Tartışma içerikli ve konu dışı mesajlar silinmiş ve tartışmayı başlatan cümle düzenlenmiştir.
Şimdi sırada konu ile alakalı kendi fikirlerim var.
Metrobüsün trafiği azaltmadığı aksine daha çok trafiğe neden olduğunu söyleyen insanları duyunca şaşırıyorum. Arkadaşlar ben şuna inanıyorum ki metrobüs trafikte tek başına koca bir araba ile seyahat eden insanlar (buna bende dahilim) için yapılmadı.
Metrobüs bu lanet olası trafikte otobüslerde tıklım tıklım ve saatlerce seyahat eden insanlar için yapıldı. Toplu taşıma kullanana bir ödül olarak görüyorum ben bu aracı.
Bakın şu bir gerçek ki, İstanbul ve benzeri metropollerde toplu taşıma kullanılmadıkca ve otomobil kullanımı kısıtlanmadıkca trafiğe çözüm bulunamaz.
İstanbul'da otomobil trafiğine çare bulunamaz, bu matematiksel olarak imkansızdır. Şehrin yüzölçümü, toplam yol uzunluğu, insan sayısı, araç sayısı buna müsade etmez.
Özel araç kullanmakta ısrar ettiğimiz sürece trafikte beklerken yanımızdan hızla geçen metrobüsdeki insanların bize nanik yapmasına da katlanmak zorundayız. Özel araç kullanann insan otobüsdeki insandan daha rahattır aynı trafikte. Sigarasını kolasını suyunu içer hatta sandiviçini yer müziğini dinler klimasını açar püfür püfür. Bu rahatlık karşısındada trafikte beklemeye katlanır, çünkü burası bir metropol.
Fakat aynı trafikte zaman kaybetmeyip bu rahatlığı da yaşamak istemeyen ama bir an önce evine işine yetişmek isteyen insan metrobüse biner. Tıklım tıklım seyahat etmek zorunda olsada kısa sürede bu eziyet biteceği için sorun etmez bence.
Birçok metropollerde olduğu gibi şehir merkezine araç girişini kısıtlayan bir uygulamaya gidilmesi gerekli ve insanların şehrin trafik yoğunluğu olan bölgelerine şahsi araçlarıyla girmesi yasaklanmalıdır.
Zaten yavaş yavaş bu çözüme doğru gitmekteyiz, toplu taşımada önemli adımlar atıldı ve bi kaç sene içerisinde şehir içinde toplu taşıma kullanmaya mecbur bırakılacağız. (Keşke)
İskoçya
Almanya
Fransa
İngiltere
Avustralya
Görüldüğü üzere dünyanın bir çok yerinde kullanılan bir sistem, bazılarının söylediği gibi seçim için yapılmış bir garabet değil. Eksiklikleri elbette vardır.
Neden raylı sistem yapılmadığını ve neden normal otobüs kullanılmadığını merak edenler internette biraz araştırırsa "ilk yatırım,işletme,birim maliyet,bakım onarım,hizmete açma süresi" gibi teknik ve ekonomik bilgileri okuyabilirler.
O pahalı metrobüsler alınmasaydı ve bu hatta normal otobüs kullanılsaydı eminimki ben dahil bir çok insan dalga geçerdi "metrobüs yaptık dediler normal otobüs kullandılar lan, dünyada bi benzeri yok muhaha" diye
Horozun dediği gibi tünelden girdik metrobüsden çıktık, ama bir çok insanın bu konuda kafa karışıklığı var. yeri gelmişken tartışalım bilgi akışı salayalım.