Ümraniye tem'de feci kaza kamerada. Emniyet şeridindeki minibüse çarptı !
-
Reklamlar
-
Emniyet şeridinde ki araç kapıyı açtığı için mi düşüyor yanlış mı gördüm
-
uzay gemisi adlı üyeden alıntı
Hayır. Kapı değil de, direkt arabaya çarpmış gibi duruyor. Koca transite vurmuş. Ya başka birşey ile ilgileniyordu. Ya da Güneş tam karşıdan vurunca göremedi galiba.
Allah rahmet eylesin. Sevenlerine sabırlar versin.
-
Tam "gidip şu halk otobüsçüye saydırayım" dedim ki adamın yapacağı hiçbir şey yok.
Ahhh ulan. NAsı görmesin durup duran o arabayı. Bodoslama vurmuş. Diğer arabaların gölgeleri arkalarında. Sabah saatleri, güneş tam karşıdan vuruyor. Görmüyor. Veya şeker-tansiyon düşmesi- çıkması birşey oldu.
Bu kaza ile de doğrudan olmasada biraz ilgisi var ki güneş vizörü, sis farı bir konfor ekipmanı değil, önemli bir güvenlik ekipmanıdır. Racinginden, skuterine her motora sis farı takılmalıdır, kasklarda güneş vizörü bulunmalıdır.
Tüh ya mekanları cennet olsun.
“Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” Mevlana
-
ALLAH rahmet eylesin motosiklette hata affetmiyo. 😔
-
karsidan vuran güneşten dolayi emniyet seridindeki arac gorulmemis gibi.motor da goldwing filan sanirsam allah rahmet eylesin.otobus soforunun sucu yok ama buyuk bir travma yaşadığı
-
Yahu işte belli bir hızda akıyorsa trafik m.k var o emniyet şeridinde. Allah rahmet eylesin yazık...
-
eksik takip mesafesi
hatali konumlanma
trafigi erken okumama
dikkat daginikligi
emniyet seridinde parketmis, dörtlulerini yakmamis , geriye reflex ücgen koymamis bir adet öküz arabasi
kaza geliyorum demis
cok uzucu....
allah rahmet eylesin, kalanlara sabir versin :(
-
uzay gemisi adlı üyeden alıntı
Doğru görüyorsun. Kapı açılınca o hızla motor yön değiştiriyor. Normalde düz öne doğru gitmesi veya diğer aracın arkasına girecekken, fırlayıp otobüsün altına giriyor.
-
görünce kötü oluyor insan, Allah yakınlarına sabır versin. İstanbul'da maalesef 10 kat daha dikkatli ve tedbirli olmak gerekiyor.
-
Araba şöförü kaputu açmıştık diyor. Ama ben arabanın kaputunun açık olduğunu farketmedim. Sanki araba daha yeni yanaşıp kapıyı açıyormuş gibi geldi. Ama motor bariz kapıya değil aranın köşesine vurmuş. Allah rahmet eylesin.
-
Araç, emniyet şeridinde durur vaziyette. Maksadı dahilinde ya da değil, bir aracın emniyet şeridinde duruyor olması aykırı bir durum değil. Kapı açılabilir, bagaj açılabilir... Yaşadığı bir sorun ile alakalı aracını emniyet şeridinde durdurup henüz iniyor olabilir fakat motosikletin o hızla 45 dereceden biraz fazla açılmış kapıya çarpması durumunda kapı yerinde kalmaz. Ya çok az açılmış bir kapıya ya da aracın arkasına çarpmış gibi görünüyor. Bu kadar durağan bir sürprize dahi hazır değilsek hızlarımızı makul düzeyde tutmamız gerek. Emniyet şeridi resmi araç şeridi değil, güvenli durma şeridi malum.
Makul bir hızla akan yolda böyle bir kaza keşke yaşanmasaydı. Çok üzücü bir görüntü, keşke tanık olmasaydık. Ancak bu videodan pay almamız gerek: "EMNİYET ŞERİDİ, MOTOSİKLETLERİN TRANSİT YOLU DEĞİLDİR." Arızalı bir araç çekmiş olabilir, lastik değiştiren ya da kaza atlatmış olan bir araç duruyor olabilir... Varılacak noktaya birkaç dakika erken yetişme riskine değmiyor arkadaşlar. Yakınların yaşayacağı acıyı tahayyül ederek sürüş biçimlerimizi gözden geçirmemiz gerek.
-
Aslında çözüm basit ama uygulayan yok gibi..
DURA BİLECEĞİN HIZDA GİTMEK.
