RiDER Power Anketinde Schuberth Zirvede
Reklamlar
-
Motosiklet Eğitmeni
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Reklamlar
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Valla abi sitemindeki taraflardan biride benim, kask üzerine kavga etmem, hatta hiç bir şey için kavga etmem, sevmemde, ama öyle yada böyle yaşım 32, birisi bana karşı art niyetini hissettirerek bozuk üslubla konuşursa kızmam gayet doğaldır.
Yinede kendime hakim olamayıp konu dışına çıktığım için tüm arkadaşlardan özür dilerim.
Kasktan konuşmaya devam...
ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::
-
Motosiklet Eğitmeni
Kask konusunda 2005 yılında Fransızca yazdığım bir makaleyi geçen ay Türkçeye çevirdim.
Şurası mı eksik, burasımı kaygılarından dolayı konuyu bir türlü açamadım.
Galiba en iyisi titizlenmek yerine konuya bir şekilde girmek.
Biraz sonra makaleyi yayınlayacağım..
Eksiklerim ve hatalarım olabilir,mazur görün.
Konuyu açar açmaz linki de buraya ekleyeceğim.
Önce makaleyi bir okuyun.
Ayrıntıları daha sonra konuşuruz....
-
@aYe
Normalde sert vizörü kıramayacak bir darbe yumuşak vizörü esneterek yüzümüzden yaralanmamıza sebep de olabilir. Tabi ihtimaller üzerinden konuşuyorum. Schubert'in vizör nasıldır bilmiyorum, açıkcası katlamayı kırılma veya deformasyon riskinden dolayı göze alamıyorum.
Sen o dünyanın en güvenli Schuberth kaskına güvenemeyip vizörü katlamayı göze almıyorsun, ben ise göze alıyorum çünkü her zaman tercih ettiğim markanın arkasında durmuşumdur. Al sana üşenmedim videosunu da çektim. Sen de aynısını yap, çek videosunu koy "Helal olsun Schuberth de yapmış" diyeyim, utanayım Vizör kırılırsa Schuberthi 300 YTL ye satıp gidip Shark al derim hehehhehe
Shark RSR-2 Replica Vizör Kırma Testi Videosu (tested and approved by boy) ~35MB
@morrigan
Yahu Mehmet, deminden beri , airodinamic, ses geçirgenliği, komforundan falan bahsediyoruz kaskların. Bunları detaydan saymıyor musun Vizör önemli bir etken tabiki ama hepsini ele alarak konuşmak lazım. Kimininkinin vizörden eksileri var kimininkinin ses geçirgenliğinden. Kimini kaskın boyutu rahatsız eder, kimini ağırlığı vs. vs...
Evet kask alırken bir sürü özelliğe bakmak lazım ama bende dayanıklılık tüm özelliklerden önce gelir. Schuberth piyasadaki tüm kasklardan daha ağır. En sessiz kask olabilir ama çok da ses kesmesi bence dışarıdan gelecek tehlikeler için çok da iyi bir özellik değil. Vizörün kırılgan olmaması da bence güvenlik konusudur. Önce videoyu izleyin sonra yorum yapın. Eğer yiyorsa da Schuberth in vizörünü tam ters olarak bükün videosunu koyun.
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Abi video henüz inmedi inince izliyeceğim hoş bakmaya bile gerek yok, senin sözünden asla şüphe etmem.
Ancak dediğim gibi kaskın vizörünün kırılgan veya esnek olması kaza durumuna göre avantaj veya dezavantaja dönüşebilir, gerçi mantıken sert vizör çoğu zaman daha tehlikeli olacaktır.
Mesela schubert'i alırken R1 modeline baktım yarış içindi, 145gram(düzelttim) daha hafif, bogaz ve çene altları açık bir kasktı, yarış esnasında önemsenmeyen şeyleri koymamışlar.
S1-pro modeli daha ağırdı ama bogazı kapatan lastikli yapısı, çene altını kapatan aparatı v.s. bana cadde için daha kullanışlı geldi onu aldım.
