Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Motosiklet sürücülerine gözlük takma zorunluluğu getirildi

REKLAM ALANI

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Kanunda yelek yok diyen arkadaşlar bu yüzden motoru bağlanmış ve/ya ceza yemiş kişilere anlatmayın bunu =)
    Polisler şu an uygulama yapmak isterlerse net şekilde montun reflektörlerini kabul etmeyip, ekstra bir yelek, kemer gibi zamazingo falan bir şey istiyorlar. Yanınızda yoksa motor bağlanıyor, varsa da takmadıysanız 196 TL (zamlanmış olabilir) ceza ile giydirip gönderiyorlar.

"Durum ve Nitelikleri” kısmında yer alan “Sürücüler ve taşınması halinde yolcular için, gece seyahatlerinde görünürlüklerini sağlayacak şekilde giyinecekler veya giysilerine reflektif işaret takacaklardır.” ibaresi “Sürücüler ve taşınması halinde yolcular için, gece seyahatlerinde görünürlüklerini sağlayacak şekilde reflektif yelek vb. giyineceklerdir.” şeklinde
    değiştirilme var.
    giysilerine reflektif işaret takacaklardır yerine reflektif yelek vb giyineceklerdir yazıyor.
    Meali, monttaki reflektif şeritleri kabul etmiyorum, reflektif bir şey giyeceksin. Anlamsız mı anlamsız, hukuğun olduğu ülkede bu madde sadece bu anlaşılmaz yazımdan dolayı iptal edilir mi edilir. keyword: hukuğun olduğu ülkede.

Motorcu diye övülen eski vali yeni içişleri bakanının imzası kokuyor

Ha bunu ne kadar uyguluyorlar tartışma konusu.
    Vizörde de aynı şekilde canları bu konuda uygulama yapmak isterse yaparlar, jet kask ile gözlüksüz gezen görürlerse ceza yazarlar.
    espresso, symm, DickName ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

kağıt vs taşıyan kamyondan bir şeyler uçuyordu dün. bi ara ufak bir parça birşey fırladı ben görünceye kadar vizörün tam orta yerinde patladı. sert birşey değildi (kauçuk lastik vb. olabilir, kesme şeker kadar bişey) ancak vizörsüz olsaydım panik yaptırabilirdi.

sinekti böcekti saymıyorum bile.

zorunlu olmasa dahi bu ekipmanları kullanmak gerekir korunmak için.

fosforlu yeleği gündüz de takmaya başladım özellikle otoyolda.

bisiklet kullanırken kaskımızı, yeleğimizi vs. tam takıp giyip yola çıktığımızda ekipmansız giyinişe göre daha çok saygı gördüğümüzü fark etmiştim.

umarım motosiklet için de aynı geçerlidir.

kendine önem vermeyene başkası önem göstermez!
    symm ve espresso bunu beğendiler.

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bilhassa yaz vakti yaptığım Trakya yolculuklarında neredeyse 3-4 defa kask vizöründe patlayan sinekleri ıslak mendille silmekteyim. Bazen vizör üzerinde onlarca sinek ölüsü olmaktadır Eğer bir tarafım yese ve kask takmasam ya da önü açık kask kullansam da mutlaka gözlük takardım.
    o böcekler de kolay cıkmıyor nedense; sil sil içim sıkılıyor.
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o böcekler de kolay cıkmıyor nedense; sil sil içim sıkılıyor.
    İki tane kolay yöntemi var.
    Bir benzincide durunca tuvaletten bir kağıt havluyu tamamen ıslatıp vizöre yapıştır. 1-2 dakika sonra hepsi kolayca gelir havluya.
    Daha detaylı temizlemek istersen de minnak fısfıs şişede su ve bulaşık deterjanı karışımı taşı, 1 sıkım deterjan yeter artar bile. Onunla biraz fıs fıs yaparsan azcık beklersen yine kolayca çıkar.
    espresso bunu beğendi.
    youtube.com/@bisuruyorum

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İki tane kolay yöntemi var.
    Bir benzincide durunca tuvaletten bir kağıt havluyu tamamen ıslatıp vizöre yapıştır. 1-2 dakika sonra hepsi kolayca gelir havluya.
    Daha detaylı temizlemek istersen de minnak fısfıs şişede su ve bulaşık deterjanı karışımı taşı, 1 sıkım deterjan yeter artar bile. Onunla biraz fıs fıs yaparsan azcık beklersen yine kolayca çıkar.
    eyvallah hocam. kagıt havlu basitmiş onu deneyeyim. hep minik minik lekeler kalıyor içimi sıkıyor cünkü.
    espresso bunu beğendi.
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eyvallah hocam. kagıt havlu basitmiş onu deneyeyim. hep minik minik lekeler kalıyor içimi sıkıyor cünkü.
    Ben köfteci/kabapı/çorbacı gibi yerlerde verilen minik poşit içindeki tek kullanımlık ıslak mendilleri motorda yanımda taşıyorum, kask temizlemek için işe yarıyor. Zaten motorla tur yapınca illa bi köfteciye gidiyoruz.

mertowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    https://youtu.be/cBLdG5kjcC8?si=WAqSS9EKJsfsbhY-

Vizör temizliği konusunda Altın Elbiseli Adam'ı anmadan geçmek istemedim.

Robinson_C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 125 R
    Alıntı DickName adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Koruma Gözlüğü budur.
    https://r.resimlink.com/kxQB_hGi6S.jpg
    Ulan aDFLKNSDFLKJSBDFKLŞJSDNFLSDNFLSDFSDFSDF,
    Herif Manyak Yüzünden Belli,

camelon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Peki vizör açık sürmenin cezai müeddiyesi mi olacak demek bu?

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)