R25 %100 suçlu.
Doblo, dükkan masraflarını %100 olarak R25 deler pardon öder.
R25 %100 suçlu.
Doblo, dükkan masraflarını %100 olarak R25 deler pardon öder.
Ekipman Hayat Kurtarır FOTO
sitenin kodlar çalışmıyor sanırım
Abiler r25e çok takılmışsınız siz arada bir banada denk geliyor deliyorlar r25 sonuçta yani :D
r25'çi çok hızlı. trafik ileride duruyor o hızla nereye gitmeye çalıştı anlamadım.
Ben mi göremedim bilmiyorum ama motorcu arkadaş debriyaj, fren vs kullanmıyor.
Debriyajı sıksa lastiklerdeki güç kesilir yada fren yapsa en azından ABS Li motor kaymaz dükkana girmesine gerek kalmazdı.
Tabi olay esnasında kurtarırım diye düşünmüş olabilir.
Bu forumda motorcuların hiç biri aralardan geçmiyor sanırım.
Örnek insanlarmışsınız vesselam.
Bence en büyük suç dükkan sahibinde. Oraya dükkan mı açılır?
Bunu savunacagimi dusunmezdim hic, ben geciyorum maalesef gecmek zorunda kaliyorum. Gecmiyorum, gecmeyin diyen, ozellikle Istanbul'da yasamayan arkadaslari, pandemi sonrasinda, aksam 17:00-19:00 civari Mecidiyekoy veya Levent trafigine beklerim birlikte egleniriz.
Mecidiyekoy nasil bir yer bilmeyen, tatmayanlar icin de bir fikir olsun, hem de eglenceli bir seyler yazmis olayim diyerek su linki de birakayim.
https://onedio.com/haber/mecidiyekoy...27-kisi-743295
delme muhabbetini geçtim ekipman çok faydalıymış. camlardan yara almadan kurtulmuş. çıplak kolla girseydi kan çıkardı vaziyetten.
daha videoyu izlerken doblo tarafında bi sıkıntı çıkacağını hissettim.
doblocu ben olsaydım bende sinyal vermeden çıkış yapardım. çünkü şartlar çok müsait bunu yapmak için
r25 kullanan ben olsaydım gene oradan bi çıkış yapardım. çünkü motosiklet olduğumdan oradan geçmek için şartlar çok uygun
ama enduro gibi kaba bir motor kullandığımdan hiç öyle yerlere giremiyorum.
kimi suçlu bulacağımı şaşırdım. her ikisine de fifti fifti veriyorum.
ama dükkan parasını motorcu ödeyecek gibi duruyor.
çünkü şerit olmayan yerden geçip hile yapmaya çalıştı
beyler hiç tanımadığınız birine sadece r25 kullandığı için sallamanız yaptığı kaza ile dalga geçmeniz ne derece etik? Bu forumun üyelerine gerçekten yakışmıyor böyle şeyler motor/model ayrımı olmamalı üstündeki adam nasıl biri bilemzsiniz.
Trafik yavaş akıyor doblo sağdaki boşluğa arkadan araç gelemeyeceğini varsayarak, yan şeride geçiyor. R25 doblonun kendini gördüğünü varsayarak aradan şeride geçiyor malum olay gerçekleşiyor. Biri aynaya bakmayı ihmal ediyor, öteki ikaz etmeden göründüğünü zanederek destursuz geçiyor. Kaza sonrası muhtemel tartışma şöyle olmuştur.
Niye aynaya bakmıyorsun hemşerim
Sende niye destursuz geçiyon yeğen
.......
gerekli kazalarda oluyor herhal :D
bizim aralardan geciyor olmamız bu yapılanın dogru oldugu anlamına gelmez hocam.
aradan geçerken bir kaza oluşsa gelip forumda ağlamam cünkü yapmamam gereken birşeyi yapıyorum.
Otomobiller şeridinde giden motoru görmemesi mevcutken aradan fırlayanı görmesini zaten bekleyemeyix
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
Doblocu aynaya baksada R25 liyi görmesi çok mümkün değil.R25 çok hızlı yaklaiıp sağına geçmiş.Doblocunun R25 araya girmeden sinyal vermesi gerekki r25 onu görebilsin.Doblocuda son anda sağa girmeye karar vermiş O anda sinyal verseydi bile muhtemelen bu kaza olurdu.
Kim hatalı kim hatasız kısmına girmeden olaya bakmaya çalışıyorum.
Doblo,otobüsü geçtikten sonra şeridin boş olduğunu fark edip sağa zıplıyor. Burada otobüsün kapattığı şeridin boş olduğunu görür görmez karar verip ani bi manevra yapıyor. Şeridin boş olduğunu,motosikletin aradan geçmeye çalışacağını kestiremiyor. Dolayısıyla aynaya bakarak değil önüne bakarak şerit değiştiriyor. Halbuki ayna kontrolü ve kör nokta kontrolü yapsa motosikleti görebilirdi.
Motosikletli arkadaşta doblonun bu şekilde manevra yapacağını kestiremiyor. Bende zaman zaman böyle aralardan geçiyorum. Ama özellikle bu kazadaki gibi durumlar yaşanmasın diye şeridin tamamen sağına geçerek uzuyorum. Ki bu aslında apaçiliktir asla tasvip etmiyorum ama huyum kurusun.
Velhasıl gerçekten ilginç ve ders alınması gereken bir kaza olmuş bu. Her geçen gün araç oranının arttığı trafikte çok dikkatli olmakta fayda var. Cep telefonuyla dizi izleyen,gittiği yolu story olarak atmak için elinden telefonu bırakmayan,trafikte leyla gibi dolaşan tiplerin olduğu bu ülkede motosiklet sürmek her geçen gün daha riskli.
Kaporta sizsiniz. Ha benim hayatta kaybedecek birşeyim yok,şansa yaşıyorum diyorsanız bu doblocu ve r25li arkadaş gibi sürebilirsiniz.
eldiven olmasaydı varyaa of. of of . dırek sıvrı yerı gırıyo eldıvene.
Hepimizin başına gelebilecek bir olay hepimiz aralardan derelerden geçmeye çalışıyoruz bu konuda hatalıyız. Geçmek zorunda olduğumuz zamanlarda geçmeden önce korna selektör yaparak hiç değilse kendimizi belli ederek ve araçlarının aynasından sürücünün bizi fark edip etmediğini gözlemleyerek geçersek daha güvenli geçiş yapabiliriz. Lakin bu şekilde sınırları zorlamak her daim bizi tehlikeye atacaktır. Kendimize şunu soralım ömrümüzün sonuna dek motosiklet sürmek istiyor muyuz? Eğer istiyorsak güvenli sürüşten şaşmayalım. Büyük geçmiş olsun Allah hepimizi kazalardan belalardan korusun.
Bunun gibi videolar bizi bu tür durumlarla karşılaşmadan önce bilinçlenmemiz için önem taşımaktadır.
https://www.youtube.com/c/ZaferAKCAY/videos Bu kanalı sizlere tavsiye ediyorum güvenli sürüşler , tekerinize taş değmesin!
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)