Sharkta alırım niye almayım.
Arai'nin tipine hastayım halen, bence en güzel kask ama işte kulaklarım acıyor.
Yani shark kötü demedim dememde ama schubert içinde bunu diyemeyiz.
Ha hiç bir ürün kusursuz değildir, arainin kusuru ses, schubert'in ağırlık, shark'ın da kötü bir yanı illaki vardır.
Burda bize düşen övüp yere göğe sığdıramamak değil, kendimizce tespit ettiğimiz kötü yanları ön plana çıkartıp yeni kask alacakların seçimlerinde kendileri için en doğru olana karar vermelerine yardımcı olmaktır.
R1 1480 gram
Shark 1290gram+-50gram
S1-Pro 1525gram
mış.. benim için önemli değilde araştırda gel lafı gelmesin diye baktım
ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::
-
-
-
coq, cok güzel bilgiler vermissin, zevkle okudum...
-
Motosiklet Eğitmeni
morrigan adlı üyeden alıntı
Sevgili
coq abi;
Şu an ilk aldığım kask olan Airoh SV55'i kullanıyorum, yolda da rahat değilim pistte de
coq abi
Ne yapmam gerekiyor? Çok korkuyorum, bu ikinci olacak. Lütfen bana bir yol göster.
Sevgilerimle
obez vizör
Korkma çocuğum.
İkinci kask, ikinci aşk gibidir.
Ya ilkindeki mutluluğu bulamazsam?
Ya yine aşkımız hüsranla biterse endişeleri taşınır.
Halbuki gerçek mutluluğun ne olduğunu bilmediğin için ilkinde kendini mutlu zannedersin.
Farklı mutluluklar tatmak, ya da azaplar çekmek lazım ki Nirvana'ya ulaşılsın.
Ya da,
En iyisi yola da,piste de çıkmamak.
Rahat olmak lazım....
Arazide motosiklet kullananların hiçbirinden kask hakkında bir şikayet duymadım.
Şikayet edecek daha fazla konu var çünkü.
---------
Şaka bir yana, ne zaman bu motosiklet ya da diğer malzemelerin karşılaştırılması konusuna rastlasam, cep telefonu aklıma gelir.
Tüketici aklı işte.
Bin çeşit iş yapan cep telefonları alıyorlar.
Sonra sadece mesaj çekmek için kullanıyorlar.
Yani bizim tüketici profili neye ihtiyacı olduğunun farkında bile değil.
Yeni ne gördüyse saldırıyor.
Uzun yıllar önce çok sevdiğim bir arkadaşım(Rahmetli oldu. Nur içinde yatsın) CD çalarlı araba teybine kafayı takmıştı.
Arabasında son sitem müzik tesisatı vardı ve benim bile dibimin düştüğü çok pahalı bir teybi yeni almıştı.
Fakat gözü görmüyordu.
CD çalarlı teyp diyor başka bir şey demiyordu.
Ona istediği gibi bir aleti doğum günü hediyesi yaptım.
Çocuk gibi sevinmişti.
Arabaya beraber taktırdık ve benim arabada olan bir CD ile denedik.
Gerçekten güzel bir aletti.
Bir yıl sonra hala benim denemek için verdiğim CD içinde, radyo dinliyordu.
Taksana başka bir Cd dediğimde, CD çok pahalı dedi.
Yani adamın yanıp tutuştuğu aleti aldık ama kullandıramadık.
----
Niye yazdım bunları?
Şunun için..
Ülkemizin parası gereksiz yere har vurup harman savruluyor.
Genelin eğilimi, asla tüm özelliklerini kullanamayacağı malları edinme şeklinde gelişiyor.
Yani ülkemiz insanı, henüz ihtiyaçlarını belirleyebilme yeteneğine kavuşmuş değil.
Bu da haliyle tüketim toplumu etiketini üzerimize çıkmayacak bir şekilde yapıştırıyor.
