Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

RiDER Power Anketinde Schuberth Zirvede

REKLAM ALANI
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Alıntı boy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @aYe

Ben Schuberth markasını, özellikle de S1 Pro modelini kötülemiş miyim? Yazdıklarımı bir daha oku istersen..

Ona bakarsan sen teker yapıyorsun 2007 model 1000RR altından kaçıyor pert oluyor, bir telefon 2008 model 1000RR altında S1 aldın da günlerce övüp övüp bitiremediğin Arai mi tü kaka oldu şimdi? Genel olarak kim hangi markayı tercih ediyorsa o marka dünyanın en kaliteli markası oluyor zaten nedense...
    Kötüleme derken bahsettiğim şey son yazdığın mesajın devamında da var, profesyonellerin kullanmadığı kask güvenli değil şeklinde.

Sende profesyonelsin, tak çin malını kafana çık yarışa al birincilik kupanı, ee şimdi çin malı kask en iyi kask mı oldu?

Milletin ağzına bakma abi, millet senin azına baksın, Rossi küpe takıyor diye, bizdemi küpe takalım.

Arai gerçekten en rahat ettiğim kasktı ama ses sorunu var abi, bir kişi çıkıp ses sorunu yok diyebilirmi?

Hadi 250'ye kadar katlanıyorsunda 250'yi geçince sanki kulaklarıma kürdan sokuyorlarmışcasına canımı bile yakıyordu.

Güvenlik dersen 2-3 patlamada ki ilkinde kafamı yere sağlam vurdum sayılır, Arai sadece çızıldı, yani güvenlik notu bence tamdı.

Ancak bence kask alırken güvenlik tek başına yeterli bir kavram değil, bir çok etken var, ağırlık, aerodinamik, konfor, fiyat, extra donanımları(iç siyah cam gibi), buğu, yedek parça fiyatı ve bulunabilirliği vs. v.s.

Belirli bir güvenlik seviyesinin altında olmamak şartıyla diğer etkenleride göz önünde bulundurup kask almak hepimizin yaptığı birşeydir.

Hatta desen bile sebep olabilir, yarın bir desen renk uyumu çok hoşuna gider bambaşka bir kask alırsın, ben siyahtan başka renk almam mesela o yüzden desen seçim kriterlerimin dışında kalır.

Ayrıca en en en güvenli kaskı aldın diyelim, örnek Necdet abinin kazası, darbe vizörden gelirse ne yapacaksın?

Yada 5 yıldıza rağmen kask parçalandı, malum kılcal üretim çatlakları her zaman olabilir, kul yapısı nihayetinde, yıldız tazminatı davasımı açacaksın, yada lan Rossi yaktın benimi diyeceksin?

Sırf yarışçılar kullanmıyor diye bir kaska alınamaz etiketi yapıştırmayı doğru bulmuyorum abi kusura bakma.

Benim patlamama gelince, motorlarımda güvenlik 5 yıldızlı full kasko, kaza yapınca kar'a bile geçiyorum, hoş allah kar'ını da kendisinide benden uzak tutsun ama bazen kaçınılmaz oluyor.

Tekere gelip patladığım kazada zaten 2008 1000RR vardı, yedek duran 2007 1000RR'ı Çiçek kullanıyordu.

Kazadan önce 2008 de mono kapak olduğu için, artçı almak mümkün olan 2007'yi almıştım.

Ben henüz motora yeni başlamış biriyim, illaki kazalarım olacaktır.

Düşe kalka öğreniyoruz işte.

Hepi topu 2 sene ve 22000km tecrübem var biliyorsun, beni sürücü olarak ezmeye çalışman sana yakışmaz, hem yüzbinlerce km tecrüben, hem yıllarca motosiklete binmişliğin var, hemde profesyonel yarışçısın, aramızda sıra dağlar var Mehmet.

Adından iyi bildiğin bir başka şeyde, benim teker yapmadığım motorun kaza esnasında tekere geldiği, hatta hiç denemediğim bile, ha çok istiyorum ama henüz denemeler yapmak için erken, motora o derece hakim değilim.
    ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Alıntı aYe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ayrıca en en en güvenli kaskı aldın diyelim, örnek Necdet abinin kazası, darbe vizörden gelirse ne yapacaksın?
    Mantıken vizörü daha kalın/sağlam bir kask almak isterim.Hangi üretici bunu yapıyor bir araştırıver derim
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Alıntı Shrieker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mantıken vizörü daha kalın/sağlam bir kask almak isterim.Hangi üretici bunu yapıyor bir araştırıver derim
    Ne kadar kalın alırsan al, vizöre darbe geldiğinde kafana o kadar kalın girer, iyi araştırmalar.

GKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1
    belli markaların kalitelerini hiçe saymak doğru deil..
    çeşitli araştırmalar sonucu bu firmalar yatırım yapıp bu kaskları üretmekte.. eğerki sattıkları meblalara müşteri bulup kitlelere ulaşabiliyorlarsa bi pazara sahipler demektir..
    bu pazarın oluşumu sadece fanatizmle olan bişey deil, insanlar kullanım amaçlarını güdüleyerek bir kask sahibi olmaktalar..
    bu kullnım amaçlaırda marka bazında farklılıklara açık olarak hepsini deneyerek oluşur..
    motora yeni başlamışsak, çok normal ilk taktığımız kaskın bize en iisi gelmesi..
    ama farklı marka ve modeller kullanarak anlayabiliriz bize uygun olan ve gerçek kaliteyi..
    bide görsellik var tabi, sonuçta beğenerek alıyotuz bu kaskımızı montumuzu eldivenimizi..
    unutmayalım ki her insan ın kafa ölçüsü ve şekli farklıdır, kask ölçüsü alından cm olarak ölçülür.. benim alnım 58 cm die kaskım herkeze uyucak, herkez aynı performansı alıcak die birşey yok tabiki..
    uzun zamandır shark rsr kullanıyorum memnunum, ama dmek değildirki daha iyisinde açık değilim..

shark kırılmaz vizör adı altında satıyor..
    en son kamyondan suratıma sıçrayan çakıltaşlarından korudu eyallah..
    ama demek deildirki kırılmicak
    GKN MOTORS

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Alıntı GKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Diğer yazdıklarına harfiyen katılıyorum, alıntıdan sildim.

Hoş bu yazdıklarına da katılıyorum ama o zaman geriye alıntı yapacak bir şey kalmıyordu.

Vizör için kullanılan plastik polikarbon'dur.

Kıralmazlık yanmazlık gibi belli oranlarda katkı eklenmiş pek çok türevi vardır.

Cam gibi prüzsüz güzel bir görüntü verir, hatta camdan farksızdır diyebiliriz.

Ama esneme oranı çok düşük ve zor da olsa kırılgan bir malzemedir.

Ve ebatları sabit kaldığı sürece kalınlığı ne kadar artarsa esnekliği o kadar azalır ve kırılmaya daha meyilli hale gelir, ayrıca kırıldığında bıçaktan farksızdır.

Burda kıstas kalınlık değil, esneklik olmalıdır.

Yanlış hatırlamıyorsam Mehmet'in (Boy) bir kaskın vizörünü neredeyse ikiye katlayıp sonra bıraktığında bozulmadan eski halini aldığını ve kaska geri taktığını duymuştum, bu Shark olabilir yada Mehmet'in diğer kasklarından birisi.

Şüphesiz o kaskın vizöründe kullanılan plastik polikarbon değil, esnekliği çok fazla olan ama görüntüden taviz vermeyen bir plastik hammadde türünden yapılmış, bu da kask seçerken çok çok büyük bir artı.

Malesef Schubert'in de vizörü Arai, Shoie v.b. gibi polikarbon.

Motosikleti
    Artık çok daha güzel bir şeye sahibim..
    Shark markasının vizörünün en pahalısı ne kadar kü?
    Kırılmaz vizör demek , hafiflik ,esneklik ve sağlamlık demek bular da aynı anda bir arada olması için nano teknolijiyi devreye sokar. (Buradaki darbeyi, fırlayan çakıldan öte, hızla vizörünüzden girmesi muhtemel bir direğe çarpmak olarak düşündüm).
    Böyle bir vizörün de maliyetini düşünemiyorum bile...

Yani benim düşüncem bu tabiki. Bildiğiniz bir madde varsa saydam , kırılmayacak , esneme payı yeterince fazla olan, hafif ve ucuz , söylerseniz ben de öğrenmiş olurum amaç paylaşmak nede olsa.
    Hayat ne kadar uzun olursa olsun, hep beklenmeyen kadar kısadır.

GKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1
    ben kırılmaz demedim ama
    esneklik ve darbe emiş tabiki önemli,
    ki nitekim bi çok kaskın vizörü kaza anında çıkıcak eşkilde tasarlanmış, sürücüye zarar vermeden kasktan ayrılsın die belki, ama bizim kaklarda ekstra kancalar var çıkmasını engelleyen
    rsr ın vizörleri hem esnek hem kalın hemde sert, en son delimavili kemalin bi arkadaşı broadvay a hayabusayla kafaya attığında rsr takıyodu ve haala yaşıyo
    kaskın resmi vardı topici okursa koyar
    çok basit bi kaza da da en ii kaskla ölebiliriz geçe nhastandede istburak la gördüğümüz kazadaki gibi kasksız tır çarpmasına rağman hatayyada kalabiliriz..
    önemli olan imkanlarımızın el verdiğinn en isyisini kullanmak ve ulaşamadığımız ciğere mındar dememek
    ama benim söleyeme çalıştığım biraz daha farkı bişi..
    kaskım dünyaca kabul edilmiş, belli güvenlik seviyelerinde olan şık rahat ve rüzgar almayan bi kasksa markası çokta önemli deil..
    ben iyiden yanayım
    genel olarak profesyonelliklerin nüansları tartışılmasına karşı biriyim, yamaha ile suzuki nin karşılaştırılmaması gerektiği gibi..

Yanlış hatırlamıyorsam Mehmet'in (Boy) bir kaskın vizörünü neredeyse ikiye katlayıp sonra bıraktığında bozulmadan eski halini aldığını ve kaska geri taktığını duymuştum, bu Shark olabilir yada Mehmet'in diğer kasklarından birisi.

Şüphesiz o kaskın vizöründe kullanılan plastik polikarbon değil, esnekliği çok fazla olan ama görüntüden taviz vermeyen bir plastik hammadde türünden yapılmış, bu da kask seçerken çok çok büyük bir artı.

Malesef Schubert'in de vizörü Arai, Shoie v.b. gibi polikarbon.

bu şekildemi katlamıştı murat?
    GKN MOTORS

Motosikleti
    var bi şeyler

bu şekildemi katlamıştı murat?
    @AYE
    Bahsi geçen "kalın vizör" bu şekildekinin aksi yöne ters yüz katlanıp tekrar eski haline geri geliyor.O yüzden araştırmadan yorum yapmayalım

boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @aYe
    Yanlış hatırlamıyorsam Mehmet'in (Boy) bir kaskın vizörünü neredeyse ikiye katlayıp sonra bıraktığında bozulmadan eski halini aldığını ve kaska geri taktığını duymuştum, bu Shark olabilir yada Mehmet'in diğer kasklarından birisi. Şüphesiz o kaskın vizöründe kullanılan plastik polikarbon değil, esnekliği çok fazla olan ama görüntüden taviz vermeyen bir plastik hammadde türünden yapılmış, bu da kask seçerken çok çok büyük bir artı.Malesef Schubert'in de vizörü Arai, Shoie v.b. gibi polikarbon.
    Eveeet, işte konu hakkında yavaş yavaş detay konuşmaya başladık.. Benim bu seneye kadar Shark konusunda olumlu veya olumsuz bir düşüncem yoktu. Taa ki Bulgaristan'daki yarışta düşüp X-Lite kaskıma ciddi şekilde zarar verinceye kadar. Bu arada X-Lite X-801R Replica kullanıp 200 km/h ile asfalta düşüp kafasını çarpan oldu mu? X-Lite bu konuda benden 10 üzerinden 10 puan aldı. Bu kazadan sonra yeni bir kask almam gerekti ve daha önce almadığım, denemediğim bir kaskı denemek istiyordum. Her kaskı taktığınızda rahat edemezsiniz, her kask her kafaya uymaz. Tabi benim kaskı kullanma amacım normal zaman dışında yarış içindi ve bu konuda çok fazla dikkat etmeniz gereken şey var. Bunlardan en önemlisi de buğu sorunu. Özellikle soğuk havalarda X-Lite eski olduğundan buğu oluyordu ve pistte çok sorun yaşıyordum.

