Hem Karada Hem Suda Gidebilen Elektrikli Motosiklet İlgi Odağı Oldu..
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Ne videoda ne fotolarda suda gittiğine dair bi görüntü yok, Sanırım tırt...
-
haber başlıgında sıkıntı var. aslında haberde anlatılmak ıstenen "suya girseniz bile motor belli bir dereceye kadar calısıyor, su geçirmez" demek istemiş.
-
Suyun üzerinde gidiyormuş gibi bi algı oluşturulmuş, ancak anlatılmak istenen boyuna kadar suya da girse sıkıntı yaşamayacağı yönünde sanırım.
Normalde motorun egzozuna su kaçtığında, aküsüne su değdiğinde sıkıntı oluyor, bunda öyle bi sıkıntı yok.
-
Derin sudan geçerken sorun çıkarmamasının Türkçesi "Hem karada hem se suda gidebilen" oluyor. Ben buna "gazeteci zekâsı" diyorum. Bu yorumlama şekli şu anda memleketin özeti aslında. Her şey kalitesiz, her şeyin içi boş ama utanmadan sıkılmadan herkes her yalanı milletin gözünün içine baka baka söylüyor. 50 sene önce yayınlanan otomobil reklamlarına açıp bakın. Yazılanların neredeyse tümü yalandan ibarettir o aklıma geldi.
-
Bizdeki gazetecilik diye bir meslek yok zaten.
Mesela bayram tatili birleştirilecek mi diye haber başlığı görüp tıklıyorsunuz.
İlk paragraf başlığın tekrarı. İkinci paragraf, bayramla ilgili bilgiler. Üçüncü paragraf, bayramın o sene hangi günlere denk geldiği. Dördüncü paragraf, bayramın birleştirilmesini bekleyen kişiler.
Son paragraf: Bayramın birleştirilip birleştirilmeyeceği konusunda henüz İçişleri Bakanlığı bir açıklama yapmadı.
Memleketin gazetecilik anlayışı bu. Gözlerinize inanmayacaksınız diye haber başlığı mı olur? Haberi başlıkta özetlersin, detayını merak eden tıklar okur. "Click bait" yapmaya çalışıyorlar. Düzgün haberle benden günde 10-15 "click" alabilecekken 5 yılda sıfır "click" aldılar.
-
Karter muhafazası bir teknenin baş tarafı gibi dizayn edilmiş , kalın dişli lastiklerin pervane etkisi hareket ederken su üzerinde kalmasını sağlayabilir , su üzerinde olurya motor stop ederse ne olur orası muamma
-
Suyu geçtim bu motorla bakkala bile gidilmez.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)