Çünkü yeni nesil de çevresinden gördüğünü uyguluyor.
Halbuki, çok zor şartlarda kazandığınız paranızı, ihtiyacınıza en uygun şekilde değerlendirmeniz lazım.
Fakat genellikle eğilim, bu parayı ihtiyaç fazlasına verme yönünde oluyor.
Tabii ki insanlar her şeyin en iyisine layık.
Zaten tüm bu ürünler insanlar için üretiliyor.
Fakat gelir-gider dengesi diye bir şey var.
Bu nedenle herhangi bir malı alırken, gerçekten ihtiyacımız olan şeyler nedir? ona göre davranmak lazım.
Ama sidik yarıştırmaktan alınan zevk,maalesef kullanılan malın verdiği zevkten çok daha fazla....
-
@halis
ben schubert kask üstüne tanımam shoei kaskta kulandım nolanda kulandım ama ses gecirme konusunda schubert ustüne tanımam
Halis abi senin son kullandığın eski Shoei kaskı görmüştüm, rezalet durumdaydı. O kasktan sonra Çin malı kask bile taksan sana mükemmel gelir hehehehe Ona bakarsan ben aldığımda X-Lite da süper bir kasktı ama bunca sene kullandıktan ve iki sene yarışta kullandıktan ve yarışta zarar gördükten sonra camı buğu yapmaya ve ses geçirmeye başladı. Kaskları bir süre sonra yenilemek lazım, inan yepyeni bir sürü marka denesen de hepsinden memnun kalacaksın.
@aYe
Abi video henüz inmedi inince izliyeceğim hoş bakmaya bile gerek yok, senin sözünden asla şüphe etmem.
Video yüklenmiş, bakabilirsin. Bu resimle anlatılabilecek birşey olmadığından üşenmeyip videosunu çektim. Eğer sözümden şüphe etmiyorsan tercih ettiğim markalar konusunda da şüphen olmamalıydı. Ben bir ürünü aldıktan sonra bende var diye yere göğe sığdırmam, almadan önce yere göğe sığdırılmayan bir ürünü alırım. Zaten konumuz Shark'ın iyiliği kötülüğü değil. Shark dünyanın en iyi kaskıdır diye bir iddiam da yok. Konu Schuberth..
Yani shark kötü demedim dememde ama schubert içinde bunu diyemeyiz. Ha hiç bir ürün kusursuz değildir, arainin kusuru ses, schubert'in ağırlık, shark'ın da kötü bir yanı illaki vardır. Burda bize düşen övüp yere göğe sığdıramamak değil, kendimizce tespit ettiğimiz kötü yanları ön plana çıkartıp yeni kask alacakların seçimlerinde kendileri için en doğru olana karar vermelerine yardımcı olmaktır.
Murat, tekrar söylüyorum, ben Schuberth kötü bir kasktır demedim. Rider Power anketinde ilk sırada çıkması yanlıştır dedim. Bu tip anketlere güvenmiyorum çünkü parayı veren kendi markasını ilk sıraya koydurtuyor. Yani Schuberth güvenli bir kask olabilir ama dünyanın en iyi kaskı değildir. Çünkü bir kaskın dünyanın en iyi kask olması için tüm özelliklerinde diğer kasklardan daha iyi olması gerekir ki bu ne güvenlik olarak ne de ağırlık olarak şu anda öyle değil. Sence üreticiler neden karbon kevlar teknolojilerini kullanıyorlar? Kaskı hafifletmek için, dolayısıyla Schuberth hafif bir kask değildir aksine ortalama kasklardan çok daha ağır bir kasktır. Aynı şekilde Shark da dünyanın en iyi kaskıdır diye birşey demedim, kullandığım diğer markalar hakkında da olumlu şeyler yazdım. Kısaca diyeceğim şudur ki; bir Shoei, bir Arai, bir X-Lite, bir Nolan, bir Shark, v.s.. varken gidip de Schuberth almam. Haa ne zaman bütün özellikler açısından kendisini ispatlar, diğer markalara yakın ağırlıkta bir kask üretir, kırılmaz vizör kullanır, v.s. o zaman benim alışveriş listeme girer.
