Belediyeler çim sulamak yerine yolları suluyor, motorcular ölüyor
Reklamlar
-
30 Ağustos 2024, 15:38
Sahte çimin ilk masrafı daha fazlaymış. Düzenli temizlenmesi gerekiyormuş. Özellikle hayvan pisliği hemen temizlenmezse acaip koku yapıyormuş.
Reklamlar
-
30 Ağustos 2024, 15:57
hasmet adlı üyeden alıntı
Sahte çimin ilk masrafı daha fazlaymış. Düzenli temizlenmesi gerekiyormuş. Özellikle hayvan pisliği hemen temizlenmezse acaip koku yapıyormuş.
Sahte plastik çimde nedir yahu?
Belediye ne için var. Yaşanılan ortamları güzelleştirmek için var. Biz belediyelere ne için vergi veriyoruz bu işleri yapsın diye.
Her yeşil adanın sorumlusu var ilgilensin fıskiyelerin ayarını yapsın diye. Fıskiye ile sulanmayan yerler için de musluk ve yanına hortumda bırakılır oraları da hortumla sulansın diye.
Tabi belediyelerimiz eşe, dosta gelir olsun diye adam aldıkları için kimse nerede buranın sorumlusu demez zaten onu diyecek kişide arazidir.
-
30 Ağustos 2024, 18:49
espresso adlı üyeden alıntı
Koyunların, sığırların merada otladıkları ile bahçelerdeki zar zor yetiştirilen yapay çimler aynı değil.
Bizim müteahhitler yapay çimle beslenir. Çocukluğumda ve gençliğimde ineklerin, keçilerin, koyunların ne otladıklarını öğrenecek kadar çobanlık yaptım. O otlar, o yeşillikler bizim müteahhİTleri doyurmaz.
-
30 Ağustos 2024, 21:42
Koyunların, sığırların merada otladıkları ile bahçelerdeki zar zor yetiştirilen yapay çimler aynı değil. Koyunların otladığı oraların doğal bitki örtüsü, bahçelere ekilen de oraların doğası ile aynı olmayan tek tip bitkiler.
Burada bazı burjuva "doğal" bahçe bakim servisleri var, çim biçmek yerine bir sürü keçi getirip salıyorlar bahçeye, anında hiç ediyorlar çimleri. Velhasıl bal gibi de yiyorlar. Sonuçta taze bitki.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:21 ----------
Bu arada bazı çimler var, resmen halı gibi. Abartı değil. İlk gördüğümde eğilip dokundum bu gerçek mi diye. O kadar yoğun ve şekilli ki. Bir kaç komşuda var. Acaip bir şey.
Sanırım bakım ve görümleri daha zor, fiyatları da daha pahalı, daha sık kesim istiyorlar, bir de daha fazla hastalık vs. bulaşıyor. Ama görüntü muhteşem.
-
yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı
Her yeri beton yapın çamur olmaz, sulama gerektirmez.
Bizim neyimize gerek çim, yeşillik, ağaç bir sürü masraf sulaması, budaması.
Hayret yazılanları okuyorum da insanlar bu kafada olunca tabi bu işlerle uğraşanlar da angarya görüp böyle baştan sağma iş yapar.
Daha teknik çalışın, daha bilimsel olun, yeşil yeşillik sinir stres atar, hayat şartları belli herkes burnundan soluyor.
Neredeyse kavga çıkmayan konu yok.
Abi, yeşillikle sorunum yok, tabi ki yeşil iyidir ama bu iklimde sürekli sulama isteyen çimler ve narin çiçekler yerine her yerin iklimine uygun ne varsa o tür yeşillikler eksinler, sulamak ve sürekli bakım istemesin az masraf çıkarsın. Hem çim yeşilinin görüntü dışında bir faydası da pek yok gibi, refujdeki çimler yerine daha düzgün yeşillik bulsunlar artık o kadar ziraat mühendisi bitki bilimci falan var onlara sorsalar bulurlar.
-
Bir de en uyuz olduğum konu mok var gibi her yere palmiye dikmeleri. Nasıl bir ağaçsa Büyükçekmece'de de var İzmir Menemen'de de...
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Bir de en uyuz olduğum konu mok var gibi her yere palmiye dikmeleri. Nasıl bir ağaçsa Büyükçekmece'de de var İzmir Menemen'de de...
Bu toprakların en güzel en yakışıklı ağacı çınar ağacıdır. Palmiye çirkin bir ağaç bence.
-
Cyan adlı üyeden alıntı
Bu toprakların en güzel en yakışıklı ağacı çınar ağacıdır. Palmiye çirkin bir ağaç bence.
Palmiyenin bu topraklarla bir ilgisi yok ve hakikaten denyo görünümlü bir ağaç. Sanırım bizim cenah da abik gubik malı götürmek için palmiyeleri kullanıyor. Yol yok, altyapı yok, okul yok, ne var? palmiye var..
-
Abi, yeşillikle sorunum yok, tabi ki yeşil iyidir ama bu iklimde sürekli sulama isteyen çimler ve narin çiçekler yerine her yerin iklimine uygun ne varsa o tür yeşillikler eksinler, sulamak ve sürekli bakım istemesin az masraf çıkarsın. Hem çim yeşilinin görüntü dışında bir faydası da pek yok gibi, refujdeki çimler yerine daha düzgün yeşillik bulsunlar artık o kadar ziraat mühendisi bitki bilimci falan var onlara sorsalar bulurlar.
İyi de nasıl? Benzin koymadan giden araba bulsunlar gibi oluyor biraz bu. Yeşil görünen yapraklı bitki istiyorsak düzenli su şart. İzmir'de yazın yağış yok. Kaktüs ve dikenli çalılardan başka ne yetişecek? Ki doğal bitki örtüsü de o. (yüksek rakım ya da yağışa tesir eden dağ, tepe gibi coğrafi yapılar olmadığı müddetçe.)