Shark almamdaki en büyük etken vizörü oldu. Shark "kesinlikle kırılmaz" vizör kullanıyor ve bunun garantisini veriyor, ben bu güne kadar kırılmaz vizör diye birşey olmaz sanıyordum ama varmış. İşte Shark RSR-2 modelinin de 5 yıldız almasının nedeni budur. Yukarıdaki resim vizörün dayanıklılığını göstermek için yanlıştır çünkü vizör vizörün açısı doğrultusunda bağlantı yerleri birbirine yaklaştırılacak şekilde eğilmiş (ben resimden öyle anladım, yanlış görmüş olabilirim ama bağlantı yerlerindeki çıkıntılar dışarıda ve sineklik bağlantıları dışarıda o yüzden herhalde doğru anlamışımdır), bu birçok vizörde mümkün. Shark'ın vizörünü U şeklinin tam tersi U şekline getirebiliyor hatta uçlarını da birbirine değdirebiliyorsunuz. Ben bunu gördükten sonra tek bir şey dedim : "Ohaaa!"

Şimdi Schuberth kullananlara veya bu kaskın en güvenli kask olduğunu söyleyenlere soruyorum, "Schubert'in R1 veya S1 modelindeki vizörde bu özellik var mıdır?" Eğer bu özellik yoksa ne olur artık güvenlikten bahsetmeyin.. Konu yine yanlış anlaşılmasın, ben Shark fanatiği değilim, şimdiye kadar kullanmış olduğum Arai, Shoei, X-Lite ve Shark markalarının hepsi çok iyi kasklardı, çok memnun kaldım.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

@AYE
    Bahsi geçen "kalın vizör" bu şekildekinin aksi yöne ters yüz katlanıp tekrar eski haline geri geliyor.O yüzden araştırmadan yorum yapmayalım
    Yirmi yıldır plastik sektörüne hammadde veriyorum, katlanma mevzusunu da Gökhan' dan önce ben yazdım zaten, önce oku sonra laf sokarsın.

@Boy

Abi bu katlanma olayı gerçekten çok önemli, ama büyük kazalar için, düşük hızlarda da esneklik bazen sıkıntı doğurabilir.

Normalde sert vizörü kıramayacak bir darbe yumuşak vizörü esneterek yüzümüzden yaralanmamıza sebep de olabilir.
    Tabi ihtimaller üzerinden konuşuyorum.

Schubert'in vizör nasıldır bilmiyorum, açıkcası katlamayı kırılma veya deformasyon riskinden dolayı göze alamıyorum.

Yakıp koklamadan %100 emin olamam ama bence polikarbon.

Motosikleti
    var bi şeyler
    Yirmi yıldır plastik sektörüne hammadde veriyorum, katlanma mevzusunu da Gökhan' dan önce ben yazdım zaten, önce oku sonra laf sokarsın.
    Sen vizörün ikiye katlanmasından bahsettin.Benim bahsettiğim farklı birşey (Normal eğiminin tersine doğru katlanması).İyice anlamadan cevap yazma.Bu çoğu kask vizöründe zaten olabilen birşey.Ben daha kalın vizörün de aynı esneklikte olduğunu belirtmek için bunu örnek gösterdim.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Sen vizörün ikiye katlanmasından bahsettin.Benim bahsettiğim farklı birşey (Normal eğiminin tersine doğru katlanması).İyice anlamadan cevap yazma.Bu çoğu kask vizöründe zaten olabilen birşey.Ben daha kalın vizörün de aynı esneklikte olduğunu belirtmek için bunu örnek gösterdim.
    Abi bana bir şey gösterme mümkünse, hitap şeklinden rahatsız oluyorum.

Bana gıcık olduğunu laf sokma çabasında olduğunu zaten forum içersinde daha önce dile getirmiş bir insansın, bu sayfada bu kadar yazı varken bana ne yazıyorsun.

İlla yazından mı alıntı yapacağız, ben senden uzak duruyorum dönüp dolaşıp bana yapışıyorsun, cbr125'den başka birşey alamıyorsan sorumlusu ben değilim, çalış al.

Motosikleti
    var bi şeyler
    Ben sana şakayla karışık yazdım gıcık olduğumu (ama laf sokma çabasında olduğumu dile getirmedim, öyle bir amacım olsa da niye söyleyeyim bunu) anlamadıysan senin sorunun kusura bakma...

Ayrıca motorumu niye karıştırdın ki Gayet memnunum ben motorumdan...

ben senden uzak duruyorum dönüp dolaşıp bana yapışıyorsun,
    Ben senin yazdıklarından rahatsızlık duymuyorum, sen duyuyorsan yasaklı listene alarak bu sorunu halledebilirsin.

Motosikleti
    Artık çok daha güzel bir şeye sahibim..
    Alıntı boy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eveeet, işte konu hakkında yavaş yavaş detay konuşmaya başladık..
    Yahu Mehmet, deminden beri , airodinamic, ses geçirgenliği, komforundan falan bahsediyoruz kaskların. Bunları detaydan saymıyor musun

Vizör önemli bir etken tabiki ama hepsini ele alarak konuşmak lazım. Kimininkinin vizörden eksileri var kimininkinin ses geçirgenliğinden. Kimini kaskın boyutu rahatsız eder, kimini ağırlığı vs. vs...

Zaten amaç bunları tartışıp, deneme fırsatı bullamadığımız kasklar hakkında bilgi paylaşımında bulunmak değil mi?
    Hayat ne kadar uzun olursa olsun, hep beklenmeyen kadar kısadır.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Ekledim teşekkürler.

mhrrmkpnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı morrigan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yahu Mehmet, deminden beri , airodinamic, ses geçirgenliği, komforundan falan bahsediyoruz kaskların. Bunları detaydan saymıyor musun

Vizör önemli bir etken tabiki ama hepsini ele alarak konuşmak lazım. Kimininkinin vizörden eksileri var kimininkinin ses geçirgenliğinden. Kimini kaskın boyutu rahatsız eder, kimini ağırlığı vs. vs...

Zaten amaç bunları tartışıp, deneme fırsatı bullamadığımız kasklar hakkında bilgi paylaşımında bulunmak değil mi?

vizörün resmini herhangi bi tartışma oluşsun diye yazmadım, murat katlanıyormuş diyince denedim, resmini çektim
    kaskım yanımdaydı msjı görünce denemek istedim..
    ters tarafa kıvrılabilirmi bilmiyorum denemedim yemedi
    tartışma konusu yapmayalım, herkes beyendiği kaskı alır kullanır..
    sonuçta bahsettiğimiz ürünler kaliteli üretimler..
    kırmayalım bunun için birbirimizi
    muharremin kaskı deniyoruzda buraklarıda onnun üyelliğinden yazdım
    GKN
    true love..

Drift Religion

Motosikleti
    silver o bir kral,simdilik prenses brg 07
    Arkadaşlar amerikada schubert satımlıyor biliyormusunuz?
    Peki neden satılmıyor dersiniz......

Merak edenler için söyleyeyim.Amerikan kalite standartlarından geçemediği için ....
    Araştırırsanız göreceksiniz....
    hayat üçbucuk ile dört arasındadır.Ya üç bucuk atarsın yada dört dörtlük yasarsın.

Motosikleti
    var bi şeyler
    Bu bilgiye nerden ulaştın ... Ben şahsen e-bay'de gördüm.Satanlar (helmetdepot - http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eB...m=120309886803) ABD'deki en büyük kask distribütörlerinden biri.Acaba bir makale de falan mı gördün böyle birşey? Yoksa kulaktan dolma mı ?

AYBERK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yuppiiiiiiiiiii...........
    amcamın oğlu 2 kaskınıda bana verdi...kaza yaptıktan sonra ayak bileği kırılmıştı,hemen sattı dominatör'ünü... heber geldi ''kasklarımı alırmısın'' diye. bakarız dedim...
    anaaaa.... 2tane SHARK XRC CARBON modeli...
    sevimekte haksızmıyım? ayrıca araştırdım ama genel bir bilgi bulamadım,kalitesi,fiyatı,vs...sadece % 50 carbon olduğu yazıyor...

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    yamaha süper tenere 1200cc ZE
    ben schubert kask üstüne tanımam shoei kaskta kulandım nolanda kulandım ama ses gecirme konusunda schubert ustüne tanımam he agır diyeceksiniz söyle böyle diyeceksiniz ben arai bile tanımam ila israr ederseniz zevkler ve renkler tartışılmaz
    Ben dostlarımı ne kalbimle nede aklımla severim
    Olurya kalp durur..Akıl unutur...Ben dostlarımı ruhumla severim O ne durur ne de unutur....(MEVLANA)

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)