Motosiklet sürücülerine gözlük takma zorunluluğu getirildi
Reklamlar
-
Kanunda yelek yok diyen arkadaşlar bu yüzden motoru bağlanmış ve/ya ceza yemiş kişilere anlatmayın bunu =)
Polisler şu an uygulama yapmak isterlerse net şekilde montun reflektörlerini kabul etmeyip, ekstra bir yelek, kemer gibi zamazingo falan bir şey istiyorlar. Yanınızda yoksa motor bağlanıyor, varsa da takmadıysanız 196 TL (zamlanmış olabilir) ceza ile giydirip gönderiyorlar.
"Durum ve Nitelikleri” kısmında yer alan “Sürücüler ve taşınması halinde yolcular için, gece seyahatlerinde görünürlüklerini sağlayacak şekilde giyinecekler veya giysilerine reflektif işaret takacaklardır.” ibaresi “Sürücüler ve taşınması halinde yolcular için, gece seyahatlerinde görünürlüklerini sağlayacak şekilde reflektif yelek vb. giyineceklerdir.” şeklinde
değiştirilme var.
giysilerine reflektif işaret takacaklardır yerine reflektif yelek vb giyineceklerdir yazıyor.
Meali, monttaki reflektif şeritleri kabul etmiyorum, reflektif bir şey giyeceksin. Anlamsız mı anlamsız, hukuğun olduğu ülkede bu madde sadece bu anlaşılmaz yazımdan dolayı iptal edilir mi edilir. keyword: hukuğun olduğu ülkede.
Motorcu diye övülen eski vali yeni içişleri bakanının imzası kokuyor
Ha bunu ne kadar uyguluyorlar tartışma konusu.
Vizörde de aynı şekilde canları bu konuda uygulama yapmak isterse yaparlar, jet kask ile gözlüksüz gezen görürlerse ceza yazarlar.
Reklamlar
-
kağıt vs taşıyan kamyondan bir şeyler uçuyordu dün. bi ara ufak bir parça birşey fırladı ben görünceye kadar vizörün tam orta yerinde patladı. sert birşey değildi (kauçuk lastik vb. olabilir, kesme şeker kadar bişey) ancak vizörsüz olsaydım panik yaptırabilirdi.
sinekti böcekti saymıyorum bile.
zorunlu olmasa dahi bu ekipmanları kullanmak gerekir korunmak için.
fosforlu yeleği gündüz de takmaya başladım özellikle otoyolda.
bisiklet kullanırken kaskımızı, yeleğimizi vs. tam takıp giyip yola çıktığımızda ekipmansız giyinişe göre daha çok saygı gördüğümüzü fark etmiştim.
umarım motosiklet için de aynı geçerlidir.
kendine önem vermeyene başkası önem göstermez!
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Bilhassa yaz vakti yaptığım Trakya yolculuklarında neredeyse 3-4 defa kask vizöründe patlayan sinekleri ıslak mendille silmekteyim. Bazen vizör üzerinde onlarca sinek ölüsü olmaktadır Eğer bir tarafım yese ve kask takmasam ya da önü açık kask kullansam da mutlaka gözlük takardım.
o böcekler de kolay cıkmıyor nedense; sil sil içim sıkılıyor.
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
arndiol adlı üyeden alıntı
o böcekler de kolay cıkmıyor nedense; sil sil içim sıkılıyor.
İki tane kolay yöntemi var.
Bir benzincide durunca tuvaletten bir kağıt havluyu tamamen ıslatıp vizöre yapıştır. 1-2 dakika sonra hepsi kolayca gelir havluya.
Daha detaylı temizlemek istersen de minnak fısfıs şişede su ve bulaşık deterjanı karışımı taşı, 1 sıkım deterjan yeter artar bile. Onunla biraz fıs fıs yaparsan azcık beklersen yine kolayca çıkar.
-
killingroad adlı üyeden alıntı
İki tane kolay yöntemi var.
Bir benzincide durunca tuvaletten bir kağıt havluyu tamamen ıslatıp vizöre yapıştır. 1-2 dakika sonra hepsi kolayca gelir havluya.
Daha detaylı temizlemek istersen de minnak fısfıs şişede su ve bulaşık deterjanı karışımı taşı, 1 sıkım deterjan yeter artar bile. Onunla biraz fıs fıs yaparsan azcık beklersen yine kolayca çıkar.
eyvallah hocam. kagıt havlu basitmiş onu deneyeyim. hep minik minik lekeler kalıyor içimi sıkıyor cünkü.
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
arndiol adlı üyeden alıntı
eyvallah hocam. kagıt havlu basitmiş onu deneyeyim. hep minik minik lekeler kalıyor içimi sıkıyor cünkü.
Ben köfteci/kabapı/çorbacı gibi yerlerde verilen minik poşit içindeki tek kullanımlık ıslak mendilleri motorda yanımda taşıyorum, kask temizlemek için işe yarıyor. Zaten motorla tur yapınca illa bi köfteciye gidiyoruz.
-
https://youtu.be/cBLdG5kjcC8?si=WAqSS9EKJsfsbhY-
Vizör temizliği konusunda Altın Elbiseli Adam'ı anmadan geçmek istemedim.
-
DickName adlı üyeden alıntı
Ulan aDFLKNSDFLKJSBDFKLŞJSDNFLSDNFLSDFSDFSDF,
Herif Manyak Yüzünden Belli,
-
Peki vizör açık sürmenin cezai müeddiyesi mi olacak demek bu?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)