R25 42 beygir mi? Euro 5'e uyarlandığında R25'ten daha güçlü olmadığında kim alacak bu motosikleti?
Euro5 normları hacme bağlı. 250cc ile 1300cc hacimdeki motosikletler için izin verilen emisyon miktarları farklı. 1300cc için çekilen zorluklar kısmen 250cc için de geçerli.
Daha da abartı örnek vereyim: H2R 300 beygirken H2 200 beygir. Emisyon ve gürültü kuralları ciddi baskı uyguluyor performansa ve ağırlığa.
Paramız yok, paramız olsa kol gibi vergiler var, vergilere göğüs gersek Euro bilmem kaç normları var. Biz hayalini kurduğumuz motorlara Türkiye'de hiçbir zaman binemeyeceğiz.
Sahip olduğum modeli yakından takip ettiğim için örnek verdim. Uyuz fanboyları da, malıyla övünen malları da sevmem.
Buyrun, içinizi dökün:
https://www.motosiklet.net/forum/mot...m-haslama.html
Beyazını beğendim nasıl olsa gelmeyecek sıkıntı yok, gelse de zaten alamam yine sıkıntı yok :D
R25 Avrupa pazarı için de üretilmiş bir motor, bu Endonezya'da üretiliyor ve sadece Asya için. Olay bir tane 300cc blok takıp Avrupa'ya salabilmek değil sadece.
Yıllardır bu pazarlara yapılan bu motorları siz CBR Fireblade ile alakalı falan mı sanıyorsunuz da bu kadar arzulanıyor anlamıyorum. Gelse yüzüne bakmama ihtimaliniz var. (Honda olsun çamurdan olsun diyene farketmez tabi)
sanki her haltımız avrupa uyumlu maaşlar yaşam standartı adalet eğitim saglık vs de euro 5 normu felan uyumlu olmazsa olmuyor
te allm hükümet bu vatandaşın kaliteli gıda araç gereç vb almaması için elinden geleni yapıyor
İhracatın çoğu avrupaya, haliyle avrupanın standartlarında üretim yapılması ve uyumlu olmak önemli. Avrupaya mal satacağız diye mecburen uyumlu olduk.
Zaten geçmişteki ve şimdiki hükümetler avrupa birliğine gireceğiz diye uyum adına ilk önce bu tür sermayenin faydasına olan uyumlulukları hallettiler ama nedense insan hakları, özgürlükler vb. konularda ya hiç bir şey yapmadılar ya da yapıyormuş gibi görünüp tersini yaptılar, haliyle AB de yemedi bunları bizi almadılar. AB'nin de böylesi işine geliyor, AB'deki büyük sermaye ile bizdekiler partner halinde bizi kendi kümesimize kapalı bağırta bağırta yoluyorlar böyle.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)