@coq
Birbirinizin kalbini kırmaya değecek bir parça değildir....
Kalp kırma olayı yok ki arkadaşım, sen alışık olmayabilirsin ama genelde her konu böyle konuşuluyor, tartışılıyor MT'de.. Burada birbirini tanımadan gırtlak gırtlağa olan tanıştıktan sonra kardeş gibi olan bir sürü insan tanıyorum
Video tamamlanmış, izleyebilirsiniz...
Shark RSR-2 Replica Vizör Kırma Testi Videosu (tested and approved by boy) ~35MB
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
yo kalmadım tekrar schubert aldım onu kulancam ama nolan biraz daha eskisin diye bekliyorum cünkü onuda yeni aldım
Ben dostlarımı ne kalbimle nede aklımla severim
Olurya kalp durur..Akıl unutur...Ben dostlarımı ruhumla severim O ne durur ne de unutur....(MEVLANA)
-
en iyi kask rahat ettiğin kasktır.
hoşuna giden kasktır.
cadde için farklı , pist için farklı kask alabilirsin ,imkanın varsa.
ama şu bir gerçek tanınmış markalar arasında çok ciddi bir kalite farkı yok.
hepsi aynı testlere tabii tutuluyor,
ben 1979 yılında ilk kaskım Nolan'dı çok seviyordum beyazdı,ama bayağı çiziği vardı.
Bugün X-Lite ve Schuberth c3 kullanıyorum, biri yazlık diğeri kışlık.(Mersinde 9 ay yaz olduğunu düşünürseniz, kıskanmayın..)
3-4 yılda bir kask değiştirmeye özen gösteriyorum.
Tekeriniz düz bassın
-
reklam olsun diye değil ama arai corsair lardada vizör önce ortadan ikiye, kalan yan parçalar birkere daha ikiye katlanıyor. Bunu gözümüzün önünde yaptılar, polikarbonat bildik anlamda doğru malzeme gibi gözüksede (katlandığında iz yapmıyor) kimyaları tamamen farklı olmalı bu malzemelerin. Tıp alanında protezlerde vs lerde ve bunun gibi alanlarda kompozit malzeme kullanımı giderek artıyor ve yeni malzemeler biraraya getiriliyor. Arai gibi pahalı kaskların bir çoğu elle yapılıyor, sebebi ise hasır elyaf türü malzemelerin, uygun reçine ile, içinde işlenirken hava kalmadan fırça yöntemiyle işlenmesidir. Bir kat 450gr civarında hasır elyaf 1mm ye yakın sacın direncini ve 10/1 hafifliğini vermekte, bundan da kullanıcılar karlı ve güvenlikli çıkmakta...fiyatı bu tür etkenler etkilerken desen ve tasarım bedeli, el işçiliği çok büyük pay tutuyor...
-
@Shrieker
Schuberth kaskları kullanan insanlardan çok iyi şeyler duydum.Ancak kaskların bir kaza durumunda gerçekten ne kadar koruyacağıyla ilgili bilimsel kıstaslar yapılan darbe testleridir.Schuberth S1 ve Shark RSR 2'yi karşılaştırmak için S1'in Sharp sonucunu görmek gerekiyor(ki buradan
http://sharp.direct.gov.uk/search/re...ice=0&x=32&y=6 anlaşıldığı üzere 1-2 haftaya açıklarlar sonucunu).
Schuberth S1 Sharp Testi Sonucu açıklanmış...
Ne yazık ki Schuberth'in en iyi kask olduğunu savunan arkadaşlar hayal kırıklığı yaşayacaklar çünkü bu kask 5 üzerinden sadece 2 yıldız alabilmiş.
Oysa Shark RSR-2 5 üzerinden 5 yıldız almıştı.
Bu durumda bana göre Schuberth'in en iyi kask olduğu haberi tamamen yalan oldu...
Test sonuçları için : http://sharp.direct.gov.uk/search/
-
Motosiklet Eğitmeni
boy adlı üyeden alıntı
@Shrieker
Schuberth S1 Sharp Testi Sonucu açıklanmış...
Ne yazık ki Schuberth'in en iyi kask olduğunu savunan arkadaşlar hayal kırıklığı yaşayacaklar çünkü bu kask 5 üzerinden sadece 2 yıldız alabilmiş.
Oysa Shark RSR-2 5 üzerinden 5 yıldız almıştı.
Bu durumda bana göre Schuberth'in en iyi kask olduğu haberi tamamen yalan oldu...
Test sonuçları için :
http://sharp.direct.gov.uk/search/
Yahu Boy;
Sen bari yapma.
Milletin kafası karışacak.
Shark testi hangi ülkenin baz aldığı ve güvenilir buldup onayladığı bir test de biz bu testin sonucuna güvenip kask alacağız?
Açtığım topicte de anlatmaya çalıştım.
Aynı şey Snell için de geçerli.
Kaskın aynı noktasına iki kez aynı darbeyi vurmakla, ya da iki kez aynı yükseklikten ağırlık düşürmekle yapılan test ne kadar gerçekçi bir test olur?
Bu testten geçmek için taş gibi yapılan kask kafayı gerçekten korurmu?
Adamlar bilmem ne testinden geçmek için değil, kafayı korumak için kask yapıyorlar.
Motosiklet kullanıcılarını tedirgin ediyorsunuz.
İnsan aldığı kaska güvenmek ister.
Yok şuymuş,yok buymuş, şu testi geçmiş, ötekini geçememiş muhabbeti yanlış.
Biz millete kask aldırmaya çalışıyoruz.
Siz yeni icatlar çıkarıyorsunuz.
Avrupa standardını koymuş.
Senin ülkende bu standarta uymuş.
Kaskta E harfini gördünmü alacaksın.
Bu harfin olduğu kaskın dayanma sınırının üstünde bir kaza yaparsan, dünyanın en iyi kaskı bile seni koruyamaz.
Kask kafanı korusa bile vücudun parçalanır.
Yapmayın lütfen.
Millet zaten bir dünya para veriyor diye sürekli tedirgin.
Bir de böyle muhabbetler olunca, iyice kafa karıştırıyor...
-
@coq
Yahu Boy;
Sen bari yapma.
Milletin kafası karışacak.
Kafa karışacak bir durum yok ortada, ben senelerdir insanları en doğru şekilde bilgilendirmeye çalıştım, yüzlerce yazı yazdım. Benim burada anlatmak istediğim, başıkta savunulan şeyin doğru olmadığıdır. Schuberth zirvede olan bir kask değildir, diğer markalara kıyaslandığında ortalamanın biraz üzerinde olan bir kasktır. Dikkat et, Schuberth'i yerin dibine sokmuyorum, sadece herkes doğru şekilde bilsin, bir markayı yanlış yere dünyanın en iyi kaskı diye tanıtmak esas milletin aklını karıştırmak değil midir? İnsanlar o zaman senelerdir bildikleri markalardan şüphe duymazlar mı? Dünyanın en iyi kaskı diye birşey yoktur, dünyanın en iyi motoru diye de birşey yoktur, bazı kazalarda en iyi kask bile hayat kurtarmayabilir. Ben sadece insanlara kask alırken dünyada isim yapmış markaları tercih etmelerini öneriyorum. Kesinlikle Schuberth almayın, kötüdür de demiyorum. Benim ürün seçimindeki kriterim yarışlarda kullanılıp kullanılmıyor olmasıdır çünkü yarış takımları ürün seçimlerinde bizden çok daha profesyoneller ve en ufak ayrıntısına kadar ürünü sorgularlar. Dolayısıyla yarışlarda kullanılan markalar her zaman iyi markalardır. Bakın Vemar bir süredir yarışlarda kullanılmaya başlandı, demek ki o kriterlere girmiş başarılı bir kask demektir. Schuberth'in durumu nedir?
-
100 Oktan Moderatör (Komtan)
boy adlı üyeden alıntı
Benim ürün seçimindeki kriterim yarışlarda kullanılıp kullanılmıyor olmasıdır çünkü yarış takımları ürün seçimlerinde bizden çok daha profesyoneller ve en ufak ayrıntısına kadar ürünü sorgularlar. Dolayısıyla yarışlarda kullanılan markalar her zaman iyi markalardır. Bakın Vemar bir süredir yarışlarda kullanılmaya başlandı, demek ki o kriterlere girmiş başarılı bir kask demektir. Schuberth'in durumu nedir?
Sevgili Mehmet, Schubert 70 küsür yıllık bir firmadır, Porsche, Ferrari, BMW ile ortaklaşa projeler geliştiren, kaskları formula 1'de schumacher kardeşler, massa, raikkonen, heidfeld, rosberg gibi pilotlar tarafından kullanılan bir markadır ancak sen piste bakıyorsun haklı olarak varmı diyorsun.
"Dolayısıyla yarışlarda kullanılan markalar her zaman iyi markalardır."
Schubert RACE ürünleri mayısdan bu yana Michael Schumacher tarafından motosiklet üzerinde katıldığı yarış ve antremanlarda kullanılarak test ediliyor.
Üstelik bu kaskın hafifliği yabancı basın mensupları tarafından "Radikal" ve "Ekstrem" gibi kelimelerle vurgulanıyor, ancak kask hakkında detaylı bilgi henüz yok, bu kask yeni modellere öncülük edecekmiş, onun bilgisi verilmiş sadece.
Bence bir kaskın yarışlarda kullanılması ölçüt olmamalı, çoğu kask markası sürücülere sponsor oluyor zaten. ArGe için faydası vardır elbet ancak rüzgar tünelleri, vb. bir sürü teknolojileri kullanıyor firmalar artık.
Bak Mehmet, bir önceki kaskım Lazer Vertigo Samurai 'ydi, sonraki kaskımı Suomy seçtim, MotoGP 'de Ducati takımı kullanıyordu çünkü ancak Lazer kaskımdan sonra bir hayal kırıklığı oldu bana, Suomy kötü kask mı? Elbette değil ama herkesin bir kasktan beklentileri farklı.
Bu arada Schubert Alman Motorrad dergisi tarafından Kask kategorisinde 2008 'in en iyi markası seçilmiş, bu yılla beraber "3rd time in a row" olmuş , o kadar kolay kötü dememeli bence.
-
komtan adlı üyeden alıntı
Bu arada Schubert Alman Motorrad dergisi tarafından Kask kategorisinde 2008 'in en iyi markası seçilmiş, bu yılla beraber "3rd time in a row" olmuş
, o kadar kolay kötü dememeli
bence.
Yahu sen hala Mehmeti tanımadın mı ?
Şimdi diycek ki : Almanlar kendi markalarını kolluyor.
İngiliz "kullanıcı" testindeki birinciliğe, "parayı verdi birinci oldu" diyor.
Ama Mehmet bilmiyormu ki, esas parayı veren Motogp de istediği yarışçının kafasına kendi markasını geçirtir.
Bunca yıldır bu forumu okurum, daha Mehmet'in ne olursa olsun ve hangi tür argümanla olursa olsun son sözü söylemediği bir tartışması olduğunu görmedim.
Aslında güzel bir şey. Fikrini sonuna kadar savunmak.
Bu başlık 3 saat panoda kalıp, forumun derinliklerinde kaybolup gidecekti. Mehmet sayesinde konu genişledi derinleşti. Coq kardeşimizin harika yazılarını okuduk. Başka arkadaşlarımızın da tecrübelerini paylaştık. Vizörlerin esnekliği nasıl hayatımızı kurtarır, onu öğrendik
Neticede kask konusu bu forumlarda daha sık yer almalı.
Ne diyorduk ?
Haa evet, kendi fikrini sonuna kadar savunmak güzel bir şey !
Fakat bunu yaparken işine gelen araştırmaları ya da testleri geçerli kabul edip, gelmeyenlere bok atmak kısmı biraz sıkıntılı...
Ne diyelim ?
Mehmet ne diyorsa, o dur !
( Şaka şaka ! Mehmetçiğim. Dediklerin doğrudur, yanlıştır önemli değil. Sayende herkesin faydalanacağı tartışmalar yaşıyoruz. Böyle devam )
Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.
-
Abiler ablalar bırakın geyiği de gidin adam gibi kask alın, paranıza yazık yaa.. Şimdi Schumacher motosiklet yarışında Schuberth kullandı diye mi en iyi kask oldu? O teste güvenme, bu teste güvenme neye güvenecez? Sharp testi dayanıklılık testidir, bu testten de Schuberth ancak 5 üzerinden 2 yıldız almıştır. Bu test değeri bir derginin kafasına göre sunduğu bir değerden çok farklı anlam ifade ediyor. Bakın dikkatinizi çekiyorum, Schuberth kötüdür, Shoei iyidir demiyorum. Yani benim kaskım senin kaskını döver demiyorum. Schuberth dünyanın en iyi kaskı değildir diyorum. Bu Schuberth alanları üzüyor haliyle...
@ledo
Aslında güzel bir şey. Fikrini sonuna kadar savunmak.
Levent abi, dediğin doğru. Ben inandığım şeyi sonuna kadar savunurum çünkü iddiamı birçok dayanağa dayandırırım, üç beş dergi yorumu okuyarak burada gelip yorum yapmam. Sen benim yazılarımı takip edersin, Honda fanatikliğimi geç, bugüne kadar teknik konularda yanlış birşeyi savunduğumu veya bu tür konularda yanıldığımı gördün mü? Madem parayı bastıran kaskını MotoGP'de kullandırır, Schuberth neden bu kadar eski marka olmasına rağmen markasını motosiklet yarışlarına taşıyamadı yoksa paraları mı yok? Çünkü güvenlik testinden 5 üzerinden 2 yıldız alan hiçbir kaskı oraya sokmazlar. Neden Schuberth Motorrad dergisinde en iyi kask seçildi? Çünkü dediğin gibi Alman markası. İngilizler en iyi ürün İngiliz malıdır, Almanlar en iyi ürün Alman malıdır demeyecek de ne diyecek? Valla isteyen istediğini alsın ama ben belli kriterleri sağlayana kadar kesinlikle Schuberth almam. Alanlara da hayırlı olsun ama aman dikkat edin düşmeyin, düşerken çok sessiz bir kask olduğundan bir ses duymazsınız ama kafanız ortadan ikiye ayrılabilir veya vizörü kırılıp kör olabilirsiniz
-
Aslında çok yararlı ve hararetli bir başlığa benim katacağım pek bişey yok ama fikir beyan etmeden duramayacağım.Baya bir kask denemesinden sonra schubert C2'de karar kıldım.Sebebi,benimde okka gibi burnum sebebiyle bi türlü yüzümle vizör arasındaki mesafenin uygun olduğu modeli bulamayıp C2'de çok rahat etmiş olmamdır.Aynı zamanda güneş vizörünün uyduruk olmayıp gözlerimi rahatsız etmemeside cabası.Ayrıca elmacık kemiklerimin ve kafamın genişliğini en iyi tolere eden kask olması seçimimde etken olmuştur.Hepinizin belirttiği ayrıntıların dışında bazen benimkiler gibi abuk ayrıntılarda seçimde belirleyici olabiliyor.
Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
Oğuz
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)