B sınıfı ehliyetle artık 125 cc motosiklet kullanılabilecek
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Hadi hayırlı olsun, motosiklet kazasıyla ilgilenen kanallara tonlarca içerik geldi.
-
abyasar adlı üyeden alıntı
Hadi hayırlı olsun, motosiklet kazasıyla ilgilenen kanallara tonlarca içerik geldi.
Sürücü kurslarında adam akıllı birşey öğretiliyor veya sınavda adam akıllı bir eleme sistemi var gibi konusmussunuz ? örnek veriyorum, babam 68 yasında.. 1 tam gün calıstırayım 8 çizer ayagını degdirmeden..
O yüzden Ortadogu'da pek farketmez istatistiki olarak şimdiye nazaran.
İhtiyacı olan adam o dandik sınava girip ehliyetini alıyor zaten. Sağa sola gitmek icin ehliyetsiz kulanan tonla adam var, Motor da kullanabiliyormusuz dur gidip bi PCX alayım diyen elbette olacaktır ama öyle yuzbinlerce kişi degil. ben örnegin etrafımda hic gormedim " Ah ulan biz de surebilsek keske ama , korkuyorum ya 8 çizmekten" diyen ..
Bu ülkede benim şahsi görüşüm ; Büyük oranda kazaya karışan 2 tür çok tehlikeli motorcu var.
1- Pandemiyle beraber kuryeliğe başlamıs arkadaslar (İş yogunlugu, stres, eğitimsizlik kaynaklı)
2 - Deliciler (Delici olmaları kaynaklı)
-
xtrafrozen adlı üyeden alıntı
Sürücü kurslarında adam akıllı birşey öğretiliyor veya sınavda adam akıllı bir eleme sistemi var gibi konusmussunuz?
Yanlış anlaşıldım hocam Elimizde zaten bir sürü tehlikeli salak vardı. Artık iyice artar diye düşünüyorum. Anekdottan veri olmaz tabii, ama etrafımda "B Ehliyeti 125cc kullanabilecek diyolaağ" diyen 0'ın üstünde insan var. "Araba pahalı yav motör alem bari" diyen insan sayısı artar gibime geldi.
xtrafrozen adlı üyeden alıntı
Motor da kullanabiliyormusuz dur gidip bi PCX alayım diyen elbette olacaktır ama öyle yuzbinlerce kişi degil.
Tabii yüz binlerce olmaz belki ama 125cc'e de saygı duyması gerektiğini bilmeyen binlerce insan olur bence.
Şimdi bu karar 125cclerin değerini yükseltir mi sizce? cc yükseltebilmem için güzel bir fırsat çıktı gibi mi karşıma? Yavaş yavaş bi 250cc'e geçesim vardı.
-
doğru bir karar ehliyet zorunluluğun kaldırıp bence euro standartlarında ekipman şartı olmalı motosiklet kullanıcılarına
-
Düzenlemenin mevcut durumdan pek bir farkı yok aslında. Yine uygulama sınavını geçmek gerekiyor. Yani b ehliyeti olan hemen çıkıp motosiklet kullanma hakkını almadı.
-
hiçbir avantajı yok sınava gireceksin sertifika alacaksın aldığın sertifikayla ticari kullanamayacaksın.. ehliyet almak daha iyi
-
Yazıyı okudum, tarif edilenin şu an olan sistemden hiçbir farkı yok mu bana mı öyle geliyor? B ehliyetin varsa kursa gidip direksiyon sınavından geçeceksin diyor. E zaten öyle? Artık devlet harcı mı vermeyeceğiz acaba. Resmi gazete böyle bilgi veriyorsa haber sitelerinden twitter'dan okuduğumuz hiçbirşeyin geçerliliği yok. Bunu yazıpta yönetmelik diye yayınlayan memur grubuna boylamasına gireyim.
-
Hay daaaaa
Kursa gidip, direksiyon ( uygulama ) sınavını da geçersen sadece A1 ehliyeti de alabilirsin diyor.
Yani üçüncü bir seçenek daha eklenmiş
-
TVS RAİDER 125İ var peugeot pulsyon serisi var listede eksiklet var.
-
Uzun lafın kısası eski sistem devam ediyor. Sadece sertifikanın ehliyete işletilmesi gerekmiyor. 2.528,40TL harç ücreti bu nedenle cepte kalıyor.
Başvurabilmek için 2 yıllık B ehliyet sahibi olmak, son 5 yıl içinde ehliyete el konulması durumu yaşamamış olmak gerekiyor. Küçük motosikletlerle ölümlü kazaların sık yaşandığı bir ülkede bu kararı eleştirmek içimden gelmiyor.
-
abyasar adlı üyeden alıntı
ne alaka? B sınıfı olan hemen bu gün gidip süremiyor ki motoru. kursa gitmek ZORUNDA ve o pratik eğitimialdıktan sonra sürebiliyor.
ha diyeceksin katakulliye getirirler evet. sanki şu anda sürücü kursarı bi eğitim veriyor da. yani bu ülkede motosiklet ehliyeti olan da bu şekilde bi kurs ile sürme hakkı sahibiolan da aynı. bi fark yok.
yurt dışında başlangıç motoru er6n gibi motorlar. bunlarla öğretiyorlar direk. zaten 125 cc motordan saymıyorlar. bizim ülkemizde bu CC den korkma. 125 cc öcü gibi görme.
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler