şaka bir yana ama ben bmwlere hasta olan biri olarak cidden içim gitti.ben orda olsam kesin aç gözlülük yapar hepsini kaçırmaya kalkardım.
NOT:Ayrıca bu motorların anahtarları üstündemi ki bu millet götürüyor
benim asıl gözümün kaldıgı konu o denizin altında konteynırlerın içinde kuzu kuzu yatan bmwlerde hadi karaya gidenleri adılar ama ya denizin dibindekilere ne olcak.
yazık günay valla. öyle makinalar denizin altında nasıl çürütülür yaa. monalisanın resmini, göktürk hitabelerini, vs.. gibi eserleri denizin altında bırakmak gibi birşey.
düşündükçe delircek gibi oluyorum. öyle motorlar denizin altında çürüyüp gitcek yaa.
inan ingiltere şöyle 1000 km gibi bir uzaklıkta olsa takımları alıp dalıcam denize
inanın amaç ordaki motorun benim olması degil ama bu bir tarihi eseri denizin dibinde bırakmak gibi birşey.
birileri o motoru denizden çıkartıp binlerce km yapmalı bütün avrupayı dolaşmalı. o makinalar denizde çürümeye terk edilcek makina degil. inanın bir yamaha olsa suzuki olsa hiç takmazdım ama bu makinalar gerçekten farklı
Şu an tersanede stajdayım, bizim kaptanlara sorarım yarın ne zaman motosiklet yüklü bir konteyner gemisi uygun bir sahilden geçecek diye, ona göre "MT Denizden Baban Çıksa Bin Buluşması" düzenleriz
alp_tunay abi bikaç gemi mühendisi ile konusmak lazım bu işi yapalım abi istanbulda açarız tıpasını Artvinde batar O taraflar benden sorulur elint de dalmayı seviyo o dalar bağlar biz çıkartırız
1000cc benim ona göree sonradan sakata gelmeyelim
çalıştığım şirketinde 15 ton tütünü vardı o gemide..i.neler onlarıda sarıp sarıp içiolardır
:bounce: benimde artık bir motorum var[FONT="Arial Black"][/FONT]
Hasar almamış halde görünenler var. Sanki siparişmişte adamlar adres olarak sahil demişler. Mürettebattan kimseye birşey olmamıştır umarım.
Denizden çıkanı alabilmek uluslararası deniz yasaları ile mi yoksa İngiltere'nin ulusal yasaları ile mi alakalı o konuda biraz kafam karıştı. Bu konuda bilgisi olan varsa ve beni aydınlatırsa çok sevinirim. Teşekkürler...
Tüm dünyada öyle diye biliyorum....
Denizden ne bulsanız sizin oluyor yani...
Ben oraya dalış düzenleyebilirim ama sponsor lazım
[B][COLOR="Red"]"Kendinizi Cesurca Gösterin! Trafikte Farkettirin! Yaşamanız Sadece Buna Bağlıdır!!!"[/COLOR][/B]:bounce:
mayın döşeyelim sahil kesimlerine.Nöbetleşe bekler birbirimize haber veririz batan oldumu.
Sevgili arkadaşlar,
Şu yağma olayında sahiplik konusunu merak edenlere biraz açıklama yapayım dedim.
Türk kanunlarında denizden bulduğun senindir diye bir durum yok. Sahiplenmeye kalkan olursa bu gibi durumlarda iş mahkemelik olabilir.
Uluslararası kanunlara göre ise, bu malları denizden çıkaranlar 2 yol izleyebilirler. malları kullanıp bitirirler ve suç işlemiş sayılmazlar. Haberim yoktu demeleri yeterlidir savunma olarak.
ikinci yol daha garantilidir. Tutanak tutturup ben bunu denizden çıkarttım, şu kadar zorluk çektim, şu kadar para harcadım, hatta zarar gördüm dolayısı ile 100 000 $ kurtarma parası talep ediyorum diye bir belge doldurabilir. Bu durumda şirket malın kendisinden daha fazla tutan bu meblağı ödemeyip bırakabileceği gibi, anlaşma yoluna da gidebilir.
En önemli nokta ise: bu tip durumlar armatörlerin ve yük sahiplerinin en istemediği durumlardır. Bir gemi batacak ise açık denizde batsın derler. Böylelikle sigortadan her türlü ziyanlarını karşılarlar. Bu durumda ise, kayıp miktarını bildirip (Para Olarak) malların cinslerini, numaralarını falan saklı tutabilirler. Yani bildirmezler ki sigortadan para alabilsinler. Yine de, bulanlar ve özellikle etrafta kimse yokken bulanlar üzerlerinde hak iddia edebilirler, hukukidir. Malın eski sahibinin malın kendisinin olduğunu söylemesi bir şeyi değiştirmez. Bulan, ben bunu denizden kurtardım ve kurtarma bedelini talep ediyorum, o da şu kadardır diyebilir. Her durumda, sahiplik belgesi çıkarılır ve şahıs malın sahibi olur. Ancak bu Motor olunca Ruhsat çıkarması vs. uzun işlemler alabilir. Özellikle, motorun numaraları firmaca kabul edilip ifşaa edilmez ise, ruhsat için sanki yeni bir motor üretmişsin gibi muamele görebilirler.
sonuç olarak, böyle bir enteresan olay bir nevi piyangodur diyebiliriz
Poturdak
Türkiye'de olsa herhalde kan çıkar
[COLOR="Red"]MOTOSİKLETİ FARK EDİN.
HAYATIMIZI KORUYUN.
600RR[/COLOR]
Muzaffer Ağabey açıklama için teşekkürler.
HHooooorrttttlllllaaaaaaaaa
Dur, dinle. Hep konuşursan hiç bir şey duyamazsın.
http://www.inciswf.com/korkuttunpic.swf
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)