Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu

Kuralkan'dan iki dev hamle

REKLAM ALANI
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Arkadaşlar bu işin adı HÜLLE

eskiler buna böyle diyor

Şimdilerde biz buna kitabına uydurma diyoruz

Şöyleki Hyo nun bir anlaşması var

Kanuninin de daha güzel bir teklifi

Bu durumda devreye S&T adı giriyor

Mal aynı mal ama isim S&T_KANUNİ

Motor aynı motor ama hyo değil

Varmı başka kafanıza takılan bişii

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    600cc
    Kanuni daha iyi sartlarla S/T'nin motor distributorlugunu almis olabilir.. ama su var: bu adamlar arastirmislar mi acaba Turkiye'de kac kisi Kanuni yazan bir motora Hyosung'a simdiye kadar verilen paralari verir? 250cc icin 8900 ytl, 650cc icin 14,000 ytl?

eger son anlasilan durumdaki gibi Hyosung markasi oldurulecek ve ayni motoru ST markasiyla Kuralkan satacaksa... bence satislari baya duser. Global'e olan kismi guven bile 3-4 yilda zar zor olusuyordu. simdi bu marka degeri yok olacak.
    [COLOR="Sienna"]Acta est fabula.[/COLOR]

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Belçika´daki Türk işadamı 250 milyar liraya satın aldığı Ferrari´sine "Çok benzin yakıyor" diyerek LPG taktırmak istedi. LPG tesisatını bir türlü takamayan Türk oto tamircileri, İtalyan devinin Brüksel temsilcisinden yardım isteyince olay patlak verdi.

Dünyanın en lüks otomobillerinden biri olan Ferrari, sayısız ülkede satılıyor. Firmanın müşteri profili belli. Lüks otomobile girdiği için fiyatları Türkiye´de özellikle yüksek. Her parayı veren de Ferrari sahibi olamıyor. İşte böyle sıkı "satış kuralları" arasında İtalya´nın dünyada bilinen bir numaralı markası Ferrari, inanılmaz ama gerçek türünden bir olay yaşadı. Olayın kahramanı bir Türk. Geçtiği yer de Belçika. Bu ülkede yaşayan ve tekstil işiyle uğraşan Uğur C., iyi para kazanmaya başlayınca kendisine bir Ferrari satın aldı.

İkinci el, 10 yaşında bir Ferrari Testarossa... Ancak bir süre sonra pişman oldu. Çünkü kırmızı, alev gibi otomobili çok fazla benzin tüketiyordu. Türk işadamının da aklına, anavatanından esinlendiği bir fikir geldi. Ferrarisine LPG yani otogaz taktıracaktı. Soluğu hemen bir oto tamircisinde aldı. Gent kentindeki tamirci, yakın bir Türk arkadaşıydı. Aracı inceledikten sonra tamirci Türk LPG tankını nereye takacağını bulamadı. Bunun üzerine Belçika´daki Ferrari merkezini aradı. Duyduklarına inanamayan yetkililer, "Siz aracı teslim alın. Biz hemen geliyoruz" dedi. Ve yetkililer hemen aynı gün soluğu söz konusu tamircide aldı. Böyle bir olayı ne duyduklarını, ne de gördüklerini söyleyen Ferrari yetkilileri, bu olayın şirket prensiplerine temelden ayrıkı olduğunu söyledi. Şirket yetkilerine dayanarak da Türk işadamı Uğur C´nin ödediği 145 bin euro´yu vererek Ferrari´yi geri aldı!

TANKI TAKAMAYINCA...

Satış mukavalesi iptal edilen evli ve üç çocuk babası Türk işadamı, müthiş fikrinden bir gün sonra otomobilsiz kaldı. Konuyla ilgili görüştüğümüz işadamı, iş bağlantıları ve Belçika´daki çevresini riske atmamak için fotoğrafını çektirmek istemedi.

"İLK KEZ YAŞADIK"

Biz de Belçika´daki Ferrari yetkilileriyle görüşmeye gittik. Olayı doğrulayan Ferrari-Belgium Francorchamps Satış Müdürü Roger Van Peteghem da LPG takılmasına müsade etmeleri halinde markalarına prestij açısından büyük zarar geleceğini söyledi. Van Peteghem, "Belçika piyasasında 47 adet Ferrari var. Ferrari sahipleri bellidir. Müşterilerimiz hakkında bilgi veremeyiz. Müşteriler arasında ayrım yapmayız. Ancak Ferrari´ye özellikle manevi yönden zarar verecek durumlara kesinlikle izin vermeyiz. İlk defa böyle bir tecrübe yaşadık. Bu tecrübeden sonra şimdi çok daha dikkatli davranıyoruz" dedi.

Haber: Sabah gazetesi

bu haber geldi aklıma...

Hyosung Ferrarı olmasada bir karizması bir performansı var...

aslanı kediye boğduracaklar galiba...Hyosung ruhuna el fatihaa...

trasher hocam yerli malı yurdun malı...herkes onu kullanmalı...hayırlıı olsunn efemm...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250r "Siyah"
    Bu durumda hyosung sahipleri kotu etkilenicekmi yoksa bu işin ucu onlara dokunmayacak, sadece şirket içinde mi etkili olcaka asıl onemli soru bu.

Sonucta kendi şehrinizdeki hyosung yetkili bayii ve servisi Muhtemelen yine hyosung servisi olarak kalacaktır ve siz yine oraya gitmeye devam edersiniz, ve sizi etkilememiş olur, bu mumkunmuki
    [MT-BerkaY] - 2008 Ninja 250R - bikepics.com/members/croner_berkay

gittardando - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha APX-5NA , Yamaha YFL-211S
    Alıntı Prometheus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hyosung ve Husqvarna motosikletleri bundan böyle Kuralkan güvencesi ile Türkiye'de.
    Güvence ve Kuralkan? yada güvence ve Kanuni? Şimdi bizim başlangıçta bisiklet, devamında Mobylette, sonasında yeni Kanuni servisleri artık Hyosung servisi mi olacak? ben vazgeçtim abi Aquila'dan
    ...Sergerdan...

trasher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT250R
    bu haber geldi aklıma...

Hyosung Ferrarı olmasada bir karizması bir performansı var...

aslanı kediye boğduracaklar galiba...Hyosung ruhuna el fatihaa..

trasher hocam yerli malı yurdun malı...herkes onu kullanmalı...hayırlıı olsunn efemm...
    mete abicim canım abim Kanuni bnden ve hyo sahiblerinden uzak dursun zaten servislerden çekeceğimiz kadar çektik nelerle uğraştık kimlere güvendik neler çıktı neler yaşadık ben bidaha bukadar emek vermem tabii bu haberler doğruysa...

kanuniyide bırak seven sevsin madem yerli malı diosu sana ozaman 2009 model bir aquila yakışır...

Alıntı harbiturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bu işin adı HÜLLE

eskiler buna böyle diyor

Şimdilerde biz buna kitabına uydurma diyoruz

Şöyleki Hyo nun bir anlaşması var

Kanuninin de daha güzel bir teklifi

Bu durumda devreye S&T adı giriyor

Mal aynı mal ama isim S&T_KANUNİ

Motor aynı motor ama hyo değil

Varmı başka kafanıza takılan bişii

benimde demek istediğim bu yani alphasports gibi olacak veya kinetic gibi olacak motor şaşi kaporta ıvır zıvır aynı sadece stickerları farklı olacak... yinede Global'in bu tekeli elinde bulundurmuş olması gerekiyordu sanırım onlar bu işten bi noktada vazgeçmiş görünüyorlar hiçbir açıklama gelmemesi ise çok üzücü...
    [COLOR="Black"][B][FONT="Comic Sans MS"]yellow storm[/FONT][/B][/COLOR]

Motosikleti
    Alıntı trasher adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mete abicim canım abim Kanuni bnden ve hyo sahiblerinden uzak dursun zaten servislerden çekeceğimiz kadar çektik nelerle uğraştık kimlere güvendik neler çıktı neler yaşadık ben bidaha bukadar emek vermem tabii bu haberler doğruysa...

kanuniyide bırak seven sevsin madem yerli malı diosu sana ozaman 2009 model bir aquila yakışır...

...
    abi makinan satarsan ben talibim...2500 gayme tiko çalışır...

fazla etmez sonucta Kanuni bu gardaşım...

Konuyu Toplam 2 üye okuyor. (2 Kayıtlı üye ve 0 Misafir)
    mete_han, GLOBAL

Global yetkilisi...huuu..okuyon okuyon bizim gibi sende olayları nettenmi takip ediyon...yav arasanıza Koreyi...

