Organize suçların istihbaratının uyuyor. Muhbirleri bile yok adamların baksana. Bulamamaların sebebini buna bağlarım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:29 ----------
Bence alakası yok dostum. Bazı insanlar böyle olabiliyor, araştırmacı, ayrıntıcı, inceleyici.
Adam karşı kaldırımda oturmuş izliyor. Belli ki daha önceden o motorun oraya getirilip bırakıldığının farkındalar ve bekliyorlar tekrar gelsin diye. Herif kalkıp geliyor, telefon açıyor, motora bakıp bir şeyler söylüyor, 10 metre yürümeden bir araba gelip alıyor. Sen de şüpheli hiçbir şey görmedin şimdi, he mi ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:39 ----------
Hayır öyle değil o iş. Keşke öyle olsa.
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
Dayi efsane olmus sevabi buyuk bu isin
Adam gereksiz cesaret örneği gösterpp motoru çalınmaktan kurtarmış ama ya o hırsızlarda bıçak olsaydı, saplayıverseydi. Şansı varmış.
Motorun sahibi de şanslıymış ama ülke gerçeklerinden habersiz, öyle pahalı bir makinayı düzgünce kilitlemeden öyle bir yerde bırakan birine de laf edeceğim. Malının kıymetini bilmeyen, umursamaz ya da saf biri görüyorum. Yazık, umarım akıllanmıştır.
Malesef ülkemizde suçlular ceza almadığı için yaptıkları yanlarına kar sayılıyor. Zaten helal haram Allah Kitap bilen kalmamış. Ne koparırsa. Belki bu motoru çalamamışlar ama iki sokak ötede başka motoru çalacaklar. Belki 3-5 hırsızlıktan sonra yakalanacaklar. Sonra adli kontrol şartıyla serbest kalacaklar. Daha sonra aynı işe devam. Meslekleri olmuş hırsızlık. Cezasıda olmadığına göre veya en kötü 2-3- senede bir af çıktığına göre maddi boyutu yüksek meblaları çalıp vurgunu yapıp iki see yatıp çıkmak onlara göre çok mantıklı. Bizler helalinden para kazanmak için bir ömür çalışıp emekliliğimize kadar alamayacağımız parayı iki sene hapis karşılığında çalıyorlar sonrada misler gibi yaşıyorlar dünyada. Hırsızlığa yasalar hükümet göz yumuyor. Vergisini ödemeyene af geliyor. Cezasını ödemeyene af geliyor. Cezaevindekine af geliyor. Her alanda çalan haklı oluyor mağdur haksız. Sistem baştan bozuk malesef ve dahada kötüye gidecek.
Hırsızlar nasıl bu kadar rahat davranabiliyor? Gün ortası açık alanda insanların içinde motosiklet çalmaya nasıl cesaret ediyorlar?
Bu soruların cevapları forumda açılmış olan diğer bir haber başlığında mevcut :
Motosiklet hırsızı yakalanıp tekrar serbest bırakıldı
Devlet suçüstü yakalanan bir hırsızı "tutuksuz yargılanmak üzere" sokaklara salıverirse daha çoook bu sahneleri görürüz ve yaşarız.
Sonra vatandaş kendi adaletini sağlamaya çalışınca da "devlet varken vatandaşa düşmez" derler...
Elemanlar Honda çalmaya BMW ile geliyorlar. Düşünün artık nasıl bir kollanıyorlar ise. Bir süre kaskoyu yaptırmayacaktım maddi durumdan dolayı ama farz oldu. Tekrar kaskoyu yaptıracağız motosiklete...
Motoru çalınmaya çalışılan arkadaşa sesleniyorum ! Yahu şu adama bir yemek ısmarlayıp teşekkür edeydin ,onunda gönlü olaydı. o anda sen motorunun başında olsan belki o adam kadar tepki veremeyecektin, insanlığın ölmediğinin kanıtı bu adamdır, teşekkür bile etmeden motoruna binip gidende öldürmeye çalışan zihniyet.
Tekrar aynı tablo ile karşı karsiya kalsa bu adam , senin umursamazliğina rağmen yine hayatını riske atarak aynısını yapar. Çünkü bu insanin içinden gelir. Değişmez.
