Motosiklet tescilinde kask zorunluluğu...
Reklamlar
-
Osmaniye Emniyeti, kazalardaki ölüm ve yaralanmaları önlemek için harekete geçti
Osmaniye'de, 2006'da yaşanan ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının yüzde 61'nin motor ve motosikletle meydana gelmesi, bu kazalara karışan sürücülerin yüzde 92'sinin de kasksız olduğunun ortaya çıkması üzerine Emniyet Müdürlüğü yeni bir uygulama başlattı.
Yılbaşında devreye giren uygulama uyarınca, yeni alınan veya ikinci el motor ve motosiklet türü araçların trafiğe kayıt işlemleri sırasında, araç sahiplerinin kask satın aldıklarını belirten faturalarını emniyete bildirme zorunluluğu getirildi.
Böylece, en azından trafik tescil işlemi yapılan motor ve motosiklet sahiplerinin kask sahibi olması ve araç kullanırken kask takmasının sağlanması hedeflendi.
Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'nün uygulama öncesi görüş sorduğu Emniyet Genel Müdürlüğü de, AB ülkelerinde motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine, kask ve koruma gözlüklerinin birlikte satılmasının zorunlu olduğunu hatırlattı. Osmaniye Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, "Kentte 20 bin dolayında motosiklet var. Kasksızlığın neden olduğu ölümle veya yaralamayla sonuçlanan kazaların önüne geçebilmek için bu uygulamayı başlattık" dedi.
Kaynak: Milliyet
TOLGA ŞARDAN Ankara
Reklamlar
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
İyi güzelde tescile giderken kask gözlük bulmak çok zor değilki..Önemli olan bilinçlendirmek vede halkı soymak uğruna gümrükleri ve vergileri astronomik rakamlara getirmemek gerekir..
-
Görüşlerimi biliyorsunuz tekrardan yazmayım uğraştırmayın beni....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
Gerçekten de çok duyarLı ve örnek oLması gereken bir uyguLama.Bence ehliyeti oLmayanLara da motosikLet satıLmamaLı..!
Born To Be wild,Live to Ride...
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
Eşşeğe altın semer vurmuşlar vatanım vatanım demiş !
işin espirisi bir yana Eğitim şart Kask zorunluluğu getirirlir peşine kasklara zam getirilir bide Kask a ÖTV koydunmu Tam olur "Kusursuz Plan" gibi bişi çıkar ortaya.
-
Süper Moderatör (BBRR)
ben bu başlığı görmemişim bugün bana gelen bir pm ile ilgilenirken Erhan gösterdi.. Bu nasıl iştir anlamak mümkün değil devletin memuru yasa koyucu değil yasayı uygulayıcıdır..Bu işgüzarlıktan başka bişi değildir ..kaçınızda kaskınızın faturası var
ben her motor alırken yanında bide kask almak zorunda değilimki .. böyle saçma iş olmaz .. zaten aklı başında birisi çok güzel bir pm atmış bana adını vermiyorum ama PM yi aynen yayınlıyorum ..
Sayın Halil Yılmaz,
(Osmaniye Emniyet Müdürü)
Motosiklet sürücülerinin kask kullanması yasal bir zorunluluk ve kaza sırasında can güvenliği açısından önemi tartışılmaz bir gerçek. Bir motosiklet sürücüsü olarak kesinlikle kasksız yola çıkmam ve çıkılmasına da taraftar değilim. Ancak yaptığınız uygulama hukuken yanlış; motorlu araçların tescillerinin nasıl yapılacağı 18.7.1997 tarih ve 23053 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 28 ila 35. maddelerinde açıkça belirtilmiş bulunmasına, bu maddelerdeki hükümlerde tescil için kask faturası ibraz etme gibi bir zorunluluk bulunmamasına rağmen "ben bunu istiyorum yoksa tescili yapmam" diye diretmek bir hukuk devletinde kabul edilemez. Ülkemizde yasama görevi Anayasa ile TBMM ne verilmiş olup devletin memurları mevzuata göre işlem yapmak zorundadırlar. Memurlar mevzuatta yeri bulunmayan bir şeyi kendi kendilerine yorumlayarak yeni bir uygulamaya yol açacak şekilde işlem tesis edemezler. Bunun aksi durumda yapılan işlem ve uygulamalar İdare Mahkemeleri İle Danıştay tarafından iptal edileceği gibi uygulamayı yapan açısından da hukuki ve cezai sorumluluk yaratabilir. Açıklanan gerekçelerle tescil işlemi esnasında kask faturası ibraz etme zorunluluğu hakkındaki kararınızı bir kez daha gözden geçirmenizi dilerim. Saygılarımla,
bu aleni bir suç duyurusudur ..aleni bir yetki aşımıdır..bizler vatandaş olarak nasıl kanunsuz iş yapamazsak kanunları uygulamakla görevli kişilerde bu kanunlar yürürlükte olduğu sürece böyle bişey yapamazlar ..
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
adam kendi sağlığını düşünmüyorsa kimse düşünmesin.bence çok gereksiz bi uygulama 25 ytl ye bile fiber kasklar gördüm yumutta gibi vursan kırılır.adam göstermelik ondanda alabilir.ne anladım bu işten
-
arkadaşım polis burda yasa koymuyor var olan yasayı dile getiriyor.rakamlara bakın yüzde 61'i motor kazası.bazı şeyleri sık sık dile getirceksin ki halka empoze edebilesin.
türk polisinin herzaman arkasındayım
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler