Maske takandan çok, karşımızdakini koruma sağlıyor. Her iki tarafta maske takarsa korunma yüksek düzeye çıkıyor.
En azından şu ana kadar tüm ülkelerin otoritelerinin anlattığı bu.
Kapalı kaskla, hele bu sıcaklarda maske takmanın zorluğunu kabul ediyorum.
Ben yarım kask kullandığım için zaten yazında çoğunlukla buf kullandığımdan maske takıyorum.
Fakat burada bir sorun var. Diyelimki maskenizin üzerinde virüs var. Maske sizi korudu ama virüs orada. Yüksek hızla giderken maskeyi takarsanız rüzgarla o virüs ağzınıza burnunuza girer mi? Girer herhalde. En azından ben böyle düşündüğüm için TEM, E5, Sahil yolunda hiçbir ışığa, trafiğe takılmadan 60km/s üstü hızla ilerlerken maske yerine bandanamı ağız bölgesinde kullanıyorum ki covid öncesinde de kullanırdım.
Ama Aksaray, Laleli, Eminönü, Karaköy trafiği gibi trafiğe denk geldiğimde, habire dur kalk yapıyoruz. Trafik ışığında durduk. Yanımdaki taksiciyle mesafem 1 metre gibi bir şey oluyor. Yada yanımdan geçen yayalar oluyor. O nedenle bu tür trafikte bandana yerine maskemi takıyorum.
Bunu yasak yokken de, mayıs başından beri uygulamaya başladım ve hala uyguluyorum.
Bu arada tekrar belirteyim kaskım açık kask. Kapalı kaskta zor. En azından bandana kullanılabilir.
Bu arada maskenin toplumda ne şekilde korunma sağladığıyla ilgili aşağıdaki resim güzel bir anlatım sağlıyor...
.
.
https://i.hizliresim.com/1ZgkF9.jpg