Merhaba canım, öncelikle nasılsın? İyi misin?
Bir ülke olarak bakma konuya, ortalama alınca arada atla deve fark yok diyorum.
Bunu neden diyorum?
Diğer hava, kara ve deniz taşıtlarını ele alınca. MT 7' nin farkı çok ama çok az.
Biz genelde her şeyi 1' e 4 alırız.
Bu yüzden %20 %30 veya %40/50 düşük kalıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:31 ----------
Fiyat listesi açıp, ulan Yamaha sen ne yaptın demek mantıklı değil.
Biz ne yaptık demek lazım.
Gümrük vergisini göremiyorum ben. KDV ÖTV hariç fiyatın içinde ise adamlar hayrına motosiklet satıyor demektir bu.
Şöyle düşün, Yamaha MT 7 Türkiye de 18/19.000 TL civarından piyasa çıktı. Aynı dönemde İngiltere fiyatı 5/6.000 £.
Türkiye de fiyatı 22/23.000 TL civarına çıktığında artık bilinen, sevilen bir model olmuştu.
Daha sonra 27/28.000 TL derken, yukarı yönlü hareket etmeye devam etti.
Bu hareket Yamaha' nın fiyat politikasından ziyade bizde ki vergi ve döviz sisteminin eseridir.
Neredeyse, 10 yıl olacak MT 7 tanıtılalı.
Yamaha bu geçen süreçte zam bile yapmamış.
Ne yaptıysak, biz kendimize yapmışız.
Ben zaten suclu yamaha demedim.Ama senin bu fiyati da tamamen kur a baglaman yanlis.Diger ulkelerde de vergilendirme var ama bu kadar acimasizca degil.
Hava,deniz tasiti diyosun.Yavv mt7 aliyoruz,e serisi mercedes,cesna ucak veya milyon dolarlik yat almiyoruz.
Mt7,guclu kurye motoru bu.Ama adamlarin artik gozu donmus durumda, mumkun olsa cigerimize cektigimiz nefese vergi koyar bu arapperestler.
Ben firmaların yerinde olsam TL fiyat listesiyle uğraşmam. Yaz dolar Euro fiyatını çarp güncel kurla ver gitsin. Şu fiyatlarla alacak adam maaşı da dolarla alıyordur zaten.
MT10'un vergisi ile iki tane ikinci el R25 alabilirsiniz
Az şükredin. Yağ kuyruğu vardı eskiden.
Son 4 Yıl Tüik TÜFE
2020 Yıllık %11,77
2019 Yıllık %11,84
2018 Yıllık %20,30
2017 Yıllık %11,92
2016 Yıllık %8,53
Ortalama: %16
Xsr900 2016 Ağustos 38500 / 2020 Kasım 123.000 = %319 Fiyat artışı
Muazzam
Dolaylı yoldan nefes vergisi ödüyoruz zaten.
Hani bir " adam " vardır. Dışarıda sütliman, eve gelince eşine çocuğuna aslan.
Hani bir " adam " daha vardır. Dışarıda onu görünce iki sokak öteye gidersin de adam evinde, eşine dostuna mantı açar.
Bizim vergi anlayışımız ne yazık ki " Eşine çocuğuna Aslan ".
Tabi diğeri de kötü bana göre, sonuç olarak hepsinin temeli sömürge sistemine dayanıyor.
İster kendi vatandaşını olsun, ister farklı ülke toprak ve vatandaşlarını.
Bu arada, ben tüm ihale döviz de demedim. Yukarıya bakarsan, vergi ve döviz dedim ama bu kocaman uçurumun vergi ile alakası yok. Şuan ki sorun daha çok döviz.
Paramız TL'de kaldığı sürece zarar ederiz her zaman hocam. Bir şekilde ya döviz veya altında tutacaksınız ya da araç sahibi olacaksınız. Zarar etmezsiniz o zaman hiç bir şekilde.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:55 ----------
Gerçek Euro kuru üzerinden satmıyorlar zaten evet. Her ay sabit bir kur üzerinden yansıtıyorlar bize ufak ufak. Honda bir ara 15 günde bir zam yapmıştı yazın. Yetişemiyorlar bizim kur oranımıza..
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:04 ----------
Genelde siparişle geliyor artık. Çoğu bayide sıfır motor neredeyse yok. Zaten 2021 modeller tanıtılacak artık.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:18 ----------
50 cc ama gazı verince 500 cc gibi hissiyat veriyor.
Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F
sadece bir örnek üzerinden bakarsak:
2019 MT-07: 42.900TL
2020 MT-07: 81.000TL (ki eurodan çevirsek 92.000TL stok fiyatı)
aradaki fark: 50.000TL bu fark ile 2019'da Tracer 700 alınabiliyordu..
ve bunlar 1 seneden kısa sürede oldu..
tek kelime ile şaka gibi bir ülkeyiz..
Her defasında isyan ediyoruz bu duruma ama hâlâ bu fiyatlara motosiklet alan bir kesim var. Demek ki gerçekten ekonomik olarak çok az bir kesim kötü durumda. Geri kalanlar güllük gülistanlık devam ediyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:22 ----------
Normal şartlarda kur oranına göre iyi veriyorlar evet. Kuru sabitliyorlar her ay ama adamlar bile yetişemiyor bizim piyasaya.
Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F
Bu ulkede 85 milyon kisi yasiyor,illaki arac satisi olacak.
Hayir bi de xmax250 den bahsediyoruz.Araba veya yuksek cc motor almaktan vazgecmek zorunda kalan insanlar xmax gibi makul motorlara yoneliyor.
Ayrica pandeminin de burda satislara olumlu etkisi oldu.
Yamaha,tenere ve super tenereyi gecmis senelerde ki gibi satabiliyo mu ona bir bak.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)