Motorda 5, arabada 10 saniye kuralı uygulayacaksın
5 saniye sonra nerede olacağını kestireceksin
Yolu okuyacaksın, trafiği okuyacaksın
Bakışların ufuk çizgisini tarayacak
Motorun aksesuarlarınız veya cep telefonunu değil.
Allah rahmet eylesin.
-
Allah rahmet eylesin, bana da sanki güneş yüzünden park etmiş minibüsü son anda farketti ve kaçayım derken minibüsün soluna vurdu gibi geldi. Vefat eden sürücü arkadaşın FB.da ismini vermişler, artçısı da eşiymiş.
-
Kazada yaşamını yitiren çift ve kazadaki motor..
Bİr cruiser motor kullanıcısı olarak şunu söylemeliyimki kazanın oluşu tamamen sürücü hatasından.
Kazanın yaşandığı an otobüsün gittiği şeridin önü boş ve motoru kullanan rahmetlide o şedire girmeyi tercih etmeyip emniyet şeridinden devam ediyor ve bir şekilde konsantrasyon kaybı yaşayıp duran araca arkadan vuruyor.
Güneşin yansıması,motorun ön panelindeki gösterge-telefon gibi aygıtlara bakarken ani yol kaybı yaşaması ve ya kask içine bağlı intercom görüşmesi esnasında yaşadığı dalgınlık vb durumlar kazaya davet,iye çıkarmış gibi görünüyor.
Goldwing model motorun ağırlığı ile sert şekilde arka köşeden vurma tepkiside motoru vurduğu bölgenin tersine savurmuş motoru zira motor hafif motor değil.
Elbette motoru kullanan rahmetlinin böylesi ağır motoru kullanma tecrübesi ne kadardır bilemiyoruz,motor kullanan kişinin tecrübesini tartışmak bu noktada afaki ancak kazada maalesef motoru kullanan kişi hatalı.
Genelde yüksek ve ağır CC cruiser motor kullananların ölümlü kazaları yıllık oranlarda yok denecek kadar azdır.Cruiser motor kullanımı genelde keyfi sürüş ve sakin kullanım düşüncesinde de olduğundan bu kaza olayı benide hem üzdü hemde şaşırttı.Benim merak ettiğim motoru kulananın ne kadarlık motor tecrübesi olduğu zira kazanın sebebinin direkt sebebini bu etken belirleyecekdir.Tecrübesi var isede başka etkenler vardır muhtemlen.Güneş yansıması vb gibi durumlardan ben etkilendiğini düşünmüyorum zira ekipmanlarıda tam ve muhtemelen güneş vizerörünüde kullanıyordur diye düşünüyorum.
Yinede sebebi ne olursa olsun ölen bir daha geri gelmeyecek,çiftin ailesine sabır diliyorum.
-
buyrun video https://www.mynet.com/son-dakika-umr...r-110106364993
işte bu yüzden emniyet şeridi kullanılmamalı.allah rahmet eylesin 2 can vefat etti.konu ne olursa olsun can gitti bahane olamaz ama emniyet şeridinde arıza yapan araç duruyor son anda motor manevra yapıp hemen yan seritte giden aracında altında kalıp sürükleniyor.üzüldüm.
-
fearlesboyy adlı üyeden alıntı
buyrun video
https://www.mynet.com/son-dakika-umr...r-110106364993
işte bu yüzden emniyet şeridi kullanılmamalı.allah rahmet eylesin 2 can vefat etti.konu ne olursa olsun can gitti bahane olamaz ama emniyet şeridinde arıza yapan araç duruyor son anda motor manevra yapıp hemen yan seritte giden aracında altında kalıp sürükleniyor.üzüldüm.
0.25 e alıp baksanıza çarptıktan sonra kapı neden hareket ediyor kapıya çarpmış gibi duruyor kapı kapalı değil bi kere kesinlikle onu söyliyim
Sevmek için yaşlanmayı,frene basmak için yolun bitmesini bekleme..
-
Allah rahmet eylesin. Çok üzücü
-
Bu kazanın hızla bir alakası yok.Bende kapıya çarpıyor gibi gördüm.Emniyet şeridinde duran aracın altından üstünden içinden dışından yani her yerinden adam çıkabilir diye yaklaşmamak lazım bu kadar.
-
Motosikletli tertemiz bindiriyor sol taraftan kapı açılması filan değil iş zaten motorlunun yol çizgisine bakın neyse kapı açılmış vs demeye gerek yok olay belli, yazık olmuş ikisine de vade dolunca Allah kalanlara sabır versin.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)