üzerinize kuma geldii huuu...uyanınn...kumayla iyi geçinin...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

Motosikleti
    şimdi yok
    ben o firmaların yerinde olsam kanuniye bir tek civata bile vermem nedenini soran yada bana kanuniyi savunan olursa inanın çok pişman olur bir anlatmaya başlarsam
    ALLAH YÜRÜ YA KULUM DEDİ MOTORUMU SATTIM :salut::queen::flower::sunny:::unsure::::whip::::146::

mimarsuat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni 250 c
    Yaklaşık 3 yıldır Kanuni 250 C (chopper dedikleri ama cruiser olan) modelini kullanıyorum. Servis sorunu da oldu, parça sorunu da...
    Öte yandan, servis dediğiniz nedir ki? Zaten motor tamir etmeyi bilen adama, yetki verip iş yaptırmak.
    Ne zaman bir servisle ya da yedek parçacı ile sorunum olsa, derhal Kanuni'ye mail atarım, ya da faks çekerim. Asla sert konuşmam, sadece ne yapılmasını istediğimi net bir şekilde anlatırım.
    Bugüne kadar ne dediysem yaptılar.
    Servisler de bu huyumu bildiği için ilgilerini eksik etmezler.
    Benim motorum servise girer, bakımı yapılır, bir sonraki servise kadar bir daha arıza yapmaz. Bir kere yaptı, kıyameti kopardım.

Her serviste ortalama 80 ytl para öderim.
    Motor da 33.000 km oldu şu sıralar.
    Herkesin "iyi usta" dediği servis de görmedim. Biri beğenir, öbürü adam yerine koymaz.
    Durum böyleyken, bence servis olayında biraz fazla "kesin yargı" yapıyoruz.

Servis kötüyse, adam etmek sizin elinizde. Hiç çekinmeyin, yazın usturuplu bir yazı, bakın nasıl yola geliyorlar. Zira, yola gelmeyen üreticinin sonu Tüketici Mahkemesi'dir. Hiçbir marka uğraşmak istemez.

Not: Adımdan da anlaşılacağı üzere mimarım, motor firmalarında çalışmıyorum. Hiçbiriyle akrabalığım ya da arkadaşlığım da yok.

Sevgiler
    iki teker, çok gider...

Motosikleti
    GT250R
    2500 gaymeye sana grenajları söker veririm cbf ye takar gezersin doğan görünümlü şahin hesabııı muahahahaha :D

işin şakası ben motorumu sattım şuan yeni bir motor için beklemedeyim bu olayları da çok yakından takip ediyorum umarım bu saçma sapan anlaşma (ne olduğu belli olmayan) Global ve Hyosung u ayırmaz. Kanuni Globalin yükselttiği bizimde onu koruyup yukarılara taşıdığımız MARKA değerini düşürecektir kim nederse desin Kanuni hk fikirlerim değişmez Korelilerin böylesine büyük bir hata yapacağı aklımın ucundan geçmezdiii...

retox70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Global yetkilisi...huuu..okuyon okuyon bizim gibi sende olayları nettenmi takip ediyon...yav arasanıza Koreyi...

üzerinize kuma geldii huuu...uyanınn...kumayla iyi geçinin...
    çok güzel
    bu arada gidonda sağ kumanda panelindeki kırmızı düğme abi fazla kurcalama

Motosikleti
    Alıntı mimarsuat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaklaşık 3 yıldır Kanuni 250 C (chopper dedikleri ama cruiser olan) modelini kullanıyorum. Servis sorunu da oldu, parça sorunu da...
    Öte yandan, servis dediğiniz nedir ki? Zaten motor tamir etmeyi bilen adama, yetki verip iş yaptırmak.
    Ne zaman bir servisle ya da yedek parçacı ile sorunum olsa, derhal Kanuni'ye mail atarım, ya da faks çekerim. Asla sert konuşmam, sadece ne yapılmasını istediğimi net bir şekilde anlatırım.
    Benim motorum servise girer, bakımı yapılır, bir sonraki servise kadar bir daha arıza yapmaz. Bir kere yaptı, kıyameti kopardım.

Herkesin "iyi usta" dediği servis de görmedim. Biri beğenir, öbürü adam yerine koymaz.

Servis kötüyse, adam etmek sizin elinizde. Hiç çekinmeyin, yazın usturuplu bir yazı, bakın nasıl yola geliyorlar. Zira, yola gelmeyen üreticinin sonu Tüketici Mahkemesi'dir. Hiçbir marka uğraşmak istemez.

Not: Adımdan da anlaşılacağı üzere mimarım, motor firmalarında çalışmıyorum. Hiçbiriyle akrabalığım ya da arkadaşlığım da yok.

