Yolda sehir halinde giden motosiklet yanmaya başladı. Motorunu sağa çeken motorcu yoldan geçenlerden yardım isteyerek motorunu söndürmeye çalıştı ama motoru küle döndü.
Motosikleti yanan motorcunun youtube sayfası.
Yolda sehir halinde giden motosiklet yanmaya başladı. Motorunu sağa çeken motorcu yoldan geçenlerden yardım isteyerek motorunu söndürmeye çalıştı ama motoru küle döndü.
Motosikleti yanan motorcunun youtube sayfası.
insanlık olmuş okadar araba geçti kimse durmadı önceleri.
işin diğer trajik tarafı ise duran araçlardan biri de mutfak tüp taşıyan bir kamyonet ve yangın söndürme tüpü yok.
insanın aklına acaba motorda küçükte olsa bir yangın tüpü taşısak mı diye fikir geliyor!
Büyük geçmiş olsun. Kimseye birşey olmamış olması sevindirici.
izlerken gerildim harbiden. caresizlik kotu bisey.
Ne çabuk tutuştu gitti yav. Yazık olmuş. İlk tüpü seleye değil de motor kısmına doğru sıkılsa belki etki edebilirdi. O panikle nereden aklına gelecek tabi ayrı mevzu.
fren hidroliğinin hortumu çıkmış gibi, arka fren tutmuyor diyor, hidrolik sanki egzoza dökülüp alev almış gibi, çok üzücü hiç kimsenin başına gelmez umarım, motorlarımızda en azından yangın başlangıcına yetecek kadar bir yangın söndürücü olmalı.
Uzun bir geziye bu hafta çıkacağım alevsavar diye ufak bir tüp var işe yarar mı bilemeyeceğim ama yanımda olacak. İnsan gerçekten böyle bir durumda elinde bir şey yoksa bu kadar hızlı gelişirken bir şey yapamıyor.
Üzücü bir hadise meydana gelmiş.
Orman da yanıyordu neredeyse..
Videonun sahibi kanal şöyle yorum yazmış "sıcaktan fren hidroliginin borusu erimiş ve içindeki yagın fırın gibi sıcak olan egzozun uzerine damlamasının sonucu alev almıs".
Sanırım ben en çok depodaki benzinin sıkışıp patlama yapmasından korkardım böyle bir durumda. Onu engellemek için benzini yola döksen yandaki çalı-çırpıya akar benzin, sonra bu sefer orası yanar.
çaresizliği izledik geçmiş olsun.scooter yandımı motosiklet gibi kolayca söndürülemiyor kutu içinde yandığından müdahale etmek çok zor.tabi sıkanlarda direk üstüne sıkmış benzin deposuda motorun üstünde olduğundan yapacak bir şey yok
O izleye izleye geçen araba sürücüleri cidden insanlıktan nasibini alamamış kişiler...
Çok geçmiş olsun çok kötü bir durum durduk yerde yandı motor yav,
Herif Manyak Yüzünden Belli,
Bu arkadaş küfretmeden konuşamıyor sanırım. Biplenmemiş tek bir kelimesi yok. Bu arada araçlarda bulunan yangın tüplerinin en ufak bir yangını bile söndürecek kapasitesinin olmadığını anlamış olduk.
Gerçekten küçük tüpler tam noktaya sıkılacak şekilde kullanılmasını icap ediyor herhalde. Yada yangına sebep olan fren hidroliği yangın tüpünün kimyasalı ile sönmüyor da olabilir mi acaba?
Böyle birkaç yangın videosunda sürekli denk geliyorum. Hep tozlu tüpler kullanılıyor. Tahminimce içinde hava basıncı var. Aslında karbondiksit tüpleri kullanılsa daha etkili olur bence.
Ayrıca bu videoda kötü senaryolara hazırlığımızı, insanlığımızı, yardımseverliğimizi gördük. Geçen kaç aracın kaçı durdu. Tabi bizi bu hale getiren yine bizden başkası değil malesef.
bu videodan sonra aklıma gelip yapmak istediğim
arka çantaya bi şekilde mini yangın tüpü sabitlemek.
sabitleme yapmak içn gerekli parçaları düşünmek.
ama yarın unutucam ve yapmıcam.
olaki başıma gelirse yapmadığm için de içim içimi yicek.
insan oğlu işte
izlerken icim acıdı gercekten.. okursa bunu yaşayan arkadas gecmiş olsun.
Arkadaşa cok gecmis olsun. Çok üzücü bir durum. Allah'tan canina bir zarar gelmemis.
Benim sorum motor mekaniginden ve arizasindan pek anlamıyorum. Bu durum sicak havalarda hepimizim basina gelebilir mi?
Yoksa motorda belirli bakimlar eksik oldugu icin mi yasandi?
motorda yangın tüpü taşımak gibi saçma bi şey yapmayın; basınçlı teçhizatlar bunlar. bi düşseniz, kaza yapsanız, patlar. kendimi kurtaracam derken ölüm fermanı olur.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)