Yeni Trafik Kanunu (Hız Limitleri)
-
Moderatör
Konulan yasalar ve yasaklar caydırıcı olsa bile uygulama asamasindaki aksakliklari da goz ardi etmemek gerek.. Radara yakalanmis bir arac gordugumuzde icimizden enayiye bak diye gecirenimiz coktur sanirim. Cunku biliriz radarlar nerede, radar aracini 200 mt. onceden taniriz. Otobanda hayatim boyunca sadece bir kez gezici aracla radar kontrolu yapildigina sahit oldum mesela. Uzun bayram tatillerinde Emniyet teskilati alarma gectigi halde yasanan kazalari gordukce daha cok yol katetmemiz gerektigi acikca goruluyor degil mi ?
Legends may sLeep.. But they never diE..!
Reklamlar
-
cezalar ne olursa olsun beni etkilemiyor tek isteğim motosiklerde hız sınırı otomobillerdeki ile aynı olması skull erhan yokmu böyle birşey bir kampanya başlatsak diğer motosiklet siteleri ile irtibata geçsek sesimiz duyursak valla kamyonlar bizi 4.viteslerinde geçiyorlar ne dersin olmadı ankaraya gidelim selam verip gelelim
45km yol + 90km/h = 30dk. 45km yol 180km/h=15dk. kazancımız 15dk, peki kaybedeceklerimiz
-
Eses olarak konuyu "Motosiklet Hız Limitleri" üzerine oturtarak açmaya çalışmıştım. Tabi yolda biraz değişikliğe uğramış.
Genel olarak Motosiklet Hız Limitleriyle ilgili bilgi içermiyordu haber. Düzenlemeler olması gerekiyor ama ben pek umutlu değilim. %35 lere varan ÖTV lerle motosiklet satışları engellenirken, motosikletler araç yerine bile konulmazken ben herhangibir idarenin motosiklet lehine karar alacağını sanmıyorum.
Yinede herşeye rağmen iki nokta arasında en zevkli ulaşımı sağlayan motosikletler cezbedici olmaya devam edecek...
-
kawasaki er5
yamaha xjr 1300
-
Devletin vatandaşını nerde yakalarsam öperim anlayışını yansıtan bir dizi artırılmış ceza örnekleri daha....
Avrupada olan ve ülkemize hiç gelmeyen sol şerit minumum 90 km hız uygulaması ve bunun gibi binlerce gerçekten biz vatandaşlar düşünülerek hazırlanmış bir taslağı hiç bir zaman göremeyeceğimizi biliyoruz, peki madem viyana trafik kurallarının bir kısmını alıyorsunuz sayın devlet büyükleri de neden tamamını alıp en az avrupa da yaşayan insanlar kadar biz Türk insanına da değer vermiyorsunuz yoksa bu devleti yöneten sayın büyüklerimiz bu ülkenin vatandaşları değilde muz cumhuriyetinden mi geliyorlar....
-
* EHLİYETLER DEĞİŞECEK: Sürücü belgesi sınıfları ve bu sınıflar ile kullanılabilecek araçlar, BM Viyana Karayolu Trafik Sözleşmesi ve AB mevzuatına göre düzenlenecek.
* EHLİYETSİZ ARAÇ KULLANANA 1 YILA KADAR HAPİS: Sürücü belgesi olmaksızın veya sürücü belgesi geri alındığı halde araç kullanan kişi 1 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Eskiden bu durumdakiler 1 aydan 2 aya kadar hapis istemiyle yargılanıyordu. Araç kullanırken sürücü belgesini yanında bulundurmayanlara 125 YTL idari para cezası verilecek.
Yılan hikayesi...
-
bende bu kurallara uydurmak icin yaptırımlardan once ilk başta guzel bi eğitim verilse çok daha iyi olur
şahsi duşuncem
alkol alan bi insanın kafasından ceza geçer mi ??
isterse 5000ytl olsun
-
engineng adlı üyeden alıntı
bende bu kurallara uydurmak icin yaptırımlardan once ilk başta guzel bi eğitim verilse çok daha iyi olur
şahsi duşuncem
isterse 5000ytl olsun
Zaten olması gereken alkolü almadan önce cezayı düşünmek olmalı
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
engineng adlı üyeden alıntı
şahsi duşuncem
isterse 5000ytl olsun
Benim aklımdan alacağım ceza geçiyor. Sırf bu sebeple bile alkol gecelerimde hep taksi, dolmuş, otobüs veya yürüyüş yöntemlerini kullanıyorum.
Benim merak ettiğim başka bir konu var. Bölünmüş yolda 110 hız sınırı var deniliyor. Otoyoldaki hız sınırı 120'den 110'a düşürülmüş mü oldu? Yoksa şehir içinde bölünmüş yollar mevcut, orada 50-70'den 110'a mı çıkacak?
-
Şehir içinde 110'a çıkmaz . Şehirler arası karayollarında 110 sanırım. ŞEhir içi 50 zaten o değişmiyor. Otobandan bahsetmemişler hiç
Cygnus Rs | CBF150 | RRaptor | CBF150 | GT250 |...
-
Cezaların artmasına sevindim fakat bizim insanlarımız trafikte o kadar sakat araç kullanıyorlar ki. 110 km fazla :S 90'da kalmalıydı....
-
Belediyeler ceza yetkisi düşündürücü. Siyasi etkilere ve çıkar ilişkilerine çok açık bir yapı çünkü.
-
arkadaşlar ehliyetsiz araç kullananlar 1 yıl ile yargılanacak ve sonunda bu 1 yıl günlüğü en az 20 liradan olmak şartıyla paraya çevrilecek buda 7300 lira eder delikanlı olan ehliyetsiz kullanır şimdi iyi bir motor parası yahu
-
Belediyelere yetki verilmesi kötü oldu gerçekten.
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
Şimdi mesela İzmir'deki Altınyol veya Ankara Asfaltı bölünmüş yol sayılıyorsa orada 70 km/saat hız 110'a mı çıkacak diye bir soru sorayım.
-
Şehirler arası karayollarında aksini belirten bir işaret yoksa 90 km/s zaten. 110 olacak o.
70 ile belirtilen yerler 70 olmaya devam edecek.
-
Yıllar önce trafik cezalarına biraz fazla geyik bir çözüm önerisi sunulmuştu
Tez: İnsanların trafikte derdi para değil, zaman
Çözüm: Para cezaları zaman cezalarına çevrilsin
Uygulama:
Hız sınırını %30'a kadar aşanlara 1 saat,
Hız sınırını %60'a kadar aşanlara 2 saat bekleme,
Kırmızı ışıkta geçene aralıksız 10 defa kırmızı ışıkta bekleme,
Geçiş kurallarına uymayanlara 1/2 saat bekleme,
Alkollü araç kullanana kanındaki alkol oranı yasal limitlere düşünceye kadar aracın içinde sızma cezası....
-
gittardando
Abi aman sus sus yaparlar bunlar kötü olur sonra Paradan daha kıymetli vallahi zaman
-
İzmirli35 adlı üyeden alıntı
Güzel olmuş ama bakalım ehliyet değişimini kaç yılda bitirebilecekler
Evet kurallar iyi ama değişim baya uzun sürecek gibi tabi bir zorunluluk getirmezlerse...
-
arkadaşlar hız limitleri acaib yani ben daha 2 gün önce yedim 237 ytl bilesiniz norma yolda sınız 78 imişben 93 le radara yakalanmışım bilesinizzzzzvalla polis memuru bile acıdı radara yakalanmama kayıt olmasa bakacaktı çaresine adamcağiz yani polis arkadaş derki
adam 140 kadran koymuş motora diyorki sonra 78 den fazlası ceza
valla polisin bile içine sinmedi yazdığı ceza ama ne yabsın görev
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)