Sevgiler

ya bir mimar neden KANUNİ kullanır...bence bu bir tez konusu...motordan anlamak anlamamak meselesi değil...zevk tercih meselesi...onada saygı duyarım...ama Mimar demek yapı sanatıyla uğraşan bir sanatcı gibidir...zerafet mühendislik tasarım kıvamını tutturup birşeyler üretir...

yani seçicidir...hem algıda seçici hem tüketimde...

Bir mimar Kanuni kullanmamalı...ben garipsedim...Bir mimar mükemmeliyetci olmalı...en iyiyi seçmeli...

2500 gaymeye sana grenajları söker veririm cbf ye takar gezersin doğan görünümlü şahin hesabııı muahahahaha :D

işin şakası ben motorumu sattım şuan yeni bir motor için beklemedeyim bu olayları da çok yakından takip ediyorum umarım bu saçma sapan anlaşma (ne olduğu belli olmayan) Global ve Hyosung u ayırmaz. Kanuni Globalin yükselttiği bizimde onu koruyup yukarılara taşıdığımız MARKA değerini düşürecektir kim nederse desin Kanuni hk fikirlerim değişmez Korelilerin böylesine büyük bir hata yapacağı aklımın ucundan geçmezdiii...
    heee...sen sattın kurtuldun tuzun kuru tabi..hadi sende fazer patlat...diğerleri gibi...herkesin aldığı motör iyi motördür...sende kandın hormonlu patdis gt250 ra dimi...

Alıntı retox70 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok güzel
    bu arada gidonda sağ kumanda panelindeki kırmızı düğme abi fazla kurcalama

parmağıma ip taktım...hatırlamak adına...

Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250r "Siyah"

Bir mimar Kanuni kullanmamalı...ben garipsedim...Bir mimar mükemmeliyetci olmalı...en iyiyi seçmeli...
    Benim Hedefim Mimarlık, Diğer hedefimde gt250R, bence tutuyolar en azından hayallerim tutuyo birbirini
    [MT-BerkaY] - 2008 Ninja 250R - bikepics.com/members/croner_berkay

asm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    Hyo'yu sattıracaksın ha Mete abi bize

Kymco topigimize girip Kymco'cuları Honda'ya yönlendirdiğin gibi

Biz Kanuni ile el sıkışmaya hazırız. Ama 3-5 şartımız var.Şartlar olgunlaşınca düşüneceğiz
    Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.

Motosikleti
    şimdi yok
    Alıntı mimarsuat adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Sevgiler
    emin ol mimarsuat sen çok şanslısın
    ALLAH YÜRÜ YA KULUM DEDİ MOTORUMU SATTIM :salut::queen::flower::sunny:::unsure::::whip::::146::

Motosikleti
    GT250R
    heee...sen sattın kurtuldun tuzun kuru tabi..hadi sende fazer patlat...diğerleri gibi...herkesin aldığı motör iyi motördür...sende kandın hormonlu patdis gt250 ra dimi...

yok ben özel bir sebepten dolayı sattım yoksa satmaya hiç mi hiç niyetim yoktu. Bir süreliğine beklemedeyim ama 600RR almak istiyorum

Yok mu bir gelişme açıklama bizim forumda sorun var olcayı gören var mı?

johnny_rook - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yok ben özel bir sebepten dolayı sattım yoksa satmaya hiç mi hiç niyetim yoktu. Bir süreliğine beklemedeyim ama 600RR almak istiyorum

Yok mu bir gelişme açıklama bizim forumda sorun var olcayı gören var mı?
    Gökhan kanuni bizim siteyide aldı galiba ?

motorcuq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2005 model HONDA CBR 600 RR ve mondıal 150 zat
    puro bisikletcilere deyil yeni biyapılanma yaptılar artık kanuni yetkili servisiservisleri yibada ki saçmasapan bisikletçilerdeyil bunu bilen kişiler tarafından yapılıyor ankarada ben şimşek motorsiklet olarak hizmet vereceğim inşallah sizlere yardımcılacagım kanuni olarak yanlızca bizi bıraktılar diğerleri iptal oldu bunun nedeni ise mondial servisi olarak ankarada en başarılı olmamızdan kaynaklandı ve 600 cc ve üzeri motorları tanımamızve teknik bilgilerimizinvete ciddi hizmet vermemiz neden oldu.

retox70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Topik konusu ile ilgili link.
    http://motoron.com.tr/Content.aspx?hid=382

Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Hyosung ikinci elinde patlama yaşanacak gibime geliyor.
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)