Normal kullanıcıları da kapsıyor. Asıl saçma olan bence 6 ay ve 6000 km şartının ikisinin de sağlanma zorunluluğu. Motosikletler için km sınırı daha düşük tutulabilirdi.
Normal kullanıcıları da kapsıyor. Asıl saçma olan bence 6 ay ve 6000 km şartının ikisinin de sağlanma zorunluluğu. Motosikletler için km sınırı daha düşük tutulabilirdi.
Tacir olmayan kişileri kapsamıyor arkadaşlar; sarı sitenin uygulamasına değil kanun metnine bakmanız lazım...
Sarı sitenin uygulamasına gelince bunu da onlara sormak lazım. Bununla birlikte vasıta kategorisinde aynı anda aktif birden fazla ilanınız varsa sizi tacir olarak kabul edip izin vermiyor olabilir belki. Siteye sormanız gerekiyor...
Yönetmelik metni aşağıda:
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20180213-3.htm
Merhaba arkadaşlar.. Konuyla ilgili bilgi vermek isterim. Uzun süredir forumda yoktum, işlerden ve ailedeki sağlık durumlarından ötürü aranızda olamadım.
Konuyla ilgili bilgi vermek gerekirse;
https://www.motosiklet.net/forum/mot...ml#post4730883
linkinde;
şeklinde bir paylaşımda bulunmuştum. CİMER'den bir cevap gelmişti o zamanlar. Bu mesajın onu tetiklediğini ve gelen cevabın da bununla örtüştüğünü gördüm.
Ne diyeceğimi bilmiyorum... Umarım hayırlı bir karar olmuştur.
Motosiklet kara sevda gibidir, kör bırakır!
Selamlar,
Yönetmelikten anladığım kadarıyla bu kısıt bireysel satıcıları etkilemiyor. Dün bir yakınım motosikletini sattı. Kilometresi 600 olmasına rağmen noterde 6000 üstünde yazalım denmiş. Yani noterler dahi bu konuda kafa karışıklığı yaşıyor veya temkinli yaklaşıyor diye anlıyorum.
Sizlere sormak istediğim şey, 6 bin kilometre beyan ile yeterli ancak ilk tescil tarihi üzerinden 6 ay geçmeden satış yapmış bir forumdaş var mıdır? Var ise noter bilgilerini de öğrenebilir miyim? İstanbul Avrupa yakasında oturuyorum, satışta sorun yaşamak istemiyorum.
Şimdiden çok teşekkürler.
Toparlak galeriler ya da galerici ruhlu alsatçılar anında ilanları 6001 km olarak güncelledi.
kimsenin motosikletin başına gelip de km sine baktığı yok, hatta noterdekiler uyarıyor düşük km yazarsak ceza yersini 6100 yazalım falan diye.
Bence 6 ay bilmem kaç kilometre gibi uygulamalar yanlış.
Serbest piyasa sonuçta yaşam için elzem bir şey satmıyoruz.
Arz talep meselesi.
Dün Motorsiklet alımı için noterdeydim daha 2 aylık motoru 6 ayı dolmadığı için satışı yapılamaz diye noter onay vermedi abi sistem ilerlemiyor satış sayfasını açamıyorum yoksa yardımcı olmak isterdim dedi noter.Acayip moral bozucu bir durum oldu.Satıcı ile anlaşmışız o binici bende biniciyim tüccar değiliz ama işlem yapamadık.Bazı kişilerle konuştum abi daha ben 20 gün önce sattım 2 aylık motoru diyen var bu nasıl oluyor lütfen bilen biri bilgilendirebilir mi?
istanbulda bazı noterlerin 6 ay geçmeden satış yaptığını duymuştum.bilen arkadaşlar varsa noter ismi verir.
6 ay işe yarar da km işe yaramaz
Noterde alırken istersen 400 bin km de bakmıyolar ki
Arkadaşlar İstanbul Avrupa yakasında 6 ay dolmadan satış yaptığını duyduğunuz/bildiğiniz bir noter varsa bana özelden ulaşırsanız çok makbule geçer bu kural yüzünden satıcı da ben de mağdur olduk.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)