GM ve Segway’den yeni bir ulaşım aracı: P.U.M.A
Reklamlar
-
GM (General Motors) ve Segway‘in ortak ürünü, ataları gibi kendi kendini dengeleyebilen tek kişilik iki tekerlekli bir taşıt.
P.U.M.A (Personal Urban Mobility and Accessibility project-Kişisel Şehir içi Hareket ve Ulaşım projesi) adı verilen araç, saatte 56 km hıza ulaşabiliyor. Li-Ion pili, aracı tek şarjla yine 56 kilometre götürebiliyor (yani araç en fazla bir saat çalışıyor). Önemli özelliklerinden biri, iki araç arasında (V2V) iletişimi sağlayacak bir sisteme sahip olması. Böylelikle potansiyel kazaların önüne geçileceği umuluyor.
Üretimine ne zaman başlanacağı bilinmeyen P.U.M.A, ortalama bir otomobilin dörtte biri fiyatına sahip. Aracın lansmanı yarın yapılacak.
Kaynak:hardwaremania
Reklamlar
-
Iyy, bu ne yaw. 3d similatörü gibi zevkli bir kullanımı vardır fakat engelli aracı gibi duruyor. Bununla Türkiye yollarında gezmeyi ve insanlarımızın tepkilerini, konuşmalarını düşünmek bile istemiyorum.
Önce emniyet, sonra hareket...
-
tam engelli aracı gibi yazıyordum Sonpol benden önce yazmış
engelli aracı gibi değilse de buna binenler kısa sürede engelli olabilir
-
General motoru el atmadığı motorlu taşıt var mı diye düşünüyordum.Sonunda böyle bir şeyde yaptılar. Neden batmaktan devlet tarafından kurtarıldığı belli oluyor.Böyle saçma sapan projelere para gömerlerse daha çok kriz yaşar bu dünya
-
agırılıgını one ver gitsin uhabbeti degilmi bu yine bir çeşit servo motor diyelim sanki sanayideki usta nın yapamayacagı bir şey emin olun bizim koca göbekli iş adamları bunun en alasını yaptırır memkette plc yazılımını evindeki buzdolabına uygulayacak adam var degil bir motoru agırlık kaymasına gore hareket ettirmek gm yapmış yapar hoca demişti ya su akar TÜRK ler bakar diye buda o iş olmuş adam sensor yerdımı ile servo motora hareket vermiş agırlıga gore bizde vaybe gavur yapmış diyoruz
One Turk .. Against The World .. !!..
elverengin@gmail.com
-
bizde fikir var ama anlatım sorunu yaşıyoruz hep...
[B][COLOR="DimGray"]join the dark side[/COLOR][/B] :bounce:
-
Avrupanın düzgün, temiz yolları ve düzenli trafiği için güzel bir araç
İnanın Çocuklar! Güzel Günler Göreceğiz, Güneşli Günler, Motorları maviliklere süreceğiz.
-
ufak ufak dünya 80'lerde 90'larda izlediğimiz bilim kurgu filmlerine doğru gidiyor..
lazer güç üniteleri de devredeyse cevabı göndere tıklıyorum.
-
tek teker yapilirmi acaba
-
motopisklet adlı üyeden alıntı
tek teker yapilirmi acaba
Koptum ya.Allah iyiliğini versin arkadaşım
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler