Öncelikle ailesininin ve sevenlerinin başı sağolsun, bu tarz olaylarda tartışmak boş ve anlamsız ancak birşey söylemek istiyorum. Videoda görüldüğü gibi araç sinyalsiz ve aniden şerit değiştiriyor ama tek suçlu araç mı? Hayır, motosikletli arkadaşların kural ihlallerini vs. görmezden gelsek bile rahmetli Barkın ağabeyin dediği gibi "trafikte herkesin kurallara uymasını beklemek sizi haklı ama ölü yapar". Daha fazla söylenecek birşey yok. otomobilin şerit değiştireceği gün gibi ortada. Bende hergün d100 otoyolunu kullanıyorum "trafiği okumak" diye tabir edilen durumu öğrenmeden çıksaydım bende ölüydüm şu an. Motorcu arkadaş tecribesizlik kurbanı olmuş.
Motorcularsa suçlu sinyal vermeyen var gereksiz 4 lü yakan var sağ sol kuralsız geçen var 1 şerit 2 motor yan yana gidiyor ki 1 şeritte aynı anda yan yana gidilmez neyse araba 10/5 ise 10/5 de motorcularında sucu var abi madem grup gidilecek bi şerit seçersiniz arka arkaya arada takip mesafesi olup gidersiniz
Ben bu yüzden sevmiyorum böyle motor sürenleri ne gerek var abi
Enduro kullanıyorum geçen toprak yolda dağ göle çıkıyorum sinyal veriyordum ya hep alışkanlık yani arkamda oturan arkadaşım sinyal neden veriyorsun kimse geçmiyor ki diyor olsun alışkanlık zararı yokki dedim vermemin en fazla ampül keser oda 1-2 lira yani
motosiklet sürücüsünün instagram hesabıda temizlenmiş trafikte yaptığı apaçilikleri silmişler
2006BWS100-2007CBF150-2010CBF150-2007FZ6SFAZER-2006CBF600-2012CBF150-2012AGİLİTYCİTY125-2005CBF600-2006Z750S-2008GSXR600-2014CRF250L-2014JOYMAX 250-2013İNAZUMA250-2018S3 250-2014TGBX-MOTİON250
Ben bu forumu okuyunca da şunu görüyorum burdaki arkadaşların hepsi araba kullanırken direksiyonu lak diye 90 derece kırıp şerit değiştiriyor. Burda şöyle güvenli sürüş böyle defansif sürüş diyenlerin hepsi herhangi bir araba üstüne o şekilde kırsa rahmetli arkadaşla aynı sonu paylaşır. Yok motorlar şöyle gidiyor böyle gidiyor diyenler hatta sukuter kullanmakla övünenler dahil gidip köprüde otoyollarda bariyerle araba arasında gidiyor birisi bu şekilde kırsa kıymanız çekilecek bu kadar kolay mı motorlar şöyle gidiyor böyle gidiyor demek. Ben sukuterim yavaş gidiyorum desen bile elin makascısı gelir yine seni bulur. Motosikletlerin gece sürmesi çok daha büyük tehlike. Millet içiyor, hapı atıyor, kafası kıyak bi şekilde yollar da boştur şimdi diyip gece makasa çıkıyor hız yapıyor. Senin kıçı kırık tekli halojen farını ne görsün o herif gözüne soksan yine görmez. Biz "defansif" sürüş yaparken makasçılara kurban giden çok da motor gördük. Arkadaşa Allah rahmet eylesin.
4 lüler yanık, herkes grup sürüşünden bi haber,birbirlerinin yanından silme geçip sollamalar,şerit ihlalleri ve sonuç.
Allah rahmet eylesin. Grup sürüşleri çok riskli herkes birbirini gaza getirip hızlının da hızlısı vardır tezini ispatlamaya çalışıyor. Otomobil sürücüsü olacak kişi de kasıtlı olarak yada son anda gördüğü sapağa girebilmek için aynaya bakmadan hayvan gibi şerit değiştirince kaza kaçınılmaz olmuş. Otomobil aynalarına göz sensörü konması lazım aynadaki sensör gözü algılamadan ani direksiyon kırmaları engelleyecek yada ötecek uyarı verecek vb önlemler olması lazım.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)