-
Palmiyenin bu topraklarla bir ilgisi yok ve hakikaten denyo görünümlü bir ağaç. Sanırım bizim cenah da abik gubik malı götürmek için palmiyeleri kullanıyor. Yol yok, altyapı yok, okul yok, ne var? palmiye var..
Mahallemde bulunan ortaokulda bile palmiye ağacı var, saçma sapan her yere ekmişler.
-
Motoseverrr adlı üyeden alıntı
Mahallemde bulunan ortaokulda bile palmiye ağacı var, saçma sapan her yere ekmişler.
Ooo mahallen sanırım Tahiti'de
-
Ooo mahallen sanırım Tahiti'de
Ahh ahh abi keşke olsa ama maalesef Bursa'da yaşıyorum, bir bakayım dedim Tahiti'ye hayran kaldım .
-
bir keresinde manisa bb'ne görselli ve açık bir şekilde yazmıştım. ama bana ağustos ayında öğleden sonra saat 3 civarında yoğuşma olduğunu ve bu suyun yoğuşma suyu olduğu şeklinde cevap vermişlerdi. bende cevap olarak kendilerine makine mühendisi olduğumu ve mekanik tesisat(yani su tesisatı) işi yaptığımı yazdım. bu suyun tesisat kaçağı olduğunu yazdım. cevap gelmedi hayret.
-
hasmet adlı üyeden alıntı
İyi de nasıl? Benzin koymadan giden araba bulsunlar gibi oluyor biraz bu. Yeşil görünen yapraklı bitki istiyorsak düzenli su şart. İzmir'de yazın yağış yok. Kaktüs ve dikenli çalılardan başka ne yetişecek? Ki doğal bitki örtüsü de o. (yüksek rakım ya da yağışa tesir eden dağ, tepe gibi coğrafi yapılar olmadığı müddetçe.)
işte izmirin doğal bitki örtüsü kaktüs ve dikenli çalıysa o olsun, onun yeşilliği de yeter, hem bakım istemez. Artık bakım istemeyen neyse o iklime uygun onu eksinler, o kadar botanikçi var ben mi bilecem, belediye park ve bahçeler müdürlüğü bu işin bilimi ile uğraşanlara danışsın mütahitlere değil.
-
Palmiyeyi küresel ısınmadan dolayı ekiyorlar.
Yakında Ukrayna'nın Karadeniz sahilleri Antalya, Antalya'da Mısır'ın Akdeniz ikliminde olacak.
-
işte izmirin doğal bitki örtüsü kaktüs ve dikenli çalıysa o olsun, onun yeşilliği de yeter, hem bakım istemez. Artık bakım istemeyen neyse o iklime uygun onu eksinler, o kadar botanikçi var ben mi bilecem, belediye park ve bahçeler müdürlüğü bu işin bilimi ile uğraşanlara danışsın mütahitlere değil.
Belli ki İzmir'in doğal bitki örtüsünü hiç görmemişsin, çünkü hala "onun yeşilliği de yeter" diyorsun. Çalı ve dikenin yeşilliği yok ki. Yeterince sık yetişip yeri kaplayan bitkiler de değil bunlar. İzmir'de yazın şehir dışına çıkıp şöyle bir sağa sola bak, görecegin çıplak taş, kaya, çakıl, ve aralarından çıkan diken ve çalı. Görünüm bu. Yeşil yok. Çünkü yağış yok. İğne yapraklı, çoğu sarı renkli, kaktüsten halliçe diken ve çalılar mevcut. Onlar da seyrek.
90'larda şehrin dışına yapılmaya başlanan EVKA projeleri ne iğrenç yerlerdi inşaat halindeyken. Şimdiki durumları ne bilmiyorum ama çevre düzenlemesi olmadan yaşanacak yerler kesinlikle değil.
İzmir'de çok uzağa gitmeden denize girilecek süper yerler var. Tropikal iklimlerde olduğu gibi yazın ortasında bardaktan boşanırcasına yağış derdi de yok. Lakin bunun faturası da amele bitki örtüsü. Yağış = yeşillik.
-
Çakma hurma onlar. Sevap, sevap.
-
Bakım görüm olaylarını hiç bilmiyorum ama palmiyeler İzmir merkeze yakışıyor bence. 1980'lerden beri Alsancak ve Konak'ta denize yakın caddelerde, fuar yolunda ve fuarda vardı hep. Göre göre büyüdük, belki de ondandır. Tropikal plajları anımsatan farklı ve güzel bir ağaç bence. Özellikle fuarda çok büyük ve yüksek palmiyeler vardı, süper gölgeleri olurdu.
-
yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı
Her yeri beton yapın çamur olmaz, sulama gerektirmez.
Bizim neyimize gerek çim, yeşillik, ağaç bir sürü masraf sulaması, budaması.
Hayret yazılanları okuyorum da insanlar bu kafada olunca tabi bu işlerle uğraşanlar da angarya görüp böyle baştan sağma iş yapar.
Daha teknik çalışın, daha bilimsel olun, yeşil yeşillik sinir stres atar, hayat şartları belli herkes burnundan soluyor.
Neredeyse kavga çıkmayan konu yok.
Abi beton yaparken de yolları suluyorlar toz kalkmasın diye, 2 hafta önce bundan sebep kaza yaptım hatta. Neye isyan edeceğimi şaşırdım bu memlekette.
-
Betonu döktükten sonra ilk bir ay sulamak gerekiyormuş sağlam olması için.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)