” yanak padleri kazalarda arttırılmış kişisel güvenlik sunmaktadır."

Motosikleti
    Mondial 250 MCT
    kimseden bi yorum yokmu?
    Köpeklerin neden camdan dışarı baktığını ancak motosiklet sürücüleri anlar:silent:

boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @Carpenoctem
    Arkadaşlar benim anlamadığım Arai ve Shoei gibi markalar neden 3 yıldızda? Nasıl bir Lazer LZ6 kadar 5 yıldızlık bir dayanıklı olamayabiliyorlar onu anlayamadım ben bu testte? Oysaki Arai'nin yeni RX-7 GP modelinde açıklamada kendi sitesinde demişki...
    Her markada amaca göre üretilmiş modeller vardır, o yüzden aynı markanın dayanıklılık testlerinden 3 yıldız alması, başka bir modelinin 5 yıldız alması normal. 5 yıldız alan kaskların hepsi pahalı ve markanın en üst düzeydeki kaskları ve bu kasklar genelde yarışlarda kullanılıyor. Sharp testlerinde Arai RX-7 GP modeli ile ilgili bir değerlendirme yok, RX-7 Corsair modeli var o da 3 yıldız almış. Bu yıldız olayına çok kafayı takmamak lazım, genel olarak bilinen markaları tercih etmenizi tavsiye ediyorum. Her kask her kafaya uymaz, o yüzden dünyanın en iyi kaskı da olsa, paranız da olsa kafanıza uymadıktan sonra hiçbir anlamı yok. Türkiye'de adı pek duyulmamış ama yarışlarda tercih edilen tonlarca marka var.. Örneğin; HJC diğer bilinen Arai, Shoei, Nolan gibi markalar kadar duyulmuş bir kask değildir ama AMA Superbike şampiyonu ve bu sene WSBK sınıfında yarışan Ben Spies HJC markasını tercih ediyor. Neden Arai veya Shoei kullanmıyor sence? Farklı markaları da değerlendirmeye almak önemli bence..
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

Motosikleti
    Mondial 250 MCT
    @Carpenoctem

Her markada amaca göre üretilmiş modeller vardır, o yüzden aynı markanın dayanıklılık testlerinden 3 yıldız alması, başka bir modelinin 5 yıldız alması normal. 5 yıldız alan kaskların hepsi pahalı ve markanın en üst düzeydeki kaskları ve bu kasklar genelde yarışlarda kullanılıyor. Sharp testlerinde Arai RX-7 GP modeli ile ilgili bir değerlendirme yok, RX-7 Corsair modeli var o da 3 yıldız almış. Bu yıldız olayına çok kafayı takmamak lazım, genel olarak bilinen markaları tercih etmenizi tavsiye ediyorum. Her kask her kafaya uymaz, o yüzden dünyanın en iyi kaskı da olsa, paranız da olsa kafanıza uymadıktan sonra hiçbir anlamı yok. Türkiye'de adı pek duyulmamış ama yarışlarda tercih edilen tonlarca marka var.. Örneğin; HJC diğer bilinen Arai, Shoei, Nolan gibi markalar kadar duyulmuş bir kask değildir ama AMA Superbike şampiyonu ve bu sene WSBK sınıfında yarışan Ben Spies HJC markasını tercih ediyor. Neden Arai veya Shoei kullanmıyor sence? Farklı markaları da değerlendirmeye almak önemli bence..
    hımmm...Teşekkür ederim Araştırmaya devam
    Köpeklerin neden camdan dışarı baktığını ancak motosiklet sürücüleri anlar:silent:

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler