Michelin'den Patlamayan Lastik
-
Süper Moderatör
Reklamlar
-
performansda dusus olabilir ama heralde koskoca fabrıka dusunmustur bişiler inş bıraz antıpatık duruyo acıkcası ben begenmedim
-
Yanlar acık kalıcaksa bu lastikler nasıl temizlenecek
Bedenimdeki Ruhun ^3^ günlük sahibiysem istedigim gibi yaşarım.
-
-
Lastikte yanak yok. Hoş durmuyo. Arap sabunuyla şööölllle bi silcen,
simsiyah çıkcak. Neymiş bu böyle...
Ne yöne dönersen dön, arkan her zaman arkandadır.
Okyanus43
-
bu lastik kesinlikle tutmaz.çünkü arabaya lastik havasının verdiği bir esneklik vardır.bu kaybolunca arabaya çok sistematik bir amartisör ekipmannı kurmak lazım yoksa rahatlık adına bir şey kalmaz
-
derya_motor adlı üyeden alıntı
bu lastik kesinlikle tutmaz.çünkü arabaya lastik havasının verdiği bir esneklik vardır.bu kaybolunca arabaya çok sistematik bir amartisör ekipmannı kurmak lazım yoksa rahatlık adına bir şey kalmaz
Foto.lardan da görüngüğü gibi lastikler esnek.viraj mı alıyor slalom mu yapıyor foto.larda her neyse orada havalı lastikler kadar esneyebildiğini görebiliyoruz.Hatta ufak bir basamak tarzı birşeyde duruyor lastik gayet esnemiş.Tabii kide böyle bir proje iyice testleri yapılmış bit şekilde piyasaya çıkar sonuşta böyle projeleri bir tek mühendis değil koca bir takım yapıyor.(Test pilotlarından , reklam ve pazarlamasını yapacak kişiler vs... buna dahil.)
Şunuda eklemek istiyorum lastiğin teknik verileri değilde bana şekli tipi çok tipsiz geldi...
-
arkadaşlar tabiki lastik bu şekilde yanaksız olarak piyasaya çıkmayacak, sadece gösteri, demo yaptıklarından yanaksız üretilmiş.
-
çok acayip bişe.patlamama olayı hoş yanlız tip olarak hoş değil
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
-
düzü tamam da motorlar için nasıl olacak ? oval lastik üretirler mi acaba ? Yatamadıktan sonra neyleyim patlamayan lastii
-
snc-tr adlı üyeden alıntı
arkadaşlar tabiki lastik bu şekilde yanaksız olarak piyasaya çıkmayacak, sadece gösteri, demo yaptıklarından yanaksız üretilmiş.
Nereden biliyorsunuz? Merak ettimde hangi kaynaktan?
-
tipi sorun olmaz herhalde yanına bir şeyler yapılabilir yaplanabilir normal lastik gibi yanak yapılabilir ya da farklı bir şeyler belki değişik jant kapakları vs.
-
benim farkettiğim bu araba bu yeni sistem lastikle çok yakar..yakıt sarfiyatı artar.. yere sürtünme ,normal lastikten fazla gözüküyor çünkü
-
superzzt adlı üyeden alıntı
Nereden biliyorsunuz? Merak ettimde hangi kaynaktan?
Bu resimler lastiğin çalışma mekanizmasını göstermek için çekilmişlerdir ve 2005 yılına aittir. Tahmin ediyorum ki geliştirme süreci devam ediyordur.Kaynak konusuna gelince size cem yılmaz eşliğinde cevap vermek isterdim esasen ama sadece çok basit, düz mantık yürüttüm, sonuçta bu şekilde kullanılacak lastiğin içine kaçabilecek taş vb. herşey lastiğin çalışma dinamiklerini etkileyeceğinden illaki bu sorunun önüne geçmek için yanaklı üretilecektir.
-
bu lastik düz yolda iy güzel gidiyor ama ıslak zemin yada buzlu zemin performansı nasıl olurdu acaba sanırım daha iyi olurdu yere değen alan normal lastikten daha fazla
ama kötü yanı
1. bu lastik hemen biterdi ince bi yapıya sahip bizim türkler bunu o üstündeki kılcal tutanklar üzerinde bile götürür hatta bunlar palet gibi der denize bile sokar türk aklı işte ... hatta düz bi yapısı olduğundan yağışlı hawalar için su tahliye kanalları yetersiz kalır... oval lastikte bu daha kolay..
2.bu arabalarda yakıt artışına sebep olur
3.bu lastiği değiştirme işi nasıl oluyor acaba lastikçide patlak lastik derdimiz olmaz ama bi lastik içinde bi kaç milyarı bırakmayalımda sonra....
4.sanırım düşünürsek daha bu maddeler uzar gider:D
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
-
Eski bir bulus aslinda Elint dedigi gibi bundan 3 sene evel basinda duyrulmustu fakat sonra pek uzerinde durulmadi. Belki daha teknik lastiklerin dogusu icin oncu fikir olabilir ilerde
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
ELINT adlı üyeden alıntı
bende tanıdık geldi demiştim meğersem
-
cok güzel tasarlamışlar.. bence tutar bu lastik...
[B][COLOR="DarkRed"]Tecrübeler en iyi öğretmenlerdir. Yalnız masrafları biraz çoktur.[/COLOR][/B] :) :)
-
ELINT adlı üyeden alıntı
3 yıl öncekimi?Demekki bazı dejavantajları bulunduki üretilmedi.
lezzet gider,mesuliyet kalır...
-
Bu yenilikle birlikte lastik yanaklarına arap sabunu devride kapanmış oldu.herkese hayırlı uğurlu olsun.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)