Fransa: Otomobil Ehliyeti ile Piaggio MP3 Kullanılabilir
-
Moderatör
Fransa daha önce (1996 yılından beri) 125 cc ve altı motosiklet kategorisinde ki taşıtları kullanmak için sürücünün otomobil veya eşdeğer sürücü lisansı olmasının yeterli olduğunu belirtmişti. Şimdi ise yeni 250 cc ve 400 cc lik Piaggio MP3 modelleri için de en az 2 yıllık sürücü belgesi olan sürücülerin bu aracı kullanabileceğini duyurdu. Bu şekilde insanların ulaşım aracı olarak motosikletlere yönelmesinde bir katkı olacağı tahmin ediliyor. Sıkışan trafikte ve park sorunlarını çözmek için atılmış bir adım.
Türkiye’de ise henüz buna benzer bir yasa bulunmamakla birlikte, 2 tekerleği olan ve 50 cc nin üstünde olan her taşıt için A2 Sürücü Belgesi olma zorunluluğu bulunmaktadır.
Kaynak : OrtaSehpa
Legends may sLeep.. But they never diE..!
Reklamlar
-
Turkiye bence bu konuda cok daha onde . Bizde de hic ehliyeti olmayan bile her turlu motorlu araci kullanabilir. Ehliyet ise ancak biz o araci kullanmayi seversek ilerde ese dosta hava atmak amaci ile alinir.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
bu karar bence yanlış bir karar.Umarım turkiyede bu kanun devreye gırmez.Çünkü 10 km hızı gectikten sonra tüm karakteriyle standart bir motosiklet özelliği gösteriyor.Özellikle 500 cc lik fuoco viraja yatışı oldukca güzel
hayat üçbucuk ile dört arasındadır.Ya üç bucuk atarsın yada dört dörtlük yasarsın.
-
ehliyet olmasa da sürülür
orası fransa türkiyede zaten kullanan ss de kullanıyo ehliyetsiz bir teker fazla olsa ne olur
-
fransadaki insanlar otomobil ehliyet alabilmek için bir taraflarını yırtıyorlar...
uzun süren bir egitim dönemi
defalarca girilen sınavlar
belirli bir süre hatasız sürüş kuralı vs gibi.
dolayısı ile adamlar trafik konusunda son derece eğitimli ve bilinçli.
Türkiyedeki çarpık kalitesiz egitim ve sınav sistemiyle bence otomobil kullananların bile çogunun ehliyeti geri alınmalı.
-
ewt arkadaşlar bencede fransada sürücü ehliyeti almayı başarabilen biri bence boeingi sürmeyi bile hakeder yani:D
Adamlar bizim gibi 10-15 soru ezberleyip iki duba arasından geçerek ehliyet almıyoki
-
fransadaki insanlar otomobil ehliyet alabilmek için bir taraflarını yırtıyorlar...
uzun süren bir egitim dönemi
belirli bir süre hatasız sürüş kuralı vs gibi.
işte asıl nokta bu.
teyzem ve dayım fransada yaşıyolar. onların bir ehliyet almak için ne kadar uğraştığını anlatsam inanmazsınız.
artı orda çok güzel bi nokta daha war 2yıllık ehliyetinin olması. orda ehliyeti kaybetmek okadar kolay ki. eğer gerçekten doğru kullanmazsanız ehliyetinizin üstüne büyük bir bardak soğuk su içersiniz.
ayrıca bence gayet güzel bir karar fransa için
çok yanlış bir karar olur türkiye için.
-
Fransanın kuralları ve eğitimi Türkiyeden daha iyidir ama bu kararı bence yanlış olmuş bence.
[COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P
-
Moderatör
Konuyu acarken yorum yapmamistim..
Herkes Fransa'daki sartlardan bahsetti, amacim hic bir kurulusu kotulemek degil ama, ben cok ufak yaslardayken, babam ehliyet almak icin ugrasirken Yalova'dan İzmit'e gidiyordu hergun.. Cunku ozel kurslar yoktu ve Milli Egitim Mudurlugunce ders verilip sinav yapiliyordu. Su an icin ise kursa git evraklarini ver kayit ol ve 2-3 ay sonra sinava gir mantigi var.. Hangimiz gidip derslere girdik? Ve babam ilk direksiyon sinavindan kalmis, ikincide gecmisti.. Peki en son ne zaman duyduk direksiyon sinavindan kalan birini?
Legends may sLeep.. But they never diE..!
-
Ben otomobilde direksiyondan kalmıştım 2005'te Ama benim suçum değildi.
-
Fransa'da sonuçta motosiklete insanları daha da özendirmek için atılmış bir adım olduğunu düşünüyorum. Ne de iyi yapmışlar. Ne kadar küçük taşıt, o kadar rahat ilerleyen trafik ve park sorunsuz caddeler.
Bu arada bir MP3 ile viraj tecrübesi yaşamak isterdim. İnternette bazı reklam videolarını izledim, enteresan bi alet.
= = = Be Aprilia racer! = = =
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)