Arabamı satıp motor mu alsam? Kafamda deli sorular
Ekonomist elvan Aktaş yıllar önce giderek fakirleseceksiniz demişti ve halada diyor meraklıları youtube dan bakabilir
Gene bi sınırdışı operasyon yaparız herkes milleyetçi kesilir kimsenin aklına alım gücü motosiklet,araba fiyatları gelmez,kimse tepki göstermez.Bu millete müstahak.Fiyatlar bu şekilde devam ederse motosikleti komple bırakacağım sanırım.
4 ay önce 2017 MT25 aldım ikinci el, 28000 de. İyi ki almışım. O zaman demiştim fiyatlar çok yükselecek alamam şimdi alayım diye. Ama bu kadar da yükseleceğini düşünmemiştim. Uçtu resmen hem sıfırlar hem 2. eller. Ama bunlar iyi günlerimiz , olmayan ekonomi yönetimi, sadece kavga dövüş savaşa dayalı dış siyaset, doğru söz yandaştan gelmiyorsa ezilecek mantığındaki iç siyaset, kendi kodamanını besleme siyaseti vs.vs. Bu günleri mumla arayacağız. şimdi motorumu 150 bine kadar nasıl kullanırım hesaplarını yapacağım. Bakımlarını aksatmadan iyi malzemeyle ömrünü uzatacağım. Arabamda 150 binde . Eskiden 150 bindeki arabaya çöp edasıyla bakan sevgili ülke insanım şu an satışa çıkarsam havada kapar . artık psikolojik sınır son 6 ayda 100 binden 200 bine çıktı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:33 ----------
bilmeye de gerek yok aslında. Yamaha ve honda fiyat listesinin altında bu fiyatların hangi tarihlerde geçerli olacağını yazıyorlar ve bittiği gibi hemen yapıştırıyorlar zammı. Nasıl olsa burası ali babanın çiftliği. Bu gidişle babamın 1982 model peugeot 103 motoruna kalcaz gibi gözüküyor :D veya yaşasın çinliler :D
Ayıp. Enflasyon -5%, utanmadan zam yapıyorlar.
Alamanya'da herşey ucuz ama meyve sebze pahalı taneyle satılıyor diye savunan vatan sevdalıları, şimdi biz de taneyle alıyoruz,3 adet domates alıp 3 lira veriyorsun, mutlu musun? diye soracağız ama piyasada yok hiç biri ne hikmetse.
Bu nasıl bir şans bilmiyorum. Ben motosiklet alana kadar herhalde 70'e çıkar. N'apsam vaz mı geçsem bu sevdadan?
2.el motosiklet satanlar hemen ilanları güncelleyin zam mı yapıştırın
Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F
Kimse motosiklet e binmemizi umursamiyor ama kimse. Bende bu gidişle bir 125 lik Çinli alacam yavaştan yavaş sağdan dağdan gideceğim.çinli demişken bizim ülkemizde neden tamamiyle yerli üretim bir motosiklet olmaz biz herşeyi dışardan almak zorunda mıyız. Milletin sırtından para kazanan başka bir sistem var mi acaba böyle herşeye vergi. Lanet olsun deyip çekip giderdim ama çoluk çocuk peşimden sürüklemek istemem. Ne kadar yazık çalış çalış bir motosiklet almak bile bu kadar zor olmamalı ya hadi büyük motosikletler neyde de 250 cc ler bile çok çok pahalı artık
MT-07 nin zaten 0 km 2020 modeli 64.700 son zam ile birlikte.2-3 yaşında motora 0 km fiyatı isteyenler neyin kafasını yaşıyorlar çok merak ediyorum.
Forumda sürekli 2.el fiyatları tartışılıyor,"amaaa kur artııır 0 keme fiyatları artııır tabii 2. el fiyalarda artacak neden bu kadar tepki gösterisiniz" diyen bir sürü insan var.Peki bu fiyatlar ne böyle?Şimdi "Corona salgın var üretim yok araç bulunumuyor yeahhh" diyenler çıkacak,giderim Bursa Yamaha bayiine ordan canlı yayın yapıp ellerindeki motorları gösteririm.2 el fiyatlarının salgınla,üretimle alakası yok.Tamamen halkımızın şark kurnazlığı,çakallığı ve fırsatçılığı ile ilgili.
Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.
İnsanları düdüklemeyi en çok seven millet biziz. O yüzden kim kimi ne kadar düdükleyebilirse o kadar kar sayıyor. 2. ele sıfır fiyatı çekerlerse, parası olan da gider sıfır alır devamlı. Sıfıra olan talep arttıkça da her ay yüzde 5-10 zam gelmeye de devam eder. Yıllardan beri bu politika bu şekilde ilerliyor. Araç fiyatları da aynı şekilde artıyor. Şahin ve Toros'lara 30-35 yazmaya başladılar artık.
Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F
işte bu abi, zengin fakir belli olsun, sonuna kadar destekliyorum... biz çok eğleniyoruz, yani, gejjj galdı gejjj galdı, keşke 70 sene önce....
edit: neo 4 fiyatına bakarken yanlışlıkla 2500 küsür olan kdv fiyatını motosikletin fiyatı sandım bir an, dedim ne kadar ucuzmuş, sonra sol tarafa doğru bakınca 16 bin küsürlü bir rakammış asıl fiyat. aslında olması gereken rakamlar KDV değerleri... yani o KDV fiyatı aslında motorun normal satış fiyatı olmalı.
keder bastı :/ ahmet kaya dinleyeceğim biraz
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)