Hee bu arada hırsızı gördünmü önce öpeceksin , sonra polise haber vereceksin.
Vereceksin ki kaçıncı level e atladığını kayıt altına alsınlar.
Ben şunu anlamıyorum, bu motosikletin direksiyon kilidi ve disk kilidi (gerçekten varsa tabi) nasıl bu kadar çabuk kırılabiliyor ? Bence disk kilidi yoktur. İkincisi de motoru nasıl hemen çalıştırabiliyorlar ? Anahtar olmadan bu kadar kolay çalıştırılabilen bir motorda ben üreticiyi de suçlarım. Adam anahtarı kontak üzerinde mi bıraktı acaba ?
Amca güzel yapmış ama motoru tutacağım diye zaman kaybetmiş. Engellemeye çalışmak yerine direk elemana girseymiş daha güzel olurdu. Kaçarlarken de keşke düşselerdi de güzel bir dayak videosu izleseydik. Haber veren soysuzu da sonraki günlerde takip etmek lazım, yine aynı yerde bekleyecektir. Polis polis olsa sivil kılıkta sağa sola çalınacak motor bırakır, bir ayda bunların alayını yakalar.
iyice işkillendim walla, bu kadar rahat, bu kadar pervasız olunmaz, çok iyi bir disk kilidi aldım ve halen takmıyor, sele altında gezdiriyorum, kapalı garajda ve genelde iş yerimin önünde olunca anında görürüm diyorum, evde garajda kameralar var, işyeri önünde de kameralar var ancak kamera da bence bunlara pek etki etmiyor, bu videodan sonra disk kilidini sürekli takacağım, apartmanın garajı, iş yerimde gözümün önünde dahi olsa. Anlık bir boşlukta çalınması işten bile değil.
Disk kilidini çat diye saniyede nasıl kırabildi ?
memlekette adalet düzgün mü ki polis işini düzgün yapsın, ayrıca motorda nerede disk kilidi ben göremedim.
Ortalık yere şahane bir motor koyacaksın. Hırsızlar tam üzerine çıkıp götürürken basacaksın mermiyi.
Yani motor birde geliş yönlerine göre gizli tarafta. Önde elektrik panosu var yanda araç var, Hırsız bile olsalar sağa sola baka baka gitseler bir anda göze çarpmaz ! Ne hale geldik yazık ! Gündüz adam bi bakkala girip çıksa demekki motor gidecek.
Siz siz olun 1 dakkalık işim var demeyin kilitleyin !
"Çok Bilen Çok Yanılır"
Yürüdüğü yolda iz bırakmayan o yoldan geçmiş sayılmaz ...
o kadar kişi izlemiş ama hiç bir şey anlamamışsınız.
Arkadaşlar video'nun başından beri o erketedeki elemanı alan araba motoru takip ediyor oraya kadar!
Önce yukarı çıkıyorlar peşinden, sonra motor aşağıdan dönüp gelince aşağıdan dönüp geliyorlar.
ardından köşede o eleman iniyor arabadan ve erketeye yatıyor.
Eleman eğilip ayakkabısını bağladığında motora disk kilidi taktığını düşünüyor bu sebeple motorun yanına gelip inceliyor.
disk kilidi olmadığını görüp haber veriyor o yüzden gelen hırsızlar disk kilidi var mı? diye sorgulamadan direkt direksiyon kilidini kırıp motoru götürmeye çalışıyor.
Tekrar söylüyorum motorda disk kilidi yok!
Özel güçleri olması lazım o kadar hızlı kırabilmesi için!
Alarmlı disk kilidi takmadan WC'ye bile gitmeyin arkadaşlar!
Sağlam bir disk kilidi önerenin eli altın tutsun. 100 liralık dandik bişey kullanıyorum ama 1000 lira vermek istemiyorum abus'a.
O Telefonla konuşan çocuk haberi uçuruyor aynen yukardada arkadaşın söçylediği gibi .
Motoru kurtaran dayıya gelince her mahalleye bi iki tane lazım helal olsun kaçmasaymış iyi bir sopa yermiş
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)