Scooterla gidebilirsem takilirim hocam senin pesine, bir de mudure aglamam lazim biraz
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:17 ----------
Bu yorumlarin hepsinin tek anlami, "fakirlik". Fakirlik sadece bugun paranizin cebinizde ya da banka hesabinizda olmasi degildir, ileriyi gorememeniz, geleceginizi garantileyememis olmanizdir. Turkiye nufusunun muhtemelen cok buyuk bir kesimi (benim kaba etimden atarak yaptigim tahminim %90) gelecegini goremiyor, cunku belirsiz.
Bu sartlarda, ben de dahil, bir cok Turk vatandasinin "isi birakiyorum, dunyayi gezicem" fikri zor bir karar. Bunu yapabilmek icin belli bir guvene, destege, vizyona ve birikime ihtiyac var. (Bunu birikim olmadan da yapanlar var elbette, bu da vizyon ile ilgili, bunu ayrica yazayim.)
Gectigimiz ay Antik Kentler gezim sirasinda Kas'ta kamp alaninda 32 yasinda bir Alman elemanla tanistim, eleman calismiyorum ben dedi, su an geziyorum dedi, o da CRF250L ile geziyordu bu arada.
Cocuk, istisnasiz her Turk'un kendisine ne is yaptigini, calismadigimi soyledigimde de paranin nereden geldigini, ailesinin mi karsiladigini sordugunu soyledi. Bizim zihniyetimiz boyle, bir insanin nereden para kazandigi bizim icin cok onemli, cunku biz kotu kazaniyoruz onlara gore. Cocugun da anlattigi su oldu; "Devlet, ulkeme dondugumde, issiz kalsam bile maas verecek nasil olsa. O zamana kadar da biriktirdigim parayi yiyorum" dedi.
Senin uzerinde yasadigin topraklar senin gelecegine dair ne garanti veriyor sana? Asil olay burada diye dusunuyorum.
Ben ki, Arndiol'e gore zenginim, 25 yildir calisiyorum para kazaniyorum birikim yapmaya calisiyorum kendime gelecek garantisi saglamak icin, ben bile dusunuyorum "ulan 2 yil ara versem ise guce kim beni ise alir, ne is yaparim, nereden surekli gelir elde ederim". Bizi bu hale getiren serefsizlerin cocuklari dusunuyor mu sizce bunlari? Onlar cikabilir mi boyle bir seyahate?
Bir de anlamiyorum ben bizdeki bu hazimsizligi. 20 gun motosikletle sehir sehir gezdim, adam diyor ki ne kadar para harcadin, X TL diyorum, eee cokmus. Sanane ulan, para benim zaman benim keyif benim. Nasil eglendigime, nasil zaman gecirdigime, nereleri gordugume dikkat edecegine maliyete odaklaniyor. Kendi yapmayacagi (yapamayacagi degil) seyin maliyetini soruyor.